Dodaj do ulubionych

Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opinie

03.11.05, 15:23
Czy któraś z Was używłaa może tej nowej suszarki prostującej firmy Rowenta?
Mam krecone, puszące się włosy, które zazwyczaj prostuję na okrągłą szczotkę,
ale chciałabym wypróbować coś nowego.
Czekam na Wasze opinie...
i jeszcze jedno - w opisie suszarki znajduje się opis że jest to suszarka
jonizujaca - co to znaczy??
Obserwuj wątek
    • anuczkaf Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 03.11.05, 15:28
      up
      • Gość: Ania Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 03.11.05, 17:13
        jedno wielkie go***!!!
        • Gość: anuczkaf Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:04
          Kurcze, to dobrze ze nie kupilam.
          Może ktoś jeszcze??
    • Gość: kiciunia_kicia Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:13
      Nie wierze,zeby suszarka do włosów potrafiła wytworzyc tak wysoką
      temperaturę,zeby wyprostowac włosy..Mysle,ze to raczej niemozliwe..przy
      prostowaniu włosy są uciskane przez dwie nagrzane do wysokiej temperatury
      płytki..a w tej suszarce,z tego co widzialam w reklamie,nie ma zadnych
      płytek,tylko coś,przypominającego dyfuzor..Miała być opinia,wiec..Nie kupie
      tego na pewno..
      • Gość: katia Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 00:55
        Ta suszarka tylko wygładza włosy, ale w żadnym wypadku ich nie prostuje !
        • melba7 Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 08:52
          U mnie działa.Kupiłam , sprawdziłam, prostuje o wiele lepiej niż szczotka.Mam
          półdługie włosy, które lekko się kręcą, u mnie działa bardzo dobrze.Nakładka
          prostujaca z żadnej strony nie przypomina dyfuzora;), składa się z dwóch
          grzebyków, pomiędzy którymi jest umieszczony rządek płytek prostujących,
          ustawionych parami.
          • Gość: anuczkaf Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:39
            a jakie masz włosy po tej suszarce - super gładkie , czy może się puszą??

• Gość: gaja Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: 81.210.87.* 18.11.05, 10:19
        Suszarka nie ma dyfuzora, tylko ceramiczne (czyli nie niszczące włosów) płytki
        i dwa grzebyki, które ułatwiają czesanie i prostowanie.
        Działa super!!!
    • annika_vik Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 09:59
      Odpowiadam anuczcef na pytanie o jonizację:

Przez tarcie o ubranie itd włosy jonizują się dodatnio, zwłaszcza w zimie, w
      suchym powietrzu, zwłaszcza jeżeli się nie przetłuszczają. To jest właśnie
      elektryzowanie się włosów. Suszarka emituje jony ujemne i w ten sposób
      wyrównuje potencjał elektryczny i zapobiega elektryzowaniu.
      Na dodatek producencji twierdzą, że jony ujemne są w ogóle dobre dla naszego
      zdrowia, w tym włosów.
      Mam od niedawna suszarkę rowenty z jonizacją i jestem - jak na razie super
      zadowolona. Mam gładkie, lśniące włosy. Poprzednia suszarka robiła mi siano na
      głowie.

Zobaczymy jak się sprawdzi w dłuższym przebiegu.
      • kielbasiana Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 11:20
        a możecie powiedzieć ile ta suszarka kosztuje :)
      • Gość: anuczkaf Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:41
        anikawilk - a jaką masz suszrkę - też tą prostującą?
        Długo używasz?

Ta prostująca kosztuje w media 180 pln
        • Gość: Lenka Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:27
          Owszem, może się sprawdzać u osób, które dotąd prostowały włosy tylko na
          szczotce, ale nie w przypadku tych, które używały żelazka.
          Pozdrawiam
    • natixb Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 15:12
      suszarka wcale taka nowa nie jest-mam ja od 10miechow...mam falowane wlosy-
      jestem zadowolona,moja mama ma krecone-tez jest zadowolona!!
      • kielbasiana Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 15:27
        natixb czyli ta suszarka rozprostowuje Twoje falowane włosy ?
    • annika_vik Mam zwykłą suszarkę 04.11.05, 15:55
      Anuczka, mam suszakę "nieprostującą", bo wersja prostująca mi po nic, włosy mam
      proste jak druty. I zazdroszczę wam tych loków i fal!

Moja suszarka jest wersją "full wypas", ale bez nakładki prostującej.
    • bzzzk do tych Dziewcząt, którym prostuje:) 04.11.05, 16:23
      czy włosy są tylko proste, czy też i proste i gładkie? nie wiem czy wyrażam się
      jasno;) chodzi mi o to, że ja mam tak, że kiedy rozczeszę włosy po umyciu i
      wysuszę raz po raz "przylizując" szczotką, to można o nich powiedzieć, że są
      nawet proste, ale nie są gładkie, tzn. nadal takie puchate, nastroszone, tyle,
      że nie falują już za bardzo. czy ta suszarka daje taki właśnie efekt, czy też
      może wygładza je też?
      pozdrawiam
    • Gość: wanderka Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.05, 16:40
      tez jestem ciakawa jak z ta suszarka, bo nie chcialabym wydac kasy na narno.
      Zwykla podobno kosztuje ok.160 zl a z jonizacja ok 200 zl.
      Wiec czy ktos juz sprawdzil to?
      • Gość: kania505 Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:07
        up
    • polkas508 Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 19:26
      Juz odpowiadałam na ten temat na forum- moda, ale powtorzę. Ja mam wlosy bardzo
      kręcone, prostuje najpierw na szczotce, [potem dopiero żelazkiem.A ta suszarka,
      jak wynika z testu w Avanti, dla bardzo kręconych włosów się nie nadaje, po
      prostu tylko lekko wygładzi, tak jakby sie szczotka prostowało, czyli dla mnie
      siano:(Dopiero po żelazku sa w miarę. A cena w Avanti podana to 220 zl

• Gość: anuczkaf Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:46
      to w koncu kupic czy nie?? Mam takie lekko puszące się.
      NAJLEPIEJ BYŁOBY SOBIE JAKĄŚ WYPRÓBOWAĆ - ALE GDZIE???
      • polkas508 Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 19:51
        Na lekko puszące mysle że wystarczy. przeczytaj opinie w listopadowym numerze
        Avanti
    • mroofka2 Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 23:05
      nic nie wygładzi-wyprostuje tak włosów jak zelazko
      fryzjerskie
      • polkas508 Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin 04.11.05, 23:09
        I to jest prawda mroofka ma racje: żelazko i to po uprzednim wyprostowaniu
        szczotką okrągłą
        • Gość: anuczkaf Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:01
          bo kurcze powinna byc mozliwosc wyprobowania gdzies takiej susarki, np.
          wypozyczalnia....
          albo kupic w sklepie i zaznaczyc "ze jak sie nie spodoba prezent to bedzie
          zwrot" ;) i jak nie bedzie prostowac jak trza to sie po prostu odda.
    • Gość: gaja Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: 81.210.87.* 18.11.05, 10:16
      ja właśnie sobie kupiłam tą suszarkę i jest naprawdę świetna. Nie mam włosów
      kręconych ale falujące końce i gdy wysychają naturalnie to dodatkowo robi się
      sianko:(
      Suszarka super je wygładza, prostuje, włosy mają dużą obiętość i wyglądają
      zdrowo. Działa lepiej od wyciąganai włosów na szczotce- znacznie szybiej i ich
      nie niszczy
      Na pewno nie działa jak tradycyjne żelazko- po którym ma się trzy włosy na
      głowie:)
      • Gość: malenstwo Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: *.usc.gov.pl 18.11.05, 10:46
        Do Gaja:
        Powiedz mi prosze czy stosowalas jakies preparaty prostujace lub wygladzajace
        wlosy? Jesli tak to jakie? Pozdrawiam :)
        • Gość: gaja Re: Nowa suszarka Rowenta prostująca włosy - opin IP: 81.210.87.* 24.11.05, 12:59
          hej,

do tej pory używałam liss controll- takie serum loreal'a, Po wysuszeniu kroplę
          jedwabiu w płynie an końsówki- włosy są wtedy gładkie i błyszczące
          Pozatym, myję włosy szamponami nawilżającymi i zawsze odżywka- najlepiej maska
          pantine
          W sumie z tą suszrką, to tylko szampon i odżywka. Dla mnie jest świetna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka