Dodaj do ulubionych

Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chanel!!!

IP: *.pl 20.09.02, 17:17
Dzisiaj wyskoczyłam z pracy do Galerii Mokotów,żeby kupić sobie Double Agent
HR (tak początkowo planowałam).Weszłam do Ina Center, a tam pani wizażystka
Chanel maluje każdego kto chce i indywidualnie dobiera mu kolorówkę.Załapałam
się na bezpłatny makijaż,ona zmyła mi z buzi mój podkład i nałożyła dobrany
do mojej buzi Double Perfection Fluide Teint Mat Eclat nr 40.Słuchajcie
rewelacja! Patrzyłam w lusterko i nie mogłam uwierzyć,że mam tak piękną
cerę.Ten podkład ma same zalety.Jest leciutki,ładnie kryje,matuje ale przy
tym równocześnie rozświetla, jakby dodaje buzi świeżości i blasku,a przy tym
idealnie stapia sie ze skórą i nie tworzy maski.Praktycznie nie potrzeba juz
na niego kłaść pudru,jedynie odrobine różu.Właściwie sam podkład już"robi"
buzię.Jest o niebo lepszy od Double Agent HR czy Superbalanced Clinique,czy
innych .
Wyszłam jeszcze sobie z nim na buzi na dwór usiadłam na ławeczce ,obejrzałam
sięze wszystkich stron, w świetle dziennym buzia wyglądała tak samo
rewelacyjnie,wróciłam do Iny Center i kupiłam.Zapłaciłam 161 zł za 30 ml, ale
uwazam,że absolutnie warto.Pani wizazystka dobrała mi jeszcze inną kolorówkę,
napaliłam sie też na błyszczyk(kupię sobie w przyszłym tygodniu-bo mi sie
ładnie komponuje z całością),dostałam jeszcze próbki perfum Madeimoselle i
Coco oraz próbkę serum Age Delay i taki maciupki lakier do paznokci w kolorze
czerwonego wina.Jestem cała happy, mimo tak znacznego uszczuplenia mojego
portfela)))
Ale podkład polecam wszystkim))))
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 20.09.02, 17:22
      też się na niego zasadzam, tylko muszę wykończyć chyba ze trzy różne shiseido i
      dwa diory, nie wiem kiedy to nastąpi, pewnie i tak kupię wcześniej. Marta, a
      jaki masz kolorek tego podkładu?? I czy on dość dobrze kryje, bo ja lubię na
      zimę takie mocniej kryjące.
      • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 20.09.02, 17:33
        Agul, ja mam nr 40 (beige) to jest taki naturalny beż, nie za jasny i nie za
        ciemny.Do mojej buzi idealny.Kryje bardzo dobrze,ale bez efektu maski (jak
        napisałam powyżej) ,aha i ma filtr SPF 15.Z tego co wiem ta wizażystka jest w
        GM jeszcze jutro i pojutrze,jak masz czas idź niech ci dobierze kolorek( jest
        dosyć szeroka gama kolorystyczna,a ona naprawdę dobrze dobiera).
        Co do innych podkładów-Agul nie jestem lepsza- u mnie na toaletce stoi jeszcze
        Dior,dwa Lancome i Air Wear Loreala.Ale ten jest najlepszy ze wszystkich.Pzdr.
        • Gość: rossa Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 17:38
          Ja też się do niego przymierzam, ale dla mojej jasnej buźki najlepszy jest
          odcień Clair 20. Ale wybór odcieni jest naprawdę niezły- są
          naprawdę "ludzkie" :)
          Aaa- filtr 15 tylko UVB.

• Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 20.09.02, 17:41
            Gość portalu: rossa napisał(a):

>
            > Aaa- filtr 15 tylko UVB.
            ------------------------
            Na buteleczce jest napisane SPF 15, to to samo? Sorry,ale nie znam sie na
            filtrach)))
            >
            • Gość: rossa Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 17:45
              Na buteleczce podają zwykle tylko filtry UVB, UVA trzeba szukać w składzie
              chemicznym.
          • basia_kwiat A jednak chroni także przed UVA 22.09.02, 22:07
            Podkład DOUBLE PERFECTION FLUIDE
            MATTE REFLECTING MAKEUP SPF 15
            zawiera jako jeden z filtrów dwutlenek tytanu chroni wiec takze przed UVA

Gość portalu: rossa napisał(a):

> Aaa- filtr 15 tylko UVB.
            >
            • Gość: rossa Re: A jednak chroni także przed UVA IP: *.toya.net.pl 22.09.02, 22:24
              Jeśli tak, to super :)
              Basiu- ja sprawdzałam skład dość dawno temu i rzeczywiście był dwutlenek
              tytanu, ale blisko końca listy, więc nie sądziłam, że działa jako filtr, tylko
              jako nieaktywny składnik (zgodnie z Twoją własną teorią z wizażu, hihi :)
              No, ale niniejszym ten podkład może być idealnym :)))

Pozdrawiam serdecznie,
              M.
        • Gość: agul Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 20.09.02, 17:39
          Do GM na pewno nie pojadę, bo nie mam tyle czasu ani jutro ani pojutrze:) ale
          przejdę się, wezmę sobie próbki i potestuję w domu. A potem.. hmmm.. pewnie się
          skuszę:))
    • milla_ Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 20.09.02, 17:56
      Napisz, Marto, jaka masz cere. Szukam dobrego podkladu do cery
      mieszanej/tlustej i jak na razie nie znalazlam nic godnego uwagi. Moze ten
      fluid bedzie dla mnie wybawieniem :))).
      • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 20.09.02, 18:04
        Mam cerę mieszaną z lekko świecącą się strefą T.Dla mnie ten podkład jest
        super, bo jak powiedziała mi wizażystka-matuje strefę T,a suche części twarzy
        nawilża.Nie czuje go na buzi, nic mi nie ściąga skóry.No, rewelacja!
        Sprawdziłam teraz na stronie wizażu-również same entuzjastyczne opinie.
        Bardzo polecam.
        • kotmanka Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 20.09.02, 18:31
          fajnie to brzmi, trzeba by wyprobowac...
          chanel ma swietne kolory podkladow - tzn ja mialam jak dotad jeden, universal
          foundation nr 20 clair, jak dla mnie boski, najlepszy kolor. bardzo jasny
          bezowy ale jednoczesnie naturalny, raczej z domieszka "bezowej zolci" niz
          rozowego.
          ciekawe, czy chanel ma taka sama baze kolorow niezaleznie od odcienia, tzn czy
          na przyklad ten double perfection 20 bylby taki sam jak universal 20. jesli tak
          to ekstra
          • Gość: paula Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 19:01
            a jaki mniej wiecej masz odcien cery??wiem ze to trudno okreslic,ale pytam
            sie,bo jakis czas temu kupujac cos tam chanela w galerii centrum zwrocilam
            uwage na ten podklad double perfection i pani konsultantka z cala stanowczoscia
            stwierdzila,ze dla mnie to na pewno odcien 20 clair...zdziwilam sie o tyle,ze
            mam cere raczej sniada,srednio bezowa,a juz na pewno nie jasna!planuje nabyc
            ten podklad,bo,jak slysze,cuda czyni:)) no ale w kwestii koloru jestem juz
            kompletnie oglupiona,a to spora inwestycja,wiec wkurzylabym sie niebotycznie
            gdyby sie okazalo,ze kolor mam za jasny/za ciemny:(
    • coralin Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 20.09.02, 18:59
      Ja stosuję go od wczesnej wiosny i potwierdzam: jest wspaniały.Pisałam zresztą
      o tym parokrotnie tu.Mam odcień 30 Cendre.Podkłady Clinique dają według mnie
      efekt "płaskiej twarzy"(Superbalanced, Stay-true).Double Agent i Spectacular
      podobnie. Kto lubi absolutnie matową cerę(a z tego co widzę na ulicach
      większość Polek)pewnie wybierze tamte.Ja lubię rozświetlające podkłady,a Double
      Perfection jeszcze wystarczająco matuje. Polecam, ale radzę przetestować.
      • kotmanka Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 20.09.02, 20:23
        ja mam bardzo jasna cere, przy 20 clair (tylko ze to jest teint universal, a
        nie double perfection) wyglada calkiem, calkiem. ladna, ozywiona, rozswietlona.
        ten odcien tego fluidu na pewno nie pasuje do cery sniadej!
        pozdrowienia
        • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 20.09.02, 20:49
          Ja jestem blondynką,ale taka dosyć nietypową z ciemną oprawą oczu i lekko
          ciemnawą (ale nie sniadą) karnacją.Ta 40 (beige)jest jak dla mnie.Kiedyś
          kupiłam sobie jasny porcelanowy podkład Lancome i wyglądałam normalnie jak trup.
          • Gość: Aga Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.future-net.pl 20.09.02, 21:50
            Czy ten podkład jest w buteleczce z pompką albo tubce?
            • coralin Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 20.09.02, 22:03
              W buteleczce bez pompki,ale mnie to jakoś nie przeszkadza.Jest płynny.
          • Gość: zuzza Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 20.09.02, 22:03
            Marto, napisz proszę jaka jest pojemność tego podkładu. Chcę go kupić, a zależy
            mi na wydajności (cena). Dziękuję z góry.
            Pozdrawiam :)
            • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 20.09.02, 22:08
              30 ml, zapłaciłam 161 zł, pani wizazystka zapewniała mnie,że bardzo
              wydajny,zresztą jak mnie malowała to widziałam iż używała niewiele podkładu.
              • Gość: nina Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.acn.waw.pl 21.09.02, 00:09
                ale jesteście dziwne!!! Tyle kasy za podkład????????? Przecież Maybeline czy
                jakos tak sie pisze, ma super podkład matujący, najnowszy bez efektu maski i
                nie trzeba juz pudru i kosztuje ponad 30 zeta, jeżeli macie nadmiar kasy to
                kupcie podkład za 30 a resztę(130) dla dzieci chorych...
                • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 21.09.02, 11:05
                  No tak, wybacz ale podkłady Maybelline czy tym podobne nie umywają się do
                  Chanel czy Shiseido, a po drugie- to juz czyjaś indywidualna sprawa na co
                  wydaje pieniądze.Uczciwie zarabiam,nie kradne więc nie widzę powodu,żeby nie
                  sprawić sobie jakiejś przyjemności.A akcje charytatywne też wspomagam.Mam
                  nadzieję,że ty również pamiętasz o głodnych dzieciach?
                • Gość: paula Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 12:37
                  ale,zdaje sie,to nie jest twoja sprawa!jak ktos ma ochote,to kupi podklad za
                  200 zeta i tyle samo wplaci dla chorych dzieci!tym niemniej dziekujemy za ten
                  przezdrowy glos rozsadku...
              • Gość: zuzza Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 21.09.02, 15:25
                Marto, bardzo, bardzo dziękuję ci za ten wątek!!!!! Kupiłam Double Perfection
                i ... jestem ZACHWYCONA!!!
                Wybrałam nr 30 - idealnie pasuje do koloru mojej skóry. Buzia wygląda
                perfekcyjnie - ciagle przegladam się w lustrze.
                Jestem ci bardzo wdzięczna.
                Pozdrawiam
                • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 21.09.02, 15:33
                  Zuzza,cieszę się,że ci pomogłam.Ja dzisiaj nałożyłam sobie ten podkład i
                  zebrałam takie mnóstwo komplementów od znajomych, jak nigdy : że świetnie
                  wyglądam,że buzia wypoczęta itp.
                  Bo rzeczywiście jest rewelacyjny i faktycznie jak tu któraś z dziewczyn
                  zauważyła, zbiera wyłącznie entuzjastyczne recenzje.
        • hokusai Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 21.09.02, 17:05
          Ja tez sie nim zachwycilam i po probowaniu kupuje w poníedzialek na lotnisku.
          POniewaz Double Perfection Fluide jest do cery mieszanej, a ja mam sucha wiec
          moj wybor to Fluide Universale. One sa bardzo podobne, taka sama plynna
          konsystencja - nie widac nic na twarzy, tylko rozswietla i wygladza. Zaden z
          moich poprzednich podkladow sie nie umywa do niego. Ostatnio uzywalam
          Photogenic Lancome, ale przy Chanel odpada w przedbiegach. Gruby, czuje jakby
          cala skora byla nim dokladnie zaklajstrowana - a kiedys bylam nim zachwycona.
          Moj odcien to 50, s Szwecji kosztuje 290 SEK (ca 120 PLN), mam nadzieje, ze na
          lotnisku cena bedzie lepsza. Pozdrawiam
          • Gość: ania Double Perfection Fluide Chan- do hokusai !!!!!!!! IP: 217.98.124.* 02.10.02, 09:24
            ja też mam suchą skórę i trochę boję sie tego matowienia DP,powiedz cos więcej
            o tym Univesale,czy też jest taki świetny, też ma w nazwie DP???...nie
            wiedziałam go w Polsce!
            • Gość: nina Re: Double Perfection IP: *.telocity.com 02.10.02, 15:39
              podnosze watek, bo jetem ciekawa
    • Gość: Syrenka Re:Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.02, 13:34
      Ten kosmetyk stoi wiec na mojej liscie jako nastepny podklad. Co ciekawe, w
      Niemczech w perfumerii Douglas kosztuje 20-30 zl taniej.
      • kotmanka Re:Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 21.09.02, 13:49
        tak, a w anglii kosztuje rowne 20 funtow - to ile to, jakies 130 zlotych.
        • silie Re:Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 21.09.02, 14:21
          Absolutnie mnie na niego nie stać, ale kupie go!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Sama załozyłam niedawno wątek o nim i tez podkład ów nie zebrał ani jednej
          złej czy nawet średniej opini, same zachwyty...wrrr, tylko te
          160..........wrrrrrrrrrrrrrrrr
          Właściwie to pierwszy podkład omawainy tu przez nas , który dla wszystkich
          jest absolutnie fantastyczny, bez żadnych uwag; wszystkie mówicie o nim jak o
          ideale.
          MUSZĘ GO MIEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          PZDR, BARDZO NAPALONA (NA PODKLAD), S.
          • coralin Re:Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 21.09.02, 15:28
            Pamiętam,że gdy go testowałam w listopadzie chciałam zasięgnąć opinii i chyba
            jedna z forumowiczek przestrzegła mnie przed alkoholem denat. To wstrzymało
            mnie na chwilę przed zakupem,ale jako ,że próbka srarczyła na kilka zastosowań
            stwierdziłam,że jednak nie mogę się oprzeć(a ten alkohol denat. jest na 18-19
            pozycji w składzie więc wcale nie szkodzi,ale wtedy nie byłam na tyle
            oświecona:) Jest drogi(przed nim najdroższy podkład stosowany przeze mnie to
            Clinique ok.100 zł,a wcześniej Matis i L'Oreal ), ale stosując go wcale nie
            żałuję ,że wydałam tyle.Czuć,widać , że to produkt luksusowy.Testując podkłady
            HR, EL Diora nie widziałm żadnej różnicy między nimi a średnią półką.Radzę Ci
            jednak wypróbować na twarzy przed zakupem . I jeszcze jedna uwaga. Ja nie
            stosowałam go zimą(choć go już miałam:)) Na wiosnę ,lato i jesień jest
            super.Nie wiem jak sprawdzi się w mrozy.
            • coralin Re:Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 21.09.02, 15:35
              coralin napisała:

ale jako ,że próbka srarczyła na kilka zastosowań

Ale koszmarna literówka! Starczyła.Przepraszam.
    • Gość: magamaga Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.ost-poland.com.pl 23.09.02, 09:58
      Jedna watpliwosc. Marta pisze o podkladzie Double Perfection Fluide Teint Mat
      Eclat a Basia Kwiat o DOUBLE PERFECTION FLUIDE MATTE REFLECTING MAKEUP. Czy to
      to samo? Jesli nie, to ktory to jest tym superpodkladem?
      • Gość: zuzza Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 23.09.02, 10:29
        Oto pełna nazwa mojego podkładu:
        "DOUBLE PERFECTION FLUIDE
        TEINT MAT ECLAT
        MATTE REFLECTING MAKEUP"
        Z tego co wiem to jest jeden fluid Double Perfection.
        • Gość: magamaga Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.ost-poland.com.pl 23.09.02, 10:59
          Dzieki!Zapisuje sobie i bedzie to moj typ kupie na wiosne/lato.
          • Gość: gAndzia Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 23.09.02, 11:04
            nie czytawszy zachwytów marty też wybrałam się w sobotę do gm i załapały mnie
            panie z chanela na make-up. oczywiscie dobrały mi double perfection, tylko nie
            mogłam się zdecydowac na odcień, bo jestem teraz jak na siebie dośc ciemna
            (słynny liquid alessandro:)))a podkład wolałabym jednak dla swojej prawdziwej
            cery:) czyli pewnie 20:) ogladałam się wymalowana i w świetle sztucznym, i
            naturalnym, i faktycznie efekt jest super.
            może kupię sobie na lotnisku? ciekawe ile kosztuje, bo na truskawce tylko 3 zł
            taniej niż w inie;)))
            • Gość: Agnieszka Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.mst.gov.pl 23.09.02, 12:55
              Na Okęciu ostatnio kosztował 113 zł.
      • coralin Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 23.09.02, 17:03
        Gość portalu: magamaga napisał(a):

> Jedna watpliwosc. Marta pisze o podkladzie Double Perfection Fluide Teint Mat
        > Eclat a Basia Kwiat o DOUBLE PERFECTION FLUIDE MATTE REFLECTING MAKEUP. Czy
        to
        >
        > to samo? Jesli nie, to ktory to jest tym superpodkladem?

Double Perfection Fluide(nazwa) i poniżej opis właściwości Teint Mat Eclat(po
        francusku) i(to samo po angielsku)Matte Reflecting Makeup czyli podkład
        matująco-rozświetlający.Ten sam:))
        • Gość: Sara Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.tele2.pl 27.09.02, 10:25
          Bardzo zachęciłyście mnie do kupienia tego podkładu. Mam cerę lekko oliwkową i
          waham się pomiędzy nr 20 a 30. Wybrałam się do GM, ale wizażystek z Chanel
          niestety już nie było. Nie chce popełnić głupoty i kupić zbyt jasny podkład, a
          z drugiej strony za ciemna twarz wydaje mi się nieelegancka.
    • silie Re: Chyba jestem rozczarowana...? 24.09.02, 15:02
      Wydębiłam próbkę w Sephorze...
      No i dziś się wysmarowałam; nakłada się rewelacyjnie, taka fajna pudrowo-
      jedwabista konsystencja (tu jest własnie ten powiew luksusu...;) ).Matuje
      naprawde nieźle, ale:
      niespecjalnie, a raczej kiepsko kryje, bardziej niż zwykły MF uwidacznia
      przesuszone miejsca, żadnego rozświetlenia nie zauważyłam i co najgorsze -
      powłaził mi w pory, które do tej pory nie uwidaczniały się wogóle...

Może coś źle zrobiłam,może niedokładnie go wsmarowałam (własnie-może powinnam
      go wklepać?).
      No nic, starczy mi tej próbki jeszcze na jutro, może będzie lepiej...
      Zdam relację; ale dobrze zrobiłam biorąc próbkę, bo może wcale nie warto,tylko
      te Wasze opinie mnie drażnią, bo przecież nie jestem jakimś ufokiem...;)
      pzdr, s.

ps.:panienki w Sephorze są dość imbecylne i niedouczone, ZERO kompetencji, wrrrr
      • Gość: Anja Re: Chyba jestem rozczarowana...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.02, 15:06
        A może Twoja próbka (z testera?) była po prostu STARA, czy zepsuta,
        przeterminowana? Miałam tak raz z podkładem Shiseido: wzięłam 2 próbki, każda w
        innym odcieniu. Jedna - rewelacja, a druga to był taki szajs, że szkoda mówić!
        Jakość testerów pozostawia wiele do życzenia...
        • Gość: Marta Re: Chyba jestem rozczarowana...? IP: *.pl 24.09.02, 15:14
          Albo może do twojej cery on sie nie nadaje?Albo pani ekspedientka nałożyła ci
          jakiś inny podkład?))))
    • Gość: elve Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.netland.gda.pl 24.09.02, 15:53
      jej, dziewczyny, ale Wam zazdroszcze... narobiłam sobie apetytu na ten podkład,
      ale na razie nie mam kasy!!! A!!! przyjdzie mi poczekac...
      • Gość: Ala Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 20:28
        Witajcie!
        Ja również tęsknię za jakim extra podkładem. Problem jednak mam taki, iż cera
        moja pozostawia wiele do życzenia: jest raczej przetłuszczająca się, choć
        troszke i przesuszona, ale nie to sprawia problem, lecz BLIZNY i pozostałości
        po trądziku, a nawet czasem jakaś krosta... Czy on jednak będzie w stanie mi to
        ukryć?
        Teraz używam Loreala Quick Stick (jeszcze mam zapasik), taki najjaśniejszy
        kolorek (14- translucide) i całkiem nieźle przykrywa mi te brzydkie rzeczy. Ale
        zapasik niedługo się skończy (produkt wycofano) i pozostanę na lodzie. Kiedyś
        wczytałam się w pewien wątek wychwalający pod niebiosa Air Wear Loreala.
        Skusiłam się. To nie to- szybko się przetłuszczał (czy raczej cera), krostki,
        zaczerwieniena były jakieś bardziej widoczne po jakims czasie, no i kolor-
        zaczyna się od 15... Pozbyłam się go czym prędzej, powęszyłam po Warszawie i
        udało mi się kupic kilka ostatnich Quicków, które świetnie wtapiają się w cerę
        i doskonale matują.
        No więc wracam do pytania o D.P.F. : czy można pod nim skryć trądzik?

Pozdrawiam
        Ala
        • Gość: zuzza Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 25.09.02, 20:37
          Obawiam się, że niestety nie. To bardzo leciutki podkład. Wspaniale wyrównuje
          koloryt skóry, ale nie maskuje większych przebarwień.
        • Gość: sylwia do ali IP: *.csfb.com 25.09.02, 21:31
          Ala,
          sprobuj podkladu firmy Estee Lauder z serii Enlighten. Ja uzywam koloru Sand
          Beige (odcien dosc naturanly). Sama mam tlusta cere, ale w miejscach mam suche
          plamki i kazdy podklad, jaki dotychczas probowalam, albo uwidacznial pory
          (ktore mam duze), albo suche miejsca.
          Enlighten jest bardzo lekki w nakladzie i tworzy sie z niego jakby
          ciniutki 'film' na buzi. Doskonale sie rozprowadza i pokrywa wszystkie
          nieperfekcje na skorze, oczywiscie ma rowniez 15 filter.
          Radzilabym Ci sprobowac testeru zanim wydasz pieniadze - podklad to bardzo
          indywidualna rzecz i trzeba byc 100% pewna.
          Powodzenia
          • Gość: ala Re: do ali IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 23:51
            Dzięki, a ile kosztuje?
            Ja mam ogromne kompleksy na punkcie swojej cery, ale nie umię się przełamać i
            nadal ją psuję swymi nerwowymi paluchami :-((
            Szukam podkładu PERFEKCYJNEGO.
            I się naszukam...

Pozdrawiam
            Ala
            • silie Re: do ali 26.09.02, 09:24
              RElacja z dnia trzeciego noszenia DPB Chanel:
              niewątpliwą zaletą jest to, że podkład trzyma się cały dzień aż do wieczoru bez
              zarzutu na buzi;nie waży się, nie spływa, nie zmienia konsystencji.
              Kryje średnio, ale faktycznie dobrze wyrównuje koloryt cery.

Nie kupię go jednak, ponieważ nie zauważyłam tych spektakularnych efektów, o
              których piszą dziewczyny tu i na Wizażu, czyli: rozświetlenia cery i tego, że
              ich twarz wygląda zupełnie inaczej, znaczy duuużo piękniej i wogóle nie
              wiedziały, że mozna tak wyglądać...Tak więc nabędę Colorstay w tubce i
              zobaczymy.
              pzdr, s.
    • Gość: Marta Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl 27.09.02, 15:41
      Ja uzywam tego podkładu już przez tydzień i nadal podtrzymuję swoja opinię z
      pierwszego postu.Podkład trzyma się na buzi cały dzień,jak się rano posmaruję-
      twarz wieczorem wygląda tak samo, nie warzy się,nie spływa, jest leciutki,
      ładnie kryje,lekko matuje ,rozświetla- no jak dla mnie absolutna rewelacja.
      jedynym mankamentem jest niezbyt wygodna buteleczka .
      • Gość: zuzza Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 27.09.02, 15:44
        A ja zauwazyłam poprawę cery dzieki podkładowi, naprawdę! Skóra wyglada nawet
        po jego zmyciu bardzo ładnie. Jestem nim bezustannie zachwycona!
        • Gość: madzik Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 27.09.02, 15:52
          Gość portalu: zuzza napisał(a):

> A ja zauwazyłam poprawę cery dzieki podkładowi,
          naprawdę! Skóra wyglada nawet
          > po jego zmyciu bardzo ładnie. Jestem nim bezustannie
          zachwycona!

O rany, nawet po zmyciu? Jakoś trudno mi uwierzyć, że to
          tylko efekt używania podkładu - podejrzewam raczej, że
          masz bardzo ładną cerę?
    • badziunia Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 30.09.02, 08:55
      Ja tez kupiłam i bardzo dziękuję za ten wąte4k. Wypróbowałam już różne podkłady
      i naprawdę miałam dosyć. Ale w piątek wybrałam się do Sephory i poprosiłam o
      próbkę tego podkładu nr 10. Pani mi nałożyła albo tak chojnie, ale ten podkład
      taki wydajny, bo starczyło mi na 3 dni. ale i tak na drugi dzień poleciałam go
      sobie kupic.
      To jest naprawdę rewelacja. Cerę mam tłustą, miejscami z wypryskami, a on
      bardzo ładnie wyrównuje, ma świetny kolor i matuje na długo. Korektora zawsze
      używam, więc to, że nie jest bardzo kryjący aż trak mi nie przeszkadza.
      Zwłaszcza, że używam korektora Rimmla (a więc taniutki), a wygląda on dużo
      lepiej w zestawieniu z podkładem Chanel (b.dobrze się wtapia), niż z podkładem
      Rimmla, którego uzywałam juz w desperacji, bo żaden z tych powyżej 100 zł się u
      mnie nie sprawdzał.
    • badziunia Re: Kupiłam podkład Double Perfection Fluide Chan 30.09.02, 08:56
      Przepraszam za "chojny". Oczywiście miał być "hojny".
    • Gość: nina jakie wrazenia teraz..? IP: *.telocity.com 02.10.02, 00:58
      Chcialabym kupic ten podklad ale co tu oszukiwac, jest dosc drogi... choc jak
      popatrze na moja kosmetyczke, to mam kilka podkladow, po okolo $10 kazdy, nie
      zuzytych nawet do polowy.. jedyny sukces, to wykonczenie do ostatniej kropli
      L'orala Visible Lift..wiec zdecydowalam sie kupic jeden a pozadny. Dostalam
      pare dni temu probke ale niestety za ciemna Beige (swoja droga, to malo
      odcieni, chyba 8 moze 10.. czy w Europie, tez tylko tyle kolorow)... i z tej
      probki (gdyby nie kolor) bylam zadowolona..

Chcialam sie do wiedziec, jak teraz oceniacie ten podklad, po dluzym uzywaniu,
      czy nadal jestescie nim oczarowane?
      Dziekuje za odpowiedzi
      pozdrowienia
      • coralin Re: jakie wrazenia teraz..? 02.10.02, 21:51
        Gość portalu: nina napisał(a):

> > Chcialam sie do wiedziec, jak teraz oceniacie ten podklad, po dluzym
        uzywaniu,
        > czy nadal jestescie nim oczarowane?
        Tak.Ja kupiłam go końcem listopada ubiegłego roku,ale miałam inne podkłady na
        wykończeniu więc zaczęłam go stosować wiosną.Cały czas jestem zachwycona, choć
        uważam,że powinnam przetestować tez inne.Tym bardziej,że mam wrażenie,ze na
        zimę (polską zimę!)będzie za lekki.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka