kaska96 09.12.05, 08:38 Mati, może jako fryzjer znasz jakieś naturalne lub inne sposoby aby wydłużyć i zagęścić brwi?(oprócz henny) Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mati711 Re: Do Matiego odnośnie brwi 10.12.05, 12:45 Witaj, to pytanie raczej dla wizazysty wiem tylko ze sa specjalne odzywki do brwi, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Do Matiego odnośnie brwi 10.12.05, 13:41 Firma Talika (jej wyroby do kupienia są tylko w sklepie internetowym www.esentia.pl, no może gdzie indziej też ale nie znam a długo szukałam)ma preparaty do pelegnacji brwii i rzęs. Jest tam taki preperata, który "udaje" brwi. Jakieś włókna jedwabiu czy coś takiego. Ponadto ma bardzo skuteczne odzywki. Dosyć drogie to wszystko niestety. Ja polecam odzywkę firmy gall (do rzęs, brwii i paznokci) w kapsułkach jak rybki. Skuteczne są też masaże szczoteczką z naturalnego włosia - kila razy dziennie trzeba czesać w kierunku "z włosem" brwii. Szczoteczki mozna kupić w Rossmanie, choć służą one do masażu twarzy :) Masaże pobudzają komórki - cebulki włosa do intensywniejszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska96 Re: Do Matiego odnośnie brwi 10.12.05, 14:46 Dziękuje A czy wiecie może czy brwi można farbować czymś innym oprócz henną, na przykład chemiczną służacą do farbowania brwi, istnieje coś takiego? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Do Matiego odnośnie brwi 11.12.05, 12:52 Nie można na 100% farbować niczym innym. Skóra na twarzy ulega poparzeniom, ponieważ jest cieńsza i delikatniejsza od skóry na głowie. Proponuję nie robić takich eksperymentów. A tak by the way - czarne, farbowane brwi sa w złym tonie, jeśli chodzi o modę, więc po co ci to? Tak z czystej ciekawości pytam :) ? Odpowiedz Link Zgłoś