Dodaj do ulubionych

piękne usta zimą ?

26.11.05, 22:06
hej :) zimą usta są tak strasznie brzydkie :/ wysuszone i szorstkie ... czy
znacie jakieś sposoby na odregenerwoanie ust zimą, jakieś pomatki, albo cuś?
z góry dzięki :)
Obserwuj wątek
    • wino_porzeczkowe Re: piękne usta zimą ? 26.11.05, 22:57
      Jak temperatura spadła, usta też zaczęły mi pierzchnąć. Radzę sobie tak:

- kupiłam w aptece chwalony na forum balsam Tisane (7 zł w aptece),nakładam na
      usta przed wyjściem z domu. Jest w pudełeczku, więc używanie go gdzieś na
      mieście byłoby mocno niehigieniczne :( Bo palcem trzeba :/ Mam więc awaryjnie
      pomadkę Flos Leku z serii zimowej w sztyfcie
      - przed snem gruba warstwa maści z witaminą A (2,5 zł, też w aptece)

I po szorstkich ustach ani śladu :)
    • Gość: dwa_buciki Re: piękne usta zimą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:22
      Ja zawsze używam zwykłej pomadki, np. Nivea Classic, czy Bebe (ale moim zdaniem
      skleja usta). I nie mam takiego problemu. Pomadki używam kilka razy dziennie,
      czasami nawet kilkanaście razy dziennie, kiedy tylko czuję taką potrzebę.
      • aniielica Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 00:11
        Ja też używam za każdym razem pomadek i nie mam tego problemu. Mój faworyt to Nivea, ale używam też Smackersów. Prawdę mówiac nigdy nie miałam problemu szorstkich i pękajacych ust:)
    • patriiciia Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 02:03
      Na noc gruba warstwa kremu nivea lub bambino, rano piekne i nawilzone usta, a na dzien balsam do ust nivea np. brzoskwiniowy (mmm pycha :), tylko nie zjedz go za szybko!)
      • polla4 Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 02:36
        tak, pomadki nivei są przepyszne, ja mam ulubioną truskawkową i mleko z miodem.
        Polecam
    • Gość: M Re: piękne usta zimą ? IP: *.elk.mm.pl 27.11.05, 11:00
      Od kiedy moim nawykiem stało się smarowanie ust pomadkami ochronnymi lub balsamami po kżdym myciu zębów + na noc, nie mam z tym problemów, a miałąm podobne. Używam różnych pomadek, teraz coś z Rossmana.
      • gwiazda79 Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 11:52
        Raz dziennie smaruj usta miodem,wspaniale zmiekcza usta!
        • gosica37 Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 12:40
          Pozostaw ten miodzik na jakis czas,a potem...zliz ze smakiem:D
    • Gość: maggi Re: piękne usta zimą ? IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:14
      Wazelina ziaji.Kosmetyczna.Za 2 zł.Smaruje codziennie na noc.Poza tym balsam tisane.Smaruje usta w ciagu dnia jak tylko poczuje,że nie mają zadnej warstwy ochronnej.Od 2 lat nie miałam żadnych problemów z ustami.Zero pękania,pieczenie,łuszczenia
      • Gość: Patricia Re: piękne usta zimą ? IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:02
        Szminka BEBE lepsza od NIVEI ale Blyszczyk NIVEI THE BEST!!
    • Gość: geniusinsanity Re: piękne usta zimą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:30
      Bebe Young Care - wg mnie najlepsze :) Polecam gorąco! Szczerze mówiąc Bebe
      wygrało u mnie z Niveą...
      • Gość: kate Re: piękne usta zimą ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.11.05, 14:15
        u mnie rownież BEBE wygrało z Nivea:) nieporównanie!
    • cinnamon.girl Re: piękne usta zimą ? 30.11.05, 01:12
      polecam wazeline:)tylko ona doprowadzila moje usta do przyzwoitego stanu
      • Gość: bb Re: piękne usta zimą ? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 03:49
        tradycyjny Nivea na noc, nie lubie pomadek ochronnych (wg mnie daja nieładny,
        perłowy połysk) i dlatego niestety często kłopoty z rzeczonymi ustami!
    • mag-ia Re: piękne usta zimą ? 30.11.05, 12:37
      Wazelina Ziaja i usta są piękne i zadbane przez okrągły rok.
    • agnieszka71 Re: piękne usta zimą ? 30.11.05, 12:41
      a czesem trzeba zmianić pastę do zębów :(, aj tak musiałam i teraz zwykły krem
      i jest Ok. Pomadki ochronne NIvea też OK :)
      • Gość: Meganka Re: piękne usta zimą ? IP: *.crowley.pl 30.11.05, 12:46
        A ja zmieniłam właśnie Tisane na balsam do ust Sephory i jestem nim zachwycona.
        Pięknie wygładza usta, wydają się nawet trochę większe :) Cudo za 12 zł :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka