Dodaj do ulubionych

depilacja woskiem

21.10.05, 22:19
czesc dziewczyny

wiem, ze pewnie nie raz dyskutowalyscie o tej kwestii, ale mimo wszystko
zaryzykuje i cos wam opowiem.
chcialam sobie ulatwic zycie i nie znosic cierpienia zwiazanego z depilacja
przy pomocy elektrycznego depilatota, tym bardziej ze to strasznie boli,
wloski szybko odrastaja, nie mowiac juz o zaczerwienieniach albo wrastajacych
wloskach.
postanowilam uzyc plastrow z woskiem. kupilam pierwsze jakie wpadly mi w rece
- chyba firmy joanna. zrobilam dokladnie to co podaje isntrukcja - zorgrzalam
w dloniach plaster, przykleilam do skory, oderwalam energicznym ruchem i ...
oprocz uczucia bolu oraz wosku na skorze nic sie nie stalo!!! wloski pozostaly
na swoim miejscu.
powiedzcie mi - czy zrobilam cos zle? a moze to z tymi plastrami jest cos nie
tak? dlaczego plastyr nie zadzialaly?
za wszelkie porady z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • Gość: amlutka Re: depilacja woskiem IP: *.aster.pl 21.10.05, 22:28
      Uważam że te całe plastry są do bani. Kilka lat temu spróbowałam i efekt był
      taki sam, wyczytałam w instrukcji że powodem może być za słabe rozgrzanie
      plastra w dłoniach. Rozgrzałam więc kolejnym razem za mocno bo cały wosk został
      mi na skórze... a w instrukcji nie było ani słowa na temat tego czym zmyć
      resztki... Sycząc z bólu (wosk został mi w okolicach bikini i przyklejał się do
      ubrania co ciągnęło niemiłosiernie) powlokłam sie do koleżanek z akademika które
      mnie poratowały chusteczkami nasączonymi oliwką - na szczęście zeszło ale włoski
      jak były tak zostały, dorobiłam sie tylko zaczerwienionej i obtartej skóry ;)))
      • Gość: nighthrill Re: depilacja woskiem IP: *.elsat.net.pl 21.10.05, 22:58
        Na mnie też wosk nie działa, może coś robimy nieumiejętenie, bo tyle dziewczyn
        zachwala...
        Pozostaje maszynka, i to nawet dwa razy dziennie, żeby było idealnie gładko.
        • Gość: Kamila Re: depilacja woskiem IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:38
          No bo to biega o to, że to ma być płynny wosk a nie taki w plastrach. Też
          uważam plastry za nic niewarte i trzeba chyba zaiste myć mistrzem nad mistrzami
          żeby się tym dokladnie wydepilować.
    • Gość: monia70 Re: depilacja woskiem IP: *.elpos.net 21.10.05, 23:37
      po 1 te plastry sa ...... same wiecie :)
      po 2 czy oby napewno dobrze nakleilyscie je?? czy w dobra strone zrywalyscie?
      po 3 lepiej isc do kosmetyczki ktora zrobi to prawidlowo i prawie bezbolesnie
      • Gość: Adriana Re: depilacja woskiem IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 22.10.05, 11:14
        sprobujcie z pastą cukrową mi sie udało ;]
        www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463
        • alicia83 Re: depilacja woskiem 22.10.05, 12:39
          bardzo dobre sa plastry veet,ale najlepiej uzywac ich w sezonie grzewczym,bo na kaloryferze się szybko i fajnie nagrzewają.i naprawdę działają,moze mozna w mikrofali,ale nie wiem,ja nie mam wiec nie probowalam
          • Gość: aaliyah Re: depilacja woskiem IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 22.10.05, 12:55
            Drogie dziewczynki, ja tez sie kiedys nameczylam z plastrami, Wosku nie moglam
            zmyc niczym, doszlo do tego ze szorowalam proszkiem do prania. A teraz
            regularnie chodze na wosk do kosmetyczki. Dziala odrazu, boli bardzo ale warto.
            Po 2,5 roku regularnego chodzenia prawie nie mam wloskow, jak odrastaa to
            bardzo rzadkie i efekt gladkosci utrzymuje si eok 4 tyg u mnie potem gdy
            odrastaja czekam ok 2 tyg i znowu ide. To chyab najskuteczniejszy sposob.
            Uwazam ze warto. Boli krotko a potem ok miesiac ladne gladkie cialko. lepiej
            nei ryzykowac z plastrami tylko isc do kosmetyczki.
        • Gość: aaa Re: depilacja woskiem IP: *.pools.arcor-ip.net 22.10.05, 16:47
          swietny efekt(mialam taka depilacje robiona w lazni-saunie tureckiej).
          Probowalam taka wlasnie zrobic i niestety,nie udalo sie!
          Zrobila sie tak twarda jak kamien,zbyt dlugo gotowalam:)
          Jednak nie probowalam robic ponownie bo jakos sie zrazilam...

ps.dzieki ze wspomnialas o tym!
    • Gość: aga Re: depilacja woskiem IP: *.chello.pl 22.10.05, 12:59
      a jak to jest z zylakami przy plastrach?
      I ile plastrów zuzywacie przy depilacji łydek bo ja całe opakowanie na raz :(((
      a rozgrezwają się dobrze suszarką
    • mroofka2 Re: depilacja woskiem 22.10.05, 13:22
      Przy mocnym owłosieniu, jak np moim:) plastry
      nie pomogą:/ za to u kosmetyczki wosk owszem i
      jest to jak dla mnie jedyna skuteczna metoda:)
    • Gość: aaliyah Re: depilacja woskiem IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 22.10.05, 13:28
      Pewnie, dziewczyny szkoda waszego peprania sie z tym domnowym woskiem. rzadko
      ktorej udaje sie uzyskac zadowalajace efekty. Wybierzcei sie do kosmetyczkie
      nei wiele drozej ale o wiele lepiej.
      • effi Re: depilacja woskiem 22.10.05, 14:08
        plastry veet sa ok, ale lepsze sa chyba strep. nie rozumiem, jak to robicie, ze
        wam nie wychodzi. uzywam wosku od chyba 15 roku zycia (ale nieregularnie, tylko
        jak mi sie zachce) i nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby po zerwaniu woskow wloski
        zostaly. choc nigdy nie zerwie 100% wloskow, ale kosmetyczka tez nie,
        przynajmniej ta, u ktorej ja bylam.
        • aaliyah83 Re: depilacja woskiem 22.10.05, 14:31
          moja zrywa 100%, jednym energicznym ruchem. jezeli dasz odrosnac wszytskim
          wloskom to dobra kosmetyczka nie powinna miec problemow. czasem tez nie
          wytrzymam, pojde wczesniej wiec inne wloski szybciej odrosna ale kosmetyczka
          robi to napewno lepiej....
          • Gość: aaa Re: depilacja woskiem IP: *.pools.arcor-ip.net 22.10.05, 16:39
            skora ktora depilujesz musi byc czysta od tluszczow i sucha.Wtedy efekt jest
            100%-przynajmniej u mnie tak jest.
            Uzywam jednak nie plastrow juz gotowych tylko kupuje wosk w sloiku i smaruje
            najpierw skore(oczyszczona!)i przyklejam suche,czyste plastry.
            Dla mnie to naprawde rewelacja i nie rozumie skad te wasze problemy...
            • Gość: ixi Re: depilacja woskiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.05, 21:50
              Po pierwsze - włoski mogły byc za krótkie (jezeli próbowalaś 1-2 dni po goleniu
              to nic z tego - włos musi być ok 5mm dlugości conajmniej żeby wosk miał doczego
              się przykleić)
              Po drugie - skóra powinna być sucha i odtłuszczona - najlepiej depilować po
              kąpieli i jeszcze zrobić przed delikatny peeling.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka