Dodaj do ulubionych

Kosmetykio na sucha skórę

05.03.14, 00:08
Jakich kosmetyków używacie na suchą i lekko zniszczoną skórę???
Obserwuj wątek
    • agness231 Re: Kosmetykio na sucha skórę 07.04.14, 14:16
      ja zakupiłam w aptece krem AA intensywnie nawilżający z kwasami. Może i nawilża, ale najlepszy jest na noc - na dzień nie da się na niego nałożyć makijażu (roluje się)
      • rhaenys Re: Kosmetykio na sucha skórę 17.04.14, 21:09
        Ja nie polecam kremu AA, jestem atopowcem i z natury mam bardzo suchą skórę. Kremy z AA zawierają parafinę, która zapycha. Używałam tych kremów właśnie dla atopowców i nie powiem, że moja cera była po nich jakoś bardziej nawilżona. Od tak czasem użyję, ale są lepsze kremy. Moim hitem był krem z Avene nawilżający kupiłam go kilka razy, ale w tym momencie mnie na niego nie stać (40zł). Dobrym również kremem jest ziaja natłuszczający dla bardzo suchej skóry.
    • daria_a5 Re: Kosmetykio na sucha skórę 23.04.14, 08:33
      może olejowanie skóry ? aragnem albo olejem z awokodao ??
    • pani.truskawka Re: Kosmetykio na sucha skórę 27.06.14, 12:52
      Do balsamu dodaję zazwyczaj kilka kropel olejku arganowego. Bardzo fajnie się sprawdza i idealnie nawilża.
    • cyrkonia11 Re: Kosmetykio na sucha skórę 02.07.14, 17:35
      A coś pod oczy na skórę mocno wysuszoną? możecie coś polecić, coś skutecznego?
    • anna6442 Re: Kosmetykio na sucha skórę 03.07.14, 14:10
      mam skórę atopową, więc bardzo wybredną... mam szampon, krem do twarzy, mydło, nawet proszek do prania z białego jelenia :D dużo taniej wychodzi niż 'firmowe' emolienty. a balsam mam z nivei dla niemowląt :D
    • patyty Re: Kosmetykio na sucha skórę 14.07.14, 14:48
      a próbowałyście kosmetyków z konopią indyjską ? teraz ciągle gdzieś widzę recenzje itp, chyba sie to modne robi :P
      Na moje suche włosy olej konopny pomógł bardzo, a z tego co teraz czytam to podobno ma jeszcze lepsze efekty na skórę
    • ooklahoma Re: Kosmetykio na sucha skórę 11.08.14, 22:05
      Mam suchą skórę i do ciała używam w zasadzie wszystkiego z zawartością oleju kokosowego, masła kakaowego, masła shea. Możesz też spróbować naturalnych olejków. Dodaję je do kąpieli, ale również wcieram w bardziej suche miejsca. Kokosowy u mnie spisuje się najlepiej.
    • wera.08 Re: Kosmetykio na sucha skórę 12.08.14, 16:31
      Ja mam cerę atopową i bardzo delikatną, skłonną do przesuszenia i przetłuszczenia w ciągu jednego dnia.. do tego uczulenie na roztocza. Moja twarz wygląda czasem jak tarka, do tego zaczerwieniona i z krostami ;p zaczęłam uzywać kosmetyki z serii pharmaceris (krem na dzień, na noc i tonik do przemywania twarzy) a do tego kremy na bazie uryny. Plus raz w miesiącu peeling kawitacyjny, no i najprawdopodobniej za niedługo mikrodermobracja. Jak na razie moja cera jest w stanie dobrym ;)
    • 43amelia Re: Kosmetykio na sucha skórę 23.08.14, 23:10
      Na sucha skórę- tylko i wyłącznie olej migdałowy, rewelacyjny nawet dla dzieci, osobiście wyrzuciłam wszystkie balsamy. Kupuje bardzo tanio w sklepie z kosmetykami ajurwedyjskimi ( zielonysklep.com )
      alternatywnie używam też palowego na bardzo suchą skórę. polecam
      zielonysklep.com/pl/produkty-spozywcze/nierafinowany-olej-palmowy-ktc
      • prima.balerina Re: Kosmetykio na sucha skórę 27.08.14, 14:24
        zielonysklep.com/pl/produkty-spozywcze/olej-migdalowy-ktc-200-ml gwarantowane nawilżenie skóry, stosuje od dłuższego czasu ;)
    • bo_2 Re: Kosmetyki na sucha skórę 25.08.14, 19:26
      Ostatnio spróbowałam włoskich kosmetyków Erbario Toscano z linii Olive Oil. Dobrze zadziałały. Krem dobrze nawilża i dodatkowo wygładza skórę i wspaniale pachnie. Jeszcze taki zapach kosmetyków zawierających oliwę z oliwek nie wpadł mi w ręce. Wadą jest tylko cena, dość drogi, ale firma reklamuje że używa naturalnych składników.

toscanocosmetic.pl/pl/c/Linia-Olive-Complex/18
    • madera86 Re: Kosmetykio na sucha skórę 26.08.14, 00:50
      ja używam serii happy per aqua i jestem zadowolona. mocno nawilża. a jak nie mam jej pod ręką, to najprostszy krem Ulga od ziaji też się sprawdza :) + piję dużo wody - to naprawdę ma ogromne znaczenie!
    • orchidea76 Re: Kosmetykio na sucha skórę 28.08.14, 21:23
      Oleju kokosowego od czasu do czasu.
    • grilicanna Re: Kosmetykio na sucha skórę 30.08.14, 14:26
      Na suchą skórę polecam maseczki z oleju kokosowego, picie dużej ilości wody oraz kolagen naturalny Noble Medica, dzięki któremu skóra twarzy jest jędrna i nawilżona. Nie używam kremów- nie przyniosły one żadnych efektów.
      • enerrob55 Re: Kosmetykio na sucha skórę 02.09.14, 08:58
        Woda + własnej roboty olej kokosowy
    • agnieszkaslow Re: Kosmetykio na sucha skórę 02.09.14, 10:34
      Jak dla mnie najlepiej się sprawdzają wszelkie oliwki niemowlęce:D
      • mag88da Re: Kosmetykio na sucha skórę 02.09.14, 16:31
        a nie zapychaja Ci skóry? tez tego probowalam, ale strasznie mnie po tym sypało, znalazlam wtedy krem bielendy nawilzajaco- matujacy i super nawilza, polecam!
    • candley Re: Kosmetykio na sucha skórę 23.09.14, 23:00
      oillan
    • przemoaj5 Re: Kosmetykio na sucha skórę 24.09.14, 18:09
      Zacząłem stosować kosmetyki na bazie oleju konopnego (podobno z marihuany), gorąco polecam, firma z Poznania www.indiacosmetics.pl
      PJ
    • haniamach Re: Kosmetykio na sucha skórę 15.10.14, 20:42
      Ja również używam olejku arganowego, który dodaję do mojego balsamu do ciała daje to znakomite efekty. Przez dłuższy okres czasu używałam tak jak koleżanki wyżej olejku Bilendy jednak ostatnio przyjaciółka poleciła mi ten:

www.topdrogeria.pl/pozostale_1/100_olej_arganowy_30_ml_w_szklanej_butelce,10200.html

Jest na prawdę świetny!! Polecam z pełną odpowiedzialnością ;))
    • 6lilianna Re: Kosmetykio na sucha skórę 18.10.14, 12:38
      Cześć, polecam sklep www.drogeriaorganika.pl/ i ich punkt w Centrum Handlowym Skorosze w Warszawie. Kupuję tam ekologiczny balsam do ciała Sylveco brzozowy z betuliną. Jak dla mnie super na przesuszoną skórę, bo nie zaognia stanów zapalnych. Działa na odbudowę skóry i nie mam po nim dyskomfortu. Jeżeli chodzi o twarz to świetne są kremy Logony- mój ulubiony krem z różą mocno odżywiający i likwidujący zaczerwienienia.
      Warto zajrzeć do sklepu bo asortyment mają duży i możesz wybrać odpowiednie produkty.
    • siata2 Re: Kosmetykio na sucha skórę 25.12.14, 21:28
      Mam suchą cerę a zimą to już w ogole masakra. Do twarzy kupiłam sobie ostatnio olejek "rekonstruktor" z Evree. Jest super. A do ciała stosuję teraz treściwe masła, póki co hitem sa dla mnie te z Green Pharmacy.
    • kasia231991 Re: Kosmetykio na sucha skórę 30.12.14, 15:01
      Ja używam 2. Pierwsze to suchy szampon L'oreala ,a drugi to puder nadający objętości Taft zielony i to bardzo polecam super produkty !!! :) :P
    • ekspert_clarena Re: Kosmetykio na sucha skórę 05.01.15, 14:07
      Dla suchej skóry wybawieniem jest kwas hialuronowy. Kto nigdy nie używał, ten ma tą przyjemność przed sobą:) Polecam serię Hyaluron 3D - zarówno krem jak i eliksir, świetnie się wchłaniają, nie pozostawiają tłustego filmu, cera (nawet atopowa) pozostaje długo nawilżona. Można stosować zarówno na noc jak i na dzień. Pierwszy efekt widać po pierwszej aplikacji, natomiast po tygodniu - dwóch cera staje się elastyczna, zdrowsza, rozpromieniona i wygładzona. Krem Hyaluron 3 D nie zapycha i świetnie utrzymuje makijaż.
      Warto jednak zwrócić uwagę na to dlaczego skóra jest przesuszona?! Czy cera zawsze miała skłonność do przesuszania? Czy nie masz problemów np. z tarczycą? Czy jest możliwość, że coś Cię uczula? Czy w Twojej diecie jest odpowiednia ilość kwasów omega i czy pijesz odpowiednią ilość płynów?
      • bettiw3 Re: Kosmetykio na sucha skórę 06.01.15, 21:37
        Sucha skóra jest wymagająca i potrzebuje pewnie kilku kosmetyków, zależnie od wieku. do mycia ciała delikatne naturalne produkty, które nie wysuszają, po prysznicu nasmarować żelem z żywokostu który leczy i odnawia skórę do kupienia w aptece, lub w wysyłkowych sklepach i używać trzeba oliwki do ciała, a jak możemy to arganowej jest bardzo regenerująca
        • amades Re: Kosmetykio na sucha skórę 08.01.15, 10:00
          Warto też stosować i te kosmetyki - sukceszloupre.pl/Janusz/ a dla zapewnienia sobie długiego zabezpieczenia ciała to - www.lamininazdrowie.pl.tl
    • detor Re: Kosmetykio na sucha skórę 06.01.15, 16:02
      Tu są dobre, warto sprawdzić - sukceszloupre.pl/Janusz/
    • kasi_eka Re: Kosmetykio na sucha skórę 07.01.15, 13:29
      Polecam Wam produkty marki Ericson Laboratoire z linii zabiegowej Hydra Clinic. Doskonale dbają o skórę i nawilżają ją w wysokim stopniu. Sama używam kremu na dzień od dwóch miesięcy i jestem bardzo zadowolona, szczególnie, że po lecie skóra stała się sucha. Teraz moja twarz wygląda na promienną.
    • anetasr Re: Kosmetykio na sucha skórę 07.01.15, 18:41
      Jeśli chodzi o problem z suchą skórą rozwiązałam go dzięki mojej mamie. Ona używa od dawna oleju arganowego, który jest na prawdę wspaniały i lepszy od wszelkich kremów i balsamów do ciała. Zamawiam go na www.topdrogeria.pl bo tam też robię inne moje zakupy więc do wysyłki mi go od razu wrzucają.
      • mmagdalenna Re: Kosmetykio na sucha skórę 16.02.15, 22:59
        uwaga na olejek arganowy nie nakładaj bezpośrednio na skórę bo z czasem będziesz miała poglębione zmarszczki ( siatkę na cerze wokół oczu) . Olejek ten ma takie właściwości zamiast nawilżac skórę- bezpośrednio kładziony - wysusza ja - długotrwałe używanie nie wpłynie korzystnie wręcz przeciwnie.

Wiem on koleżanki która jest kosmetologiem i sama robi kremy.
        pozdr. M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka