Dodaj do ulubionych

Co do układania włosów??

27.11.05, 18:08
Szukałam w wyszukiwarce, ale chyba nie było jeszcze takiego tematu, jak układacie włosy, jak utrwalacie czyms "naturalnym";-)
Obserwuj wątek
    • kraxa utrwalam, a jusci 29.11.05, 11:24
      Miałam zel, a aktualnie mam plyn z Sante. Równiez zel w plynie Wellments.
      Wszystko z www.purvital.de. Tylko sie efektów typu "spiky look" raczej po
      naturze nie spodziewaj;-))
      • mgielka83 Re: utrwalam, a jusci 29.11.05, 12:08
        a czy może cos naturalnego wg Ciebie zastąpic pianke?
        • kraxa tak, pianka Sante;-) 29.11.05, 12:40
          Na piwie chyba
    • asiabed Re: Co do układania włosów?? 18.12.05, 13:28
      Ja ostatnio uzywam toniku z soku cytryny i wody (prporcje 1:1. lub troche wiecej
      wody niz soku). Mam wlosy dlugie, lekko falowane, cienkie, geste - pryskam tym
      tonikiem wlosy rano (suche) - to je usztywnia, nadaje polysku, jak je troche
      pougniatam - to efekt jak po zastosowaniu pianki albo zelu - ale wlosy nei sa
      obciazone, sa puszyste. Nie probowalam jeszcze stosowac tego lotionu na wlosy
      mokre i wygladzac ich po zastosowaniu toniku - wiec polecam poprobowac.

• bzzzk Re: Co do układania włosów?? 26.12.05, 17:19
        a czy to nie rozjaśnia trochę włosów? bo ponoć cytryna ma takie działanie.
        pzdr.
    • bzzzk Re: Co do układania włosów?? 26.12.05, 17:20
      gdzieś kiedyś czytałam, że dobrze układa się włosy za pomocą wywaru z siemienia
      lnianego, ale jeszcze nie wypróbowałam tego na sobie:)
      pzdr.
      • asiabed Re: Co do układania włosów?? 27.12.05, 10:18
        jesli chozi o cytryne - to nie zauwazylam rozjasnienia. Ale mozliwe..Moje wlosy
        naturalnie sa koloru cieny blond, ....rozjasnione o pare tonow. byc moze nie
        zauwazylam, bo nie chcialam zauwazyc:)
        siemie lniane - probowalam robic pare razy zel - jest oki (zel - tzn gotowalam 2
        lyzki sieminia w szklance wody, potem odstawialm te papke do ostygniecia i
        przecedzilam). ten niby zel byl oki (choc nie usztywnial bardzo wlosow) -
        niestety szybko sie psuje:(
        • fyde Re: Co do układania włosów?? 27.12.05, 17:20
          To chyba sobie w sylwestra na piwo zrobię fryzurkę, tak mi mama poradziła, ale obawiam się przykrego zapaszku;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka