Dodaj do ulubionych

Podpisywanie ubranek

10.08.13, 15:55
Przepraszam jeśli już było. Moje dziecko od września idzie do przedszkola i chciałam Was zapytać czy korzystałyście z gotowych wszywek, wprasowanek czy też podpisywałyście rzeczy dziecka flamastrem? Co się sprawdza? Haftować nie będęsmile
Obserwuj wątek
    • ewusia13 Re: Podpisywanie ubranek 10.08.13, 17:47
      wystarczy marker na metce
      ja podpisywałam tylko łapcie i piżamę
    • slonko1335 Re: Podpisywanie ubranek 11.08.13, 09:33
      Wyrobiłam pieczątkę(koszt 15 zeta jakieś ) z imieniem i nazwiskiem dziecka i ją przystawiałam, dla mnie istotne było aby podpis nie był trwały bo ubranka idą dalej-pieczątka schodziła po kilku praniach-jak była potrzeba to stawiałam nową-jak nie ubranko bez podpisu wędrowało do nowego właściciela.
    • elwirra28 Re: Podpisywanie ubranek 11.08.13, 21:25
      ja zamówiłam w Internecie naszywki z imieniem i nazwiskiem i ponaszywałam na pościel, ubranka. Resztę podpiszę markerem. Pozdrawiam
      • mariola1315 Re: Podpisywanie ubranek 13.08.13, 14:21
        elwirra28 napisała:

> ja zamówiłam w Internecie naszywki z imieniem i nazwiskiem i ponaszywałam na po
        > ściel, ubranka.

Ja też tak robiłam.

19-09-2004r.Mateusz; 11-10-2006r.Łukasz
        09-02-2010r.Paweł 17-05-2012r. Julia [*]
    • mojemieszkanie24 Re: Podpisywanie ubranek 13.08.13, 14:37
      wprasowanki- są najbardziej czytelne dla nauczycieli. Marker się rozmazuje i trzeba się nieźle wysilić, żeby je odczytac
    • klubgogo Re: Podpisywanie ubranek 14.08.13, 18:34
      Nic nigdy nie podpisałam, nic nigdy nie zginęło. Podpisać możesz, jeśli zauważysz, że niedaleko wisi taka sama kurtka/buty.
      • mojemieszkanie24 Re: Podpisywanie ubranek 15.08.13, 14:44
        W szatni zwykle jest zamieszanie podczas wyjscia na spacer, często gubią sie rękawiczki/czapki/szaliki ( tzn. spadną na podłogę). Nie każde dziecko rozpoznaje rzecz, nauczycielka tym bardziej wiec musi szukać właściciela ( a tak by mogla odczytać imię dziecka i własciciel szybko by się znalazł ). Podobnie jest z ręcznikami w łazience, dzieci często kłócą się o nie bo są bardzo podobne. Lepiej podpisać i mieć spokój niż potem zawracać głowę wszystkim pracownikom przedszkola pytaniem: widziała pani ręcznik Marysi? Taki różowy..... ( 95% ręczników dziewczynek jest różowych). Może akurat miałaś kumate dziecko, które pilnowało swoich rzeczy smile
        • wilowka Re: Podpisywanie ubranek 17.08.13, 17:23
          Podpisujcie co się da. Kurtki na metce markerem, bluzki na gimnastykę, buty wewnątrz itp.

W szatni wisi 6 kurteczek przeciwdeszczowych z Tchibo, z czego 4 w jednym rozmiarze, jedna z naderwaną kieszonką, jedna bez sznurka w kapturze a dwie przewieszone/przemieszane, bo dzieci były na dworze. Na to wszystko po dzieci przychodzi dwóch średnio zorientowanych tatusiów daltonistów i jedna opiekunka.... I czyja kurteczka jest czyja?
        • klubgogo Re: Podpisywanie ubranek 18.08.13, 17:14
          Ręczniki w przedszkolu mojej córki są jednakowe dla całej grupy, dzieci ich nie mylą i odwieszają na swoje wieszaczki. Myślę, że duża w tym rola nauczyciela, który potrafi dzieci nauczyć porządku. W szatni najwyżej gubią się pojedyncze rękawiczki, które gdzieś tam spadną, by później się znaleźć. Szukałam tak rękawiczki 2 razy, znalazła się, bo w końcu nic w przyrodzie nie ginie i gdzieś musi być. Przedszkole na 100 dzieci, wydzielona szatnia tylko dla maluchów (25 dzieci), reszta razem, jest naprawdę ok.
          • kurczako Re: Podpisywanie ubranek 20.08.13, 18:40
            bluex
            jakie pinezki?? mogłabyś podesłać linka bo sama bym takowe zakupiła zey nie przyszywać do każdego ubranka....
    • bluex Re: Podpisywanie ubranek 17.08.13, 22:00
      Ja tez zamowilam w internecie naszywki
      + takie pinezki specjalne do nich, zebym nie musiala wszystkich przyszywac wink
      Jeszcze nie przyjechały.
    • kanna Re: Podpisywanie ubranek 21.08.13, 17:34
      Marker się NIE rozmazuje :p Powinien być opisany jako permanent

Znalazłam własnie poszewkę od poduszki syna, sprzed 5 lat. Elegancko podpisaną markerem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka