Dodaj do ulubionych

Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:38
Nie musi, a nawet nie powinien, kosztować dużo. Za to musi ładnie matowić,
wygładzać twarz, być niwidoczny, najlepiej transparentny, albo słabo kryjący,
nie robić maski, nadawać się do poprawek w ciągu dnia i nie ciemnieć na
twarzy. I żeby to był puder prasowany, ale bardzo drobny.
Obserwuj wątek
    • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:06
      PS. Niedrogi czyli w granicach 30-80zł. Tańsze nie bardzo wchodzą w grę, droższe
      ewentualnie mogą:)
      • Gość: queeny Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:20
        Clinique Clarifying Powder Makeup - bardzo ładnie matuje, ale bez efektu maski,
        cena ok. 115zl
        • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:27
          No tak, ale chodzi mi o puder, nie o podkład:) Zwykły, prasowany puder. W ładnej
          i porecznej puderniczce. Bo nie wiem, jakie są dobre: Sephora, Lumene, Isa Dora,
          L'oreal, Bourjois, czy jakieś inne... No po prostu się nie orientuję.

• Gość: Kruszynka Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:34
            Ja polecam pudry Vipera.
            Szczególnie Collage lub wielofunkcyjny.

Cudo!!!
            • Gość: queeny Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:39
              Właśnie ten, który Ci poleciłam to zwykły, prasowany puder, bardzo delikatny o
              strukturze jedwabiu.
              • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:16
                Aha:) No to przepraszam. Ten makeup mnie zmylił;)

A cos pośredniego pomiędzy Clinique a Viperą??? (Wykosztowałam się już na
                podkład Clinique Superbalanced i teraz szukam czegoś dobrego, ale nie bardzo
                drogiego). Mam nadzieję, że cos takiego istnieje:) Bo jak nie, to znowu trzeba
                będzie oszczędzać na Clinique czy coś droższego;)
              • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:20
                Poza tym ten puder Clinique to taki puder-podkład, jak wynika z jego opisu w
                necie:( Czyli będzie bardzo kryjący. Wolałabym coś matującego, ale nie
                kryjącego. Chciałabym, żeby kolor podkładu (śliczny!) był widoczny. No i po
                kilku poprawkach zostanie na twarzy gruba warstwa pudru, jeżeli będzie kryjący...
                • Gość: queeny Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 01:28
                  Ostatnie zdanie o wspomnianym puderku Clinique - jest bardzo delikatnie
                  kryjący...ooo i już koniec. Szczerze mówiąc miesiąc temu byłam zmuszona zamienić
                  go na tańszy odpowiednik. Też używam Superbalanced i dobrałam pasujący
                  kolorystycznie (i gatunkowo) puder Sephora. No i efekt bardzo mnie zadowala, a
                  teraz zamierzam sobie sprawić puder rozświetlający bo zimą total mat nie wygląda
                  dobrze.
      • Gość: Karla Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.chello.pl 23.11.05, 00:54
        ja od kilku lat uzywam Creme Puff Max Factora - probowalam innych pudrow, ale
        wracam zawsze do tego
        • daisy266 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? 23.11.05, 07:24
          A ja gorąco polecma puder gosha, jak dla mnie rewelacja. Tylko w kuleczkach ,
          jest wspaniały, daje efekty lekkiej opalenizny, nie robi maski.
          Naprawdę jest efekt doskonały, bo pierwszy raz zdarzyło mi się w autobusie, że
          zaczepiła mnie dziewczyna i zapytała jakiego uzywam pudru.
          Nie jest drogi bo kosztuje 40 zł
          • reniferek1 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? 28.11.05, 14:44
            Właśnie kupiłam puder w kulkach firmy Gosh (opalizująco-brązujący) i mogę
            potwierdzić, że jest dobry. Ja używam go na policzki, by wygladały zdrowo.
    • Gość: luca3105 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 07:52
      Creme Puff Max Factor - transparentny, delikatny, matujący, niedrogi (o ile
      pamiętam około 30,- zł),drobny, prasowany. Używam od 2 m-cy rano robiąc makijaż
      i do poprawek w ciągu dnia.Polecam.
      • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:38
        No tak, ale podobno ten Max Factor jakoś ciemnieje na twarzy. Widziałam w
        Sephorze- kolory są juz same w sobie ciemne jak na mnie, bo mam bardzo jasną
        skórę. Nie chcę się przycemniać, bo to będzie źle wyglądać.

A co z tymi pudrami Sephory? Są dobrej jakości??? Widziałam te Lumene. Nie wiem,
        czy to dobre kosmetyki, ale mają porządne opakowanie i ładne kolory pudru.
        • Gość: luca3105 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:09
          Moim zdaniem nie ciemnieje, to bzdura; używam translucent nr 5, dla mnie kolor
          jest idealny,ale może poszukaj jaśniejszego, nie wiem jaka jest gama kolorów.
          • Gość: nutencja1 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.stacje.agora.pl 23.11.05, 12:17
            czytałam na wizażu ze pudry lumen są ok i opakowania też majaładne , estetyczne
            • ma_ksia.24 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? 23.11.05, 12:55
              A ja ostatnio kupiłam puder suchy&mokry polskiej firmy Diadem,dla mnie jest
              ok.super aksamitny i bardzo wydajny.Ceny dokładnie nie pamiętam,ale chyba max
              30PLN.
        • frrancuzeczka Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? 23.11.05, 17:24
          nie ciemnieje. uwierz na slowo :) ja mam transparentny nr 5 i jestem bardzo
          zadowolona.
          • frrancuzeczka Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? 23.11.05, 17:26
            zapomnialam dodac,ze moj post dotyczyl Creme Puff MF.
    • Gość: len Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 13:02
      Moim zdaniem CremePuff Transparentny ciemniej na twarzy, podobnie Inglot.
      Niedawno kupiłam CremePuff nr 41, MediumBeige, uważam, ze ten odcień jest
      lepszy od Translucent, bo nie ciemnieje i sam w sobie jest jaśniejszy, a
      przynajmniej ma odcień bliższy naturalnemu-żółtemu, a Translucent jest jakby
      śniady lub opalony. Poza tym możesz spróbować Bourjois PastelTeint, kosztuje
      więcej, około 50 zł, jest podobny do CremePuff, ma dobre opakowanie do noszenia
      w torebce - zakręcane, malutkie, poręczne. Bardzo jest dobry, polecam.

Polecam!
    • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 20:47
      No proszę- ile użytkowniczek, tyle opinii:) No ale kurcze, muszę w końcu coś
      kupić. I teraz to już w ogóle nie wiem:/ Może daruję sobie Max Factor.
      Zainteresowałam sie pudrem Sephory, bo podobno nie jest najgorszy (tylko nie
      wiem, jakie są rodzaje i jak w ogóle taki puder wygląda...) i Lumene. Teraz jest
      chyba jakiś nowy Skin Couture i na wizazu ma nawet dobre oceny, no i niby jest
      bardzo drobny i niewidoczny. Wiecie coś na ten temat?:)
      • Gość: queeny Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:52
        www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P62718&shouldPaginate=true&categoryId=S6500
        - ja używam tego. To kompakt, ale poleciła mi go pani w perfumerii jako
        zwyczajny puder i sprawdza się doskonale.
        www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P9700&shouldPaginate=true&categoryId=S6500
        - a to już typowy puder. Nie używałam go więc się nie wypowiadam.
        pzdr.
        • Gość: olunia puder w kamieniu Sephora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 22:12
          czy ktos cos wie na jego temat?? warto???
          • Gość: up Re: puder w kamieniu Sephora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:11
            up
            • Gość: kyoto Re: puder w kamieniu Sephora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:30
              Moim zdaniem warto. Jest drobny, aksamitny i nie ciemnieje wraz z kolejną wartswą.
    • Gość: mysiak A Rimmel Double Act? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:42
      • Gość: mysiak Re: A Rimmel Double Act? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:44
        Sorki, teraz to jest puder Rimmel Lasting Finish, przynajmniej taki dzisiaj
        widziałam w Rossmanie;) Ale jakoś mnie tak nie przekonał- trzy kolory i taka
        "kleista" konsystecja, jakby wilgotna. Chociaż może to tylko tester...
    • Gość: szuwareq Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.11.05, 00:07
      ojej, MF Creme Puff jest faktycznie dobry, ale NIE jeżeli stosujesz takze podklad/fluid. Wtedy jest 'za matowo' ;/ przekonalam sie o tym. pudru tez szukam. dzisiaj akurat bylam w sklepach i spodobal mi sie L'Oreal transparentny ale sypki. ladnie wygladal, delikatnie. Sephora niestety zmusila mnie do przejscia obojetnie, jakos za mało przyciagala oko ;) aha no i Gosh i Inglot, chociaz Inglot to wydaje mi sie ze sie kiepsko trzyma twarzyczki.
      pzdr :)
      • aaliyah83 Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? 25.11.05, 10:23
        ja mam shiseido ponad 1,5 roku i jest neinarsoznyjednak ja bardzo rzadko go
        uzywam. Mam mieszan abuzie jednak nei lubie zadnych podkladow itp, wiec uzywam
        go w ekstremalnych sytuacjach i uwielbiam bo go nie czuc na twarzy nie widac a
        zarzem gdy siegam po neigo bo cos chce ukryc to sie spisuje. Niesttey nei jest
        tani, opakowanie sie kupuje a potem dokupuje sie wklady. wiec sam wklad ok 100 z
        opakowaniem sporo wiecej chyab 180. Ale ja jetsem zdania ze za jakosc sie placi
        neistety.
    • Gość: dwa_buciki ????????????????????????????????? ????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:47
      No to jak jest w końcu z tymi pudrami??? Bo ja też muszę w końcu jakiś kupić;)
      Wcześniej używałam tylko sypkiego Inglota, ale ciemniał na twarzy i w ogóle nie
      za ciekawie wyglądał, może ze względu na odcień. Użyłam go 3 razy i poszedł w
      odstawkę. Ale kiedy to było... Jakieś 6-7 lat temu:) Więc skutecznie się
      zniechęciłam do pudrów.

Ale teraz mam ochote spróbować:) Prasowanego właśnie. I takiego, który nie robi
      maski i prawie wcale go nie widać, ale matuje twarz. Czego Wy używacie? Z
      jakiego pudru byłyście najbardziej i najmniej zadowolone?
      • Gość: len Re: ????????????????????????????????? ??????????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.05, 19:57
        Takich ja używałam i takie miałam odczucia wobec nich:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=23710433&a=23737782
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=29096679&a=29327297
        Od tamtego czasu, kiedy pisałam tamte posty, zmieniło się tyle, że kupiłam inny
        odcień Creme Puff i uważam, że jest znacznie lepszy od wersji Translucent nr 5 -
        nie ciemnieje, kolor wygląda naturalnie, długo się utrzymuje. Jestem z niego
        bardzo zadowolona! Teraz używam Medium Beige nr 41.

Pozdrawiam!
        • Gość: dwa_buciki Re: ????????????????????????????????? ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:54
          O rany! Ależ masz składownię pudrów!:] Zachęcił mnie ten Rimmel, bo kosztuje
          mało, ma fajne kolrki, matuje, ale mało kryje, więc pewnie nie robi maski i nie
          zmienia radykalnie koloru twarzy.... Tzn. mam taka nadzieję:D Tylko ta
          puderniczka taka... nijaka;) No i trzeba będzie sobie pędzel dokupić. I nie da
          się pewnie tego nosić ze sobą:/ Qrde, trudno jest wybrać puder...
          • Gość: len Re: ????????????????????????????????? ????????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.05, 23:16
            Do Rimmela ja używam gąbki po starym CremePuff.
            • Gość: dwa_buciki Re: ????????????????????????????????? ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 00:22
              A te wszystkie Rimmele w trwalszym opakowaniu (Double Act, Lasting Finish)? No i
              jeszcze widziałam na wizażu taki ładny Lumene Skin Couture... :]
              • Gość: olunia Re: ????????????????????????????????? ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:45
                a widzials gdzies w sklepie ten Lumene? bo ja nie:|
                ile on kosztuje?
                • Gość: dwa_buciki Re: ????????????????????????????????? ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:19
                  Kosmetyki Lumene są chyba w Naturze i w takiej sieci Gler (np. w Carrefourze na
                  Targówku).
                • Gość: dwa_buciki Re: ????????????????????????????????? ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:25
                  Kosztuje chyba ok. 38zł.
    • Gość: mysiak Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:40
      Jeszcze raz podnoszę, może ktoś coś doda:)
      • Gość: ewa Re: Czy ktoś mógłby polecić naprawdę DOBRY puder? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.05, 22:20
        Skorzystałam kiedys z porady na tym forum i kupiłam puder firmy Mayfair
        (Anglia). Bez puderniczki kosztuje ok. 18 zł. REWELACJA. Używam Misty Beige nr
        08. (Jeżeli pamiętasz Pewexy to jest dawny Yardley;). Polecam z czystym
        sumieniem. Ryzyko cenowe w końcu niewielkie:)
        • Gość: olunia czy ten dawny Yardley porzadnie matuje??n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:38
          • Gość: olunia Re: czy ten dawny Yardley porzadnie matuje??n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:42
            nikt nie wie...? czy nadaj sie do mocno swicacego nosa i czola:)?
    • Gość: 30+ LUMENE SKIN COUTURE Powder IP: 57.66.193.* 30.11.05, 11:51
      przejrzyj oceny polecanego Ci już wcześniej pudru LUMENE
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=f08c41ef2b3907ea14ee7d5744077bb0&cmd=details&itemid=9727
      i zobacz na stronie producenta jakie ma kolorki
      www.lumene.com/default.asp?docId=14243&productId=14902&parentProductGroupId=12679&productGroupId=12686&pare
      ntDocumentId=14233

naprawdę jest to kosmetyk godny polecenia za niewielki pieniądze
      więkoszość moich kosmetyków kolorowych to zdecydowanie droższe nabytki :)) ale
      mając ten puder nie szukam innego :)
      • Gość: dwa_buciki Re: LUMENE SKIN COUTURE Powder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:07
        To fajnie:) Bo sama też muszę sobie kupić jakiś puder w końcu, a wcale się na
        tym nie znam. Z wyglądu;) podobają mi sie pudry Pupy (podobno beznadziejne...),
        Isa Dora, Lumene i Rimmel (Double Act, bo ten Lasting Finish ma dziwny kolor
        opakowania). Ale pudru nie wybiera się raczej po puderniczce... :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka