fulfka 26.11.05, 22:06 hej :) zimą usta są tak strasznie brzydkie :/ wysuszone i szorstkie ... czy znacie jakieś sposoby na odregenerwoanie ust zimą, jakieś pomatki, albo cuś? z góry dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wino_porzeczkowe Re: piękne usta zimą ? 26.11.05, 22:57 Jak temperatura spadła, usta też zaczęły mi pierzchnąć. Radzę sobie tak: - kupiłam w aptece chwalony na forum balsam Tisane (7 zł w aptece),nakładam na usta przed wyjściem z domu. Jest w pudełeczku, więc używanie go gdzieś na mieście byłoby mocno niehigieniczne :( Bo palcem trzeba :/ Mam więc awaryjnie pomadkę Flos Leku z serii zimowej w sztyfcie - przed snem gruba warstwa maści z witaminą A (2,5 zł, też w aptece) I po szorstkich ustach ani śladu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: piękne usta zimą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:22 Ja zawsze używam zwykłej pomadki, np. Nivea Classic, czy Bebe (ale moim zdaniem skleja usta). I nie mam takiego problemu. Pomadki używam kilka razy dziennie, czasami nawet kilkanaście razy dziennie, kiedy tylko czuję taką potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniielica Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 00:11 Ja też używam za każdym razem pomadek i nie mam tego problemu. Mój faworyt to Nivea, ale używam też Smackersów. Prawdę mówiac nigdy nie miałam problemu szorstkich i pękajacych ust:) Odpowiedz Link Zgłoś
patriiciia Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 02:03 Na noc gruba warstwa kremu nivea lub bambino, rano piekne i nawilzone usta, a na dzien balsam do ust nivea np. brzoskwiniowy (mmm pycha :), tylko nie zjedz go za szybko!) Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 02:36 tak, pomadki nivei są przepyszne, ja mam ulubioną truskawkową i mleko z miodem. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: piękne usta zimą ? IP: *.elk.mm.pl 27.11.05, 11:00 Od kiedy moim nawykiem stało się smarowanie ust pomadkami ochronnymi lub balsamami po kżdym myciu zębów + na noc, nie mam z tym problemów, a miałąm podobne. Używam różnych pomadek, teraz coś z Rossmana. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda79 Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 11:52 Raz dziennie smaruj usta miodem,wspaniale zmiekcza usta! Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Re: piękne usta zimą ? 27.11.05, 12:40 Pozostaw ten miodzik na jakis czas,a potem...zliz ze smakiem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggi Re: piękne usta zimą ? IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:14 Wazelina ziaji.Kosmetyczna.Za 2 zł.Smaruje codziennie na noc.Poza tym balsam tisane.Smaruje usta w ciagu dnia jak tylko poczuje,że nie mają zadnej warstwy ochronnej.Od 2 lat nie miałam żadnych problemów z ustami.Zero pękania,pieczenie,łuszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patricia Re: piękne usta zimą ? IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:02 Szminka BEBE lepsza od NIVEI ale Blyszczyk NIVEI THE BEST!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusinsanity Re: piękne usta zimą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:30 Bebe Young Care - wg mnie najlepsze :) Polecam gorąco! Szczerze mówiąc Bebe wygrało u mnie z Niveą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: piękne usta zimą ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.11.05, 14:15 u mnie rownież BEBE wygrało z Nivea:) nieporównanie! Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon.girl Re: piękne usta zimą ? 30.11.05, 01:12 polecam wazeline:)tylko ona doprowadzila moje usta do przyzwoitego stanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: piękne usta zimą ? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 03:49 tradycyjny Nivea na noc, nie lubie pomadek ochronnych (wg mnie daja nieładny, perłowy połysk) i dlatego niestety często kłopoty z rzeczonymi ustami! Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: piękne usta zimą ? 30.11.05, 12:37 Wazelina Ziaja i usta są piękne i zadbane przez okrągły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka71 Re: piękne usta zimą ? 30.11.05, 12:41 a czesem trzeba zmianić pastę do zębów :(, aj tak musiałam i teraz zwykły krem i jest Ok. Pomadki ochronne NIvea też OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re: piękne usta zimą ? IP: *.crowley.pl 30.11.05, 12:46 A ja zmieniłam właśnie Tisane na balsam do ust Sephory i jestem nim zachwycona. Pięknie wygładza usta, wydają się nawet trochę większe :) Cudo za 12 zł :-)) Odpowiedz Link Zgłoś