Dodaj do ulubionych

modne buty na obcasach -proszę o radę!!!!!!!!

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.09.02, 18:00
Witam drogie forumowiczki! Noszę się z zamiarem
zakupienia eleganckich butów na obcasach. Zależy mi na
tym, aby pasowały zaróno do sukienki jak i do
eleganckiego garnituru czy spodni. Nie mogę się
zdecydować tym bardziej, że nie należe do kobiet
biegających na codzień w obcasach. Proszę doradżcie mi,
jakie buty najlepiej wybrać, gdzie warto zajrzeć w
Poznaniu. Dodam, że odpadają bardzo wysokie obcasy
oraz te z zadartymi czubkami w stylu
krasnalskim.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • arancia Re: modne buty na obcasach -proszę o radę!!!!!!!! 18.09.02, 18:43
      Warto zajrzec do nico (swadzim pod poznaniem), duzo wloskich, wygodnych butow
      (niekiedy zdarzaja sie polskie-uwazaj). NIe obiecuje, ze tam cos znajdziesz,
      ale to jeden z wiekszych sklepow z butami w poznaniu. Ja ostatnio kupilam tam
      buty na obcasach (ciemny granat, obcas ani niski, ani wysoki, wygodne), wiec
      moze Ty tez cos znajdziesz. Powodzenia!
      • Gość: rossa Re: modne buty na obcasach -proszę o radę!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 17:56
        Ja sporo butów kupuję w Nico (ale tym w Jankach), niektóre z nich mają jakoś
        fatalną- zwłaszcza włoskie. Kupuję na przecenach, więc mi to nie przeszkadza,
        ale jakbym zapłaciła za nie cenę wyjściową, czyli 400-800zł za kozaki, to
        klęłabym jak szewc!
    • harry1969 Re: modne buty na obcasach -proszę o radę!!!!!!!! 20.09.02, 17:21
      A ja radzę nosić buciki wygodne i ulubione, bez względu na modę. Po co się
      katować zbyt wysoką szpilką czy zbyt ciasnym czubem? Noś to, w czym Ci jest
      wygodnie i olewaj modę. Wysoki obcas to zemsta facetów-pedałów na kobietach.
      Pozdrawiam
      HARRY
      • Gość: iduna Re: modne buty na obcasach -proszę o radę!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.09.02, 20:42
        Dzięki Harry, ale mój problem polega na tym, że zawsze
        nosiłam buciki wygodne i takie lubię najbardziej. Ale
        przyszedł czas, kiedy zaczęto mnie zapraszać na różnego
        rodzaju "poważne imprezy" no i niedługo jedna z nich mnie
        czeka tzn. uroczystość u rodziny mojego chłopaka gdzie
        będzie cała jego rodzinka. Nie mówię zatem o obcasach na
        których można połamać sobie nogi, ale o eleganckich,
        modnych bucikach. Pozdrawiam serdecznie !!!!
    • Gość: rossa TT Bagatti IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 17:59
      A co myślicie o jakości tych butów? Zachorowałam na dwie pary, drogie, ale może
      warto?
      • Gość: iduna Re: TT Bagatti IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.09.02, 20:35
        Nie wiem dokładnie o jakie buty Tobie chodzi, ale myślę
        sobie, że niektóre rzeczy(nie mówię tylko o butach) nie
        są warte swojej ceny. Sama lubię nosić rzeczy firmowe,ale
        bez przesady. Producenci wykorzystują bezlitośnie modę i
        popyt i dyktują nieraz kosmiczne ceny. Dobrze się
        zastanów zanim coś kupisz tym bardziej, że w rachubę
        wchodzą dwie pary.Pozrawiam!
      • nido Re: TT Bagatt -do rossy 20.09.02, 20:53
        ja też zachorowałam, zapłaciłam prawie pięc stów, po czym następnego zobaczyłam IDENTYCZNE!!! w prima moda za 320 zł!!! Tyle, że w środku miały napis prima moda.
        Sprzedawczyni w PM powiedziała mi, że już kilka razy klientki zwóciły jej na to uwagę. Dziwna praktyka..
        Sa śliczne, ale cholernie (na razie) niewygodne:(
        Co do jakości, trudno powiedziec, w lokalnej wyborczej czytałam kiedyś opis drogi przez mękę z reklamacja butow z bagatta
        • Gość: rossa Re: TT Bagatt -do rossy IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 21:11
          Jeśli chodzi o buty, to nie kieruję się markami, bo są mi zupełnie obojętne, po
          prostu szukam takich, które mnie zachwycą. Zdarza się to rzadko, bo wybór
          ładnych butów w Polsce jest prawie żaden, ale jak już się zdarzy, to niestety
          nie w sklepei typu CCC, ale niestety dużo droższym.
          Jestem w stanie zapłacić wiele za dobre buty, ale pod warunkiem, że będą
          naprawdę dobrej jakości- a nie do wyrzucenia po sezonie.
          Te, które mi się spodobały wydawały się być właśnie super wygodne- ale
          oczywiście to może być złudne wrażenie, bo chodziłam w nich po sklepie zaledwie
          parę minut.

nido- a co to jest ta prima moda??? gdzie można znaleźć ich sklep? bo mi
          wszystko jedno jaki mają napis w środku :))

Ta droda przez mękę nie brzmi zachęcająco, ale ja ogólnie nie wierzę w
          pozytywny rezultat procedury reklamacyjnej, może po prosty jestem za mało
          wytrwała i nieugięta...
          • nido Re: TT Bagatt -do rossy 20.09.02, 22:49
            Prima moda - to sie kiedyś nazywało buty włoskie, myślę, że jest też w Wa-wie;
            rossa, marka też jest dla mnie nieistotna, chodziło mi o rożnice w cenie - to był dokłanie ten sam model buta, z tej samej fabryki, tyle że z inna metka i o 170 zeta tanszy... Cholera, to troche dziwne, sprzedawac ten sam produkt pod dwoma róznymi metkami i z takim rozrzutem cenowym.
            Zapomniałam napisac w poprzednim poscie, mam z bagatta torebke z imitacji skóry, kupiona wiosna i trzyma sie naprawde niezle, chociaz mocno ja eksploatuje. Myślałam, że nie dociagnie jesieni, a tu zero sladów zużycia - jezeli jakośc butow jest zbliżona, to czemu nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka