Dodaj do ulubionych

___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___

17.12.05, 19:38
Zastanawiam sie nad kupnem ceramicznej prostownicy do włosów,ale takiej
tańszej do 50 zł.Na allegro jest takich b.dużo i tu moje pyttanie: czy taka
tania może być dobra?ja mam włosy proste(chcę wygładzić) i używałabym jej
sporadycznie,więc nie chcę wyfdawać dużo kasy.Ale tam jest taki wybór...
Może ktoś ma jakieś doświadczenia? może wiecie jaka firma jest w
miarę "przyzwoita"?
No i jaka powinna być optymalna moc? lepiej większa czy nie ma znaczenia?
bo tam są rozpiętości od 30w do chyba 130w...
wiem tylko że chciałabym taka z regulacja temp,bo do moich raczej wystarczy
niska...

poradźcie cos dziewczynki :-)
Obserwuj wątek
    • evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 19.12.05, 08:37
      nie badzcie takie :-(....patrzyłam już w wyszukiwarce ,ale tam raczej są opinie
      o droższych...
      • Gość: Kate Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: 212.244.29.* 19.12.05, 10:12
        Zdecydowanie Efalock
        • Gość: agata Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:21
          szczerze ci napisze choc moze nie bedziesz zadowolona:) bo ja tak jak
          poprzedniczka polecam efalocka, jest dosc drogi bo ok 200 pln na aalegro, ale
          nigdy nie bedziesz zalowala tego zakupu. nie niszczy wcale, rewelacyjnie
          wygladza, wlosy sa sypkie i jedwabiste, po prostu piekne. mialam wczesniej trzy
          tansze prostownice - w tym jedna wcale nie taka zla wydawaloby sie, bo rowente
          i stwierdzam ze to niebo a ziemia. tak wiec nie wywalaj kasy na tansze, bo ci
          sie sianko zrobi a i tak nie wyprostuje jakbys tego chciala:(
          warto pozbierac i zainwestowac w profesjonalny sprzet, zobaczysz jak sobie za
          pierwszym razem efalockiem wyprostujesz:))
          powaznie, wlosy wygladaja jak w reklamach loreal professionel
          • Gość: evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:31
            dzieki dziewczyny :-)
          • Gość: lee Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:35
            KAŻDA prostownica niszczy włosy, nie ma co sie oszukiwać. Natomiast faktycznie
            warto zainwestowac w zelazko lepszej jakości, by uzyskać efekt gładkich i na
            100% prostych włosów. Nie wyobrażam sobie jakosci prostownicy, która kosztuje
            50zł, ma regulacje temperatury i inne bajery. Przykro mi, ale zgadzam się z
            poprzedniczkami.
    • Gość: evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:36
      ale jakby ktoś mógł cos jeszcze powiedziec cos na temat tych tańszych,to
      byłabym wdzięczna-na razie nie moge sobie pozwolić na wydatek 200 zł,a
      potrezbuje ta prostownicę do "okazjnalnego" uzytku raczej....
      • kiku.san Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 19.12.05, 20:08
        Hej:) Ja dokładnie w piątek kupiłam prostownicę Eltron - dokładnie taką
        www.allegro.pl/show_item.php?item=77127857
        Dla mnie - rewelacja. Ale też nie miałam do czynienia nigdy z inną. Ja mam
        włosy kręcone, bardzo puszące się, natomiast moja córka ma włoski jak
        murzynka:) Wczoraj wyprostowałyśmy sobie włosy i tak na jej, jak i na moich
        włosach jest rewelacyjny efekt. Jakoś nie wierzę w to, że same płytki
        ceramiczne różnią się czymś w tych drogich i tańszych prostownicach. A resztę
        zaoszczędzonych pieniędzy wolę wydać na profesjonalne odżywki do włosów:)
        • Gość: lee Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:49
          Różnią się tak jak różni się drewno od sklejki, garnki zeptera od podróbek itd.
          Ceramiczne płytki mają różną jakość (jak i teflonowe), grubość i inne parametry.
          W markecie możesz kupić za kilkanaście złotych patelnie "teflonową", ale daleko
          jej do prawdziwego teflonu. Podobnie ma się sprawa z cermicznymi płytkami w
          żelazkach. Ale wracając do eviki, jeśli faktycznie prostownica jest Ci potrzebna
          sporadycznie i nie chcesz na nią wydać zbyt dużo, to znalazłam coś takiego:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=77693405
          miałam wiele różnych żelazek m.in właście to, i muszę powiedzieć, że spisywała
          się całkiem nieźle.
          Jeśli to wciąż za duża suma, to daj znać - będę szukać dalej :)
          • Gość: kiku.san Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.gliwice.msk.pl 20.12.05, 07:43
            Chyba przesadziłaś z tymi porównaniami:)
            Różnić się mogą raczej mocą, i płacimy oczywiście za firmę.
            Ja uważam mój wybój za super, nie prostuję włosów codziennie, a zaoszczędzone
            pieniądze nie są dla mnie bez znaczenia.
            • evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 20.12.05, 09:28
              bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzi!!!!!!!!!

wiem że na pewno macie rację że te droższe są pożądniejszje i warto
              zainwestować,ale ja jeśli chcę ją mieć musze niestety poprzestać na takiej
              tańszej,bo to dla mnie nieplanowany i nie najpotrezbniejszy wydatek w tej
              chwlili.

KIKu.SAN dziekuje bardzo za linka :-)

to powiedzcie czy moc jest ważna? bo rozpietośc jest duża od 30 w do 130 (chyba)
              jaka jest najlepsza? jak kupowałam mikser to wioedziałam że ma być jak
              najwiekszksza,ale tutaj....jeśli to ma jakis wpywa na to jest ostateczna
              temp.to mi pewnie wystarczy "mała" moc ,bo włosy mam proste...

PORADŹCIE JAKA MOC jest optymalna?
              • Gość: kiku.san Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.gliwice.msk.pl 20.12.05, 09:59
                Hej; na mocy to ja się nie znam. Kupiłam model z regulacją temp. i przyznam, że
                sama robię gdzieś tak na połowie skali. Nieprawdopodobnie szybko się nagrzewa.
                Jest gwarancja, więc w razie czego możesz zwrócić. Ja nie kupowałam przez
                allegro, ale bezpośrednio u tego sprzedawcy sklepie w Gliwicach.
                • Gość: lee Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:48
                  kiku.san, to nie przesada tylko realne stwierdzenie.

Jeśli chodzi o moc to 50 jest jak najbardziej optymalna. Nawet 30 wyprostujesz
                  solidnie włosy:)
                  • lilyt Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 20.12.05, 13:25
                    Mam do sprzedania prostownice, jeśli bedziesz zainteresowana pisz na maila
                    lilyt@gazeta.pl
                    • evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 20.12.05, 16:19
                      lilyt

napisałam do ciebie maila na temat prostownicy.
                      • Gość: scayla Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 20.12.05, 16:55
                        ja również mam do sprzedanie prostownice
                        scayla@gazeta.pl
                        • evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 20.12.05, 17:47
                          jakby ktos miał jesszcze jakies doświaczenia w sprawie tańszych prostownic,to
                          ja jeszcze bardzo chętnie poczytam.

pozdrawiam i dziekuję
                          • Gość: Aga Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:44
                            Ja mam...kupiłam w Auchanie prostownicę AKIRA.Cena 24,90. Nagrzewa sie
                            błyskawicznie, idealnie (jak dla mnie) prostuje włosy i jest wąska, co ułatwia
                            prostowanie grzywki.Jestem z niej bardzo zadowolona
                            • Gość: e Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:17
                              up
    • evitka21 Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ 22.12.05, 11:56
      witam!

kupiłam dzis na allegro prosownicę za 35,90 i jak ktoś jest zainteresowany to
      dam znać jak sie sprawuje.

pozdrawiam
    • Gość: D Re: ___ALLEGRO-JAKA PROSTOWNICA?___ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 13:40
      przed kupnem tez milam podobny problem...moje wlosy tez potrzebuja jedynie wygladzenia, a prostownic firmy Eltron(cena ok 47 zl) jest naprawde dobra. Osobiscie nie narzekam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka