Dodaj do ulubionych

Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia???

08.01.06, 18:23
poradzcie cos.. slyszalam o Unifiance La Roche Posay...
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.01.06, 19:17
      moejscowo moze byc tez dermacol
      • Gość: Alicja Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? IP: *.itpp.pl 09.01.06, 22:24
        Dobrym podkładem kryjącym wszelkie niedoskonałości jest podkład Mary Kay. Jeśli
        masz ochotę go wypóbować to przyjdź na spotkanie kosmetyczne MK w poniedziałek
        o 18:00. Naprawdę warto. Możesz dopasować sobie całą pielęgnację i kosmetyki
        kolorow i je oczywiście wypróbować. Fachowe porady i wysokiej jakości kosmetyki.

Jeśli jesteś zaintresowana i mieszkasz w Warszawie to zadzwoń do mnie:
        602 738 044
    • jade.fox Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 08.01.06, 19:40
      Unifiance jest b.dobry na przebarwienia, ma postać fluidu, są dwie wersje do
      cery suchej i tłustej, cena ok. 70zł.
      Polecam ci również kamuflaż ArtDeco, to kompakt w małym pudełeczku ale bardzo
      wydajny, doskonale kryje wszystkie blizny, można go stosować jak korektor lub
      jak podkład na całą twarz, ma naturalne odcienie w tym bardzo jasny beż dla
      bladych twarzy, cena ok. 40zł.
      • kleopatraa Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 08.01.06, 22:38
        a ten art deco ukryje czerwone blizenki po pryszczach? zastanawiam sie nad
        colorstay revlonu.
        • jade.fox Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 08.01.06, 22:42
          Tak ukryje, ja go właśnie uzywałam na moje blizny potrądzikowe i wszystko
          doskonale krył! a jak przypudrujesz się Fixatorem ArtDeco to makijaż będzie
          niezniszczalny.
          Colorstay też jest dobry ale jednak gorzej kryje.
      • Gość: marta Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:36
        Czy ten ArtDeco jest dostepny "normalnie" w większości sklepów kosmetycznych??
        • bzzzk Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 10.01.06, 13:53
          z takich większych np. Galeria Centrum, Douglas, Sephora. ogólnie rzecz biorąc,
          to jest to dość popularna marka, raczej dostępna bez problemu. korektor nazywa
          się Camouflage, jest w małym płaskim pudełeczku.
          pzdr.
    • bzzzk Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 09.01.06, 14:53
      podkłady Unifiance są w 2 rodzajach- jeden, w białej tubce o nazwie Correcteur
      de teint jest tylko w 1 wersji, do każdej cery, drugi to Fond de teint lissage
      optique i ten może być w kremie do cery suchej (tubka) albo we fluidzie
      (opakowanie z pompką) do cery mieszanej i tłustej. tyle, że zdecydowanie lepsze
      właściwości kryjące ma ten pierwszy, drugi natomiast tuszuje słabiej i raczej
      drobne niedoskonałości.
      z korekcyjnych podkładów jest też Vichy Dermablend, który mam aktualnie i moim
      zdaniem ma podobne właściowści tuszujące, jak Unifiance w białej tubce. z tym,
      że raczej przy nim pozostanę ze względu na kolorystykę, bo Vichy ma większy
      wybór i większe zróżnicowanie, są kolory i różowawe, beżowe, jak i żółtawe, do
      śniadej skóry i nareszcie znalazłam idealny. natomiast Unifiance porzuciłam ze
      względu na niepasujące mi zupełnie kolory... Vichy ma jednak inną konsystencję,
      jest w pudełeczku, więc też nadaje się jako korektor, mam również Camouflage
      Art Deco i działa podobnie. więc jeśli masz pojedyńcze przebarwienia, a nie
      całą twarz do zakamuflowania, to może lepszy będzie właśnie korektor Art Deco
      albo podkład Vichy.
      pzdr.
      • Gość: Ferbica Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend IP: *.de.deuba.com 09.01.06, 17:00
        czy ten podkład jest w kompakcie?
        czy nadaje się do cery suchej?
        jaka pojemność Art Deco Camouflage?

dzięki za podpowiedź
        • jade.fox Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend 09.01.06, 17:40
          Vichy Dermablend jest w kompakcie w okrągłym pudełeczku, myślę że do cery
          suchej będzie dobry, łatwiej ci będzie go nakładać zwilżoną gąbeczką
          www.aquavitae.com.pl/catalog/advanced_search_result.php?keywords=Dermablend

Kamuflaż ArtDeco ma 4 ml pojemności, wydaje się mało ale jest bardzo wydajny
          www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16352&cat=332&page=1
          • bzzzk Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend 09.01.06, 21:59
            popieram, że do suchej będzie odpowiedni, bo te kryjące podkłady mają to do
            siebie, że są raczej tłustawe i ciężkie. i rzeczywiście Art Deco jest bardzo
            wydajny, też mam go już baaardzo długo, mimo codziennego używania:)
            pzdr.
            • Gość: Ferbica Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend IP: 129.35.231.* 10.01.06, 10:15
              Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy macie jakiś sprawdzony kolor Art Deco do
              jasnej cery, który pokryje przebarwienia i cienie pod oczami?
              • bzzzk Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend 10.01.06, 12:11
                do jasnej cery polecany jest chyba nr 1, on się może wydawać lekko zielony, ale
                na skórze wygląda normalnie.
                ja mam nr 8 (bodajże, bo nie mam teraz po ręką, żeby się upewnić), ale on jest
                żółtawy i nie jest bardzo jasny, więc ten chyba odpada. innych nie miałam, bo
                ten mi pasuje, ale jak będę dziś na mieście, to mogę się przyjrzeć innym
                kolorom i wieczorem się wypowiem:)
                pzdr.
                • Gość: Ferbica Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend IP: 129.35.231.* 10.01.06, 13:51
                  pewnie myślisz o nr 2, bo nr 1 jest do usuwania zaczerwienień (przynajmniej tak
                  piszą w tym linku od Ciebie),jednak najbardziej odpowiedni wydaje mi się kolor
                  nr 8,mam tonację ciepłą, więc chyba będzie ok.
                  najlepiej zresztą przejść się do Sephory i sprawdzić na własnej skórze...
                  a i jeszcze jedno, czy kupowałaś ten korektor przez link, który wkleiłaś?
                  jeśli tak to ile czasu czekałaś na dostarczenie? Cena wydaje się atrakcyjniejsza
                  , dlatego pytam. Jeszcze raz stokrotne dzięki.
                  • Gość: Ferbica Re: czekam na info IP: 129.35.231.* 11.01.06, 15:50
    • bob75rob1 Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 10.01.06, 12:15
      Poleciłam mi go p. dermatolog ze względu na przebarwienie i rzeczywiście jest
      bardzo dobrze kryjącym podkładem.
    • toja111 Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 11.01.06, 17:00
      Na przebarwienia: Po pierwsze - mikrodermabrazja:
      www.marykay.com.pl/produkty/timewise_sdm.php; a po drugie - podkład
      mocno kryjący: www.marykay.com.pl/produkty/plynne.php
      Mogę pomóc zrobić porządek z buzią!
      • bach28 Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 17.04.06, 18:25
        mam pytanie odnośnie artdeco poniewaz w mojej miescienie niestety nie ma
        porzadnej drogerii z tymi kosmetykami:((( chciałabym go zamówic przez internet
        jaki polecacie kolor do twarzy z bliznami po trądziku (który znich najlepiej je
        pokryje)??
        z góry dzieki za informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka