Dodaj do ulubionych

ile ważycie?

• Gość: mi-26 Re: ile ważycie? IP: *.crowley.pl 15.01.03, 11:20
      Watek bardzo mnie zainteresowal, bo sprawa mojej wagi i figury spedza mi sen z
      powiek ;) Troszke odstaje od standardu ustanowionego przez forumowiczki, bo
      przy wzroscie 162 cm waze okolo 59 kg. Ksztalty mam zdecydowanie kobiece
      (szczegolnie odcinek talia - biodra :) i calkiem mi z tym dobrze, ale tesknie
      przerazliwie za pewnym pieknym latem ... kiedy wazylam 49 kg. Co prawda moj
      facet na mysl o tym, ze moglabym wrocic do tej wagi prawie pada razony
      apopleksja, bo twierdzi ze w obecnej wersji (okragly brzuszek, sluszne biodra i
      solidny biust (z tego to i ja sie ciesze :) jestem absolutnie perfekcyjna. A ja
      marze zeby znow moc nosic krotkie spodniczki i obcisle spodnie (mam
      potencjalnie zgrabne nogi)oraz swiecic golym brzuchem (potrafi byc naprawde
      ladny), ale moj wrodzony samokrytycyzm mi nie pozwala. I co ja mam zrobic ?
    • Gość: mi-26 Re: ile ważycie? IP: *.crowley.pl 15.01.03, 11:22
      Watek bardzo mnie zainteresowal, bo sprawa mojej wagi i figury spedza mi sen z
      powiek ;) Troszke odstaje od standardu ustanowionego przez forumowiczki, bo
      przy wzroscie 162 cm waze okolo 59 kg. Ksztalty mam zdecydowanie kobiece
      (szczegolnie odcinek talia - biodra :) i calkiem mi z tym dobrze, ale tesknie
      przerazliwie za pewnym pieknym latem ... kiedy wazylam 49 kg. Co prawda moj
      facet na mysl o tym, ze moglabym wrocic do tej wagi prawie pada razony
      apopleksja, bo twierdzi ze w obecnej wersji (okragly brzuszek, sluszne biodra i
      solidny biust (z tego to i ja sie ciesze :) jestem absolutnie perfekcyjna. A ja
      marze zeby znow moc nosic krotkie spodniczki i obcisle spodnie (mam
      potencjalnie zgrabne nogi)oraz swiecic golym brzuchem (potrafi byc naprawde
      ladny), ale moj wrodzony samokrytycyzm mi nie pozwala. I co ja mam zrobic ?
      • Gość: mala Re: ile ważycie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.01.03, 11:50
        Twoje slowa wcale nie zawieraja zadnego niemilego opisu przeciwnie jest bardzo
        czuly,wiedzac ze Twoj mezczyzna kocha cie taka jaka jestes powinnas sie z tego
        cieszyc:)
    • Gość: mi-26 Zdublowana wiadomosc IP: *.crowley.pl 15.01.03, 11:46
      Przepraszam, ze dwa razy, ale mialam klopoty z serwerem.
      Pozdrawiam.
      • Gość: kuleczka ile wazycie???ćwiczyć! IP: *.gabo.pl 15.01.03, 14:14
        ja waze 58 przy wzrosie 178 cm
        wg tego mam z 3 kilo niedowagi a wygladam jakbym miała te 3 kilko nadwagi!!!
        Mam szerokie biodra, tłuszcz osadza mi sie na brzychu i na tyłku fujj
        napewbo trzeba ograniczyc slodycze i tluszcze, ale nie nalezy przesadzac, ja
        mialam taki okres ze nic nie jadlam( 1 jogurt,bułka zupa) na caly dzien ale
        przez to zmalały mi piersi, a poza tym jestem tak samo tłusta na brzuchu i
        tyłku jak kiedys
        przede wszystkim trzeba ćwiczyc!!!
    • magnoliaa Re: ile ważycie? 16.01.03, 09:52
      To ja się calkiem pogubiłam, zwłaszcza w podawanych przez Was rozmiarach. Ja
      mam 168 i ważę teraz 54, miesiąc temu wazyłam 58. Zawsze byłam szczupła i moja
      tesciowa, dokuczałam mi, że jestem "zomorzona". Rok temu przytyłam sporo biorąc
      wstrętne leki i nie mogłam tego zgubić, ale i tak te 58 nie było tragedią.
      Tylko, że rozmiar, zwłąszcza dołu to miałam 40, a nie 38 czy 36. Teraz przy 54
      wszyscy mi muwią jka bardzo schudłam i że nie najlepije wyglądam. Fakt,że
      schudłam w ciągu 3 tygodni ostrego zatrucia pokarmowego z niejedzeniem przez
      tydzien i kroplówką. Ale i tak mam jakies 38, a napewno nie 36. któras z Was
      lamentuje na 94 cm w biodrach- juz dawno tak mam- 30 cm różnicy między biustem,
      biodrami a talią.
      Więc kto z nas trafia na dziwne rozmiary- ja na małe 38-40 czy Wy na duże 36?
      • Gość: lenka_ Re: ile ważycie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.03, 00:07
        174/71
        ...eee..nie jest tak bardzo źle :) podejrzewam, że z 5 kilo z tego to mój
        biust, bo jest...spory :) ogólnie jestem zadowolona, bo mi to z lekka
        wisi...poprawiam sobie humor patrząc w wyszczuplające lustra (polecam!) :) i
        na szczęście mam dosyć kobiecą sylwetkę tzn. biuścik i pupę a przy tym płaski
        brzuch...a czasami patrzę sobie na zdjęcie sprzed 4 lat, na którym waże jakieś
        53 kg i wystają mi wszystkie kości, mam niedowagę i początek anoreksji...
    • Gość: Paula Re: ile ważycie? IP: *.kielce.com.pl 15.07.03, 09:16
      Ja waze 52 kg przy wzroscie 175 cm.
      Staram sie teraz troche przytyc,poniewaz powoli robie sie kosciotrupem :P
      Chcialabym wazyc 55-58 kg.
    • Gość: lilka Re: ile ważycie? IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 15.07.03, 10:10
      Wzrost 166, waga 68, ale noszę rozmiar 36/38 góra i 38/40 dół. Uprawiam fitness
      już 4 lata, mysle że ta waga to głównie mięśnie, które są cięższe odtłuszczu.
      Lubię się taka jaka jestem. Czego Wam wszystkim życzę.
    • Gość: ania_jl Re: ile ważycie? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 11:16
      Nie ma co - tez sie wpisze :) Ja mam 1,75 m. i waże 63/64 kg. Biust mam w sam
      raz, przynajmniej tak mi sie wydaje, brzuszek tez jest miły ;) uda - widziałam
      ładniejsze, ale ja mam dość długie nogi więc ich obwód pasuje mi. Uprawiam
      sporty - pływam, gram w siatkówke, jezdze na rowerze, codziennie robie
      brzuszki, takie tam domowe ćwiczenia. Jak mam ochote porządnie zjeść to jem.
      Ale jak przez cały dzień nie mam na nic ochoty to nie jem nic! Pije duzo wody
      mineralnej - ostatnio nawet wole H2O niz jakiekolwiek napoje słodzone... Na
      słodycze nie mam ochoty w lato, co innego zima :) Ale to chyba normalne. Moja
      siostra ma tyle samo wzrostu co ja, a waży ok. 59 kg. Ja mam budowe po mojej
      mamie - "grube kości" a ona jest raczej z ojca - "chude kości". Ale mi to
      absolutnie nie przeszkadza. Na pewno nie chciałabym wygladac jak te modelki "z
      epoki anoreksji". Pozdrawiam
    • Gość: tati Re: ile ważycie? IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 11:21
      168 i waga 45 kg, jem wszystko co mi wpadnie w lapy, lubie fast food i inne
      niezdrowe rzeczy,
      • oko_jeza Re: ile ważycie? 15.07.03, 11:39
        165cm, waże 45 kg- ważyłam 3 kg więcej, ale bylam chora i teraz jsze dalej
        stosowac dietę, więc chyba jeszcze schudnę...
    • Gość: Ewa Re: ile ważycie? IP: *.waw.net.pl 15.07.03, 11:43
      Ja mam 176/70. Na szczęście mam w miarę płaski brzuch, duży biust i wciętą
      talię. Ponoć wygladam "kobieco". No, ale, gdybym schudła te 5 kilo,
      wyglądałabym znacznie lepiej... Niestety, jestem uzależniona od jedzenia.
      Pocieszam się też, że tę samą wagę mam od 6 lat (a mam lat 31), za to
      najgrubsza byłam jako 16-latka... 88 kilo! Tak, tak. Wtedy to dopiero chciałam
      się powiesić! Cóż, wszystko jest kwestią punktu odniesienia...
      Ewa
      • Gość: ania_jl Re: ile ważycie? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 11:50
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Ja mam 176/70.

Masz prawie tyle samo wzrostu co ja, i ważych nieco więcej niz ja :) Więc nie
        ma co sie smucić, mi tez jest lepiej na duchu, jak czytam takie wpisy - bez
        obrazy. Ale kiedy czytam, że ktos ma przepuszczalnie 175 i do tego 57 kg. to
        mówie sobie, że trzeba sie spręzyc :) Ale to wcale nie prawda, taka uroda. I
        tak polki sa najładniejsze ;) Pozdrawiam
      • Gość: frutu Re: ile ważycie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.03, 11:55
        we wrzesniu przy wzroscie 177cm wazylam 61kg i mimo iz chcialam wazyc mniej
        zaprzestalam diet itp po jakims czasie weszlam na wage i wazylam ( do tej pory
        waze) 58 kg wiec schudlam nie duzo bo 3kg ale.....
        kiedy pojechalam do swojego rodzinnego miasta wszyscy sie mnei pytali jak to
        zrobilam ze az tyle schudlam a nie ktorzy martwili sie czy czasem nei jestem za
        chuda:)
        to sklonilo mnie zebym sie zmierzyla i..... zgubilam w udach 5cm z 57cm mam
        52cm w biodrach zeszlo mi tylko 2 cm i w pasie 2cm ale przez te nogi i to ze
        zawsze mialam plaski brzuszek wygladam jakbym schuda z 10kg a nie 3kg :)
        takze szczuplosc to rzecz absolutnie wzgledna po za tym miesnie waza;)

nosze rozmiar 38 gora i dol chociaz nie wiem jakim cudem ale weszlam niedawno w
        spodnie 36 a przeciez bioderka mam"rozlozyste" bez wzgledu na wage:)
        z rozmiarami roznie bywa najlepiej sie mierzyc zeby widziec roznice:)

ale sie rozpislam ;)hihihihih
        pozdrawiam:)
    • Gość: uula ja mam okolo 167cm i ważę 49kg IP: 217.11.142.* 15.07.03, 12:26
      i od urodzenia usiłuję przytyć...
      • Gość: szpilka Re: ja mam okolo 167cm i ważę 49kg IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 15.07.03, 12:41
        mam 164 ważę w porywach 46 48kg i też całe życie chciałam przytyć!!! buuuuu :((
    • jtbrit Re: ile ważycie? 15.07.03, 12:54
      165cm, 56kg to chyba w tak zwanej normie, ale jeszcze 2 miechy temu było
      71kg.Czyli 15kg mniej, więc teraz raczej w porządku, chociaż niestety jakieś
      3/4 z tego to chyba w samych udach :( No nie wiem jak z tych nóg to zrzucić, od
      paru tygodni chodzę na pilates i brzuszek już się trochę spłaszczył, bo po
      ciąży był tragiczny, to może i nogi trochę wysmukli.
      • Gość: anika84 Re: ile ważycie? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 14:22
        pare dni temu było znowu 58 kg na 164 cm, ae sie odchudzam , nie daje za
        wygraną, dążę do 53 kg, no 54 kg byłoby tez oki;)

jak schudnę to dopiero wtedy powiem Wam, jaka jest moja waga...
        • Gość: magda25 Re: ile ważycie? IP: *.uz.zgora.pl / 192.168.18.* 16.07.03, 10:52
          ja przy wzroście 166cm ważę między 63-64 kg.Troche duzo,ale jakoś nie mam
          silnej woli by zgubić jeszcze z 4 kg.I tak jestem z siebie dumna,że z wagi 78kg
          spadłam do 63 kg.
          Zresztą mój partner uważa ,że nikt nie ma tak seksownego tyłeczka jak ja.A
          wszelkie moje uwagi na temat odchudzania strasznie go denerwują.Mówi,że
          szkieletora w łóżku to on nie potrzebuje :) Pozdrawiam wszystkich.
          • Gość: frutelka Re: ile ważycie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.03, 23:18
            177/58 mogloby byc 55kg jak kiedys i nie bylam za chuda naprawde:)
        • Gość: iga Re: ile ważycie? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 17.07.03, 13:30
          przy wzrocie 1,63 waże 52kg. wkurzaja mnie moje posladki, sa takie okragle .. i
          uda , czy znacie jakies cwiczenie na wewnetrzna strone ud?? ahA biodra waskie a
          biust spory C 75
        • Gość: bubciu Re: ile ważycie? IP: *.media4.pl / 172.20.6.* 18.07.03, 19:31
          A ja się kompletnie wyleczyłam z kompleksów....i to z pomocą mojego męzulka
          kochanego.
          Mam 174 cm wzrostu i ważyłam 62 kg (teraz jestem w stanie oczekiwania na poród
          i ważę 74 kg...;)).
          Mąż jest Arabem i nawet słyszeć nie chce o tzw. "małej pupci"...:) Wmusza we
          mnie jedzenie, autentycznie obraża się, gdy odmawiam zjedzenia 3 kromek chlebka
          na kolację. Kupuje mi za to czekoladki i ciastka i podkłada na talerzu co
          tłuściejsze kąski...
          Nieraz już płakałam, że nie chce być balonem, ale on się upiera, że dziewczyna,
          którą ja określam mianem szczupłej, wygląda kompletnie nieapetycznie.
          Bynajmniej nie chodzi mu o otyłość, ale po prostu kobiece kształty. Arabki nie
          mają w ogóle żadnych problemów tego typu, w życiu nie słyszały o odchudzaniu.
          Siostrzenica mojego męża (gwoli formalności przepiękna dziewczyna) dopiero
          osiągnęła stan błogości, kiedy jej waga osiągnęła 65 kg przy wzroście 165 cm.
          Jaka ona wtedy była szcześliwa!!
          One jedzą żeby być piękne, pożądane i mieć wielu kandydatów na mężów.
          Pamiętam jak robiliśmy kiedyś dowcip jego kuzynowi, podając się w necie za
          dziewczynę. Musieliśmy naprędce wymyśleć jej gabaryty. Wzrost 170 (Arabowie
          cenią wzrost) a wagę podszepnęłam ja - 55 kg. Mąż wybuchnął śmiechem i orzekł,
          że jak zjedzie poniżej 60, to kuzyn się po prostu wyłączy.
          A teraz puenta...Arabowie, to też faceci. Więc skoro oni lubią nieco pełniejsze
          kształty (a ich się nie katuje w krajach arabskich żadnymi modelkami, czy
          czymkolwiek, co się wiąże z cielesnością) oznacza to, że gdzieś tkwi w męskim
          instykcie ideał kobiecości troszkę rubensowski.
        • Gość: Karolina Re: ile ważycie? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 12:45
          Jak widzę sporo się tu zebrało anorektyczek, współczuję. Ja mam 154 cm i ważę
          47 kg. Jem wszystko.... Schudłabym trochę , ale po co się męczyć??
        • Gość: Jarek Re: ile ważycie? IP: 80.51.242.* 21.07.03, 11:26
          Co powiecie na to, jestem facetem i waze 65 kg przy wzroscie 185 cm :))). Ktos
          by mogl powiedziec, ze mam 15 kg niedowagi ale to bzdura bo wygladam normalnie.
          Nie wazne ile jem. Nawet jak sie opycham na maksa np w swieta to i tak nic mi
          nie przybywa. Troche cwicze na silowni ale waga dalej jest ta sama. Po prostu
          taki lekki budulec kostny i taki zoladek :)))).
      • Gość: Gosia Re: ile ważycie? IP: *.info.bielsko.pl 16.07.03, 14:51
        to ja tu jestem najgrybsz mam 173 i waże 67-68 kg. :-( smutno mi bie mam 25 lat
        mam dwoje dziecia ale to nie załatwia sprawy, maciezynstwo tylko czasami
        powoduje przytycie , mam problem z udami ?????
        nie wyglądam zle ale jestem samokrytyczna czsam zabardzo
    • Gość: curry Re: ile ważycie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.03, 14:41
      ...a ja przy wzroście 158 ważę w zależności od cyklu od 48kg do 51kg.
      Nie ćwiczę i żadnych diet nie stosuję. Jedynie na piwo do Rynku jeżdżę rowerem
      i od czasu do czasu porządnie połażę po górach. Gdy jestem przy dolnej granicy
      wagi - zaczynam źle wyglądać i wtedy stosuję kurację pączkowo-ptysiowo
      czekoladową. A gdy po ciuchach poznaję( bo nie mam wagi w domu), że juz robi
      się ciasnawo - zmniejszam ilość pochłanianych słodyczy. Ze wzgledu na tryb
      życia nie jem prawdziwych kolacji- tylko obiadokolacje ok.19-20-tej.
      A w przyszłości chciałabym być raczej puszystą starowinką z rumianymi
      policzkami niż zasuszona staruszką ;)

• Gość: siwa Re: ile ważycie? IP: 217.20.199.* 15.07.03, 16:19
        przy wzroscie 165 cm waze 52 kg. od podstawowki wazylam 45 kg i moim
        najwiekszym marzeniem bylo przytyc. pozniej musialam sie leczyc na tarczyce,
        no i przytylam, potem jescze tabletki anty i znow troche przytylam. no i co tu
        ukrywac, teraz chciala bym troche schudnac. moze wam sie wydawac, ze przeciez
        malo waze, ale jestem naprawde drobnej budowy i te 52 kg to rzeczywiscie
        troche za duzo. ale nie odchudzam sie jakos specjalnie, bo nie chce wrocic do
        45 kg, zeby znow slyszec, jaka to jestem chuda. sama tez nie czulam sie
        najlepiej z ta waga, bo mialam strasznie chude nogi, a teraz sa naprawde
        zgrabne. bede zadowolona, jak zgubie brzuszek, bo zaokraglil sie
        niemilosiernie, ale chyba jestem na dobrej drodze, bo zaczelam jesc sniadania,
        ograniczylam do minimum kolacje i robie brzuszki :-). pozdrawiam.

• Gość: k Re: ile ważycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 20:53
      169 cm i 54 kilo
      • Gość: Marysia Re: ile ważycie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 21:44
        Coz,ja przy wzroscie 166 waze 65 kg i ta waga sie stale utrzymuje,niezaleznie
        od diet.chodzi o to,ze chudne - tluszcz schodzi mi z brzucha,ud ale waga sie
        nie zmienia.O co tu chodzi????
        Tak swoja droga to strasznie lekkie wszystkie tu jestescie,moja budowa ciala
        jest raczej kobieca,wiec mysle,ze nie wygladalabym zbyt dobrze bedac za chuda.
        Ale chcialabym wazyc 60 kg...
    • Gość: Madzia Re: ile ważycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 14:07
      164/62
      • Gość: go$ka Re: ile ważycie? IP: *.di.pl / 192.168.0.* 16.07.03, 21:38
        Mam 160 i waze 46. Jsetem mloda i musze cieszyc sie z takiej wagi jaka mam
        poki moge...
    • Gość: nikeewa Re: ile ważycie? IP: *.satlynx.net 16.07.03, 21:40
      Gość portalu: Amanda napisał(a):

>Ale może
      > znacie jakieś zioła pomagające schudnąć? po figurze 1 i 2 potwornie bolał
      > mnie brzuch ( nie wiem co to za świństwo ale już w życiu tego wypiję) Może
      > jakieś tabletki?

Pocecam czerwoną cherbatę "porzeracz tłuszczu" - może za bardzo dosadna nazwa,
      ale na pewno świetnie reguluje przemianę materii- POLECAM!!!

P.S. Powodzenia i wytrawałości
    • ealmond Re: ile ważycie? 17.07.03, 12:43
      teraz ważę 52 kg przy 163 cm wzrostu, ale był czas, że osiągałam wagę do 63 kg;
      walczyłam, odchudzałam się, ćwiczyłam bez większych efektów; schudłam jekieś
      trzy lata temu, kiedy powiedziałam odchudzaniu precz!; zaczęłam jeść
      regularnie, gotować obiady i ćwiczyć w domu (co drugi, trzeci dzień, be
      katowania się ale powyżej 30 minut), odechciało mi się słodyczy, od których
      chyba byłam uzależniona; od trzech lat nie tyję; zdarzają mi się skoki wagi do
      dwóch kilo, ale szybko wracam do normy trochę więcej ćwicząc; tyle;
      pozdrawiam ;)
      • Gość: m Re: ile ważycie? IP: 62.233.168.* 17.07.03, 22:02
        1,67 / 62 :(
        mam wrazenie ze gdybym miala do zrzucenia np 15 kilo (odpukac) to latwiej by
        bylo je zrzucic niz te 5 ktorych chce sie pozbyc... ciezko jest
        • Gość: dżastina Re: ile ważycie? IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 07:43
          160 cm. i 51-52 kg; przed tzw. trudnymi dniami idę ciut w górę, niestety nie ze
          wzrostem :)
          PS. a jednak trochę szkoda, że nie mam 170 cm.:) ale absolutnie nie chciałabym
          być chudsza niż jestem.
          • Gość: kali Re: ile ważycie? IP: pluto:* / 10.136.0.* 18.07.03, 18:05
            ja przy 180 waze jedyne 60 kilo:( chcialabym przytyc co najmniej 3 kilogramy!
            jem ile wlezie a na wadze caaly czas jest to samo:( a na jakiej zasadzie
            witamina b complex i visolvit moga wplynac na to ze siem tyje?
            • Gość: roz Re: ile ważycie? IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 19.07.03, 22:37
              A ja mam 170 cm wzrostu i ważę....od 67-69 kg:)))Podobno tego po mnie "nie
              widać" - hihihihi. Mam mocną budowę, ciężkie kości, grube uda, całe szczęście,
              że łydki przyzwoite, pupa zaokrąglona, biust spory...no i jaka taka talia:)
              Ale powiem Wam, że kiedyś, po diecie, ważąc 61 kg wzbudzałam zaniepokojenie
              rodziny, podkrążone oczy, zapadłe policzki. Często odpowiadałam na pytania: "co
              ci jest?":) No i przestałam miesiączkować! Najwyraźniej optimum dla mnie to 64-
              65 kg:)
              Pozdrawiam wszystkie panie:)
    • Gość: Netula Re: ile ważycie? IP: *.tarnowskie-gory-kalety.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 14:18
      ja przy wzroscie 170 waze kolo 64kg... Nigdy sie nie odchudzialam..i dobrze sie
      czuje z moimi kilogrmami:-) a jak komyus cos nie podoba sie to ignoruje go i
      juz:-)
      • Gość: madusiak Re: ile ważycie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 11:45
        ja mam 168 i 48-49 kg jestem zadowolona bo przytylam bo mialam ..45 kg i
        wisialo wszystko na mnie teraz moge zalozyc bluzke na ramiaczkai nie strasze
        obojczykami. mam pzry tym kobieca figure-talie wciata i bioderka moglabym
        przytyc jeszcze ze 3 kg ale zeby poszly mi w biust a nie tylek...
    • Gość: Pola Re: ile ważycie? IP: 217.96.109.* 21.07.03, 13:56
      Ja ma 169 cm i waże 50 kg, chciałąbym trochę przytyć. Jem zdrowo ale niczego
      sobie nie odmawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka