IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.11.05, 12:42
hej! chciałam się dowiedzieć jak sobie radzicie z bólem depilując np. pachy i
bikini depilatorem elektrycznym? Jak depiluję nogi to jeszcze jakoś daję
radę, próbowałam zabrać się za inne częsci ciała,ale ból jest nie do
wytrzymania. Czy macie jakies sposoby na poradzenie sobie z bólem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Depilacja IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.11.05, 19:33
      up
      • Gość: mika Re: Depilacja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.11.05, 19:56
        ja jakoś znoszę ten ból, ale słyszałam, że oziębienie kostką lodu trochę pomaga
        • Gość: kama Re: Depilacja IP: *.autocom.pl 18.11.05, 19:58
          Oziębienie kostką zmniejsza ból. Ale też wcześniejsza kąpiel w gorącej wodzie.
          Podobno tak jest, sama tego nie stosuje.
    • Gość: kama Re: Depilacja IP: *.autocom.pl 18.11.05, 19:54
      Depilator elektryczny oprocz nóg stosuje do okolic bikini. Mniej boli, gdy
      depilujesz się w kierunku wzrostu wlosa, a nie pod włos. No i najgorzej jest za
      pierwszym razem. Później już jakoś idzie.
      • Gość: Ewa Re: Depilacja IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.11.05, 10:21
        dziękuję za rady, spróbuję z tym lodem, ale na samą myśl o depilacji okolic
        bikini robi mi się słabo.. ale własnie najgorzej jest za pierwszym razem, potem
        jakoś idzie :-)
        • Gość: dwa_buciki Re: Depilacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 10:29
          A nie lepiej spróbowac woskiem??? Skoro chcesz się męczyc depilatorem, to
          spróbuj tego, bo jak się już nauczysz, to pójdzie szybko i dużo mniej boleśnie.
          Pomyśl, że np. boli sekundę, a wyrwiesz sporo włosków.
          • Gość: Ewa Re: Depilacja IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.11.05, 11:16
            dwa-buciki, a masz jakiś wosk godny polecenia? z góry dziękuję
            • looxie Re: Depilacja 19.11.05, 12:27
              nie polecam depilacji bikini depilatorem! Włosy koszmarnie wrastają, zostają
              blizny i wypryski. Lepszy wosk.
              • Gość: Ewa Aha, to by chyba wyjaśniało, dlaczego mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:30
                ...ostatnio tak straszliwie powrastało (pierwszy raz). Zapomniałam, że pomiędzy
                wizytami na wosku przejechałam sobie po bikini depilatorem. Czyli nigdy więcej -
                bo teraz mam wielkie ropiejące coś, co na pewno stanie się wkrótce ohydną
                blizną...
            • Gość: dwa_buciki Re: Depilacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:04
              Ja sama depilowałam veetem. Wyszło całkiem dobrze. Tylko trzeba dobrze rozgrzać,
              ale nie tak, zeby wosk się ciągnął. Najlepiej po prostu potrzeć w rękach. I po
              nałożeniu odczekać chwilkę, żeby zasechł. Naciągnąć skórę i szybko zerwać,
              blisko ciała. I nie przyklejać drugi raz w tym samym miejscu, bo skóra będzie
              zmaltretowana. Mi za pierwszym razem wyszło:) A co ciekawe- nigdy nie mogę sobie
              tak wydepilować łydek, bo plastry odchodzą ze skórą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka