antula1 07.11.05, 10:49 Chcę kupić córce prostownicę. Wiem, że lepsze są te ceramiczne. Nie wiem jednak która szerokość płytek jest praktyczniejsza (węższe czy szerokie) Córka ma włosy półdługie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.ratajczak Re: Szerokość płytek prostownicy 07.11.05, 12:24 Polecam te węższe. Ale nie bardzo wąskie. Miałam szeroką kiedyś i była nie zbyt poręczna. Teraz mam prostownicę średniej grubości i jestem bardziej zadowolona. Te cienkie tzw. paluszki nie są zbyt dobre bo trzeba poświęcać na prostowanie dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
antula1 Re: Szerokość płytek prostownicy 07.11.05, 12:36 Dziekuję za odpowiedź. Czy szerokość 25 mm to średnia czy paluszek. Pytanie może głupie, ale zupełnie się na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
mati711 Re: Szerokość płytek prostownicy 07.11.05, 17:58 Witaj ja jako fryzjer uzywam tylko tzw paluszki poniewaz mozna dokladnie i przez to na dluzej wyprostowac kazde pasemko paluszki sa jeszcze wezsze niz 25 mm natomiast fakt ze przy paluszkach trzeba sie wiecej napracowac ale dla mnie sa one najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
marakesz13 Re: Szerokość płytek prostownicy 07.11.05, 19:53 Ale dokładnie to szerokie na 5 cm 1 mm czy 5 cm i 2 mm? Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: Szerokość płytek prostownicy 08.11.05, 22:26 Szerokość 2,5 cm ,3cm jest ok , ale nie szerokoscia się kieruj lecz tym żeby prostownica była płaska można wtedy wygodnie prostować włosy krótkie jak i długie i to od samej nasady.Lepsze są prostownice teflonowe ja takiej używam i uważm że mają lepszy poślizg na włosach no i warstwa ceramiczna po czasie się ściera, a teflon jest trwalszy. Pracuję na takiej od roku w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś