Dodaj do ulubionych

Darmowe próbki kosmetyków

13.11.05, 17:54
Znacie jakieś strony z darmowymi próbkami kosmetyków. Jak narazie napisałam
do 50 firm. 20 przysłało że wyślą, 6 że nie wyślą a reszta nie odpisała. A
wam coś przysłali?
Obserwuj wątek
    • Gość: monisia Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.chello.pl 13.11.05, 18:04
      a do jakich pisałas?
      • sonieczka3 Re: Darmowe próbki kosmetyków 13.11.05, 18:12
        Avon, Iwostin, Chanel, Dermika, Kolastyna, Clearasil, Eris, Dove i już więcej
        nie pamiętam. Ale jak se przypomne to wam napisze.
        • Gość: grazynka-lubicz [...] IP: *.aster.pl 13.11.05, 18:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • sonieczka3 Re: Darmowe próbki kosmetyków 13.11.05, 18:19
            Hahaha
            • Gość: Ania Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 19:05
              Już taki wątek tu na forum był. To robienie z siebie dziadówki takie żebranie
              hurtowe o próbki.
          • neti13 Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 12:41
            Gość portalu: grazynka-lubicz napisał(a):

> Ja pierdzielę, chyba nic do roboty nie masz kobito, do 50 firm pisać i żebrać
            o
            >
            > próbki, buhahaha

Tak tylko sfrustrowana aptekarka mogla napisac ;)
            Zabierze co nie jej , wysmaruje siebie i znajome paniusie , ostatecznie sprzeda
            na allegro , a pozniej innych od dziadow wyzywa.
            Hmm . I kto tu jest dziadem ?
        • Gość: kamik Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:04
          wcale nie żebranie tylko domaganie się swego przez te wszystkie paniusie z
          perfumerii klientki żeby wypróbować jakis produkt musza uciekac sie do takich
          metod ja kupiła ostatnio krem pod oczy i teraz stoi prawie pełne opakowanie bo
          mam uczulenie bo oczywiście próbki niegdzie nie było

sonieczka3 a jakie firmy ci odp ze przyśla??
          • Gość: S22 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:33
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • justa_79 Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 10:24
              skoro producenci zostawia w sklepie stosy próbek, to te próbki chyba należą się
              klientom, a nie tylko sprzedawczyniom, prawda?
            • Gość: agnieszka Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: 62.233.250.* 29.11.05, 11:01
              Czyzbyś parcowała w perfumerii?
              We Wrocławiu kilka lat temu w aptekach w centrach handlowych ( az mam ochotę
              napisać, w których, ale póki co zachwoam się litościwie) pracowała taka miła
              pani, która zawsze- gdy kupowało się coś z Vichy, LRP, Avene,SVR- dawała próbki
              innych kosmetyków dostosowane do cery. Dzięki niej kupowałam potem te
              kosmetyki, bo wiedziałam, że są dla mnie dobre ( lub nie). Ciekawe, że gdy ona
              skończyła pracę najpierw w jednej, potem w drugiej aptece, to i próbki się
              skończyły... Nie wiem, gdzie ta pani pracuje dzisiaj, ale podejrzewam, że z jej
              mentalnością trudno byłoby jej wytrzymać z przecietną aptekarą lub ekspedientką
              w perfumerii.
              Nic nam sie nie należy od firmy- masz rację. Żadna ustawa tego nie gwarantuje.
              Mamy dać tym firmom zarobić i po uzyciu 2 razy kremu za 150 zł wyrzucić go albo
              dać kolezance. W końcu nie jesteśmy dziadówami, prawda?
              • asiek_asiekowaty Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 11:19
                Nie wierze, zeby ktos byl zainteresowany ewentualnym kupnem kosmetykow 50
                roznych firm, a probki sa po to, zeby przetestowac produkt, ktorym jestesmy
                zainteresowani. Po co 15-latka ma domagac sie probki kremu
                przeciwzmarszczkowego albo 60-latka probki preparatu na tradzik? Przeciez
                wiadomo, ze im to nie ejst potrzebne i tego nie kupia, to niech lepiej z tych
                probek skorzysta ktos, dla kogo sa przeznaczone.

Swoja droga - napisalam ostatnio na forum farmony zapytanie o pewien kosmetyk
                (jakiej konsystencji, czy bedzie odpowiedni dla mnie itd.) i przyszedl do mnie
                mail z podziekowaniem za zainteresowanie firma i prosba o adres, zebym mogla
                otrzymac probki. Kiedys dostalam probki od Ziaji i jeszcze kilku polskich firm
                (szkoda tylko, ze wysylaja nie konkretne, o ktore sie prosi ani te dostosowane
                do cery). Ale widac, ze im zalezy i ze sie staraja, do Chenela nawet nie
                pisalam, bo i tak bym nic Chcanela nie kupila, a poza tym - czytajac podobne
                watki okazuje sie, ze te najbardziej eksukluzywne i drogie firmy probek nie
                wysylaja. Tylko takie nasze polskie poczciwe Ziaje... I chociazby dlatego ja
                bede bronic polskich marek, bo sie staraja o klientow i naprawde sa coraz
                lepsze.
              • mgielka83 Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 12:28
                własnie chodze o aptekach rozglądając sie za blokerem..Nie jest to rzecz tania,
                a z tego co wiem, trzeba przetestowac kilka zeby "podpasował". A próbek nigdzie
                NIE MA. Bo:apteka za mała zeby dostawać (guzik prawda,moja cocia aptekarka jakos
                dostaje..) bo posezonie, "takich rzeczy nie ma". A wiadomo ze są.. czasem mam
                ochote się wprost zapytać, za ile musze u nich zakupy zrobić, żeby mi się
                "należało"?A na allegro tych własnie próbek multum, oczywiście nie za darmo.
                nie wiem, czy producenici sa ślepi na takie zjawisko? Czy to tylko w Polsce kradną.
                O niebo lepszym rozwiazaniem byłaby po prostu SPRZEDAŻ mini produktów, tak jak
                robi to dr Hauschka. Wtedy by nie gineły:)
                • Gość: Colleen Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.chello.pl 29.11.05, 12:39
                  To "po sezonie" to chyba jednak prawda. Nabiegalam sie ostatnio, zeby kupic Antheliosa Dermo-pediatrisca. Wcale nie szukalam w malych aptekach tylko w tych wiekszych. Chyba jednak sezon na blokery sie skonczyl.
                  Tez chcialam wyprobowac inne blokery. Polecono mi cos isis pharma z niestabilnymi fitrami oraz mleczko svr - podobno tylko tego probki mieli. Mleczko svr strasznie smierdzi - nie moglam zniesc tego smrodu na twarzy. Zdecydowalam sie wiec na sprawdzonego antheliosa.
            • neti13 Re: Powyzsze bylo takze do S22 ;) 29.11.05, 12:47
              ;)
    • morelka4 Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 10:56
      Z czy napisalas moze do LRP, Avene lub SVR i jesli tak, czy odpowiedzieli i
      co?? Akurat tylko takie mnie interesuja:) Kiedys dostalam probki z Oceanica,
      Ziaji i Iwostinu. I tak z ciekawosci spytam, co odpowiedzieli Ci z Chanel?
      Prosilas o probki kremow czy kolorowki? Pzdr:)
    • Gość: len Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.aster.pl 29.11.05, 11:04
      Ja kiedyś na stronach Iwostinu wypełniłam ankietę stałej klientki. Było to
      około dwa lata temu. Od tamtej pory tylko raz dostałam list z próbkami i jedną
      prośbę o wypełnienie ankiety dotyczącej tych próbek. Firma deklarowała, o ile
      dobrze pamiętam, że będzie wysyłała próbki raz na kwartał.

Pozdrawiam!
      • Gość: Colleen Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.chello.pl 29.11.05, 11:11
        A mi Iwostin wyslal juz kilka listow z probkami. Raz nawet sie powtorzyli, wyslali drugi raz to samo (a prosilam o inna serie).
        Ostatnio sie wkurzylam bo zmienili sklad zelu do mycia twarzy i nie bylo zadnej informacji na opakowaniu. Napisalam do nich, ze stracili stala klientke. Pani odpisala jakies bzdury dla naiwnych. Od tej pory nie przysylaja probek, ale za to zasmiecaja mi skrzynke mailami reklamowymi.
        • Gość: kasia Re: Darmowe próbki kosmetyków IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.05, 12:48
          Kupuję w Douglas, nigdy nie było problemu z próbkami. Ostatni większy zakup za
          ok 400 zł zakończył sie miniaturowym kremikiem do cery mieszanej ( świetny!! )
          Guerlaina, 8 próbek perfum , które sama chciałam. Gratisem była tez maskara
          Clinique High impact optimal.
          Nie wiem, czy klientki z karta stałego klienta są obsługiwane inaczej, ale ja
          zawsze wychodze zadowolona.
          Poluję tez zawsze na pokazy w sklepie wizażystek , można wiele się nauczyć i
          czasem mile zaskoczyć
        • kkkkk4 Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 12:52
          Nie rozumiem po prostu tego jak można pisać do 50 firm z prośbą o próbki.
          Wogóle nie rozumien tego całego próbkowego szału i "pokazywania zębów" z
          nienawiścią że jakieś ekspedientki i aptekarki kradną próbki. Zawsze jak robię
          zakupy w sieciowej perfumerii dostaję próbki qadekwatne do wydanej kwoty.
          Zawsze jak poproszę o próbkę kosmetyku - dostaję - nigdy nie usłyszałam że nie
          ma. Raz chciałam wypróbować myokine, w aptece nie było ale pani obiecała mi ze
          za dwa dni mi przyniesie z innej swojej apteki- tak się stało. Nigdy nie
          przyszłoby mi do głowy żebrać w jakiejś firmie o przysyłanie mi próbek.
          Uważam, że autorka wątku podobnie jak obecne tu rozdarte panie to typowe
          bezkasiaste "łowczynie próbek", które smarują się tylko kremem nivea i tym co
          uda im się wyżebrać w sklepach.
          • neti13 Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 13:03
            kkkkk4 napisała:

> Nie rozumiem po prostu tego jak można pisać do 50 firm z prośbą o próbki.
            > Wogóle nie rozumien tego całego próbkowego szału i "pokazywania zębów" z
            > nienawiścią że jakieś ekspedientki i aptekarki kradną próbki. Zawsze jak
            robię
            > zakupy w sieciowej perfumerii dostaję próbki qadekwatne do wydanej kwoty.
            > Zawsze jak poproszę o próbkę kosmetyku - dostaję - nigdy nie usłyszałam że
            nie
            > ma. Raz chciałam wypróbować myokine, w aptece nie było ale pani obiecała mi
            ze
            > za dwa dni mi przyniesie z innej swojej apteki- tak się stało. Nigdy nie
            > przyszłoby mi do głowy żebrać w jakiejś firmie o przysyłanie mi próbek.
            > Uważam, że autorka wątku podobnie jak obecne tu rozdarte panie to typowe
            > bezkasiaste "łowczynie próbek", które smarują się tylko kremem nivea i tym co
            > uda im się wyżebrać w sklepach.

Jednak nie podziele Twego zdania . Tez nie mam problemu z probkami. Kupuje
            kosmetyki u swojej kosmetyczki , lecz czesto jestem swiadkiem jak w drogerii
            czy aptece ekspedientka/aptekarka zachwala klientce jakis kremik ( wcale nie
            tani). Gdy klientka poprosi o probke, bo przed zakupem calych 50ml chcialaby
            przetestowac slyszy czesto , ze niestety w tej chwili nie maja probek ;)
            Mysle , ze to troche dziwne , bo np. na aukcjach allegro jest masa
            takich "bezplatnych" probek , z ta roznica , ze nie sa juz wcale " bezplatne".
            Nie wiem co gorsze , osoby , ktore " poluja" na probki , czy te ktore je po
            prostu kradna i sprzedaja ? Brutalne , ale prawdziwe ;)
            • parari-parara Re: Darmowe próbki kosmetyków 29.11.05, 13:56
              a ja mam pytanie do Was. czy wiecie moze jakie aktulalne czasopismo ma ostatnio
              duzo fajnych probek? wiem ze kiedys w olivii byl zel do higieny intymnej z
              nivea,krem nawilzajacy dove... kiedys w pani domu byl szampon nivea.
              najbardziej interesuja mnie wlaasnie probki szamponow. np. taki loreal z perla
              do wlosow dlugich... prosze, odpiszcie mi.
              • aaliyah83 kkkk 29.11.05, 14:21
                ej kkk nie przesadzaj. ja nie mam problemów finansowych i wydaję na kosmetyki
                miesięcznie bardzo dużo pieniędzy, czasem i tyle ile średnia pensaja preciętnej
                Polki. jendak zanim wydam kase lubie wiedzieć jak działa krem za 200, 300 zł.
                Nie lubię kupować w ciemno. Z resztą zrozum niek ażdy ma kasę. Dla wielu
                dziewczyn 50 zł to już wydatek. Nie jesteśmy w Hollywood. Może 50 to trochę dużo
                ale będzie dziewczyna miała pojęcie co jest dobre.... Z resztą próbki po to są
                żeby wypróować... Wiesz widocznie nie każdy ma dużo kasy i jest taki idealny
                jak Ty że czego nie użyje to dobrze się spisuje i może zawsze kupować w ciemno....
                • nioma Re: kkkk 29.11.05, 15:22
                  a ja mam fajnego pana w sklepiku na bazarku pod domem i moge sobie u niego
                  zamowic dowolne probki jesli akurat tych ktore sa mi potrzebne nie ma,
                  zawsze dostaje i tyle ile chce, dzieki temu zawsze mam szanse na dokladne
                  wyprobowanie kosmetyku przed zakupem
                  • Gość: kkkk4 Re: kkkk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:29
                    Nie mówie ze mam dużo kasy bo to nie jest dyskusja o kasie. Mówię tylko, że
                    śmieszy mnie biadolenie o braku próbek bo sama przed zakupem zawsze dostaję
                    potrzebną próbkę. A nie wierzę zeby dziewczyna potrzebowała naragle próbek z
                    50-ciu firm bo to śmieszne. Co do sprzedawania próbek na allegro nie bądźcie
                    takie pewne że one sa kradzione. Firmy kosmetyczne też sprzedają swoje testery
                    i próbki. Właściciel perfumerii część próbek dostaje gratis a wszystko ponad
                    określoną wielkość obrotu może dokupić. Dlatego próbki pojawiają sie też w
                    tzw. "nielegalnym" handlu. Przestańcie wiec rozpaczać, ze eksedientki was
                    okradają i sprzedają próbki na allegro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka