fioletka5 08.01.06, 18:23 poradzcie cos.. slyszalam o Unifiance La Roche Posay... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.01.06, 19:17 moejscowo moze byc tez dermacol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? IP: *.itpp.pl 09.01.06, 22:24 Dobrym podkładem kryjącym wszelkie niedoskonałości jest podkład Mary Kay. Jeśli masz ochotę go wypóbować to przyjdź na spotkanie kosmetyczne MK w poniedziałek o 18:00. Naprawdę warto. Możesz dopasować sobie całą pielęgnację i kosmetyki kolorow i je oczywiście wypróbować. Fachowe porady i wysokiej jakości kosmetyki. Jeśli jesteś zaintresowana i mieszkasz w Warszawie to zadzwoń do mnie: 602 738 044 Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 08.01.06, 19:40 Unifiance jest b.dobry na przebarwienia, ma postać fluidu, są dwie wersje do cery suchej i tłustej, cena ok. 70zł. Polecam ci również kamuflaż ArtDeco, to kompakt w małym pudełeczku ale bardzo wydajny, doskonale kryje wszystkie blizny, można go stosować jak korektor lub jak podkład na całą twarz, ma naturalne odcienie w tym bardzo jasny beż dla bladych twarzy, cena ok. 40zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatraa Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 08.01.06, 22:38 a ten art deco ukryje czerwone blizenki po pryszczach? zastanawiam sie nad colorstay revlonu. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 08.01.06, 22:42 Tak ukryje, ja go właśnie uzywałam na moje blizny potrądzikowe i wszystko doskonale krył! a jak przypudrujesz się Fixatorem ArtDeco to makijaż będzie niezniszczalny. Colorstay też jest dobry ale jednak gorzej kryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:36 Czy ten ArtDeco jest dostepny "normalnie" w większości sklepów kosmetycznych?? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 10.01.06, 13:53 z takich większych np. Galeria Centrum, Douglas, Sephora. ogólnie rzecz biorąc, to jest to dość popularna marka, raczej dostępna bez problemu. korektor nazywa się Camouflage, jest w małym płaskim pudełeczku. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 09.01.06, 14:53 podkłady Unifiance są w 2 rodzajach- jeden, w białej tubce o nazwie Correcteur de teint jest tylko w 1 wersji, do każdej cery, drugi to Fond de teint lissage optique i ten może być w kremie do cery suchej (tubka) albo we fluidzie (opakowanie z pompką) do cery mieszanej i tłustej. tyle, że zdecydowanie lepsze właściwości kryjące ma ten pierwszy, drugi natomiast tuszuje słabiej i raczej drobne niedoskonałości. z korekcyjnych podkładów jest też Vichy Dermablend, który mam aktualnie i moim zdaniem ma podobne właściowści tuszujące, jak Unifiance w białej tubce. z tym, że raczej przy nim pozostanę ze względu na kolorystykę, bo Vichy ma większy wybór i większe zróżnicowanie, są kolory i różowawe, beżowe, jak i żółtawe, do śniadej skóry i nareszcie znalazłam idealny. natomiast Unifiance porzuciłam ze względu na niepasujące mi zupełnie kolory... Vichy ma jednak inną konsystencję, jest w pudełeczku, więc też nadaje się jako korektor, mam również Camouflage Art Deco i działa podobnie. więc jeśli masz pojedyńcze przebarwienia, a nie całą twarz do zakamuflowania, to może lepszy będzie właśnie korektor Art Deco albo podkład Vichy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferbica Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend IP: *.de.deuba.com 09.01.06, 17:00 czy ten podkład jest w kompakcie? czy nadaje się do cery suchej? jaka pojemność Art Deco Camouflage? dzięki za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend 09.01.06, 17:40 Vichy Dermablend jest w kompakcie w okrągłym pudełeczku, myślę że do cery suchej będzie dobry, łatwiej ci będzie go nakładać zwilżoną gąbeczką www.aquavitae.com.pl/catalog/advanced_search_result.php?keywords=Dermablend Kamuflaż ArtDeco ma 4 ml pojemności, wydaje się mało ale jest bardzo wydajny www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16352&cat=332&page=1 Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend 09.01.06, 21:59 popieram, że do suchej będzie odpowiedni, bo te kryjące podkłady mają to do siebie, że są raczej tłustawe i ciężkie. i rzeczywiście Art Deco jest bardzo wydajny, też mam go już baaardzo długo, mimo codziennego używania:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferbica Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend IP: 129.35.231.* 10.01.06, 10:15 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy macie jakiś sprawdzony kolor Art Deco do jasnej cery, który pokryje przebarwienia i cienie pod oczami? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend 10.01.06, 12:11 do jasnej cery polecany jest chyba nr 1, on się może wydawać lekko zielony, ale na skórze wygląda normalnie. ja mam nr 8 (bodajże, bo nie mam teraz po ręką, żeby się upewnić), ale on jest żółtawy i nie jest bardzo jasny, więc ten chyba odpada. innych nie miałam, bo ten mi pasuje, ale jak będę dziś na mieście, to mogę się przyjrzeć innym kolorom i wieczorem się wypowiem:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferbica Re: pytanko odnośnie Vichy Dermablend IP: 129.35.231.* 10.01.06, 13:51 pewnie myślisz o nr 2, bo nr 1 jest do usuwania zaczerwienień (przynajmniej tak piszą w tym linku od Ciebie),jednak najbardziej odpowiedni wydaje mi się kolor nr 8,mam tonację ciepłą, więc chyba będzie ok. najlepiej zresztą przejść się do Sephory i sprawdzić na własnej skórze... a i jeszcze jedno, czy kupowałaś ten korektor przez link, który wkleiłaś? jeśli tak to ile czasu czekałaś na dostarczenie? Cena wydaje się atrakcyjniejsza , dlatego pytam. Jeszcze raz stokrotne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 10.01.06, 12:15 Poleciłam mi go p. dermatolog ze względu na przebarwienie i rzeczywiście jest bardzo dobrze kryjącym podkładem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja111 Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 11.01.06, 17:00 Na przebarwienia: Po pierwsze - mikrodermabrazja: www.marykay.com.pl/produkty/timewise_sdm.php; a po drugie - podkład mocno kryjący: www.marykay.com.pl/produkty/plynne.php Mogę pomóc zrobić porządek z buzią! Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Podklad kryjący dobrze sine przebarwienia??? 17.04.06, 18:25 mam pytanie odnośnie artdeco poniewaz w mojej miescienie niestety nie ma porzadnej drogerii z tymi kosmetykami:((( chciałabym go zamówic przez internet jaki polecacie kolor do twarzy z bliznami po trądziku (który znich najlepiej je pokryje)?? z góry dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś