Dodaj do ulubionych

Wrastające wloski

24.01.06, 17:27
Mam problem z wrastającymi wloskami na nogach. Zostają po nich takie
brzydkie, ciemniejsze plamki na skórze . Czy ktoś moze mi poradzić jak tego
unikać i co zrobić aby te już istniejące zniknęly? Peelingi, nawet bardzo
częste nie pomagają.
Obserwuj wątek
    • agis82 Re: Wrastające wloski 24.01.06, 19:59
      Mnie pomogly wizyty u dermatologa i leki (glownie zluszczajce te same co na
      tradzik) ktore przepisal:)
    • Gość: Olivia Re: Wrastające wloski IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 24.01.06, 21:29
      Mi pomogly kapiele z oliwka dla dzieci, tzn. kladlam sie do wanny na ok. 20
      lintu nie ukrywam ze woda byla troche goraca, pod koniec takiej kapieli robilam
      peeling.

Powodzenia
    • rupertgiles Re: Wrastające wloski 25.01.06, 01:08
      Od razu po depilacji stosuj krem delikatnie złuszczający - np. Hasceral. Możesz
      też rozpuścić aspirynę w odrobinie wody i przecierać tym nogi. Trzeba to robić
      regularnie, przez kilka dni po depilacji.

Co do starszych blizn, to spróbuj zastosować silniejsze środki złuszczające.

Najtrudniej sobie poradzić z włosami aktualnie wrośniętymi... :/
      • portretkobiety Re: Wrastające wloski 02.02.06, 16:10
        Niektóre osoby mają tendencję do wrastania włosów, włos wrasta w naskórek, może
        to spowodować stan zapalny, często dochodzi do otorbielenia się włosa – wygląda
        to nieestetycznie, stany zapalne powodują powstawanie przebarwień a nawet
        blizenek. Aby zapobiegać wrastaniu włosów trzeba regularnie złuszczać naskórek –
        po depilacji warto regularnie wykonywać peeling, masaż szorstką myjką (w
        kierunku „pod włos”), trzeba stosować balsamy zmiękczające i nawilżające skórę.
        Jeśli jest duża skłonność do wrastania włosów to polecam płyn łagodzący i
        zmniejszający tę tendencję: 1 tabletkę aspiryny rozpuścić w ½ szklance wody ,
        dodać trochę gliceryny, wymieszać, płyn stosować na wydepilowane miejsca kilka
        razy dziennie. Płyn o podobnym działaniu można kupić w gabinetach kosmetycznych
        prowadzących sprzedaż kosmetyków Depileve - jego nazwa to Folisan.

Pomocne są również preparaty łagodzące i opóźniające odrost włosów:
        - krem opóźniający odrastanie włosów BanDi
        - ampułki opóźniające odrost włosów Maystar
        - ampułki i żel opóźniające odrost włosów De Noyle’s
        - Thalgodermyl firmy Thalgo
        - Kalo firmy NISIM
        - ampułki Depileve

--
        Portret Kobiety
        • pantarejka Re: Wrastające wloski 02.02.06, 16:46
          To dopiero fachowa odpowiedź. Dziękuję bardzo!
    • Gość: ee Re: Wrastające wloski IP: *.pronet.lublin.pl 25.01.06, 17:34
      mam ten sam problem po kazdej depilacji, ale usuwam go przy pomocy gąbki z
      trawy morskiej. masuj nogi przy jej użyciu pod prysznicem
    • benefis1 Re: Wrastające wloski 26.01.06, 07:57
      Dzięki za odzew. A gdzi mozna kupić ten krem zluszczajacy? Czy jakiś konkretnie?
    • sloneczko_kn Re: Wrastające wloski 26.01.06, 18:48
      hej, miałam podobny problem z wrastajacymi włoskami, na nogach i w okolicach bikini, było bez znaczenia czy goliłam się, depilowałam czy używałam wosku; byłam tak zrozpaczona że chciałam kupić sobie Xerial10 - czytałam ze jest bardzo dobry na wrastajace włoski, ale kosztuje ok. 50 zł - i po długich poszukiwaniach znalazłam krem Keratolan 3. Okazał się idealny jako zastępstwo drogiego Xerialu i kosztuje tylko (aż) ok. 7zł!! Zawiera mocznik, tak samo jak Xerial, co prawda w mniejszym steżeniu, ale naprawdę świetnie nawilża i trochę złuszcza, skóra jest mięciutka po nim a jak pojawi sie jakiś wrastający włosek bez trudu da sie go "wyjąć" przejeżdżając gąbką podczas kąpieli. Wadą jest co prawda małe pudełko, nie wiem jak duża jest powierzchnia, na której wrastaja Ci włoski - u mnie jest to kilka miejsc i tylko te miejsca smaruję, nakładam krem punktowo na zmienione miejsca. Pudełeczko starcza mi na ok. 1 miesiac lub półtora. Aha, wogóle jest to krem do skóry szorstkiej i pogrubiałej, ale to nieważne, ważne ze działa!!! Ja jestem bardzo zadowolona, bo wreszcie skończył sie mój koszmar.
    • Gość: justyuna Re: Wrastające wloski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:27
      tez mialam ten problem i nie watro inwestowac w kremy i tym podobne... u mnie i
      znajomych najlepiej sprawdzil sie spirytus salicylowy.. od razu po depilacji
      przetrzec nogi (troche piecze) ale naprawde warto
      • Gość: dada Re: Wrastające wloski IP: 62.148.94.* 27.01.06, 10:01
        A okolice bikini?, ich raczej nie potraktuję spisytsem.
        • maciopek1 Re: Wrastające wloski 02.02.06, 15:57
          Mam niestey ten sam problem. Włoski wrastają i pozostają plamki, albo robią się
          bąble- takie jak ropny pryszcz:( Da się to usunąc, ale pozostają slady. Mam dość
          mocne owłosienie i musze się go systematycznie pozbywać, masuje rękawicą,
          sprubuję z tym kremem i spirytusem- może to cos da:)
          • portretkobiety Re: Wrastające wloski 02.02.06, 16:10
            Niektóre osoby mają tendencję do wrastania włosów, włos wrasta w naskórek, może
            to spowodować stan zapalny, często dochodzi do otorbielenia się włosa – wygląda
            to nieestetycznie, stany zapalne powodują powstawanie przebarwień a nawet
            blizenek. Aby zapobiegać wrastaniu włosów trzeba regularnie złuszczać naskórek –
            po depilacji warto regularnie wykonywać peeling, masaż szorstką myjką (w
            kierunku „pod włos”), trzeba stosować balsamy zmiękczające i nawilżające skórę.
            Jeśli jest duża skłonność do wrastania włosów to polecam płyn łagodzący i
            zmniejszający tę tendencję: 1 tabletkę aspiryny rozpuścić w ½ szklance wody ,
            dodać trochę gliceryny, wymieszać, płyn stosować na wydepilowane miejsca kilka
            razy dziennie. Płyn o podobnym działaniu można kupić w gabinetach kosmetycznych
            prowadzących sprzedaż kosmetyków Depileve - jego nazwa to Folisan.

Pomocne są również preparaty łagodzące i opóźniające odrost włosów:
            - krem opóźniający odrastanie włosów BanDi
            - ampułki opóźniające odrost włosów Maystar
            - ampułki i żel opóźniające odrost włosów De Noyle’s
            - Thalgodermyl firmy Thalgo
            - Kalo firmy NISIM
            - ampułki Depileve

Portret Kobiety
    • Gość: gościnka Re: Wrastające wloski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.06, 16:55
      Hasceral na okolice bikini???
      Ja to bym się bała...
      • Gość: Nessie Re: Wrastające wloski IP: *.acn.waw.pl 02.02.06, 17:05
        No coś ty, przecież to jest bardzo delikatny krem! Może mylisz z Xerialem?
        Hasceral bardziej nawilża niż złuszcza.
        • maciopek1 Re: Wrastające wloski 03.02.06, 12:56
          A gdzie można kupić te specyfiki??
          • Gość: Nessie Re: Wrastające wloski IP: *.acn.waw.pl 03.02.06, 14:00
            Hasceral w każdej aptece. Podobnie glicerynę i aspirynę ;)
    • benefis1 Re: Wrastające wloski 05.02.06, 23:07
      Kupiłam Xerial30 i smaruje się nim od prawie tygodnia- po jakim czasie wam
      pomoglo? Czy te stare przebarwienia znikneły?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka