Dodaj do ulubionych

UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie

05.01.06, 11:31
jakie macie wrazenia zwiazane z tym podkladem?
chodzi mi o wersje do cery mieszanej i tlustej (z pompka).
maska czy nie? :) i jezeli ktos ma porownanie odcieni nr 21 La Roche i np
Loreal Cashmere nr 15 to chetnie sie dowiem czy moge sobie zrobic taki
zamiennik ;)
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: *.stacje.agora.pl 05.01.06, 12:32
      ja mam w tubce byłam zadowolona chwaliłam go nawet na forum ostatnio kupiłam i
      załamka niewiem czy on sie zmienił czy skóra. Swieciłam sie juz godzine po
      nałożeniu krył bardzo średnio nawet myslałam ze kupiłam ten dla skóry suchej
      ale nie. Juz nie jest moim ulubionym podkladem
      • tora83 Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie 05.01.06, 12:39
        A ja uzywam i jestem b.zadowolona. Niezmiennie, od dluzszego czasu jestem
        wierna temu podkladowi. Najlepszy jaki mialam jak dotad. Polecam.
        • m-habibi Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie 05.01.06, 12:45
          tora a jaki masz kolor i jaka cere (rodzaj i kolor)?
          bede wdzieczna za odp.
          • tora83 Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie 05.01.06, 16:07
            Uzywam odcienia nr 13. Skore mam tlusta, problematyczna z niespodziankami <juz
            nie tak czestymi jak kiedys, ale jednak>.
    • Gość: Kaszka1986 Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: *.icpnet.pl 05.01.06, 16:18
      Bardzo fajny podklad,ale stosuję pod niego krem matująy. Naturalny efekt (nie
      jest to podkład kryjący). Co do kolorku - nie umiem ci pomoc... Mam ciemną cerę
      i uzywam nr 24. Raczej dla dziewczyn o prawie idealnej cerze :)
      • Gość: Tora83 Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: 217.153.131.* 05.01.06, 16:26
        Kaszka, chyba cos Ci sie pomylilo. Uniafiance jest mocno kryjacym podkladem dla
        osob z problemami skornymi.
        • Gość: Kaszka Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: *.icpnet.pl 05.01.06, 16:37
          Nic mi sie nie pomyliło. Autorka wątku pyta o podklad z pompką, czyli o podklad
          wygładzajacy i matyjący (optic smoothing), a nie o wersję fine film corrective -
          ta jest w tubce i jest korygująca.... Sa to 2 rozne podklady :) Oba nazywaja
          sie Unifiance
          • Gość: Tora83 Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: 217.153.131.* 05.01.06, 16:50
            A czy podklad z papka jest napewno do skory tlustej i mieszanej? Bo mnie sie
            wydaje ze do suchej... A do tlustej wlasnie tubka.
    • Gość: ann Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: *.stacje.agora.pl 05.01.06, 16:55
      tez i sie tak wydaje
      • Gość: Kaszka wyjaśnienie :) IP: *.icpnet.pl 05.01.06, 17:33
        Są 3 wersję podkładu Unifiance

1. to fluid podkład optycznie wygładzający (ten z pompką)
        Wygładza nierówności powierzchni skóry, rozświetla cerę, przeznaczony do skóry
        mieszanej i tłustej. Dostępny w 6 odcieniach.

2. to podkład krem Unifiance podkład optycznie wygładzający (beżowa tubka).
        Wygładza nierówności powierzchni skóry, rozświetla cerę. Podkład w kremie
        przeznaczony do skóry suchej i bardzo suchej. Dostępny w 6 odcieniach.

3. podkład korygujący (biała tubka)- wg producenta: idealnie kryjący podkład
        którego nie czujesz. Zapewnia trwały i jednolity makijaż przez 8 godzin.
        Korekta niedoskonałości kolorytu skóry.

Pozdrawiam :)
    • asiulka81 Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie 05.01.06, 17:53
      jest dobry, polecam :)
    • bzzzk Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie 05.01.06, 20:45
      kiedyś kupiłam go przez pomyłkę (chciałam ten drugi- w białej tubce, mocno
      kryjący) i zły nie był, ale jak ktoś ma dużo do ukrycia, to wystarczający nie
      jest. ale za to maski nie robi, naturalnie wygląda, ogólnie byłam zadowolona.
      jako normalny, dość lekki podkład jest w porządku, też nieco ukryje z drobnych
      niedoskonałości.
      tyle, że nie pamiętam jaki kolor miałam, niestety.
      pzdr.
      • Gość: gala Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:20
        mam 2 wersje tego podkładu: korekcyjny nr 13 (ocień beżowo-rózowy, dla mnie za
        rózowy), rewelacyjnie kryje, ale moja tłusta skóra świeci się po nim b. szybko,
        oraz dla skóry tłustej i mieszanej nr 22, kolor - ładny naturalny beż, ale w
        ogóle nie kryje.
        z tych dwóch i tak wolę ten pierwszy, bo ten drugi to dla mnie takie nic, do
        skóry z problemami się nie nadaje, bo ani nie kryje, ani nie matuje...
        • m-habibi Re: UNIFACE La Roche-Posay fluid -opinie 09.01.06, 11:49
          dzieki dziewczyny!
          dzieki wyjasnieniom zdecydowalam sie na ten w bialej tubce zamiast z pompka :)
          mam nadzieje, ze bedzie super :)
          pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka