Dodaj do ulubionych

Bazy pod podkłada - nie ma???:((

IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 11:03
DZiewczyny!
Wymyśliłam sobie, że muszę mieć na zimę bazę pod podkład. No i teraz nie
wiem - na truskawie znalazłam tylko bazę diora w kilku kolorach - biała,
różówa i jakieś jeszcze, chyba zielona??
Wiem, że jest baza chanel, ale nie ma jej na truskawie, czy jest w sklepach?
I jakie jeszcze firmy mają takie bazy? Czy tylko te dwie??
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Pod podkład, nie podkłada, oczywiście:-)) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 11:03
      Jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy:-)
      • Gość: Anja Chanel i Shiseido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 11:06
        Z opowieści i ocen innych znane mi są bazy: Shiseido za ok. 130 zł i Chanel zq
        150 zł. Niestety nie miałam żadnej osobiście, bo podkład mi wystarczy.
    • Gość: Amanda Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.oho.com.pl 13.09.02, 11:16
      przed ślubem ( sama robiłam makijaż ) przeszukalam sklepy w poszukiwaniu baz
      pod podkład i mialam próbki większości z nich. Bazy ma Chanel ( biała do
      rozświetlania twarzy efekt mizerny nie polecam) , bazy Diora - niebieska ,
      różowa i biała są cięzkie nawet stosowane w małej ilości. Dla kogoś kto lubi
      własnie cięższy makijaż , mocno kryjący podkład. Jeżeli np. na tę niebieską
      nakłada sięlekki fluid to efekt jest trupi :) z biała to samo. Różowa jest
      niezła ale też trochę cięzka. Bazę ma też Shiseido ale nie udalo mi sie zdobyć
      próbki. Spootlight pewnie znasz , dużo reklamy , gadania a efekt mizerny. Ale
      udalo mi się zdobyć bazę z której byłam bardzo zadowolona . Baza z serii
      Meteroryty Guerlain. Leciutki żel pięknie rozświetlający twarz. Jest dostępny w
      dwóch odcieniach. Nakładam go pod podkład efekt nie jest karnawałowy tylko
      takiej promiennej twarzy , naprawde bardzo ją lubię. Cena coś ok. 120 zł ale
      jest bardzo wydajna. Wadą jest to że jest w słoiczku a ja wolę kosmetyki w
      tubkach albo w dozownikach. są jeszcze bazy matujace ale tych nie znam mam
      suchą cerę :)
      • Gość: gAndzia Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 13.09.02, 11:19
        spotlight el to nie jest żadna baza, tylko rozświetlacz, wiec jeśli się go
        stosuje z podkładem, to albo się miesza, albo na wierzch. a efekt jest super -
        ja już zuzywam drugie opakowanie.
        co do baz to kiedyś była bourjois, bardzo dobrze spałniała swoją rolę. moja
        przyjaciółka ma shiseido i bardzo sobie chwali. fakt, że wyglada nienagannie,
        ale i tak ma ładna cerę, więc nie wiem, po co używa:)
      • Gość: agul Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 11:20
        Amanda, dzięki za taki szczegółowy wywód:-)
        Pójdę do sklepu i zobaczę tego guerlaina i shiseido.
        Trochę mnie zaskoczyło, ze efekty takie mizerne, bo napaliłam się na bazę
        właśnie po którymś wątku tutaj, gdzie dziewczyny chwaliły efekty.
        Nienawidzę takiego ciężkiego makijażu, więc chyba jak mi ten guerlain nie
        przypasuje, to zrezygnuję:-(
        • damona Re: baza shiseido 13.09.02, 12:18
          dobrze sciaga pory i wygladza.
          Na poliki (przy cerze mieszanej) trzeba wklepac
          kremik, bo wysusza.
          Ogolnie podobno rewelacja, ale mnie nie powalila na kolana.
          Moj podklad zle sie rozprowadzal na tej bazie,
          ale moze Shiseido bedzie lepiej.
          Cena ok. 130zl. Bardzo wydajne opakowanie.

• kotmanka Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( 13.09.02, 12:19
          ja mam ten bialy sheer illuminator chanel, i musze przyznac ze stosuje go z
          powodzeniem na srodkowa czesc twarzy, a na policzki i "skronie" daje sobie
          normalnie fluid, w sumie jest dobry efekt "plastyczny", twarz ladnie ale matowo
          rozswietlona. mysle ze ten illuminator nie nadaje sie jednak na cala twarz pod
          podklad, ale tak miejscowo swietnie dziala. wiem ze chanel mial tez typowa
          biala baze, widzialam ja na truskawie ale w sklepach tu nie (wycofali?).
          powodzenia
    • Gość: Joasia Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 12:24
      dziewczyny,czy wy nie przesadzacie z tymi tapetami
      nawilzacz,krem,baza,podkład,puder...a większosc jak widzę młode dziewczyny...
      taka tapeta...jak ta skóra ma oddychac(tylko sie na mnie nie obrazajcie:-))
      • Gość: agul Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 12:27
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> dziewczyny,czy wy nie przesadzacie z tymi tapetami
        > nawilzacz,krem,baza,podkład,puder...a większosc jak widzę młode dziewczyny...
        > taka tapeta...jak ta skóra ma oddychac(tylko sie na mnie nie obrazajcie:-))

A jak Ty się malujesz?
      • Gość: Amanda Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.oho.com.pl 13.09.02, 12:27
        nawilżacz i krem nie jest dla mnie tapetą :)
    • Gość: Joasia Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 12:37
      a ja się maluje tak(mowię o normalnych dniach pracy)
      rano tonikiem odswiezat twarz,następnie krem nawilzający(w moim przypadku tez
      matujący) troche kropek korektorem(albo podkładem-ale nie cała twarz)
      lekko sypkim pudrem i jazda do roboty!
      pozdrawiam
      • Gość: agul Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.09.02, 12:53
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> a ja się maluje tak(mowię o normalnych dniach pracy)
        > rano tonikiem odswiezat twarz,następnie krem nawilzający(w moim przypadku tez
        > matujący) troche kropek korektorem(albo podkładem-ale nie cała twarz)
        > lekko sypkim pudrem i jazda do roboty!
        > pozdrawiam

No to masz dokładnie tyle samo warstw co ja, więc co się tak czepiasz tej bazy??
        Poza tym kremy toniki itp. to nie makijaż tylko pielęgnacja.
    • Gość: Xena Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( IP: *.acn.waw.pl 15.09.02, 18:36
      Nie wiem, czy temat jeszcze aktualny, ale na targach dorwałam obszerny katalog
      Peggy Sage i znalazłam w nim kilka rodzajów baz pod podkład (nazywa sie toto u
      nich Premier Teint):
      • Gość: agul Peggy Sage IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.09.02, 19:31
        Xena, peggy sage to bardzo dobra firma:-) mają znakomite odzywki do paznokci,
        lakiery, dobre pilniczki i fajną kolorówkę. Prowadzą świetne kursy manicure,
        pedicure, makijażu itp. Fajnie, że to wyczaiłaś, będę w przyszłym tygodniu w
        centrum, to przejdę sie zobaczyć, jak te bazy peggy sage wyglądają:-)
        dzięki i pozdrawiam:)
    • nido Re: Bazy pod podkłada - nie ma???:(( 15.09.02, 18:57
      Zachęcona opowieściami Damony poprosiłam w Sephorze o próbkę Pre - Make Up Cream - pani powiedziała mi, że tylko taka bazę shiseido produkuje (czarna tubka). Takie bladorożowe, bardzo lekkie i jedwabiste. Ujednolica i rozjaśnia, tak właściwie to trochę kojarzy mi się z Idealistem - skóra robi się taka gładka, z 'poślizgiem", pory sa duzo mniej widoczne. Fajna rzecz. Zero efektu tapety, poza tym dobrze wpływa na trwałośc makijażu. Niestety, w mojej Sephorze chwilowo brak :(
      • damona Re: baza shiseido - do nido 15.09.02, 19:24
        nido napisała:

> Zachęcona opowieściami Damony poprosiłam w Sephorze o próbkę Pre - Make Up
        Crea
        > m - pani powiedziała mi, że tylko taka bazę shiseido produkuje (czarna
        tubka).
        > Takie bladorożowe, bardzo lekkie i jedwabiste. Ujednolica i rozjaśnia, tak
        właś
        > ciwie to trochę kojarzy mi się z Idealistem - skóra robi się taka gładka,
        z 'po
        > ślizgiem", pory sa duzo mniej widoczne. Fajna rzecz. Zero efektu tapety, poza
        t
        > ym dobrze wpływa na trwałośc makijażu. Niestety, w mojej Sephorze chwilowo
        brak
        > :(

jak jestes z Warszawy to na pewno maja w Galerii Centrum.
        A jakiego fluidu uzywalas na baze?
        • nido Re: baza shiseido - do damony 15.09.02, 20:19
          Nie jestem z Warszawy, ale GC też tu (W-w) jest, tyle że przeze mnie
          bojkotowana; na szczęście pozostaje druga Sephora lub Douglas; na bazę nakładam
          fluid w sztyfcie shiseido, wygląda to naprawdę fajnie.
          • Gość: mucha Re: baza shiseido - do damony IP: *.vif.net 16.09.02, 01:14
            Ja mam białą bazę chanel, ale moim zdaniem to nic nadzwyczajnego. Rzadko jej
            używam. Trochę rozświetla, wyrównuje koloryt i matuje twarz (a to mi akurat
            nie potrzebne) Nazywa się to Base Lumiere Blanc Perfect Matte. Więcej tego
            nie kupię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka