Dodaj do ulubionych

SIANO PO TRWAŁEJ

IP: *.chello.pl 11.09.02, 17:54
W czerwcu zrobiłam sobie trwałą i było nawet nieźle, przede wszystkim
wygodnie po raz pierwszy na wyjeździe nie musiałam walczyć ze szczotką i
suszarką ,niestety moje włosy są z natury "pierzaste", no a jeszcze ta
trwała, słońce, słona woda, są koszmarne. Wiem, że najlepszym rozwiązanie
byłoby je obcią(ale chyba na łyso żeby było dobrze). Używałam już paru
odżywek m.in Henna Wax, Kerastase, Lanzy i moje włosy są nadal w opłakanym
stanie. Może znacie jakieś silniejsze maski na takie siano po trwałej.
Wielkie dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.chello.pl 11.09.02, 21:13
      Dziewczyny zlitujcie się i doradźcie coś. Pozdrawiam
    • Gość: Martyna Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: 204.186.88.* 11.09.02, 22:36

A jakie masz wlosy? dlugie , wycieniowane czy rowno obciete i jak Twoje wlosy
      wygladaja po umyciu?
      • Gość: aga Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.chello.pl 11.09.02, 22:55
        Włosy mam za ramiona pocieniwane po bokach, tak jak wspomniałam wcześniej z
        natury są dosyć suche. Zaraz po umyciu szamponem i nałożeniu odżywki są
        śliskie, ale jak tylko trochę podeschną jest istny koszmar. Ostatnio siedziałam
        ze szczotką i suszarką prawie dwie godziny i ryczałam bo szczotka zatrzymywała
        się w połowie i nie chciała przejść przez włosy. Do tej pory nie mogę sobie
        darować, że zrobiłam tą trwałą.
        • Gość: Dana Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.02, 00:35
          To moze rob sobie raz w tygodnie komresy z cieplej oliwy z oliwek.
          A i podciac by nie zaszkodzilo.

Pozdrawiam
          • Gość: E. Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.tlsa.pl 12.09.02, 10:21
            Spróbuj maski nawilżającej Pantene Pro V. Też mam włosy po trwałej i do tego
            rozjaśniane,na moje działa świetnie.Nawilża, wygładza i nie obciąża nadmiernie.
    • Gość: Margoo Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.09.02, 19:57
      Radzę wybrać się do dobrego fryzjera - jeśli nawet nie chcesz podciąć włosów,
      to przynajmniej poproś o radę w doborze kosmetyków PROFESJONALNYCH. Myślę, że
      tylko one mogą Ci pomóc. Polecam coś z linii L'oreal Professional albo
      Kerastase, Wella w moim przypadku kompletnie nie działa.
      Pozdrawiam,
      M.
      • agul1 Re: SIANO PO TRWAŁEJ 12.09.02, 20:02
        Na siano rewelacyjnie sprawdza się seria kerastase oleo relax - kąpiel do
        włosów, maseczka i fluid. Oparta jest na jakichś olejkach i faktycznie niweluje
        sianko, trzeba tylko uważać z ilością, żeby z kolei nie zrobić sobie masełka na
        głowie:-)
        • Gość: aga Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.chello.pl 12.09.02, 20:47
          Kupiłam też ten fluid, ale nie wiem może zadużo go nakładam, bo za każdym razem
          kiedy go użyje moje misternie ułożone włosy zaczynają się prostować. Nieznam
          natomiast ani szmponu ani odżywki, czy one też powodują prostowanie włosów?
          Bardzo proszę o opinię. Serdeczne dzięki i pozdrawiam
          • Gość: agul Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.09.02, 21:06
            Gość portalu: aga napisał(a):

> Kupiłam też ten fluid, ale nie wiem może zadużo go nakładam, bo za każdym
            razem
            >
            > kiedy go użyje moje misternie ułożone włosy zaczynają się prostować. Nieznam
            > natomiast ani szmponu ani odżywki, czy one też powodują prostowanie włosów?
            > Bardzo proszę o opinię. Serdeczne dzięki i pozdrawiam

No tu Ci nie pomogę, bo ja mam kręcone włosy i ten fluid nie działa mi
            prostująco, tylko po prostu wygladza sianko i nic więcej. Na prostowanie muszę
            używać innych środków.
            Ale nie sądze, żeby maseczka i kąpiel prostowały włosy - przecież są jeszcze
            mokre jak to nakładasz, a potem suszysz, to możesz spokojnie ułożyć:-)
            • hokusai Re: SIANO PO TRWAŁEJ 12.09.02, 21:14
              Ta seria wygladza wlosy i troche je tez prostuje. Moze jakos reaguje z twoimi
              chemikaliami po trwalej, ktore masz we wlosach? Ja tez uwazam, ze jest super,
              mnie troszke wlosy prostuje (ale ja nie mam trwalej), ale tez i wygladaja po
              niej o niebo lepiej.
      • Gość: aga Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.chello.pl 12.09.02, 20:43
        Miałam już L`oreala profesjonalnego, szmpon wygładzający włosy-strasznie się po
        nim przetłuszczały i były oklapnięte, niepomogły także potwornie drogie ampułki
        Kerastase (aqua oleum), ani maska Nutritive.
        • Gość: Dana Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.02, 21:00
          Zastanawia mnie jedno, dlaczego wierzycie tak srodkom chemicznym.
          Te wszystkie odzywki to jeden wielki kant.
          Mowie to z doswiadczenia. Nakladam sobie np. od 7 lat henne, nie uzywam zadnych
          drogeryjnych odzywek i moge smialo powiedziec, ze wlosy to moja ozdoba.
          Wydaje mi sie tez, ze na siano po trwalej najskuteczniejszy sposob, to je
          obciac. Niestety.

Pozdrawiam
          • Gość: Monika Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.zetosa.com.pl 15.09.02, 02:46
            Gość portalu: Dana napisał(a):

> Zastanawia mnie jedno, dlaczego wierzycie tak srodkom chemicznym.
            > Te wszystkie odzywki to jeden wielki kant.
            > Mowie to z doswiadczenia. Nakladam sobie np. od 7 lat henne, nie uzywam
            zadnych
            >
            > drogeryjnych odzywek i moge smialo powiedziec, ze wlosy to moja ozdoba.
            > Wydaje mi sie tez, ze na siano po trwalej najskuteczniejszy sposob, to je
            > obciac. Niestety.
            >
            > Pozdrawiam

Henna to najgorsze gówno o jakim słyszałam zobaczysz co się będzie działo gdy
            zdecydujesz się na zmianę koloru
            • Gość: Dana Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.02, 15:02
              Gość portalu: Monika napisał(a):

> Henna to najgorsze gówno o jakim słyszałam zobaczysz co się będzie działo gdy
              > zdecydujesz się na zmianę koloru.

Mam inne doswiadczenia. Na zmiane koloru sie nie zdecyduje, poniewaz mam z
              natury ciemnorude wlosy i nigdy nie chcialam byc blondynka.
              Jestes chyba jedyna osoba, ktora tak negatywnie ocenila henne.
              Ale jak piszesz, tylko slyszalas.

Pozdrawiam
              • _kami Re: SIANO PO TRWAŁEJ 15.09.02, 23:25
                Gość portalu: Dana napisał(a):

> Mam inne doswiadczenia. Na zmiane koloru sie nie zdecyduje, poniewaz mam z
                > natury ciemnorude wlosy i nigdy nie chcialam byc blondynka.

No ale nie wszystkie dziewczyny wychodzą z takiego założenia, część chciałaby
                zmienić kolor włosów tylko na jakiś czas - dla nich henna nie jest dobrym
                rozwiązaniem.

> Jestes chyba jedyna osoba, ktora tak negatywnie ocenila henne.
                > Ale jak piszesz, tylko slyszalas.

A ja się kilka lat farbowałam henną. Rubiną dokładniej. I rzeczywiście - przez
                jakiś czas było fajnie, włosków było jakby więcej i były lśniące, henna ładnie
                się trzymała i wszystko było OK. Ale potem włosy przestaly przyjmować kolor.
                Farbowałam się, po czym po kilku myciach kolor stawał się bardzo wyblakły.
                Ponieważ jestem naturalną dość ciemną blondynką o krótkich włosach, poradziłam
                sobie po prostu robiąc blond pasemka. Potem to wszystko zrosło, teraz stale
                robię pasemka raz na 2-4 miesiące. Potem dowiedziałam się od fryzjerki, że
                miałam szczęście, że pasemka wyszły ludzkiego koloru, bo największe szanse
                miałam na zieleń :-) No a w międzyczasie usłyszałam (też _tylko_ usłyszałam, w
                salonie od fryzjera), że henny nie należy nakładać zbyt często, nie częściej
                niż raz na 3-4 miesiące, bo ponoć zawiera jakieś składniki rakotwórcze.
                Oczywiście nie wiem, czy to prawda, ale... w końcu życie jest szkodliwe i w
                końcu nas zabije :-)
                A piszę to, bo chcę Ci powiedzieć, że nie ma środków idealnych. Dla Ciebie
                henna jest idealna bo nie będziesz chciała zmieniać koloru i dobrze robi Ci na
                włosy. Ale bywa różnie. I nie można wydawać kategorycznych sądów. O! :-)

Pzdr.
                K.
    • Gość: Martyna Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 20:58

Jak ja mialam trwala na dlugich wlosach do ramion. To mialam sposob na tzw
      siano. Mylam wlosy , nakladalam odzywke ,rozczesywalam mokre wlosy. Nastepnie
      nakladalam pianke i "ugniatalam" wlosy w dloniach. Potem juz ich nie czesalam
      za do nastepnego dnia czyli nastepnego mycia.
      W efekcie mialam dlugie krecone loki.

Powodzenia
      • Gość: agul Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.09.02, 21:07
        Gość portalu: Martyna napisał(a):

> W efekcie mialam dlugie krecone loki.
        >
        Kręcone loki - ładne:-))
        • Gość: Martyna Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: 65.223.159.* 13.09.02, 21:33
          Gość portalu: agul napisał(a):

> Gość portalu: Martyna napisał(a):
          >
          > > W efekcie mialam dlugie krecone loki.
          > >
          > Kręcone loki - ładne:-))

Ok przyznaje sie do winy Sorry za blad!
          • kotmanka Re: SIANO PO TRWAŁEJ 13.09.02, 21:38
            oliwa(lub olejek rycynowy), zoltko, sok z cytryny - wymieszac w majonez, na
            suche wlosy, zawinac folia, potem recznik, i tak godzine, potem umyc
            raz-dwa razy w tygodniu
            nie znam lepszego ratunku
          • Gość: gul Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 23:25
            Gość portalu: Martyna napisał(a):

> > Kręcone loki - ładne:-))
            >
            >
            > Ok przyznaje sie do winy Sorry za blad!

Eee.. bez przesady:-) Spodobało mi się to:-D
            Mogą być jeszcze loki sianowate;-) albo falowane:))
            • Gość: agul Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 23:26
              Ciągle mi nie wskakuje 'a'..
              Podłe forum;-)
              • Gość: saxony Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.09.02, 00:12
                a nie lepiej byloby skrocic wlosy? jezeli dobre odzywki nie dzialaja to
                widocznie wlosy sa martwe i chyba juz nic ich nie wskrzesi.wlosy to jeszcze nie
                fryzura i chyba nie warto meczyc sie z sianem na glowie.idzie zima,podetnij
                wloski a od stycznia zacznij zapuszczac to do wiosny bedziesz juz miala dobra
                fryzure.chyba lepiej miec wlosy krotsze i zadbane niz dluzsze i zniszczone.i
                uwazaj z robieniem trwalej...

pozdrawiam .s.
    • Gość: iwona Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.zetosa.com.pl 15.09.02, 02:38
      Współczuję, ale trochę na własne życzenie, trwałej już się nie robi, jest
      poprostu niemodna i robi więcej złego niż dobrego, jeżeli doradził Ci ją
      fryzjer to czym prędzej Go zmień a jeżeli sama to sobie wymyśliłaś to może " na
      łyso" nie byłoby takim złym rozwiązaniem.
      • Gość: aga Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.chello.pl 15.09.02, 11:00
        Gość portalu: iwona napisał(a):

> Współczuję, ale trochę na własne życzenie, trwałej już się nie robi, jest
        > poprostu niemodna i robi więcej złego niż dobrego, jeżeli doradził Ci ją
        > fryzjer to czym prędzej Go zmień a jeżeli sama to sobie wymyśliłaś to może "
        na
        >
        > łyso" nie byłoby takim złym rozwiązaniem.
        masz rację Iwonko trwałą zrobiłam nawłasne życzenie (choć fryzjerka doradzała)
        ponieważ chciałam mieć wygodę na urlopie i nie męczyć się z układaniem
        jakiejkolwiek fryzury, a teraz, no cóż, pluję sobie w brodę co ja najlepszego
        zrobiłam. Serdeczne dzięki i pozdrawiam
    • Gość: Piotrek Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.zetosa.com.pl 15.09.02, 02:44
      Pracuję w renomowanym salonie fryzjerskim TRENDY i z ręką na sercu proponuję Ci
      odżywkę dostępną tylko w salonach fryzjerskich POWER MASK z serii SP (System
      Proffessional)
      • Gość: Apia Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.57-136-217.adsl.skynet.be 15.09.02, 11:11
        No wlasnie, ja nie mam trwalej ale mam podobny problem. Moje wlosy z natury sa lekko krecone, a taki typ wlosow ma tendencje do przesuszania. Obecnie mam zrobiony balejaz i na glowie siano. Wlosy sa bez polysku, nie mozna ich ulozyc, a nie daj Boze na dworze wilgoc- wtedy kazdy wlos uklada sie w inna strone. Nie pomogl mi szampon Oleo-relax, ani spray nawilzajacy Joanny. Teraz zamowilam sobie(w bezclowce) balsam Clinique Perfectly Straight-moze to pomoze. A moze macie inne propozycje????
        • Gość: aga Re: SIANO PO TRWAŁEJ IP: *.chello.pl 15.09.02, 11:19
          Gość portalu: Apia napisał(a):

> No wlasnie, ja nie mam trwalej ale mam podobny problem. Moje wlosy z natury
          sa
          > lekko krecone, a taki typ wlosow ma tendencje do przesuszania. Obecnie mam
          zro
          > biony balejaz i na glowie siano. Wlosy sa bez polysku, nie mozna ich ulozyc,
          a
          > nie daj Boze na dworze wilgoc- wtedy kazdy wlos uklada sie w inna strone. Nie
          p
          > omogl mi szampon Oleo-relax, ani spray nawilzajacy Joanny. Teraz zamowilam
          sobi
          > e(w bezclowce) balsam Clinique Perfectly Straight-moze to pomoze. A moze
          macie
          > inne propozycje????

Ja miałam taki sam problem przed zrobieniem trwałej, wystarczyła odrobina
          wilgoci i już miałam na głowie puch. Wcześniej też żadne odżywki nie pomagały,
          trochę lepiej było gdy nakładałam na włosy wosk z żelem Goldwellu (niebieka
          butelka z dozownikiem), ale z koleji na drugi dzień włosy były polepione i
          nadawały się do mycia. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka