Dodaj do ulubionych

KREM MATUJĄCY

06.09.02, 23:04
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś sprawdzony krem matujący i żel do mycia
twarzy do cery tłustej na dzień. Interesują mnie takie firmy jak Bielenda,
Kolastyna, Dr Eris, Dax Cosmetics, Ziaja i Miraculum.
Z góry wszystkim dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Krem matujący IP: *.pl 07.09.02, 10:58
      Polecam serię "Normamat" Eris.Tam jest cała linia produktów od kremu matującego
      po maseczki, po bardzo przystępnych cenach.
      • banieczka Re: Krem matujący 07.09.02, 11:45
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Polecam serię "Normamat" Eris.Tam jest cała linia produktów od kremu
        matującego
        >
        > po maseczki, po bardzo przystępnych cenach.

Też polecam Normamat. Pierwsze problemy z cerą (zaskórniaki i krostki) pojawiły
        się u mnie dopiero po przyjeździe do Warszawy na studia (pochodzę z Mazur).
        Wcześniej - buzia jak pupcia niemowlaka. Kiedy pojawił się normamat, dosłownie
        nie mogłam się doczekać, aż będe miała 25 lat (ale to głupie, co?). Kupiłam od
        razu całą serię - krem na noc, na dzień matujący, tonik i maseczka nawilżająco-
        oczyszczająca. Na mnie działa rewelacyjnie, powróciłam do dobrej formy
        licealnej, chociaż "syfki" czasem wyskakują, ale to problem bardziej złożony
        (m.in. czekoladoholizm, z którego się bezskutecznie leczę!!!). Ale jest dużo
        lepiej. Każda próba zdrady normamatu na rzecz czegoś innego kończyła sie nagłym
        wysypem, więc wolałam nie ryzykować. Ostatnio jednak (no cóż, kremy też się
        mogą znudzić) postanowiłam wypróbować forte 25 Erisu. Na razie wszystko dobrze.
        Krem matujący z tej serii też fajny, chociaż matuje tylko kilka godzin, ale
        może to ja oczekuję niemożliwego? W porównaniu z normamatem forte 25 zupełnie
        inaczej się rozsmarowuje i wchłania. Mam wrażenie, że nie mogę go dobrze
        rozsmarować (zwłaszcza na noc biodotleniający), bo od razu momentalnie wsiąka.
        Ale wyczułam, że trzeba go nakładać raczej punkcikami, niż smugami.
        No i to na tyle, jeśli chodzi o erisa,
        pozdrawiam,
        B.
    • elve żel do twarzy 07.09.02, 14:19
      Bardzo dobry dla mnie jest żel do mycia z granulkami Dax Cosmetics z serii
      minerały - pięknie pachnie i nie ściąga skóry, można go traktować jako peeling
      (więc nie na codzień). A na codzień używam "żelu aktywnego do mycia twarzy" z
      serii AA firmy Oceanic (taki różowy, bezzapachowy) - i też jest dobry, bardzo
      łagodny.
      • cherry18 Re: KREM MATUJĄCY - ZIAJA - banieczka 07.09.02, 14:51
        A czy mając 18 lat mogę używać tego kremu matującego Erisu Normamat i
        pozostałych produktów z tej serii?
        • Gość: justy Re: KREM MATUJĄCY - ZIAJA - banieczka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 15:09
          Tak, możesz.
          • cherry18 Re: KREM MATUJĄCY - seria Normamat 07.09.02, 15:22
            Chciałam się was zapytać ile około kosztują produkty z serii Normamat Erisu,
            tzn.

* Beztłuszczowy żel-krem nawilżająco - odżywczy
            * Krem matujący nawilżająco-odżywczy na dzień
            * Krem odżywczo-nawilżający na noc
            * Maseczka oczyszczająco-rewitalizująca
            * Maseczka ściągająco-wygładzająca
            * Peeling myjący do twarzy
            * Tonik odżywczy
            * Żel myjący do twarzy
            * Śmietanka oczyszczająca

Z góry wszystkim dziękuję!!!
            Pozdrowionka
            • cherry18 Re: KREM MATUJĄCY - seria Normamat 08.09.02, 10:50
              Czy nikt nie wie ile kosztują produkty Erisu Z serii Normamat?
              • anexxa Re: KREM MATUJĄCY - seria Normamat 08.09.02, 11:12
                sadze, ze zaden produkt nie jest drozszy niz 40 pln.

ale moze napisz do erisu, niech ci powiedza, czy jest
                jakas sugerowana cena ich kosmetykow albo cos.

xx.
            • Gość: Marta Re: KREM MATUJĄCY - seria Normamat IP: *.pl 08.09.02, 11:17
              cherry18 napisała:

> Chciałam się was zapytać ile około kosztują produkty z serii Normamat Erisu,
              > tzn.
              >
              > * Beztłuszczowy żel-krem nawilżająco - odżywczy -ok.25-30 zł
              > * Krem matujący nawilżająco-odżywczy na dzień -j.w.
              > * Krem odżywczo-nawilżający na noc -j.w.
              > * Maseczka oczyszczająco-rewitalizująca -ok.20 zł
              > * Maseczka ściągająco-wygładzająca -ok.20 zł
              > * Peeling myjący do twarzy -nie wiem
              > * Tonik odżywczy -ok.20 zł
              > * Żel myjący do twarzy -nie wiem
              > * Śmietanka oczyszczająca -nie wiem

Podane przeze mnie ceny są cenami orientacyjnymi, w różnych drogeriach mogą sie
              nieznacznie różnić.Pzdr.
        • Gość: banieczka Re: KREM MATUJĄCY - ZIAJA - banieczka IP: 193.0.117.* 09.09.02, 17:16
          cherry18 napisała:

> A czy mając 18 lat mogę używać tego kremu matującego Erisu Normamat i
          > pozostałych produktów z tej serii?

W zasadzie jest to seria przeznaczona dla kobiet po 25 roku życia (ma delikatne
          działanie przeciwzmarszczkowe). Ale przypuszczam, że Ci nie zaszkodzi. A może
          spróbujesz kremu matującego Vichy? Ja go wprawdzie średnio lubię (trochę
          się "wałkuje"), ale jest niezły. Nie pamiętam dokładnie nazwy, ale to jest z
          serii nawilżającej. Kosztuje ok. 45 zł, czyli sporo droższy od normamatu.
          B.
          • Gość: Marta Re: KREM MATUJĄCY - ZIAJA - banieczka IP: *.pl 09.09.02, 17:21
            Gość portalu: banieczka napisał(a):

>
            >
            >
            > W zasadzie jest to seria przeznaczona dla kobiet po 25 roku życia (ma
            delikatne
            >
            > działanie przeciwzmarszczkowe). Ale przypuszczam, że Ci nie zaszkodzi. A może
            > spróbujesz kremu matującego Vichy? Ja go wprawdzie średnio lubię (trochę
            > się "wałkuje"), ale jest niezły. Nie pamiętam dokładnie nazwy, ale to jest z
            > serii nawilżającej. Kosztuje ok. 45 zł, czyli sporo droższy od normamatu.
            > B.
            ------------
            Obawiam się ,że ten krem matujący Vichy dopiero zaszkodziłby buzi Cherry.basia
            Kwiatkowska(nasza forumowa ekspertka)stanowczo odradzała wszystkim ten krem z
            uwagi na to ,że zawiera bardzo dużą ilość alkoholu.A alkohol-wiadomo potowrnie
            wysusza twarz.
            • Gość: banieczka Re: KREM MATUJĄCY - ZIAJA - banieczka IP: 193.0.117.* 09.09.02, 17:41

> Gość portalu: banieczka napisał(a):
              >
              > >
              > >
              > >
              > > W zasadzie jest to seria przeznaczona dla kobiet po 25 roku życia (ma
              > delikatne
              > >
              > > działanie przeciwzmarszczkowe). Ale przypuszczam, że Ci nie zaszkodzi. A m
              > oże
              > > spróbujesz kremu matującego Vichy? Ja go wprawdzie średnio lubię (trochę
              > > się "wałkuje"), ale jest niezły. Nie pamiętam dokładnie nazwy, ale to jest
              > z
              > > serii nawilżającej. Kosztuje ok. 45 zł, czyli sporo droższy od normamatu.
              > > B.
              > ------------
              > Obawiam się ,że ten krem matujący Vichy dopiero zaszkodziłby buzi
              Cherry.basia
              > Kwiatkowska(nasza forumowa ekspertka)stanowczo odradzała wszystkim ten krem z
              > uwagi na to ,że zawiera bardzo dużą ilość alkoholu.A alkohol-wiadomo
              potowrnie
              > wysusza twarz.

Dlatego napisałam, że go średnio lubię. Przede wszytkim ze względu na
              to "wałkowanie". Ale to dziwne - ten alkohol. Przecież to seria silnie
              NAWILŻAJĄCA. Nic nie rozumiem. Może mamy na myśli dwa różne kremy? Ten "mój" to
              chyba Hydra-mat. "Hydra-", więc chyba nawilżający.
              Pozdr.
              B.
    • Gość: Marta Re: KREM MATUJĄCY IP: *.pl 09.09.02, 18:44
      Ja mówiłam o kremie Thermal S Mat czy jakoś tak.
      • banieczka Re: KREM MATUJĄCY 09.09.02, 19:24

> Ja mówiłam o kremie Thermal S Mat czy jakoś tak.

O, no właśnie - Thermal S Mat. To ten sam. Ale i tak jestem zdziwiona tymi
        informacjami o wysuszaniu skóry. U mnie nic takiego nie wystąpiło.
        Teraz "matuję się" forte 25 i na razie w porządku. Ale chyba wrócę do
        normamatu, bo mam wrażenie, że matował dłużej.
    • troy2 Re: KREM MATUJĄCY 24.09.02, 23:30
      rzktzl
    • Gość: ula Re: KREM MATUJĄCY IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 30.09.02, 22:34
      Czy znacie serię Mat comfort Kolastyny? Proszę o więcej informacji.
      • Gość: justy Re: KREM MATUJĄCY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 08:36
        Był osobny wątek o Mat Comfort a w nim same negatywne opinie.
        • Gość: Kim Re: KREM MATUJĄCY IP: 213.77.91.* 01.10.02, 09:01
          Polecam bardzo dobry krem matujący Yves Rocher, z serii z zielonymi nakrętkami -
          nie pamiętam, jak się dokładnie nazywał, jakoś biocośtam. Matuje na wiele
          godzin i dobrze nawilża, kosztuje ok 25 PLN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka