Dodaj do ulubionych

Boze co ona mi zrobila!?

IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:00
bylam w we wrocku na Jaracza w CTL na zamykaniu naczynke. we srode.
ZAplacilam 400zl za policzki i nos ale dziewczyny ona zrobila mi na jednym
policzkyu takiego silnego duzego siniaka ze jestem zrozpaczona...powiedziaa;
ze sie to czesto zdarza i ze to zniknie po paru dniach.Ale ja sie boje co
bedzie jak nie zniknie??!! prosze powiedzcie mi wiecie cos o tym? czy tak
faktycznie sie moze zdarzyc? ze nie znikne? ona powiedziala ze na 100%
zniknie ale ja watpie.oprocz tego mam twarz opuchnieta ale to to wiem ze
przejdzie.I zamiast se poprawic chyba sobie pogorszylam..mozna sie zalamac
wierzcie mi.....
Obserwuj wątek
    • Gość: saxony Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 11:10
      badz dobrej mysli i nie zakladaj z gory,ze bedzie zle.moze sprobuj posmarowac
      tego siniaka kremem na naczynka erisu z wit.k.podobno dobrze likwiduje takie
      podskorne wylewy.

pozdrawiam.s.
      • Gość: ania Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.09.02, 11:26
        albo zelem z apteki na siniaki
        one naprawde dzialaja
        powodzenia
    • Gość: shisha Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: 62.233.242.* 13.09.02, 11:33
      Wydaje mi się, że jeśli po siniaku zostaną Ci jakieś ślady, masz prawo
      normalnie iść tam z reklamacją, coś muszą z tym zrobić. Ale jak siniak duży, to
      może być i ze 2-3 tygodnie (nie że chcę straszyć, ale tak może być).
      pozdrawiam:)
      • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:35
        Gość portalu: shisha napisał(a):

> Wydaje mi się, że jeśli po siniaku zostaną Ci jakieś ślady, masz prawo
        > normalnie iść tam z reklamacją, coś muszą z tym zrobić. Ale jak siniak duży,
        to
        >
        > może być i ze 2-3 tygodnie (nie że chcę straszyć, ale tak może być).
        > pozdrawiam:)
        ona powiedziala ze po 4ech dniach siniak zniknie tzn ze sie wchłonie. nawet
        nie załamuj mnie ze 3 tyg.!
    • Gość: iwaszka Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 12:01
      tez mialam usuwane naczynka. Ale moze nie tak drastycznie. Mysle jednak ze
      powinnas dac spokojnie sie temu wszystkiemu zagoic i niczym nie smarowac.
      Nie eksperymentuj gdyby trzeba bylo czyms smarowac z caloa pewnoscia bys o tym
      wiedziala od kosmetyczki. Wszystko bedzie dobrze!!!
      Ale czy to trwa 4 dni? Nie sadze! MNie sie goilo tydzien. Wszystko zalezy od
      organizmu. A jak Ci schodza zwykle siniaki? Z tym bedzie przypuszczam tak samo.
      Glowa do gory bedzie dobrze!!!
      • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 12:50
        Gość portalu: iwaszka napisał(a):

> tez mialam usuwane naczynka. Ale moze nie tak drastycznie. Mysle jednak ze
        > powinnas dac spokojnie sie temu wszystkiemu zagoic i niczym nie smarowac.
        > Nie eksperymentuj gdyby trzeba bylo czyms smarowac z caloa pewnoscia bys o
        tym
        > wiedziala od kosmetyczki. Wszystko bedzie dobrze!!!
        > Ale czy to trwa 4 dni? Nie sadze! MNie sie goilo tydzien. Wszystko zalezy od
        > organizmu. A jak Ci schodza zwykle siniaki? Z tym bedzie przypuszczam tak
        samo.
        > Glowa do gory bedzie dobrze!!!
        dzieki za jakie takie słowa otuchy...:-)
    • drzazga1 Re: Boze co ona mi zrobila!? 13.09.02, 13:31
      Kup w aptece nalewkę z arniki, przyspiesza wchłanianie siniaków, przykładaj z
      tego kompresy, koniecznie z rozcieńczonej, zrób nawet słabszy roztwór, niż jest
      napisane na buteleczce. No i ten kremik Erisu z wit. K, nawilży Ci skórę
      (oczywiście, jeżeli nie masz uczulenia na Eris) i pomoże jej się zagoić. Może
      Justy też Ci coś podpowie aptecznego.
      Przez parę dni uważaj,żeby nie narażać buzi na zmiany temperatur (wieczorem i
      rano już jest zimno, odpadają gorące kąpiele i prysznice).
      A swoją drogą to skandal, że nie uprzedzono Cię PRZED zabiegiem o tych efektach
      specjalnych, może trzeba im uświadomić, że prawdopodobnie stracą kilka
      potencjalnych klientek - forumowiczek?
      Trzymaj się, wszystko będzie dobrze.
      Pozdrawiam
      • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 13:40
        dzieki Drzazga. prawie wszystkie procz alissie19(sory nie pamietam doklanie Jej
        nicka) mowila ze pare jej znajomych nie bylo zadowolonyuch z zamykania... a Ja
        jechalam prawie 400km do tego gab. tylko po to by mnie tak pokiereszowano.A ja
        niewiem co mam robic??
        a nalewka z milorzebu japonskiego to moze byc? bo z arniki nie mam w domu a nie
        mam mozlowisci dzis kupic.Ona nie kazala mi niczym specjalnym tego smarowac
        tylko krem nawilzajacy...
        • reniaszka Re: Boze co ona mi zrobila!? 13.09.02, 14:04
          Ja również w odpowiedzi na TWoje pytanie wypowiedziałam sie pozytywnie na temat
          zamykania naczynek laserem na Jaracza. Była tam moja znajoma, miała naczynka na
          polczku i nosie (skrzydełka i centralnie sam środek). Mówiła, że bolało (pomimo
          smarowania znieczulającym żelem, ale było warto. Sama ją widziałam i naprawdę
          nie ma żadnych popękanych naczynek. Robiła sobie pod koniec kwietnia chyba.
          Wcześniej była na tzw. konsultacji (jest bezpłatna - wyczytała o tym w necie na
          ich stronce), pani ja uprzedzała, że często bywa, że twarz jest po tym zabiegu
          opuchnięta i zdarzają się podskórne wylewy, które potem znikają. Dlatego
          polecała zdecydować się na zabieg przed weekendem a w przypadku większej ilości
          naczynek i wrażliwej bardzo skóry - wziąc nawet ze 3 dni urlopu. Dziwię się, że
          tego Tobie nie powiedziała.
          Ja również mam popękane naczynka, ale jestem cykor i boję się trochę bólu, więc
          na razie zwlekam, choć mam już dosyć zielonego korektora :-) WIęc pewnie się
          niedługo zdecyduję.
          • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 15:12
            reniaszka napisała:

> Ja również w odpowiedzi na TWoje pytanie wypowiedziałam sie pozytywnie na
            temat
            >
            > zamykania naczynek laserem na Jaracza. Była tam moja znajoma, miała naczynka
            na
            >
            > polczku i nosie (skrzydełka i centralnie sam środek). Mówiła, że bolało
            (pomimo
            >
            > smarowania znieczulającym żelem, ale było warto. Sama ją widziałam i naprawdę
            > nie ma żadnych popękanych naczynek. Robiła sobie pod koniec kwietnia chyba.
            > Wcześniej była na tzw. konsultacji (jest bezpłatna - wyczytała o tym w necie
            na
            >
            > ich stronce), pani ja uprzedzała, że często bywa, że twarz jest po tym
            zabiegu
            > opuchnięta i zdarzają się podskórne wylewy, które potem znikają. Dlatego
            > polecała zdecydować się na zabieg przed weekendem a w przypadku większej
            ilości
            >
            > naczynek i wrażliwej bardzo skóry - wziąc nawet ze 3 dni urlopu. Dziwię się,
            że
            >
            > tego Tobie nie powiedziała.
            > Ja również mam popękane naczynka, ale jestem cykor i boję się trochę bólu,
            więc
            >
            > na razie zwlekam, choć mam już dosyć zielonego korektora :-) WIęc pewnie się
            > niedługo zdecyduję.
            REniaszka fakt bolalo dosc mocno ale dalo sie wytrzymac.Mowila mi o opuchliznie
            i ze czasem jest skóra obrzeknieta i czerwona.A jak dlugo u Twojej kolezanki ?
            nie miala zandego wylewu? zorientuj sie jak mozesz i mi napisz.ok? mnie tez tym
            zelem smarowala i fakt widze dosc duza poprawe tychj naczynek co mialam kolo
            nosa po 1ym zabiegu ,podczas gdy w krakowie bylam na w sumie 6ciu zabiegach w
            dwu gab. i nie bylo zadnego doslwonie efektu.
            Jak masz kase idz smialo do nich.. ja pol dnia jechalam w jedna strone:-) a
            potem druga polowa dzionka w druga strone:-). NApisz prosze czy ten wylew znika
            szybko? tzn po paru dniach? czykiedy? bo ona mowila ze po paru a ja siedze jak
            na szpilkach...
            • Gość: gAndzia Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 13.09.02, 15:17
              plum, moja przyjaciółka akurat tez sobie zamykała naczynka (w warszawie) i
              miała tekie wylewy, też panikowała i wszystko jej ładnie znikło, wiec się nie
              martw:)
              • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 16:51
                Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> plum, moja przyjaciółka akurat tez sobie zamykała naczynka (w warszawie) i
                > miała tekie wylewy, też panikowała i wszystko jej ładnie znikło, wiec się nie
                > martw:)
                dzieki Andzia!!! jak i Twoja kolezanka miala wylewy to pewnie i mi ustapi. a
                nie wiesz po ilu dniach/tyg, Jej to zniklo???
              • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!?do gAndzi IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 14:55
                Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> plum, moja przyjaciółka akurat tez sobie zamykała naczynka (w warszawie) i
                > miała tekie wylewy, też panikowała i wszystko jej ładnie znikło, wiec się nie
                > martw:)
                Andzia a nie wiesz po jakim czasie to kolezance zniknelo??? bo u mnie to
                naprawdw wyglada fatalnie!! minely 4 dni a poprawa jest minimalna.NOrlamnie
                mozna sie zabic.!
            • reniaszka Re: Boze co ona mi zrobila!? 13.09.02, 15:18
              Dzwoniłam i pytałam - koleżanka miałą mocno opuchniętą twarz do dwóch dni,
              wylewów nie miała, więc nie mogę Ci odpowiedzieć :-( Cierpliwości ! (łatwo
              powiedzieć, co? )
        • Gość: Drzazga Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 16:20
          Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, miłorząb też jest generalnie na
          naczynka, przeczytaj skład, nalewki są na alkoholu, spróbuj przemywać taką
          mocno rozcieńczoną, ale dopiero jak Ci zejdzie opuchlizna, bo teraz skóra może
          być za bardzo podrażniona, przyszło mi do głowy,że mogłaby bardzo pomóc woda
          termalna, zdaje się, że Avene ma dużo kojącej krzemionki. Możesz też przemywać
          naparem z nagietka, bardzo dobrze goi, to łagodne ziółko.
          • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 16:53
            Gość portalu: Drzazga napisał(a):

> Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, miłorząb też jest generalnie na
            > naczynka, przeczytaj skład, nalewki są na alkoholu, spróbuj przemywać taką
            > mocno rozcieńczoną, ale dopiero jak Ci zejdzie opuchlizna, bo teraz skóra
            może
            > być za bardzo podrażniona, przyszło mi do głowy,że mogłaby bardzo pomóc woda
            > termalna, zdaje się, że Avene ma dużo kojącej krzemionki. Możesz też
            przemywać
            > naparem z nagietka, bardzo dobrze goi, to łagodne ziółko.
            mam wode termalna iwonicz wiec sie psikam.
    • Gość: Vera Re: Boze co ona mi zrobila!?- do Plum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 18:24
      A to Tobie robiła kobieta?- ja byłam u mężczyzny i naprawdę nie narzekałam.
      A czy chociaż zniknęły Ci te naczynka ? I czy robiłaś koło nosa bo ja może też
      bym się wybrała choć prawie nie widać ale dla lepszego samopoczucia, tylko w
      tej okolicy nigdy nie robiłam i nie wiem jak ze skutecznością choć zapewniają,
      że po 2 razie powinny te naczynka koło nosa
      zniknąć.
      pozdrawiam
      Vera
      • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!?- do Plum IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 18:59
        Gość portalu: Vera napisał(a):

> A to Tobie robiła kobieta?- ja byłam u mężczyzny i naprawdę nie narzekałam.
        > A czy chociaż zniknęły Ci te naczynka ? I czy robiłaś koło nosa bo ja może
        też
        > bym się wybrała choć prawie nie widać ale dla lepszego samopoczucia, tylko w
        > tej okolicy nigdy nie robiłam i nie wiem jak ze skutecznością choć
        zapewniają,
        > że po 2 razie powinny te naczynka koło nosa
        > zniknąć.
        > pozdrawiam
        > Vera
        cze Vera. RObila mi jakas baba jak cchesz moge Ci podac jej nazwisko. to napisz
        na maila jak go masz no chyba ze nie masz to Ci podam wtedy moj mail. A jaksie
        nazywa ten facet co Ci robil?napisz mi prosze. naczynka pod nosem jak juz
        pisalam znikly troche,kolo noso to ciezko powiedzic bo mam tak czerwone ze az
        sine..ale choc tomnie cieszy ze to pod nosem troche wyblako.Nie wiem co bedzie
        powiedziala ze wczesniej niz za 3 tyg nie ma po co przyjezdzac.I nie wiem czy
        sie decydowac na nastepne.. zobacze co bedzie:-)
        napisz nazwiko tego faceta co Ci robil. ok?
        • Gość: Vera Re: Boze co ona mi zrobila!?- do Plum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 17:33
          Cześć Plum
          kurcze ja wcale nie wiem jak się nazywał ten facet, nie to, że nie pamiętam,
          ale ja wcale jak się rejestrowałam telefonicznie to nie byłam powiadomiona o
          tym kto mi ten zabieg będzie robił- bo szczerze powiedziawszy to nie miałam
          nikogo zarekomendowanego, więc było mi to obojętne. wiem tyle, że to był lekarz
          w wieku ok 50-60 lat i przy kości. Ja byłam zadowolona z tego zabiegu.
          I jeśli bym się tam wybierała to chyba do niego ( wydaje mi się, że jest tam
          tylko on jeden mężczyzna).
          Mam nadzieję, że Ci się wszystko wygoi i poznika;)
          pozdrawiam
          Vera
          • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!?- do Plum IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 18:40
            Gość portalu: Vera napisał(a):

> Cześć Plum
            > kurcze ja wcale nie wiem jak się nazywał ten facet, nie to, że nie pamiętam,
            > ale ja wcale jak się rejestrowałam telefonicznie to nie byłam powiadomiona o
            > tym kto mi ten zabieg będzie robił- bo szczerze powiedziawszy to nie miałam
            > nikogo zarekomendowanego, więc było mi to obojętne. wiem tyle, że to był
            lekarz
            >
            > w wieku ok 50-60 lat i przy kości. Ja byłam zadowolona z tego zabiegu.
            > I jeśli bym się tam wybierała to chyba do niego ( wydaje mi się, że jest tam
            > tylko on jeden mężczyzna).
            > Mam nadzieję, że Ci się wszystko wygoi i poznika;)
            > pozdrawiam
            > Vera
            tez mam taka nadzieje:-)
    • Gość: Drzazga Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.09.02, 11:42
      Plum, co z Twoją buzią?
      • Gość: ja Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: 213.17.175.* 16.09.02, 11:54
        cześć,
        parę lat temu zdecydowałam się na usuwanie naczynek za pomocą "prądu" i wit c.
        Miałam chodzić chyba na 5 zabiegów ale byłam tylko na dwóch.
        Dlaczego? Bo po pierwszym spotkaniu okazało się, ze sprzęt był uszkodzony i
        wystąpiło jakieś przebicie-do tej pory mam przez to małą blizne na ręku.
        Za drugim razem - pamiętam mine kosmetyczki, która sciągała mi tą maskę z
        twarzy-była przerażona-ja też! Okazało się, ze twarz mam jak poparzoną. Zaczęła
        mi szybko robić jakąś maskę chłodzącą. Na drugi dzień poparzenie zniknęło.
        Teraz już nie dam się dotknąć.
        Twoja opuchlizna napewno zniknie,tylko nie ingeruj zbyt mocno.
        Pozdrawiam
      • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 12:02
        Gość portalu: Drzazga napisał(a):

> Plum, co z Twoją buzią?
        coz minelo 5 dni - mam juz dosc duzo mniej czerwone.ale nie widze jakiegos
        spektakularnego efektu tego zabiegu.Tyle tylko ze troche mi zbladly naczynka
        pod nosem a na skrzydełach nie.NIe widze tez roznicy na policzkach choc na
        razie jeszcze siegoi. Ogólnie mowiac nie jestem specjalni zadowolona z tego
        zabiegfu> mialam zamiar isc na usuwanie piegow. ALe sobie chyba daruje.sama juz
        nie wiem.
        Plum
        • Gość: Drzazga Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.09.02, 14:14
          Nie idź, piegi są fajne, a poza tym b.ciężko je usunąć i trzeba potem juz
          zawsze używać blockera, bo nawet odrobina UV wystarczy do ponownego pojawienia.
          A siniak na buzi zmienia kolor jak taki zwykły, czy nie?
    • kozen Re: Boze co ona mi zrobila!? 16.09.02, 12:23
      Witaj plum1000

Nie wiesz moze czy na jaracza wykonuja zabiegi oczyszczania skory twarzy Skin
      Masterem? - chirug polecal mi ten zabieg - ponoc przynosi rewelacyjne efekty.

Pozdrawiam, K
      • Gość: plum1000 Re: Boze co ona mi zrobila!? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 13:21
        kozen napisał:

> Witaj plum1000
        >
        > Nie wiesz moze czy na jaracza wykonuja zabiegi oczyszczania skory twarzy Skin
        > Masterem? - chirug polecal mi ten zabieg - ponoc przynosi rewelacyjne efekty.
        >
        > Pozdrawiam, K
        wiesz wydaje sie mi ze raczej nie. ale mozesz do nich maila napisac.odpowiadaja
        na maile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka