Dodaj do ulubionych

Naturalnie dla małego dziecka..

26.10.05, 12:38
Mam małą 20-miesięczna córeczkę, ostatnio zainteresowałam się kosmetykami naturalnymi i chciałabym również jej małe ciałko przestac narazac na wszelkie szkodliwe substancje, poradzcie mi czy mogę myc ja np. żelem do ciała Eco Cosmetics, albo uzywac balsamu Dr.H????
Tzn czy te moje "dorosłe" kosmetyki nie zaszkodzą takiemu małemu ludzikowi????
A jesli tak to co miałabym jej kupic w zamian??
Acha, córeczka nie ma raczej żadnych alergii skórnych po stosowaniu zwykłej Nivea Baby itp (ale do niedawna mielismy probloem z laktozą, czyli pokarmowo troche alergikiem jest:(()
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • chihiro2 Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 13:38
      Mysle, ze mozesz ja spokojnie przestawic na naturalne kosmetyki. Mozesz ja
      masowac i nawilzac naturalnymi olejkami (np. migdalowym zmieszanym z
      lawendowym - to moje ostatnie odkrycie do masazu twarzy). Na pewno w sklepach
      ze zdrowa zywnoscia znajdziesz szampony i olejki do kapieli dla dzieci. Mozesz
      myc corcie naturalnym mydlem roslinnym.
      Ale zaznaczam, ze to moja opinia, a specjalistka nie jestem.

www.spiritofnature.co.uk/acatalog/sect736.html
      www.naturo.pl/product_info.php?cPath=86_90&products_id=707&osCsid=11fc8b403ad2c6dbc4a75f35dd6da27d
      www.naturo.pl/product_info.php?cPath=86_95&products_id=737&osCsid=11fc8b403ad2c6dbc4a75f35dd6da27d
      • arch.monika Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 16:12
        Dziekuję Chihiro za linki:)
        A co myslicie o firmie Bubchen? Własnie muszę zrobi zakupy w esentii, to za jednym zamachem kupiłabym też dla córki, tyle że nigdzie nie potrafię znależc składu tych kosmetyków, ani w sklepach interet, ani na ich niemieckiej stronie (może dlatego że nie znam niemieckiego, hihihi, ale posiłkuję się tzw. intuicją jezykową:))
        Poradzcie pliiiiiz
        • chihiro2 Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 16:34
          Nie znam firmy, ale znam niemiecki. Na ich stronie rzeczywiscie nie ma
          dokladnego opisu skladnikow kazdego produktu. Jest lista wszystkich skladnikow,
          ktore wystepuja w ich kosmetykach, razem z dzialaniem, miedzynarodowa nazwa i
          niemiecka - ciekawe zrodlo informacji:
          www.buebchen.de/rat_tat/index.php4
          Moze cos pomoze, choc i tak opisu kazdego produktu nie dostaniesz, sa tylko
          glowne skladniki wymienione przy opisie kosmetyku.
        • xiao Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 16:44
          jeżeli chodzi o buebchena to naturalne są tylko dwa kosmetyki:krem nagietkowy wind&wetter creme (coś takiego) oraz chusteczki ale nie sensitive tylko te zwykłe.
          chichiro, mam pytanie, czy kupowałaś na tej stornie spirit of nature?
          ja używam dla swojej dzidzi (3 m-ce) weledy nagietkowej - mydło+oliwka+plus krem pieluszkowy od czasu do czasu
        • xiao Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 16:44
          jeżeli chodzi o buebchena to naturalne są tylko dwa kosmetyki:krem nagietkowy wind&wetter creme (coś takiego) oraz chusteczki ale nie sensitive tylko te zwykłe.
          chichiro, mam pytanie, czy kupowałaś na tej stornie spirit of nature?
          ja używam dla swojej dzidzi (3 m-ce) weledy nagietkowej - mydło+oliwka+plus krem pieluszkowy od czasu do czasu
          • chihiro2 Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 16:53
            Nie, nie kupowalam, nie ma nawet dziecka. Wyszukalam ich strone, produkty
            wydaja mi sie niezle, i spory wybor. Troche takich naturalnych kosmetykow dla
            dzieci jest w Anglii (gdzie mieszkam), sa tez, dla kobiet, rzecz jasna,
            popdapski i tampony ekologiczne, ale jeszcze nie probowalam - kiedys byl tu
            taki watek o tamponach.
            • arch.monika Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 26.10.05, 17:14
              Dziękuję dziewczyny:)
              Właśnie poszperałam w archiwum i w sumie rzeczywiscie Bubchen tylko wybiórczo jest naturalny, hmmmm to bedę jeszcze kombinowac:))
              Pzdr
              • lis_ka Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 30.10.05, 17:26
                polecam Weledę - ma całą serię dla dzieci:
                www.aquavitae.com.pl/catalog/index.php?cPath=54_24
                bardzo dobre kosmetyki, których używa moja 18-miesięczna córka.
                • azbestowestringi Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 01.11.05, 11:46
                  calym sercem podpisuje sie pod stosowaniem weledy. tez stosuje serie
                  nagietkowa. rewelacja
              • mami7 Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 01.11.05, 18:31
                Ale nie kupuj całej serii Weledy dla dziecka. Zacznij od mydła.
                Ja niestety Weledy spaskudziłam jeszcze bardziej, wcale nie tak starsznie alergiczną skórę mojego synka. Wiadomo, że każdy inaczej reaguje, chociaz ja po Weledzie nagietkowej tez byłam wysypana. Jesli jednak piszesz, że maluch jest "jakby alergikiem" to lepiej powoli i uważaj.
                Z naturalneych dla dzieci ja nie mogę znaleźć zbyt wiele. Moje dziecko nie toleruje mydeł i tu zaczyna się problem. Żele naturalne oparte sa na alkoholu, nie polecam dla dziecka, tymbardziej alergicznego. Jesli uda Ci się znaleźc jakiś napisz proszę, może uda mi się dostać ;-)
                Na rynku polskim dla maluchów naturalnie dostępna jesy Weleda i Logona-zerknij na sklepik: www.bionatura.pl . U nas akurat to sie lepiej sparwdziło.
                Logona ma serię PUR dla alergików. Ale jest starsznie na alkoholu, co prawda mnie jakos strasznie nie wysusza, jednakże nie mam już odwagi eksperymentować na skórze dziecka.
                Bubchen, jak już pisano naturalny "całkiem" nie jest :-)
          • mgielka83 Re: Naturalnie dla małego dziecka.. 30.10.05, 23:40
            jest jeszcze nagietkowy olejek:) cudny
    • arch.monika Do Miami7 i reszty Forumek:) 03.11.05, 13:44
      Rzeczywiscie ta Weleda mnie zainteresowała, ale dziekuję Miami7 bo
      chciałam "rzucic" się na cały nagietkowy asortyment, a tak bedę ostrozniejsza:)
      Jeszcze przed swietami chcę zamówic na aquavicie kilka produktów hauschki, to
      od razu spróbuje z weledy mydełkiem nagietkowym, ,pastą do zębów i olejkiem,
      zobaczymy co bedzie dalej.
      Póki co wybrałam srednio naturalną Bubchen, ale głównie dlatego ze moja
      Dominika uwielbia kapac się w pianie, a tylko tam znalzazłam, taki w miarę do
      przyjęcia płyn do kapieli.
      Będę jeszcze szukac jesli znajdę coś ciekawego dam Ci znac.
      Ucałowania dla maluszka:)))

A Wam wszystkim dziewczyny dziekuję za ciekawe propozycje:))))
      pozdrawiam
      • arch.monika Sorki miało byc do MAMI7:) 03.11.05, 14:01
        • arch.monika Skład oliwki Bubchen 03.11.05, 16:09
          Podaje bo dostała mi się w recę , a wczesniej sama nie potrafiłam w necie
          znalzc tego składu, więc moze którejś mamie się przyda:
          Paraffinum Liquidum
          Isopropyl Palmitate
          Helianthus annuus
          calendula officinalis
          parfum
          gualazulene

Tak na mój bardzo niedoswiadczony w tej dziedzinie nos, to tylko pierwszy
          składnik jest be? mam rację? wiem że wiąze się z zatykaniem porów, ale chyba u
          21 miesięcznej dziewczynki nie powino to miec miejsca, prawda???

Specjalistki prosze o komentarz:)
          • mgielka83 Re: Skład oliwki Bubchen 03.11.05, 16:24
            hmmm na mojej oliwce Bubchen (calendula pflege ol) jest:
            Helianthus Annuus,Prunus Dulcis,Buxus Chinesis,Calendula off.,
            Bisabolol,Tocopherol, Illicum Verum, Cananga Odorata,Cedrus Atlantica, Eugenia
            Caryophyllus, Citrus Dulcis, Pogestemon Cablin, Thymus Vulgaris.

Co innego Baby ol, ten rzeczywiscie jest na ropie-to chyba ten co podalaś
            • arch.monika Re: Skład oliwki Bubchen 03.11.05, 16:28
              No własnie to tak jak dziewczyny pisały tylko ta seria calendula jest
              naturalna, ale ja niestety nie wiem gdzie ją kupic:((((
              • arch.monika Ta moja się nazywa "baby ol" i to wszystko n/t 03.11.05, 16:30
              • mgielka83 Re: Skład oliwki Bubchen 03.11.05, 16:58
                ja znalazłam w Superpharmie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka