Dodaj do ulubionych

Wypowiedź dr Noszczyk w TS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 13:12
Mogłam przekręcić nazwisko, w każdym razie chodzi o to, że babka, dr
dermatologii, lat 33, używa kosmetyków silnie regenerujących,przeznaczonych
dla kobiet w wieku jej matki, bo uważa, że jeśli mają coś zdziałać, to
właśnie teraz, kiedy nie jest za późno, a właściwie - kiedy jest za wcześnie.
Dla mnie jej wypowiedź to zaprzeczenie wszelkich zasad, jakie kosmetyczki,
gazety i producenci kosmetyków tłukli mi do łba:)))Co o tym sądzicie??? Ma
hopla, czy wie, co gada???
Obserwuj wątek
    • Gość: Serena Re: Wypowiedź dr Noszczyk w TS IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 13:16
      Hopla. Z pewnością.
    • kotmanka Re: Wypowiedź dr Noszczyk w TS 12.09.02, 13:17
      ona chyba ma wiecej niz 33?
    • Gość: gAndzia Re: Wypowiedź dr Noszczyk w TS IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 12.09.02, 13:17
      dr noszczyk wspołpracuje z erisem, teraz ma swój gabinet na zoliborzu -
      szczerze mówiąc z kontaktów face to face byłam przekonana, że ma
      czterdziestkę:) to chyba rodzaj odpowiedzi na twoje pytanie:)

generalnie tzw. autorytety mają dwie opcje: a) nie uzywać silnych kosmetyków
      jak się jes młodym, bo 1) zaszkodzą skórze, 2) nie zaszkodzą, ale po prostu nie
      zostaną przez nią wykorzystane, b) używać profilaktycznie. tak naprawdę nie
      wiadomo jak to jest, bo te nowoczesne preparaty nie istnieją na tyle długo, by
      cała generacja kobiet je przetestowała. dopiero jak my się zestarzejemy, okaże
      się, kto miał rację:)
      ja wybieram opcje mieszaną - silniejszych uzywam okresowo, gdy skóra gorzej
      wyglada, na przedwiośniu, po letnim urlopie:)
      • Gość: Anja wiek dr Noszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 13:20
        No nawet na zdjęciu wygląda na dużo więcej, niż 33:))) A może taka kazała sobie
        napisać?? Chodzi mi o to, czy np. w formie kuracji można stosować kosmetyki
        przeznaczone dla starszych osób; mam 24 lata, a upatrzyłam sobie krem po 30-tce.
        • Gość: gAndzia Re: wiek dr Noszczyk IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 12.09.02, 13:22
          w formie kuracji jak najbardziej, zwłaszcza gdy masz jakiś problem ze skórą,
          przykładowo jest ona zmęczona, szara - wtedy krem z witamina c dla trzydziestek
          powinien szybko dac efekty:)
          • kotmanka Re: wiek dr Noszczyk 12.09.02, 13:27
            zgadzam sie z powyzszym. zreszta zaden krem tak naprawde gleboko nie
            zaingeruje, wiec od czasu do czasu taka dawka uderzeniowa moze byc pomocna -
            sama tak zawsze stosowalam
      • Gość: Helena Re: Wypowiedź dr Noszczyk w TS IP: *.waw.cdp.pl 12.09.02, 14:06
        Robie tak samo - silniejsze kuracyjnie, albo zamiennie.
        Jak wykoncze na dzien Sisleya matujacego, to bede uzywac na zmiane noAge z
        iOdem. Teraz robi sie chlodniej, wiec to matowanie nie bedzie mi az tak
        potrzebne, zreszta puder sypki spelnia swoja role wystarczajaco. Zreszta nie
        przeginam jakos szczegolnie, bo mam 25 lat a silniejszych specyfikow uzywam,
        ale takich 30-35 lat, nie tam zadne lifty, fitohormony czy rzeczy w tym guscie.
        Ten system sprawdza sie fajnie, bo poki co nie mam zadnych solidnie
        umotywowanych zastrzerzen do swojej skory. Jasne, mam ze urojenia typu
        wyimaginowane kurze lapy czy pryszczyk tu czy tam, jednak generalnie trzymam
        sie :-)))
        H.
        • basia_kwiat Re: Wypowiedź dr Noszczyk w TS 12.09.02, 17:07
          Ja takze w pewnym stopniu zgadzam sie z ta teoria, taka kuracja na pewno nie
          zaszkodzi. Jedynie kremy z fitohormonami wg mnie nie ma sensu stosować
          wcześniej, co prawda nei dlatego, że zaszkodzą, fitohormony oprócz działania
          naśladującego estrogeny są także świetnymi antyutleniaczami, ale póki nasz
          organizm produkuje własne hormony to nie potrzebne mu związki które imitują
          ich działanie. Z drugiej strony z kremami z fitohormonami nie ma co bardzo
          czekać, ale już po 35 roku życia można je zacząć wprowadzać jako kuracje,
          mimo, że do menopauzy jeszcze daleko. Dużo skuteczniejsze jest zapobieganie
          zmarszczkom w młodym wieku, żaden bowiem krem nawet ten za kilkaset złotych
          nie usunie już powstałych głębokich zmarszczek, to tak jak w przypadku wielu
          sytuacji, z którymi spotykamy się w życiu, zawsze łatwiej jest zapobiegać, niż
          potem radzić sobie ze skutkami. Zresztą na każdym kremie pisze
          przeciwzmarszczowy. W późniejszym wieku kremy te co prawda nie usuną
          całkowicie powstałych już zniszczeń, ale na pewno pomogą poprawić stan często
          przesuszonej i odwodnionej skóry, wygładzą zmarszczki powierzniowe, nieco
          rozjaśnią i naprężą zwiotczały naskórek. Natomiast całkowita likwidacja
          zmarszczek jest już możliwa tylko dzieki zabiegom medycyny plastycznej.
          • Gość: Helena Re: Wypowiedź dr Noszczyk w TS IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 12.09.02, 20:34
            Dziekuje Ci Basiu, twoja wypowiedz dodtakowo potwierdza moje instynktowne, acz
            slusznie dzialania pielegnacyjne.
            Dzieki!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka