Gość: gerda 5 IP: 194.119.254.* 02.10.02, 12:51 chcecie wiedziec, czy malo/duzo/odpowiednio wazycie? sprawdzcie link: www.medserwis.pl/dodatki/waga.asp pozdrawiam (uff, poki co, leka niedowaga:) uspokojona gerda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika_kika Re: waga idealna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.10.02, 12:56 heh to wszystko ściema.... wszystko uzależnione jest od budowy ciała, % tkanki tłuszczowej i budowy mięsni. ps. bmi 18.938776 to ponoć niedowaga... a mam 175 wzrostu i 58kg wagi.... czasem wydaje mi sie ze jestem za duża.... (zwłaszcza jak przymierzam coś w sklepie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Ściema!!;-) 02.10.02, 13:00 Nieprawdziwe te wyliczenia, mi wszędzie wychodzi że powinnam ważyć conajmniej trzy kilo więcej niż ważę, a ja wcale nie wygladam na za chudą, jak bym przytyła 3 kilo to by już było mnie za dużo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: Ściema!!;-) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.10.02, 13:06 No jasne.. -bo przecież powinnyśmy wazyc jak modelki..CZyli -przy wzroście 170- najlepiej minus 20..CZyli ok 50kg ;) Boszszsz... a potem jeszcze mam uwierzyć, że zadna z nas nie ma obsesji na punkcie wagi..? -i że nie dryfujemy z "prądem" kobiecych czasopism. Agul, Ty kiedyś pisałaś, że - własnie próbujesz przybrac na wadze, bo ostatnio CIę ubywa..-i to zupełnie bez powodu (bez diety).więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika_kika Re: Ściema!!;-) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.10.02, 13:10 tak jak naipsałam wcześniej waga nie jest wyznacznikiem super figury!! Masa mięśniowa jest cięższa od tkanki tłuszczowej, więc może ktoś ważyć mniej a być pulchniejszy od osoby z mniejszym tłuszczykiem a większymi mięsniami (nie chodzi o mięsnie arnolda :) te nasze niewielkie tez sie tu łapią) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: Ściema!!;-) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.10.02, 13:14 Gość portalu: kika_kika napisał(a): > tak jak naipsałam wcześniej waga nie jest wyznacznikiem super figury!! Masa > mięśniowa jest cięższa od tkanki tłuszczowej, więc może ktoś ważyć mniej a być > pulchniejszy od osoby z mniejszym tłuszczykiem a większymi mięsniami > > (nie chodzi o mięsnie arnolda :) te nasze niewielkie tez sie tu łapią) Oki-masz rację, nie każde 58-kg 58kg równe ;)..ale ale. Nie mogę sobie wyobrazic dizewczyny Twojego wzrostu która przy wspomnianej przez Ciebie wadze..bo ja wiem?..wygląda jakby bylo jej za duzo.To chyba jakas paranoja. MOże Ci sie tak wydawać, jezeli mierzysz ciuchy nr 34 ;).. ale..bez przesady :))). to sa numerki w ktore nawet nie wszystkie modelki sie wciskają (wiem co mówię, koleżanka mojej kolezanki jest modelką i nosi 36..34 dla niej za małe )) NIE POPADAJMY W HISTERIĘ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika_kika Re: Ściema!!;-) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.10.02, 13:51 heh no to ja nie wiem czy ciuchy mają zawyżoną numerację czy jak... bo jak mierzę spodnie, żakiety czy bluzki to często 38 jest ciasne.... upieram się przy swoim.... tłuszczyku na wdze nie widac, ale na centymetrze... owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Ściema!!;-) 02.10.02, 13:15 Gość portalu: MArgaret napisał(a): > No jasne.. -bo przecież powinnyśmy wazyc jak modelki..CZyli -przy wzroście 170- > > najlepiej minus 20..CZyli ok 50kg ;) > > Boszszsz... a potem jeszcze mam uwierzyć, że zadna z nas nie ma obsesji na > punkcie wagi..? -i że nie dryfujemy z "prądem" kobiecych czasopism. > > > Agul, Ty kiedyś pisałaś, że - własnie próbujesz przybrac na wadze, bo ostatnio > CIę ubywa..-i to zupełnie bez powodu (bez diety).więc jak to jest? Margaret, co za pamięć:-)) Tak, miałam taki okres jakiś czas temu, ale na szczęście już za mną:) teraz nawet trochę przytyłam:) Ale ja mam taką swoją wagę - między 49 a 51 mniej wiecej, w której czuję się dobrze, a wtedy spadłam poniżej 49 wiec wygladało to już źle. Więc jeśli np. ważę 51 i przytyłabym 3 kilo to czułabym się nienajlepiej:-)) Ja to w ogóle mam tak dziwnie, bo mam takie okresy, że chudnę jak nawiedzona bez powodu, dobrze jak to trwa tydzień czy dwa, ale czasami to leci tak dwa miesiące i wtedy faktycznie wyglądam jak modelka;-)) Chociaż wcale mi się to nie podoba;/// Margaret, w tych tabelach chyba nie piszą, że minus 120??? Bo wtedy to faktycznie za mało. A poza tym mój post był trochę żartobliwy, bo w każdej tabeli wychodziło mi co innego! Wydaje mi się, ze pod uwagę trzeba wziąć więcej czynników niż tylko wzrost - grubość kości, ilość masy mięśniowej, tkanki tłuszczowej itp. Taka sophie dahl na przykład - na pewno się nie mieści w IBM a jak apetycznie i ponętnie wygląda. Więc nie wszystko ładne, co prawidłowe, tylko co komu pasuje:- )) Pozdrawiam grubasków i chudzielców z forum:-) Odpowiedz Link Zgłoś
plum1000 Re: waga idealna 02.10.02, 13:18 eee sie to wcale nie sprawdza. mam 165 i 54 i uwazam ze wypada mi miec ze 2 moze 3 kgmniej. A juz myslalam ze mi napisza ze waze za duzo a tu ze za malo. Idelna waga mi pisze 58 . Wiec zaczynam jesc:-)))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giza Re: waga idealna IP: 217.153.54.* 02.10.02, 13:28 plum1000 napisała: > eee sie to wcale nie sprawdza. mam 165 i 54 i uwazam ze wypada mi miec ze 2 > moze 3 kgmniej. > A juz myslalam ze mi napisza ze waze za duzo a tu ze za malo. Idelna waga mi > pisze 58 . Wiec zaczynam jesc:-)))))))0 To masz prawie identyczne "parametry" jak ja (164 i 53 kg) :)) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda 5 Re: waga idealna IP: 194.119.254.* 02.10.02, 14:06 hmm, nie wiedzialam, ze takie zamieszanie wywolam w/w linkiem:) wiadomo, ze do takich testow trzeba podchodzic z przymruzeniem oka. Ja tak wlasnie robie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: waga idealna IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.10.02, 13:30 No , ja pamiętam jak w wieku lat 14 (14-17) miałam wagę mniej więcej 48-50 kg przy ówczesnym wzroscie 164...i wyglądało to niezaciekawie. OWszem ,mieściłam sie w jeansy 27, 26..w pasie miałam mniej więcej 58-60cm -ale nawet na zdjęciu widać ze byłam szczuplutka , a mój obecny chłopak powiedział-że chuda :))).. Dopiero przy wadze 54 55 kg-zaczęłam wygladac jak kobieta, więc PLum, ja myślę, ze wazysz jak najbardziej prawidłowo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: waga idealna - jednak sciema 02.10.02, 13:52 ostatnio byl na Discovery ciekawy program dot. podobnego problemu. Podwazyli wiarygodnosc wszelkiego rodzaju tabel i wskaznikow wagi/wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: waga idealna - jednak sciema IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.10.02, 13:55 damona napisała: > ostatnio byl na Discovery ciekawy program dot. podobnego problemu. > Podwazyli wiarygodnosc wszelkiego rodzaju tabel i wskaznikow wagi/wzrost. mozesz napisać coś wiecej? :))))))) dziękiz gory pzd > > Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: waga idealna - jednak sciema 02.10.02, 14:04 Gość portalu: MArgaret napisał(a): > damona napisała: > > > ostatnio byl na Discovery ciekawy program dot. podobnego problemu. > > Podwazyli wiarygodnosc wszelkiego rodzaju tabel i wskaznikow wagi/wzrost. > > mozesz napisać coś wiecej? :))))))) dziękiz gory > > ogolnie chodzilo o to, ze nie mozna ludzi okreslac tabelkami, ze kazdy czlowiek ma swoja wage, w ktorej sie dobrze czuje i nie mozna tego stosowac dla wszystkich. Byl podany przyklad kolesia, ktory startuje w ekstremalnej wersji triatlonu, dosc ciezkiej dyscyplinie, wazyl 120 kg majac 170cm wzrostu i wg wszelkich tabelek powinien byc zaklasyfikowany do osob z zagrozeniem zawalowym. wszelkie badania wykazaly, ze ma mniejsze szanse na zawal, miazdzyce i inne choroby zwiazane z otyloscia niz osoby szczuplejsze od niego i ktore wg tabelek sa akurat. to tak z grubsza upraszczajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: waga idealna IP: 217.11.141.* 02.10.02, 14:02 tak dziewczyny, macie rację, tabele kłamią, to jest spisek, powinnyście zrzucić kilka kg, bo jesteście grube nie wstydzicie się wyjść na ulicę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxony Re: waga idealna IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.10.02, 14:11 eee tam,mnie wychodzi,ze powinnam wazyc 52 kg przy 152 cm wzrostu! przez pol roku pozbylam sie 6 kg /z 53 na 47/ i teraz wygladam dobrze,na pewno nie chudo.to przedtem wygladalam nieapetycznie- nalane ramiona,grube uda i d***-jak u starej baby.jem zdrowo,nie glodze sie i trzymam stala wage,wiec zeby przytyc musialabym tak jak kiedys zaczac jesc niezbyt zdrowe jedzenie,a do tego mi sie nie pali. pozdrawiam.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: do saxony IP: 217.11.141.* 02.10.02, 14:32 nieprawda, wg Broca wychodzi, że przy 152 cm 52 kg to waga normalna, ale idealna 44,2 poza tym wszędzie się mówi, że 152-100=52 to górna granica wagi prawidłowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxony Re: do saxony IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.10.02, 15:04 a, to widocznie zle doczytalam.ale i tak nie zamierzam chudnac wiecej,bo przy 46 kg zapadaja mi sie policzki i w ogole nieszczegolnie wygladam.wazne jest przeciez zeby ze swoja waga dobrze sie czuc. pozdrawiam.s. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_ Re: 02.10.02, 15:14 eee,chyba waga nie powinnysmy sie sugerowac! ja mam 167cm,waze 49kilo i wygladam jak normalna kobita-nie za chuda,ani nie za duza.A np. moja TEGO SAMEGO wzrostu kolezanka wazy zaledwie kilogram mniej,wyglada jak zywy kosciotrup i ma daleko zaawansowana anoreksje(inny problem to taki,ze nie potrafimy jej pomoc). Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_ Re: 02.10.02, 15:21 no tak,a zapomnialam napisac moich argumentow;-)podstawowy:w BMI namietnie wychodzi mi niedobor masy,a wygladam jak normalna baba.oo to mi chodzilo... pseudo_ napisała: > eee,chyba waga nie powinnysmy sie sugerowac! > ja mam 167cm,waze 49kilo i wygladam jak normalna kobita-nie za chuda,ani nie za > > duza.A np. moja TEGO SAMEGO wzrostu kolezanka wazy zaledwie kilogram > mniej,wyglada jak zywy kosciotrup i ma daleko zaawansowana anoreksje(inny > problem to taki,ze nie potrafimy jej pomoc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.10.02, 15:28 No właśnie, ja mam to samo, w bmi czy ibm, jak to jest??:) wychodzi mi straszna niedowaga, jakieś niecale 18 chyba a naprawdę nie wyglądam na jakąś zagłodzoną:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: waga idealna 02.10.02, 15:20 Gerdo- Dobrodziejko moja! A ja mam idealna wage! We wszystkich tabelkach! A juz planowalam permanentna glodowke oraz inne umartwienia, bo, tak jak wiekszosc forumowiczek, uwazam,ze jestem za gruba. PO takiej wiadomosci chyba az wrzuce w siebie tabliczke czekolady wracajac do domu - jak idealna to idealna! Pozdrawiam. Idelna Waga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda 5 Re: waga idealna-do hokusai IP: 194.119.254.* 02.10.02, 16:47 hokusai napisała: > Gerdo- Dobrodziejko moja! A ja mam idealna wage! We wszystkich tabelkach! A juz > > planowalam permanentna glodowke oraz inne umartwienia, bo, tak jak wiekszosc > forumowiczek, uwazam,ze jestem za gruba. PO takiej wiadomosci chyba az wrzuce w > > siebie tabliczke czekolady wracajac do domu - jak idealna to idealna! > Pozdrawiam. Idelna Waga Droga hokusai! ciesze sie, ze chociaz Tobie ten tescik sprawil troche radosci:) rowniez idealna Waga (za 8 dni urodziny!):) pozdrawiam gerda Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: waga idealna 02.10.02, 15:22 dobrze czujecie sie ze swoją wagą? tak? to znaczy ze jest to waga idealna. i na pohybel wszystkim wzorkom i tabelkom. p.s.wg. bmi mam niedowagę, według pozostałych powinnam ważyć 14 do 18 kg więcej. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: waga idealna IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.10.02, 15:26 Tia..ale anorektyczki tez się dobrze ze swoją wagą czują.. Mnie sie wydaje, że my same obiektywnie powiedziec o sobie -czy jesteśmy za grube czy -za chude, nie potrafimy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: waga idealna 02.10.02, 15:39 mi wyszla waga prawidlowa (wg BMI), a wszyscy mowia, ze jestem taka szczupla i ze powinnam przytyc. Co ja poradze, ze mam drobna budowe ciala i niektorym sie w glowie nie miesci, ze to moze byc normalne. U nas jest tak, ze jak ktos nie jest 'zdrowo odzywiony' to od razu zle wyglada. A ja sie czuje akurat i nic nie chce zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: waga idealna 02.10.02, 17:40 Gość portalu: Margaret napisał(a): > Tia..ale anorektyczki tez się dobrze ze swoją wagą czują.. > Mnie sie wydaje, że my same obiektywnie powiedziec o sobie -czy jesteśmy za > grube czy -za chude, nie potrafimy:)) znalazła się znawczyni anoreksji, heh. ja tam potrafię obiektywnie ocenić swoją wagę i wygląd - ale dopóki meni się podoba, to zdanie innych mnie nie interesuje. tabelki nie są nic warte - jesli ktoś sie dobrze w swoim ciele czuje, to pozytywnie i nie trzeba mu zakłócać spokoju ducha jakimiś tabelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: waga idealna IP: 217.11.141.* 02.10.02, 17:45 i tu się mylisz ladyblue anorektyczka też mogłaby powiedzieć "ja tam potrafię obiektywnie ocenić swoją wagę i wygląd" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: waga idealna IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.10.02, 17:58 ladyblue napisała: > > znalazła się znawczyni anoreksji, heh. ja tam potrafię obiektywnie ocenić swoją > > wagę i wygląd - ale dopóki meni się podoba, to zdanie innych mnie nie > interesuje. > tabelki nie są nic warte - jesli ktoś sie dobrze w swoim ciele czuje, to > pozytywnie i nie trzeba mu zakłócać spokoju ducha jakimiś tabelkami. to nie była z mojej strony zadna wycieczka osobista, niepotrzebna więc taka reakcja.POsunę się do stwierdzenia, że widziałam i czytałam wystarczająco materiałów o anoreksji czy też bulimii, by powiedziec-ze one czują się dobrze ze swoją mikrowagą..28 kg, 30 itp. Wydaje mi sie też, że obsesyjne przywiązywanie WAgi do wagi :))tez nijak ma się do pozytywów ..moje subiektywne wnioski. Czujesz się dobrze- w swoim ciele, bardzo dobrze. JA tylko zwróciłam uwagę na to, że w ocenie swojej wagi -swojej sylwetki -o obiektywizm trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue do Margaret 02.10.02, 18:18 jak zareagowałam za ostro, to przepraszam .ale zawsze mi się wydawało, ze anorektyczki uwazają ze są za grube - i tu stwierdzenie "potrafię obiektywnie siebie ocenić" rzeczywiście jest fałszywe. trochę wyrwałaś moja wypowiedź z kontekstu. :) pozdrawiam i zmykam na kolację Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: waga idealna 02.10.02, 18:36 Anorektyczki dobrze sie czuja ze swoja waga, bo "chudym nigdy za wiele". Naturalnie tak chudziutkie osoby istnieja i jesli sie dobrze czuja i nie maja objawow oslabienia organizmu to ok, taka uroda. Znam takie, rodza dzieci i maja energii za sto. Jednak gdy dzieki diecie nie moga przejsc przecznicy w miescie bez zadyszki, slabna po pokonaniu jednego pietra, nie moga siedziec na krzesle bo im kosci miednicy przeszkadzaja do bolu i problem z koncentracja, brak okresu przez pol roku -to juz inny problem, wlasnie anoreksja. Zmieniaja sie proporcje twarzy, "roznie" nos, oczy, szczeka, obrzek, extra owlosenie, problem z zoladkiem, watroba, itd,itp. (amatorski snapshot jest belitosny, nawet jesli profesjonalne zdjecia sa "cool"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: waga idealna IP: 217.11.141.* 02.10.02, 20:49 co innego dziewczyna chuda, a co innego anorektyczka znam dziewczyny chude, bo taka ich natura, które jedzą normalnie anorektyczka nie je normalnie, uczucie, że ma jedzenie w żołądku powoduje, że psychicznie czuje się źle i patrząc w lustro widzi grubą dziewczyne, mimo że jest chuda gdy dziewczyna ma początki anoreksji nie musi być wychudzona Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa ale sie porobilo;) 02.10.02, 15:58 ja tam nawet nie wchodze, bo mi wszystko jedno ile waze. ostatnio schudlam, bo mniej zre - i widac, ze nie mam faldy na brzuchu, ze mi tylek spadl troche, i ze nie mam ryja jak ksiezyc w pelni;) nawet siostra mamy na moj widok az jeknela, ze taka wychudzona jestem, hehe. a na wadze dalej 55 kg. przy 158 wzrostu. badalam sobie jakims ustrojstwem zawartosc tluszczu w sobie i wyszlo, ze mam go idealnie. znaczy, nie zejde pojutrze na zawal bez uprzedzenia. i ta wiedza mi wystarcza. niewazne, ile waze, wazne, jak wygladam. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: waga idealna IP: 217.11.141.* 02.10.02, 16:40 różnice w budowie są już uwzględnione w tabelach Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: waga idealna 02.10.02, 18:01 jak rozumiem, wszystkie panienki sa bardzo młode i zdrowe i jeszcze nie "po przejściach" a co ma zrobic 40latka (z okładem), jak z róznych zdrowotno/urazowo/rozrodczych i innych przyczyn zdarzyło się jej duuuuzo utyć ? I po półtora roku średniej diety i intensywnego rowerowania i pływania - mam dalej nadwagę rzędu 10-12 kg. A waga juz od dwóch miesięcy opadać nie chce za żadne skarby ..... DO KITU Z TAKIMI TABELAMI ! Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: waga idealna 02.10.02, 18:15 Tabele, wagi i centymetry do kosza! Trzeba sie wreszcie wyluzowac z tego terroru. Tu w Stanach tyle slicznych kobiet i wcale nie sa szczuplutkie(nawet zadne "classy beauty"), a Brytyjki? Na Majorce nazywalysmy je z kolezankami "wielorybki" ,a mialy tyle wdzieku i wziecia, ze ho, ho. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: waga idealna 03.10.02, 12:42 jolajola1 napisała: > jak rozumiem, wszystkie panienki sa bardzo młode i zdrowe i jeszcze nie "po > przejściach" a co ma zrobic 40latka (z okładem), jak z róznych zdrowotno/urazowo/rozrodczych > i innych przyczyn zdarzyło się jej duuuuzo utyć ? I po półtora roku średniej > diety i intensywnego rowerowania i pływania - mam dalej nadwagę rzędu 10-12 kg.A waga juz od dwóch miesięcy opadać nie chce za żadne skarby ..... > DO KITU Z TAKIMI TABELAMI ! fakt, tabelki nie uwzględniaja wieku, a jest jakaś zasada, ze co 10 lat dodaje się kilka kg do tzw. wagi normalnej - zmienia się przemiana materii itp. jola raczej nie masz szans wrócić do wagi z wieku nastu lat, a jesli masz takie kłopoty to moze warto wybrac się do dietetyka? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: waga idealna 02.10.02, 22:04 A ja ważę się sporadycznie(coś około 50kg przy 167 cm). Wystarczy mierzenie w pasie.Waga to rzecz względna, zależy od budowy(drobno-lub grubokoścista), mięśni.Osoba gubokoścista przy moim wzroście i wadze byłaby "zabiedzona" i wychudzona.Ja mam drobne kości , wyglądam i czuję sie świetnie.I sama czuję (choć się rzadko ważę!),że przytyłam lub schudłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rilla Re: waga idealna IP: 195.94.198.* 03.10.02, 14:23 Ja przy 180 cm waze 58 kg. Uwazam ze to jest Ok jak dla mnie. Ale pare lat temu, kiedy pracowalam jako modelka wazylam ok. 50 kg i tez uwazalam ze to ok. (Choc teraz wiem ze to byla przesada - kosciotrup). Waga to sprawa wzgledna, jesli czujesz sie ok to znaczy ze nie ma powodow katowac sie dieta lub jesc na potege, tylko dlatego ze inni uwazaja, ze jestes za gruba/chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: waga idealna IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.10.02, 22:59 a ja przy wzroscie 155 waze 44 kilo i chcialabym przytyc tylko jak?skoro potrafie zjesc kolacje nawet o 24,nie jem duzo na raz lecz czesto.co mi pomoze? dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś