Gość: efka74 IP: *.um.wroc.pl 02.10.02, 08:09 Czy któraś z szanownych forumowiczek miała z tym do czynienia? Słyszalam o czyms takim i oferta brzmi kusząco, tylko jakie mogą być jej ewentualne efekty uboczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ula Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 08:47 Jeżeli masz grube, gęste i ciężkie włosy to nie jest to dla ciebie. Ja takie mam i zrobiłam podnoszenie. Niestety w moim przypadku to wyrzucone pieniądze. Natomiast moja teściowa jest z podnoszenia zadowolona. Ona ma włosy bardzo cienkie i jest ich mało. Teraz łatwiej się układają i mam wrażenie, że optycznie jest ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1000 Re: 'podnoszenie' włosów 02.10.02, 09:43 Gość portalu: ula napisał(a): > Jeżeli masz grube, gęste i ciężkie włosy to nie jest to dla ciebie. Ja takie > mam i zrobiłam podnoszenie. Niestety w moim przypadku to wyrzucone pieniądze. > Natomiast moja teściowa jest z podnoszenia zadowolona. Ona ma włosy bardzo > cienkie i jest ich mało. Teraz łatwiej się układają i mam wrażenie, że > optycznie jest ich więcej. Ale na czym to w ogóle polega. Czy chodzi o rodzaj trwałej odklejającej włosy od skóry, aby wydawały się bardziej puszyste? I jak dułgo utrzymuje się efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka74 Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.um.wroc.pl 02.10.02, 10:10 Tak po krótce to własnie wygląda, nie znam szczegółów niestety, słyszałam że to się robi na zasadzie "trwałej" tylko skutek i środki są inne. Jak są włosy podatne, efekt utrzymuje się 2 miesiące, jak mniej podatne jakieś 6 tygodni. Nie wiem tylko czy taki zabieg nie niszczy włosów i tego się najbardziej obawiam. Kusi mnie jednak taki wynalazek bo moje włosy są nieco oklapnięte chodziaż się nieżle układają. Może się zdecyduję na to ale na razie się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:13 Można nazwać to rodzajem trwałej, bo sposób robienia jest podobny tzn. włosy nakręcane są na wałki, stosowane płyny. Oczywiście te płyny są delikatniejsze dla włosów. Efektem działania ma być odklejenie włosów od głowy i mają stać się bardziej podatne na układanie. Na pewno stają się bardziej miękkie. Nie widać natomiast skrętu tak jak przy trwałej. Na moich włosach efekt widać było bardzo krótko,ale jak pisałam wcześniej są ciężkie. Teściowa robi podnoszenie co 4-5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: 'podnoszenie' włosów 02.10.02, 10:25 Head-line ? Mialam, Welli, dokladnie 4 lat atemu. Efekt byl u mnie krotkotrwaly - mialo starczyc na 6 tyg., starczylo na 2, a z pozostalosci mialam taki efekt "niby kreconego wlosa", ktory mam i tak, jak mam wycieniowane. Generalnie zalezy od rodzaju wlosa - ja dlugi czas mialam wlosy ciezkie, w tej chwili wydelikacily mi sie i na pewno efekt bylby lepszy - ale wole podnosic wlosy strzyzeniem. Farbuje i nie chce wprowadzac juz innych zabiegow. r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka74 Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.um.wroc.pl 02.10.02, 11:04 Dzięki za odzew. Musze się zastanowić czy warto, jeśli efekt może być krótkotrwały (bo nie mam cienkich i lekkich włosów, są takie średnie). Odpowiedz Link Zgłoś
martyna14 Re: 'podnoszenie' włosów 02.10.02, 23:24 A czy probowalas stosowac preparaty do podnoszenia wlosow dostepne w drogeriach? Ja je stosuje i wlosy odklejaja sie od glowy chociaz bardziej dotyczy to pasm wlosow przy twarzy trudniej podniesc w moim wypadku pasma z tylu czubka glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve o włosach... Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.netland.gda.pl 03.10.02, 02:09 ...delikatnych jak piórko. gdzie się coś takiego kupuje, jak się nazywa i co się z tym robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drzazga Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.10.02, 14:22 Gość portalu: elve o włosach... napisał(a): > ...delikatnych jak piórko. > gdzie się coś takiego kupuje, jak się nazywa i co się z tym robi? Ja robiłam, włosy mam trochę za ramiona, delikatne i baardzo miękkie, robią co chcą i mnie o zdanie nie pytają. Nawet jak kompletnie nie ma wiatru, wystarczy, że szybko idę, a grzywka sama się rozwiewa..... No to wygląda to tak: Headlines Welli, u fryzjera - dobrego, kiepski potrafi spalić włosy nawet tym. Rzeczywiście jest to rodzaj b.delikatnej trwałej, rodzaj płynu też dobiera się w zależności od tego czy włosy były farbowane itp. Umyte włoski nakręca się na wałki: grube - włosy będą tylko lekko sfalowane, ale efekt "podniesienia" wyraźniejszy, im wałki drobniejsze, tym będzie bardziej widoczny skręt, a raczej taka "strużka". Wazne, żeby fryzjerka pomiędzy nawinięte pukle a gumki od wałków powsadzała takie plastikowe wykałaczki, bo inaczej na delikatnych włosach odciśnie się brzydko ślad tych gumek. Nie umiem tego dokładnie opisać, umiałabym pokazać ;)) Potem leje się specjalny płyn - itd. jak przy normalnej trwałej. Efekt przyjemny, u mnie trzymało sie jakieś 3 mies., jak mi się włosków nie chciało układać to po umyciu trochę pianki i wygniatanko i były delikatne loczki. W przeciwieństwie do zwykłej trwałej nie ma efektu "odrostu", chyba, że fryzjer naprawdę spaprze robotę. Nie ma co się bawic z Headlines przy włosach ciężkich, grubych, sztywnych. Nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 08:07 2 lata temu podnosilam sobie wlosy i odradzam, efekt zalosny, krotkotrwaly, wlosy niszcza sie, w moim wypadku skonczylo sie tak, ze scielam na krociutko zeby pozbyc sie pozostalosci po tym zabiegu Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daggy Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.chello.pl 03.10.02, 19:29 Już kiedyś o tym pisałam - suszarka Rowenty, żaden specyfik nie podniósł mi tak włosów u nasady. W suszarce jest taka specjalna "łapka", odklejająca włosy od skóry (nie jest to okrągły dyfuzor). Head line też robiłam, ale nic specjalnego i skręcały się pod wpływem wilgoci, blee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marla Re: 'podnoszenie' włosów IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 07:32 A ile taka przyjemność kosztuje i kto w Warszawie robi ją porządnie? Odpowiedz Link Zgłoś