Dodaj do ulubionych

Przemarznięte dłonie; POMOCY!!!!!!!!

03.01.06, 19:56
Zeszłej zimy przemroziłam sobie dłonie. Teraz, mimo, że noszę rękawiczki,
wystarczy odrobina mrozu, albo chociaż zimny wiatr a moje ręce stają się
strasznie czerwone... Wygląda to bardzo nieestetycznie. Jakie znacie
sprawdzone i skuteczne sposoby na "wyleczenie" się z tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: zoe17 Re: Przemarznięte dłonie; POMOCY!!!!!!!! IP: *.drzewna / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:21
      podobno pomagaja naprzemienne kapiele w cieplej i zimnej wodzie, ale najlepiej
      poradz sie dermatologa.
      • Gość: carolinasc Re: Przemarznięte dłonie; POMOCY!!!!!!!! IP: 87.207.55.* 03.01.06, 23:45
        mocz w ciepłej oliwie z oliwek
    • Gość: nina Re: Przemarznięte dłonie; POMOCY!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:46
      mam dokładnie to samo! Przemroziłam dłonie 3 lata temu i od tamtej pory, tak
      jak piszesz, przy niewielkim zimnie(pomimo rękawiczek) dłonie są czerwone,
      wysuszone, skóra czasami sie łuszczą. Przy wielkim kryzysie próbowałm nałożyć
      na dłonie krem do rąk z gliceryną (baaaardzo dużo kremu), ubierałm na to
      foliowe rękawiczki i owijałam ręcznikiem. Czasami pomagało, łagodziło
      zaczerwienienie, ale po pewnym czasie strasznie mnie szczypało i pojawiły się
      jakies bąble. Od tamtej pory unikam kremów z gliceryną.
      Pomógł mi zabieg parafinowy na dłonie (u kosmetyczki ok. 20 zł z peelingiem,
      maseczką, kremem). To naprawde działa, ale ten zabieg trzeba dosyć często
      powtarzać i oczywiście nie mozna wykonywać , jezeli jesteś wrażliwa na ciepło,
      masz rozszerzone naczynia krwionośne itp. Poza tym polecam noszenie podwójnych
      rękawiczek- 1 para z palcami a na to 1 para bez palców :) 3 maj się cieplutko!
    • Gość: xxx Re: Przemarznięte dłonie; POMOCY!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.01.06, 02:47
      www.wizaz.pl/beata_pielegnacja_dloni_2.php
      • Gość: marta Dzięki wielkie! IP: *.bella-piaski.net.pl 05.01.06, 14:33
        Dziękuję wam bardzo za pomoc. Szczególnie adres
        www.wizaz.pl/beata_pielegnacja_dloni_2.php będzie bardzo przydatny :))
        Pozdrawiam marta (niezalogowana niebieska_m :))
        PS.:Słyszałam również, że pomaga moczenie dłoni w gorącej wodzie po gotowaniu
        ziemniaków... :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka