Dodaj do ulubionych

"zarost"? - pomocy!

IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 22:31
Nie znam sie jeszcze na tym, dopiero wchodze w okres "doroslosci". Zauwazylam, ze mam taki brzydki meszek pod nosem oraz kilka obrzydliwych, sztywniejszych wloskow na brodzie. bleach Co mam z tym zrobic? Czy kobiety mogą wogule miec takie problemy? Co sie wtedy robi? Jestem lekko zdesperowana... Sama juz nie wiem, moze potrzebna mi jakas kuracja hormonalna czy cos. Boje sie, czy tez wstydze kogokolwiek zapytac, wiec pisze do was. Prosze, pomozcie!
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: "zarost"? - pomocy! 31.10.05, 22:38
      jak to jest delikatny meszek, to nie ma co panikować, ale jeśli bardzo Ci to
      dokucza i spędza sen z powiek, to udaj się z tym do ginekologa, najlepiej
      ginekologa- endokrynologa. on Ci powie jakie badania ewentualnie zrobić. u
      kobiety może wystąpić nadmierne owłosienie (a raczej- owłosienie w miejscach
      charakterystycznych u mężczyzn) przy zaburzonej równowadze hormonalnej- nadmiar
      hormonów męskich. ale nie martw się, lekki meszek ma dużo kobiet, to wcale nie
      musi być jakaś duża nieprawidłowość. ale jak Cię to niepokoi, to wątpliwości
      powinien rozwiać lekarz.
      pzdr.
      • Gość: desperatka Re: "zarost"? - pomocy! IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 23:17
        I co ja niby mam powiedziec rodzicom... "Mamo, chce isc do ginekologa, bo czuje sie za malo kobieca?" Chyba by ją z nog zwalilo... a jeszcze jakbym dodala cos o jakis hormonach... ech. Przepraszam, ze moze zadaje glupioe pytania, ale naprawde sie nie znam. Gdzie mozna isc do ginekologa, czy jakiegokolwiek innego specjalisty? Prywatnie? Ile kosztuje taka wizyta (nigdy nie bylam) I czy da sie tak zrobic, aby rodzicow w to nie mieszac?
        • bzzzk Re: "zarost"? - pomocy! 31.10.05, 23:19
          ile masz lat?
          • Gość: desperatka Re: "zarost"? - pomocy! IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 23:20
            naście
            • bzzzk Re: "zarost"? - pomocy! 31.10.05, 23:24
              no tego to się domyślam;) ile 'naście'?
              • Gość: desperatka Re: "zarost"? - pomocy! IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 23:27
                16
                "problemy" tego typu mialam juz wczesniej, ale teraz zaczelo mi to bardziej przeszkadzac
                • bzzzk Re: "zarost"? - pomocy! 31.10.05, 23:33
                  no, to w tym wieku naprawdę nie ma nic nadzwyczajnego, że chcesz się udać do
                  ginekologa, mama powinna zrozumieć. a przecież nie musi być przy badaniu,
                  możesz pogadać z lekarzem sama.
                  • Gość: desperatka Re: "zarost"? - pomocy! IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 23:37
                    hehe, powiedz to moim rodzicom....
                    Ale mniejsza... Co mialabym powiedziec lekarzowi, jakiej czego moge sie spodzewc, jakie badania moze on wykonac, co przepisac itd ?
                    • bzzzk Re: "zarost"? - pomocy! 31.10.05, 23:46
                      no, lekarzowi to z grubsza, to co tu- że masz ten meszek, pojedyńcze włoski na
                      brodzie i nie wiesz czy to jest w normie. on obejrzy i powie co myśli na ten
                      temat. jeśli lekarz stwierdzi, że tak być nie powinno i nie jest głupim
                      konowałem, tylko wie co robi, to nic Ci nie przepisze 'na oko', tylko powie
                      żebyś zbadała najpierw hormony (powie Ci jakie). tylko tu się zaczynają schody,
                      bo badania są płatne, więc jak nie ma kasy, to rodzicom trzebaby powiedzieć...
                      ale tym się będziesz później martwić, na razie dobrze by było ustalić czy w
                      ogóle jest się czym przejmować.
                      • Gość: hilil Re: "zarost"? - pomocy! IP: *.re / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:07
                        hmm nie martw sie efektami widocznymi, bo takich kobiet jak ty sa tysiace i
                        depilują laserowo na stałe te włoski. 3-4 zabiegi i nic nie bedzie widać . robi
                        to lekarz, wiec zawsze masz pełną informację. jeśli chodzi o rodziców, to może
                        weź mamę ze sobą, w końcu do lekarza warto, i sama sie przekona. po prostu
                        porozmawiacie i będzie ok.
                        jeśli jestes ze ślaska, polecam gabinet medestetica w gliwicach.
    • Gość: a_nika Re: "zarost"? - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:15
      poszukaj na forach prywatnych dzial zdrowie, potem zdrowie kobiety - forum
      hirsutyzm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka