Dodaj do ulubionych

Dax Cosmetics - żel z minerałami

08.11.02, 15:43
Kupiłam go niedawno, w ramach wypróbowywania różności.No i odpycha mnie ten
zapach! A właściwie smród.Nie mogę , po prostu nie mogę znieść go podczas
mycia twarzy.Używałam m.in.Garniera i Clean&Clear, ale tamte miały przyjemne
orzeźwiajace zapachy a ten mnie zwala z nóg.Czy inne kosmetyki z minerałami
Daxu też tak śmierdzą? Oprócz maseczki , bo ta ma zapach prześliczny!
Na szczęście żel oczyszcza doskonale.
Obserwuj wątek
    • ptasia Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 16:28
      szczerze mówiąc, mój żel - zużyłam ze 3 tubki - pachniał tak jak maseczka -
      tzn. morsko...
      • martaa2 Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 16:36
        Trochę jestem zdziwiona tym co piszesz,bo wszystkie kosmetyki z serii Minerały
        mają taką samą morsko-orzeźwiającą nutę.Może kupiłaś jakiś przeterminowany albo
        wadliwy produkt?
    • ariana_ Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 17:02
      Aż poleciałam do łazienki sprawdzić datę ważności, ale nie, ważny do 2004r.Nie
      mam pojęcia dlaczego tak mnie odpycha zapach tego żelu, bo maseczka pachnie
      naprawdę pięknie.Poza tym śmierdzi mi on tylko podczas mycia, już po- jest OK i
      czuję wtedy zapach maseczki.
      • ariana_ Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 22:13
        Wiesz, szkoda mi, bo oczyszcza naprawdę dobrze.Poza tym ledwo go
        napoczęłam.Postanowiłam się przemęczyć.W końcu nic nie jest wieczne, nawet
        żel. :)
        • ariana_ Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 22:15
          Rzecz jasna ta odpowiedź miała być do Małgosi.Coś mi się w koputerze pokićkało.
    • ladyblue Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 17:16
      maseczka i krem na dzień pachna tak samo - morzem :) natomiast krem-żel pod
      oczy nie pachnie w ogóle (byłam rozczarowana bo ten morski zapach mi sie bardzo
      podoba) :)
    • hokusai Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 18:10
      Zdaje sie, ze sie wyroznie negatywnie w gronie milosniczek Mineralow. Mnie
      odpycha ten "morski" zapach od maseczki. Dla mnie ona pachnie... ryba, wiec
      skojarzenie w kosmetyce malo atrakcyjne. Zawsze sie przemagam do uzycia tej
      maseczki (jest faktycznie b.dobra) i przypominaja mi sie katusze z dziecinstwa
      pt picie tranu i mysl o jego pozniejszych zbawiennych skutkach. Pozdrawiam
    • elve Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 08.11.02, 19:41
      słowo honoru, one dla mnie pachną identycznie!
      dziwne, że nosy się tak różnią, prawda? właściwie jaką mamy gwarancję, że
      świat, w którym żyjemy jest w istocie tym samym światem? skoro zapachy można
      odbierać różnie, to może tak samo jest z kolorami, dźwiękami i całą resztą?
      może tak naprawdę żyjemy w zupełnie różnych uniwersach? tak się nad tym czasem
      zastanawiam i tem post mi o tym przypomniał...
      • ptasia Re: do elve 08.11.02, 19:51
        :-))) no pewnie. względność. światy równoległe wszędzie dookoła.
        "zyjemy na archipelagach
        a ta woda, te słowa
        cóż mogą, cóż mogą książę..."
        ale i tak: there is no spoon, więc nie należy się przejmować.
        • yassna Re: do elve 08.11.02, 20:28
          if there's no spoon to mnie też nie ma... i nie ma komu się nie przejmować :)
          i bądź tu mądra.
    • Gość: milene Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami IP: *.w.club-internet.fr 08.11.02, 20:07
      Tez jestem w posiadaniu tego zelu (przez pomylke zreszta) i nie moge go uzywac
      ze wzgledu na zapach. Jest dla mnie odpychajacy.
    • Gość: Małgosia Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.11.02, 22:03
      Zel z minerałami Dax Cosmetics. jest bardzo fajny. Jesli twoj smierdzi to go
      wyrzuć natychmiast.
      • Gość: lulea Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 23:44
        to nie kwestia rzeczywistego smrodu tylko odczucia, ja powiem ze mnie seria
        minerały tez dziala na nerwy, choć jest b. dobra: zapach jedst dla mnie za
        słodki i za mdły, kojarzy mi się z zepsutą słodka herbatą. Wolę zapach serii
        Chiskie zioła.
    • Gość: Madziulka25 Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 16:36
      Pod wpływem postów zachwalających maseczkę z minerałami kupiłam ją i.......
      okropnie się rozczarowałam. Zapach strasznie mnie drażni, okropny. Wszyscy
      zachwalali,że pachnie cudnie morzem, w końcu doszłam do wniosku, że coś z moim
      powonieniem musi być nie tak :-). Dobrze,że nie jestem odosobniona w niechęci
      do lini zapachowej produktów z minerałami:-). Pozdrawiam.
      • coralin Re: Dax Cosmetics - żel z minerałami 09.11.02, 17:26
        Piszesz,że rozczarowałaś sie zapachem. A czy skutecznością , działaniem też? Ja
        stosuję krem Effaklar K ,którego zapachu bardzo nie lubię. Trochę mnie
        odrzuca,ale sam produkt służy mi świetnie.A rozbieżnym opiniom na temat zapachu
        serii z minerałami DC wcale sie nie dziwię. Pachnie ona niby morsko i dla
        niektórych to powiew świeżości,a niektórym przypomina smrodzik glonów lub
        zepsutych ryb. To tak samo jak z orientalnymi składnikami:jednym kojarzą się ze
        zmysłowością,a innym z wonią nieświeżego ciała.Podobnie jest z zapachem płynów
        zmiękczjących, mnie te pachnące niby oceanem po prostu śmierdzą.To sprawa
        indywidualna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka