Gość: mari.tamini IP: 217.153.60.* 19.01.06, 11:51 Czy macie jakieś doswiadczenia z tymi kosmetykami, kremami, pudrami? A może ktoś kupił puder prasowany? ciekawa jestem czy są dobre... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrun Re: Nuxe - z apteki 19.01.06, 12:46 Próbowałam Creme Nirvanesque i serum pod oczy z tej samej linii oraz krem z miodem. Kremy dobrze się wchłaniały, nawilżały i natłuszczały. Creme Nirvanesque miał jednak zbyt ostry, odurzający zapach, aż mnie mdliło do pewnym czasie. Serum zbyt lekkie i za mało tłuste jak dla osoby po trzydziestce. Miałam nawet wrażenie jakby powieki były przesuszone. Krem z miodem wspaniały na noc i na ostre mrozy. Jednak główna wada tych produktów to skład. Na oficjalnej stronie firmy są podane jedynie same estrakty roślinne zawarte w preparatach. Natomiast cały arsenał parabenów, poliakrylamidu i zbędnej chemii został pominięty (60-65 składników to standard dla tej firmy, zdaje się). Szkoda, że tak mało w kosmetykach Nuxe z natury :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari.tamini Re: Nuxe - z apteki IP: 217.153.60.* 19.01.06, 13:30 dobrze wiedzieć. ciekawe jaki efekt dają te pudry? Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Nuxe - z apteki 19.01.06, 14:03 > Jednak główna wada tych produktów to skład. Na oficjalnej stronie > firmy są podane jedynie same estrakty roślinne zawarte w preparatach. Natomiast > cały arsenał parabenów, poliakrylamidu i zbędnej chemii został pominięty (60- 65 > składników to standard dla tej firmy, zdaje się). Szkoda, że tak mało w > kosmetykach Nuxe z natury :-( No właśnie - reklamowanie tych kosmetyków jako "całkowicie naturalnych" to kłamstwo w zywe oczy. Miałam kilka próbejk - całkiem przeciętne, jak za taką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
sandia Re: Nuxe - z apteki 19.01.06, 15:07 A czy ktoras z Was ma ten suchy olejek z drobinkami?? Jak on sie sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame Re: Nuxe - z apteki IP: *.bydgoszcz.agora.pl 19.01.06, 17:39 Raz czy dwa użyłam i rzuciłam w kąt. Może na lato, gdy słońce jest ostre, a skóra opalona jest efekt. Ale zimą żadnego. Posmarowana olejkiem twarz błyszczy się nienaturalnie i brzydko. Próbowałam użyć go na włosy - makabra, tłuste strąki. I jeszcze ten zapach zjełczałego masła. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
sandia Re: Nuxe - z apteki 19.01.06, 18:24 No to niezle. A tak sobie ostrzylam pazurki na ten olejek... Zapytam o jeszcze jedna rzecz: koloryzujacy krem-zel - czy ktos ma? Sa podobno 2 kolory - czy ten ciemny jest b.ciemny? Zapycha pory? Lekki czy kryjacy? Odpowiedz Link Zgłoś