Dodaj do ulubionych

DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ

IP: *.btk.net.pl 04.10.05, 18:21
Szukam i szukam wiadomości w necie, na forum ale nic nie ma! Co stosuje się
przy wypryskach ropnych? Robią mi się co jakiś czas. mam cerę mieszaną.
Używam zelu i toniku Erisa Lirene - cera tłusta i mieszana, oraz Acnofanu. Na
jakiś czas przygasa ale znowu się pojawiają. Proszę, powiedzcie co stosować
na to cholerstwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: michelinka Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 18:27
      Ropne wypryski mogą być przyną złej diety, burzy hormonów lub zatrucia krwi.
      Musisz je zasuszac i uważać aby nie powstały sine plamki lub blizny. Jesli
      kuracje zewnętrzne nie będą pomagały oznacza problem od środka, wtedy zrób
      podstawowe badania kwi i moczu idz do dermatologa. Jeśli i on niepomoże zostaje
      ginekolog. Czy jest ich dużo czy w niektórych miejscach, sporadycznie czy
      pojawiają sie w szczególnych okolicznościach (np jak coś zjesz lub zbliża sie
      okres itp)
      Powodzenia
    • Gość: rozpaczona Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: *.btk.net.pl 04.10.05, 18:40
      Dziękuję, może ktoś miał podobny problem i podzieli się ze mną swoją wiedzą?
      Może jakieś zioła do przemywania? A co z benzacne? Pomaga na to?
    • mattbel Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ 04.10.05, 19:04
      mi na to pomagal lysanel active
      • Gość: zrozpaczona Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: *.btk.net.pl 04.10.05, 19:07
        Powiedz jak reagowała na niego twoja cera i jak długo trwała kuracja? Nie było
        nawrotów? Pozdrawiam i dziękuję :o)
        • mattbel Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ 05.10.05, 17:09
          moja skora zle nie reagowala bo jest przyzwyczajona do kwasow. zuzylam jedno
          opakowanie. nawroty sa po jakims czasie (kiedy skora znowu zacznie mocniej
          rogowaciec). trzeba stosowac taka kuracje systematycznie przez kilka miesiecy, a
          potem robic kilka miesiecy przerwy..
    • Gość: justy Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: 213.241.34.* 04.10.05, 21:55
      nie kosmetyk, tylko lekarz jest ci potrzebny.
      • Gość: załamana Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: *.btk.net.pl 05.10.05, 12:09
        Niestety nie ma tu kompetentnego lekarza :/ Byłam kiedyś jak miałam większe
        problemy z cerą. Teraz jest lepiej, ale od czasu do czasu pojawiająsię te małe
        krostki, które mnie denerwują. Myałałam, że może ktoś pomoże...
    • kasiunia62 Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ 05.10.05, 17:14
      mam dokłądnie to samo!! tyle tylko że ja się leczę u dermatologa i nic ;(
      używałam tego żelu, ale nie widziałam zadnych dobrych skutków, przerzuciłam się
      na tez Erisa ale ten czerwony z kwasami
      mam straszną cerę! co jakis czas wyskasukje taki pryszcz z ropą, strasznie
      boli ;(
      • Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: monika Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:18
      spirytus salicylowy (wiem, wiem, wysusza, niszczy cere, itp.itd, czytałam wątek
      na forum, a raczej kłótnie na ten temat), ale tylko tak troszeczkę, miejscowo
      na pryszcza, i maść z saszetki Tribiotic, czyba za 1,50-, czasami maść cynkowa
      też punktowo, i przydałoby mi się rączki obciąć bo ciągle mnie korci żeby
      drapać, wyciskać, powodzenia.
    • Gość: zrozpaczona Re: DOBRY KOSMETYK - DORADZCIE PROSZĘ IP: *.btk.net.pl 06.10.05, 18:00
      No tak, ale ja nie mam wielkich ropnych gul. Są to male jak łepek od igły
      krostki, no...czasem troche większe, ale je widać - żeby nie było że
      wyolbtzymiam :o). Są tak wredne...czasem podczas wycierania twarzy pękają.
      Przemywam wtedy spirytusem, żeby się nie rozniosło dziadostwo, bo wiadomo, że
      nie trudno o to. Ale za jakiś czas znowu wychodzi! Czasem juz po chwili. Czasem
      znika i pojawia się nowa w innym miejscu :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka