Dodaj do ulubionych

Polubilam Bielende!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 18:08
wiecie co, bylam sceptycznie nastawiona do kosmetykow z tej dolnej polki,
typu bielenda czy ziaja, ale sytuacja finansowa zmusila mnie do skorzystania
z tanszej oferty:) i co? jestem baaardzo zadowolona! po pierwsze, oczywiscie
cenowo. po drugie - jakosciowo. z bielendy mam pianke z zielona herbata do
higieniy intymnej - bardzo fajny, wydajny specyfik. kupilam sobie tez w
zestawie balsam brazujacy z suchym olejkiem do ciala /za jakies grosze !/ -
balsamu nie uzywalam jeszcze, ale ten spray - olejek jest REWELACYJNY!!!
pachnie cudownie, jest z cynamonem - nie zostawia plam ani nic i cudownie
odpreza.cos jest napisane ze to wyszczuplajacy olejek, ale malo mnie to
obchodzi i nie patrze czy "chudne" - nie wierze w takie cuda:) mam jeszcze
gume do wlosow - gumka na pazurka - baardzo fajnie utrwala, tylko nie mozna
pzesadzic z ilocia , no i ten zapach gumy do zucia, mniam! chyba niedlugo
pojde do sklepu i poszukam jakichs innych "magicznych" rzezcy z bielendy. a
wy macie jakies swoje ulubione kosmetyki tej firmy?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Polubilam Bielende! 23.10.05, 18:11
      - plyn do higieny intymnej z kora debu albo z nagietkiem - najlepsze. O wiele
      lepsze od tego z zielona herbata. I stanowczo plyny sa lepsze od pianek.
      - tonik orzechowy - wprawdzie nie przyciemnia, ale jest fajny
    • mikams75 Re: Polubilam Bielende! 23.10.05, 18:14
      i jeszcze olejki do kapieli i pod prysznic. Moj ulubiony to antycellulitisowy -
      ma cudowny zapach!
    • bzzzk Re: Polubilam Bielende! 23.10.05, 19:39
      ja też polecę płyny do higieny intymnej, pasują mi wszystkie. i też musze
      dodać, że bardziej odpowiadają mi niż pianki- moim zdaniem mniej wdajne i czuję
      się jakaś... słabo umyta;)
      pzdr.
    • justa_79 Re: Polubilam Bielende! 23.10.05, 20:40
      ja lubię krem brązujący na dzień i balsam brązujący oraz mydła w piance.
    • Gość: nighthrill Re: Polubilam Bielende! IP: *.elsat.net.pl 23.10.05, 22:05
      A ja polecam krem matująco-rozjaśniający z ogórkiem i limonką. Lekki, właściwie
      coś w rodzaju żelu. Bardzo miło się czuję mając go na twarzy:)
    • Gość: AgaKropka Re: Polubilam Bielende! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 07:31
      Desery do kąpieli (mój ulubiony to Malibu-pachnie kokosem) i seria Milky Beauty
      sklep.salonik.com.pl/sklep/index.php/cPath/32.
      Ach, i zapomniałabym, peeling Termiczny. Skórę po nim mam jak niemowlę.Chciałam
      kupić mikrodermabrazję L'Oreal, ale zabrakło mi kasy.Tak trafiłam na Bilendę i
      jestem b. zadowolona :0)
      • Gość: nighthrill Re: Polubilam Bielende! IP: *.elsat.net.pl 24.10.05, 10:25
        Te desery do kąpieli są takie sobie, zbyt rzadkie moim zdaniem...mam kawowy i
        nie zużyłam go do końca. Pod prysznic się nie nadaje, jest zbyt płynny,
        wszędzie pryska. Zapach też niezbyt przyjemny, efekt nawilżenia żaden.
        • bzzzk Re: Polubilam Bielende! 24.10.05, 22:19
          ja niestety z deserem miałam identyczne doświadczenie... rzadko się zdarza,
          żebym czegoś nie "zmęczyła" do końca, ale tu poległam;) miałam czekoladowy-
          generalnie lubię różne takie "spożywcze" zapachy, ale ten przeokrutnie
          śmierdzi, mam wrażenie, że spirytusem, choć, co ciekawe, w składzie alkoholu
          nie uświadczyłam. no, i ta konsystencja, za żadka na użycie w jakiejkolwiek
          formie, czy to pod prysznic, czy do kąpieli. nawilżenia też nie stwierdziłam, a
          ja nie mam wymagającej skóry. więc podsumowując- nie każdemu podpasują...
          wąchałam któregoś dnia pozostałe i podoba mi się nawet wanilia, ale chyba
          jednak nie kupię ponownie tego cuda, nawet dla naprawdę przyjemnego zapachu, bo
          działanie i poziom trudności użytkowania są nie do przyjęcia, moim zdaniem.
          pzdr.
    • Gość: Kate1972 Re: Polubilam Bielende! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:51
      Bardzo lubię Bielendę, poza jednym... Przestrzygam przed jakimkolwiek tuszem do
      rzęs - kicha nad kichę.
      • nighthrill Re: Polubilam Bielende! 24.10.05, 11:11
        O, nie wiedziałam, że oni też kolorówkę robią!
        • justa_79 Re: Polubilam Bielende! 24.10.05, 11:26
          robią. podkłady są nawet przyzwoite.
          • Gość: effi Re: Polubilam Bielende! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:47
            a ja lubilam ich jeden tusz. i kolorek mial super.... zielony.... ale nie moge
            go teraz nigdzie kupic. chyba juz tego zielonego nei produkuja
            • Gość: Kate1972 Re: Polubilam Bielende! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:58
              A tak - to rację - TA SERIA była jeszcze OK. Granat, śliwka, zieleń butelkowa -
              wszystkie z takim leciutkim połyskiem jakby. Po tym to już wspomnienie
              pozostało, tymi nowymi wynalazkami prędzej sobie oko wykoliz, niż pomalujesz :P
              • Gość: asia Re: Polubilam Bielende! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:05
                a co z seria no more jakie opinie
                • frrancuzeczka Re: Polubilam Bielende! 24.10.05, 20:19
                  dla mnie hitem jest seria z kozim mlekiem! obledny zapach i naprawde dobra
                  pielegnacja. bardzo lubie tez zel wyszczuplajacy z zielona herbata. szybko sie
                  wchlania, odswiezajaco pachnie i ma chlodzacy efekt. co do wyszczuplenia,
                  wiadomo- cudow nie ma, ale skora jest po nim przyjemna i dobrze napieta.
                  • bzzzk Re: Polubilam Bielende! 24.10.05, 22:21
                    mam z tej serii żel pod prysznic i jestem bardzo zadowolona:)
                    Francuzeczka, nie pamiętam, może pisałaś kiedyś, ale nie wiem- czy masz któryś
                    z kremów do twarzy? (chodzi mi o tę samą serię). bo ciekawa jestem, jak one się
                    sprawdzają.
                    pzdr.
                    • frrancuzeczka Re: Polubilam Bielende! 25.10.05, 22:35
                      nie mam i nie mialam, ale przymierzam sie do zakupu tego z kozim mlekiem. moze
                      na zime bedzie dobry.
    • syshda Re: Polubilam Bielende! 25.10.05, 16:12
      Ja uzywam pianki do higieny intymnej i uwazam, ze jest ok. Bardzo lubie
      mleczko+tonik kasztanowy do cery naczynkowej.
      • Gość: olunia Re: Polubilam Bielende! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:29
        a ja polecam tonik z ogorkiem i limonka, pisalyscie tez o kremie do twarzy z
        tej serii- nie wiem, nie mialam, ale tonik slicznie pachnie, nie ma alkoholu (a
        na to przede wszystkim zwracam uwage kupujac tonik), przyjemnie odswiez i
        nawilza; mialam tez zel do mycia twarzy w zielonej tubce- taki sobie, raczej
        srednio oczyszczal.
        nie widzialam zadnych podkladow tej firmy...:|
    • Gość: Lania Re: Polubilam Bielende! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:52
      Aktualnie w użyciu:
      płyn do higieny intymnej kora dębu/wg mnie lepszy niż laktacyd,którego wcześniej
      używałam/
      -żel do mycia twarzy mieszanej-z cytryną i ogórkiem
      -peelling termiczny/tu mam pewne zastrzeżenia-moja cera trochę jest po nim
      podrażniona,robiłam go wczoraj wieczorem-czy ktoś też tak miał,że podrażniło go
      przy pierwszym użyciu,a potem było ok?/
      w zestawie z peellingiem był krem przeciwko zmarszczkom mimicznym,do wybory na
      dzień,lub na noc-wzięłam na noc,dopiero raz użyłam,więc nie wiem,jak się
      sprawdzi,cena za zestaw-ok.13 zł!!!w Rossmanie
      -maseczka ultranawilżająca-morska kuracja,czy coś takiego,w saszetkach,zużyłam
      juz dwie-b.dobry
      -krem z tej serii morskiej-ultranawilżający,już zużyłam,znakomity
      Przekonałam się do Bielendy bardzo,te kosmetyki są tanie,nie zatykają
      porów,przyjemnie się ich używa,wg mnie lepsze od Daxa,którego wiele preparatów
      wcześniej kupowałam.Teraz Bielenda rules!
    • marghot ich seria mydeł w płynie 26.10.05, 11:02
      nadaje się jedynie do ciała, czy także do twarzy? Chodzi mi o te owoceowe -
      limonka; grejfrut; lychi tip
      • justa_79 Re: ich seria mydeł w płynie 26.10.05, 11:10
        ja używam tak, jak każdego mydła w płynie, czyli tylko do rąk :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka