Gość: :)) IP: *.chello.pl 10.01.06, 19:05 czesc dziewczyny! od poczatku zimy mam strasznie przesuszona skore i nic mi nie pomaga :( moze znacie jakies fajne kremy nawilzajace???:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: SUCHA TWARZ :( 10.01.06, 19:09 Jak jest bardzo sucha to lepiej ją natłuścić niż nawilżać.Polecam Ci kremy ziaji-oliwkowy i masło kakaowe.Sa bąrdzo tłuste i jak czasem przesusze sobie skóre to one mi pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
catalunya72 Re: SUCHA TWARZ :( 10.01.06, 19:14 masz suchą czy normalną/tłustą ODWODNIONA? bo to nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.chello.pl 10.01.06, 19:16 niby normalna, ale w zimie zawsze mam bardzo sucha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mai Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:45 nawilżaj powietrze - najlepiej kup akwarium do pokoju :) w moim przypadku bardzo pomogło, a kolorowe rybki poprawiają humor Odpowiedz Link Zgłoś
catalunya72 Re: SUCHA TWARZ :( 10.01.06, 20:38 myślę, że pomógł by Ci krem różany Dr.Hauschka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamant Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:49 Może Ziaja Calma HLC biolipdowy. Cieszy się on dobrymi opiniami. Sama go dziś zakupiłam i będę próbować na noc,b o jest dość "treściwy". Stosuję też nawilżający z tej serii ale na bardzo przesuszoną skórę będzie on niewystarczający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.chello.pl 11.01.06, 01:10 U mnie niestety Calma HLC Ziaji, pomimo tego, ze jest do cery wrazliwej, wywolala podraznienia. Uzylam 2 razy na wieczor i buzka mnie piecze, ma czerwona skore. Wrocilam do intensywnie nawilzajacego DUO C, Lirene - pomimo roznych prob z innymi kremami, ten jednak dziala na mnie najlepiej -buzka nawilzona, nie jest po 2 minutach sucha, piekaca, czerwona. Ziaja oliwkowa, podobnie jak masło kakaowe zapychają pory, ponadto jak chyba wszytsko Ziaji, maja drazniacy mnie zapach - no i teraz mam kremy na spierzchniete usta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: SUCHA TWARZ :( 11.01.06, 01:18 Owszem ziaja zapycha pory ale przy regularnym stosowaniu.Ja robie 1-2 razy w tyg peeling,nakładam ziaje i wtedy nic nie zapycha. Odpowiedz Link Zgłoś
toja111 Re: SUCHA TWARZ :( 10.01.06, 21:35 Rada od fachowca: www.marykay.com.pl/produkty/skora_sucha.php, www.marykay.com.pl/produkty/intens_nawilzanie.php Gorąco polecam. To na prawdę prostsze niż myślisz. Służę pomocą. Znam się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:43 Mamy ten sam problem. Zimą szczególnie kiedy jest mróz.Wystarczy krem propolisowy za 12 zł. Tłusty,łatwo się wchłania, pięknie odżywia skórę, przy okazji leczy wszelkie niespodzianki w postaci trądziku czy wyprysków. Świetny przy przesuszonych ustach. Krem propolisowy Bartpol - pewnie jest w każdej aptece albo w sklepie www.bluepasaz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxwieczna Re: SUCHA TWARZ :( IP: 217.153.205.* 11.01.06, 08:04 Ja mam tak sama. A właściwie miałam. A tej zimy nie mam problemu. Za radą lekarza, zaczęam używać emolienty. Ja konkretnie używam Ceralan. Jest półtłusty, ale skóra sie po nim nie świeci, ma ceramidy. No i jest niedrogi - 30 zł za 100ml. Są różne. Spróbuj, polecam!!! www.emolienty.pl na pewno cos dobierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot a propos emolientów 12.01.06, 11:11 weszłam na polecaną stronę, bo b. mnie to zainteresowało. Obawiam się jednak, czy preparaty te nie zatykają porów; na drugim miejscu w składzie znajduje się np. płynna parafina lub trójgliceryd kaprynowy.. nie jestem specjalista od składów chemicznych, porównałam jedynie skład emolientów z listą na wizażu i już mnei tak nie ciągnię, aby kupić jakiś ich produkt. Ale może ktoś rozwieje moje obawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.zab.zigzag.pl 12.01.06, 14:16 polecam bardzo krem Oeparol z wiesiołka, półtłusty. ja mam cerę suchą , na dodatek alergiczną, a krem jest naprawde super (wiem bo wyprobowalam juz ich duzo) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss Re: SUCHA TWARZ :( 12.01.06, 18:23 mam ostatnio ten sam problem.. zastanawialam sie nad kupnem jakiegos kremu z serii NiVEA (mam wrazliwa skore) - polecacie czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxwieczna Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:53 nie bardzo:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxc :) IP: *.chello.pl 12.01.06, 19:54 ostatnio kupiłam świetną maseczkę nawilżającą - Miraculum z serii owocowy sad - z ekstraktem z wiśni - maseczka działa, jak super nawilżający krem - nie zmywa jej się z twarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.chello.pl 12.01.06, 19:58 A kremy firmy AA??:> Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: SUCHA TWARZ :( 12.01.06, 20:09 są ok..ale wolę garniera - próbowałaś - ten w żółtym słoiczku Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: SUCHA TWARZ :( 12.01.06, 20:15 Dla mnie AA były za słabe, po kilku godzinach miałam ściągniętą skórę i musiałam ponownie nakładać krem. Na zime dobry jest Hydrain 2 Dermedic, gęsty i odżywczy. A jak masz dodatkowo wrażliwą skórę to wybróbuj krem Physiogel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SUCHA TWARZ :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:15 a ja polecam IWOSTIN :) naprawde super :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: SUCHA TWARZ :( 13.01.06, 08:05 mnie Iwostin uczula :( wypróbowałam polecane emolienty, a konkretnie Aqualan L i jak na razie jest OK. Dobrze nawilża, swienie się wchlania i nadaje pod makijaż. Zobaczymy jak skóra będzie wyglądała po cąłym dniu w klimatyzowanym pomieszczeniu. Podobne działanie miał Physiogel, ale po nim twarz mocno się swieciła. Latem i wisoną problemów z cerą nie mam - zima to makabra, zatem oby do wiosny :) Odpowiedz Link Zgłoś