Dodaj do ulubionych

czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn??

27.01.06, 19:33
mialam tradzik teraz blizny przebarwienia.chce sie ich pozbyc uzywam acne-
derm,chce isc na mikrodermabrazje,mzoe laser. doradzicie mi?czy cera "po
przejsciach "ma szanse byc gladka jak pupa niemowlaka?znacie przyklady?mzoe
swoje?
Obserwuj wątek
    • carolinascotties wyszukiwarka - 27.01.06, 19:36
      było już tysiąc wątków!
      • melaska1 tego watku brak 27.01.06, 19:43
        znam dokonale ten temat sledze ciagle to forum,ale uwierz nie ma jnic na temat
        EFEKTOW jakiegos zabiegu!sa tematy:mikrodermnabrazja,laser,glliko,kremy,ale
        nikt jescze nie napisal o efektach tylko pojawily sie pytania.chce wiec ustalic
        czy komus sie to udalo?tj doprowadzic cere do stanu gladziutkiej po okresie
        blizn,przebarwien.jakie sa sposoby na to to ja w teorii wiem,rowniez z tego
        forum.,ale zaden konkter nie pada.uwierz
    • Gość: dwa_buciki Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 19:42
      Ja mam:)

Chyba, że akurat zrobi mi się jakaś mała krosta i wtedy rozpaczam, bo mam
      świadomość, jak łatwo można zamienić się w potworka;)
      • melaska1 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 27.01.06, 19:44
        dwa buciki,napisz prosze wiecej!jakie zabiegi stosowalas?u kogo sie leczylas?
        mam tu na mysli nie leczenie tradziku lecz powierzchni po tych
        perypetiach...napisz
        • Gość: ppp Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.aster.pl 27.01.06, 20:07
          jestem po 8 mikro i 2x kwasy (20 sekund). efekty sa naprawde widoczne - choc
          dopiero po miesiacu. ja mialam ,podziurawiona, twarz i b b zatkane pory.
          zdecydowanie po tych zabiegach /raz co 8 dni/ zostalo to wszstko splycone choc
          nie do konca. w pazdzierniku raz jeszcze ide na mikro i po tym kwas / chyba ca
          80 stezenie).robilam w instytucje urodu na pl Konstytucji w W-wie. wiem od
          kosmetyczek na twarzy.
          • melaska1 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 27.01.06, 20:14
            ppp dzkei twoja rada jest bezcenna.wlasnie o takie glosy mi chodzi-nie bylo ich
            dotchzcas na forum,nie zglaszamy problemow lecz szukamy tych szczesliwych
            kobiet ktorym udalo sie osiagnac spektakularny efekt w powrocie do gladkiej
            cery.slyszlalam ze laser na przebarwienia jest super wiece cos?
            • pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 27.01.06, 20:47
              ja własnie przed chwilą wróciłam z pierwszej mikrodermabrazji. Ciężko zatem
              mówić o efektach. Mam lekkie przebarwienia i dwie blizny dołkowate, nie za
              duże. Podobno każda dziewczyna reaguje inaczej . jedna potrzebuje 5-6 zabiegów
              inna 12. tak powiedział Pan doktor i powiedział , że jak to na mnie działa,
              będzie wiedział po tym pierwszym zabiegu. Ja chodzhe do elite- centrum
              laseroterapii na Kabatach i tam ten zabieg robi dermatolog. Wspominał coś o
              laserowej mikrodemrbrazji na powazniejsze przebarwienia- koszt 7tys. i 3
              tygodnie nie wychodzi się z domu. No ale na szczęscie powiedział, że dla mnie
              to niepotrzebne.Zreszta 3 tygodnie to kupa czasu.... Laserem wyrównuje się
              koloryt skóry i zalecał go po zabiegam mikro, ale na laser się raczej nie
              zdecyduje.
              • melaska1 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 27.01.06, 20:58
                pomidorku,mnie wlasnie tenze laser interesuje,podaj adres i tel tego
                gabinetu.bede wdzieczna.i licze na twoje komentarze po koljenych zabiegach.ja
                niestety mam znacznie gorsza od ciebie cere-sporo blizn,przebarwien masa..
          • matysia_k Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 27.01.06, 21:29
            Pracowałam Tam:) Mają słaby aparat do mikrodermabrazji, ale powiedz, kto cie
            prowadził\>? Jest tam po mnie jakis inny lekarz?
        • Gość: dwa_buciki Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:17
          No dobrze, więc ja miałam prawdziwą masakrę na twarzy (trądzik "normalny", dwa
          razy trądzik androgenny, załamka... od 11 roku życia się zaczęło, zaleczony w
          wieku 14-15 lat, potem już trądzik androgenny od 16-19). Też miałam twarz w
          różowo- sinych plamach, a najpierw zamiast twarzy miałam jednego wielkiego syfa,
          strupa albo bliznę- jak kto woli.

Teraz mam idealnie gładką twarz, bez żadnej blizny (chyba, że po krostce, która
          zrobiła mi się kilka dni temu), bladą i jednolitego koloru. Co prawda pod
          wpływem zmian temperatury lubi się różowić, ale tak.. normalnie. Może to te
          osławione naczynka- nie wiem, nie znam się. Ale skóra jest bardzo ładna, tak że
          mogę spokojnie nie używać podkładów (chociaż mam małą obsesję;))

No i co zrobiłam, żeby taką mieć? Otóż nic nie zrobiłam. Nigdy w życiu nie byłam
          u kosmetyczki. Ani nie stosowałam żadnych specyfików z apteki (oprócz tych
          przepisanych przez dermatologa, w czasie leczenia u niego), kwasów, kremów, i
          wszystkiego innego. Samo przeszło. Kilka razy się opaliłam ( a skórę mam bardzo
          jasną) i zeszły przebarwienia i blizny. Po prsotu trzeba trochę czasu...
          • Gość: aneettee po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:16
            Nie zgadzam sie z Toba... To sa wszystko kwestie indywidualne.Jednemu przejdzie
            samo, a inny bedzie sie meczyl kilka dobrych lat, zyskajac coraz to nowe
            blizny, przebarwienia...ktore z wiekim wygladaja coraz gorzej (bo skora
            wiotczeje i sa coraz bardziej widoczne).Dlatego w sprawach skory warto dzialac
            od razu, a nie czekac az samo przejdzie! Bo mozemy sie nie doczekac i bedzie
            juz za pozno.. Wszystkich zachecam do zwalczania tego paskudztwa od razu!! Ja
            na szczescie nie mam duzych blizn, ale jakies kropeczki sa:( Wybieram sie na
            mikrodermabrazje diamentowa i mam nadzieje ze bedzie w koncu lepiej. :)
    • Gość: justa Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:09
      up
      • Gość: aderty Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:03
        Miałam bardzo głebokie blizny po trądziku i zastosowałam Kolagen Aktiv prof.
        Przybylskiego z Gdyni. Blizny sa, lecz o wieele plytsze i mniej widoczne.
        Naprawde szczerze polecam. zuzylam caly pojemniczek.
        za kilka dni zaczne stosowac Veraderm.
        pozdrawiam
    • Gość: Mika Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.246.jawnet.pl 28.01.06, 14:47
      Z trądzikiem walczyłam wiele lat. Miałam jego najgorszą chyba odmianę.
      Wygladałam tak okropnie, że przez dwa lata nie wychodziłam z domu.
      Niczym nie dało się go wyleczyć, żadne lekarsstwa nie pomagały. Tysiące
      diagnoz, tysiące lekarzy, wszystko na nic. Z czasem sam ustąpił.
      Niestety zostawił paskudne blizny i przebarwienia, które zniekształciły moją
      buzie. Okropnie wygladałam! Sama rozpacz! I tak zaczęła się moja kolejna walka,
      tym razem z bliznami. Poddałam się paru zabiegom, ale efekty były mało
      spektakularne. Smarowałam twarz wszystkim o czym się dowiedziałam. Też nie było
      super cudu! Znowu potrzebowawałam czasu. Dziś moja twarz wyglada jako tako, do
      ideałów nie należy. Dalej katuję ją, czym tylko się da. O czym tylko
      przypadkiem się dowiem. W tej chwili jestem na kuracji Glyco - A. Czas pokaże!
      Tak więc w moim wypadku, na piękną cerę muszę jeszcze długo poczekać ...
      Pozdrawiam wszyskich, którzy tak jak ja, walczą z niedoskonałą skórą ... :)
      • Gość: do Melaski Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.aster.pl 28.01.06, 14:57
        Elite- wąwozowa 8 na Kabatach am chodzę albo Pereca 2. Dzisiaj skóra już
        wygląda normalnie, troszke zaróżowiona, ale widze że powarca do normalnego stanu
      • Gość: pomidorekk do melaski IP: *.aster.pl 28.01.06, 14:58
        ach to przed chwilą to byłam ja, tylko temat nie tam gdzie trzeba wpisałam:)
        • Gość: pomidorekk do matysi_k IP: *.aster.pl 28.01.06, 15:00
          pracoweałas tam na Kabtach? jak to mają słaby aparat? co to dla mnie oznacza?
          No i gdzie w warszawie jest dobry aparat? Nie pamiętam nazwiska lekarza, który
          mi robił zabieg, ale był bardzo sympatyczny- wysoki brunet. Nie wiem czy
          Grzegorz nie miał czasem na imie.
          • Gość: melaska1 pereca 2-znam to miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:58
            tak Grzegorz Kolodziejski-znam go!robil mi 2 razy mikro,ale zrezygnowalamm bo
            postanowilam najpierw wyleczyc tradzik.on cos wspominal o laserze ale
            niewiele.ciekawe dlaczego.moim zdaniem moja twarz swietnie sie kwalifikuje-
            blizny,przebarwienia,slyszlaam zze laser pomaga nawet na lekkie zmarszczki to
            prawda?tak marze by mi pomogl...
            • Gość: pomidorekk Re: pereca 2-znam to miejsce IP: *.aster.pl 28.01.06, 22:53
              Trzymam kciuki za ciebie. Myślę, że warto zaryzykować. Czy po tych dwóch razach
              mikrodermabrazji widziałas efekty jakiekolwiek? Bo Pan doktor powiedział, że
              różne sosoby róznie reaguje- niektórym wystarczy 5-6 razy a niektórym 12. Te 12
              zabiegów to mnie troche przeraża...
              • Gość: melaska1 piekna cera po okresie blizn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:56
                wiesz co,ja wtedy jescze mialam tradzik,wiec ten zabieg mam wrazenie rozsial
                bardziej wypryski.cera musi byc zdrowa gdy sie poddajemy temu zabiegowi.po 2
                zabiegach trudno rozsadzac czy jest skuteczny-uwazasz ze wykonanie ok 10
                zabiegow na Boga musi pomoc!przeciez to zdzieranie anaskorka,a wiec tego z czym
                mamy problem-blizny itp.
                marze o tym laserze,slyszlaam ze jest taki gabinet w wawie :epi
                centrum,slyszalyscie?tam lasery stosuja na tardzik,blizny zmarszczki nawet.czy
                w ogle komus udalo sie wygladzic idelanie cere po okresie blizn itp
                • Gość: sa Re: piekna cera po okresie blizn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:03
                  up
              • Gość: kati Re: Glyco-A IP: *.jmdi.pl 28.02.06, 20:15
                Czy można jednocześnie chodzić na mikrodermobrazję a w domu stosować Glyco-A?
                Czy jedno wyklucza drugie?
                Jestem po pierwszym zabiegu mikro i jeżeli ta maść miałaby mi pomóc na dołki po
                krostkach to chętnie bym spróbowała ale na razie nie chcę rezygnowac z mikro.

pozdrawiam
          • matysia_k Re: do matysi_k 11.02.06, 15:20
            Czekaj, czekaj, pracowałam w Instytucie KOemtyki Estetycznej, na Pl.KOnstytuji
            i tam robienia ani lasera ani mikro nie pooecam, bo sa tam starsze maszyny i
            tylko kosmetyczki.
            Nie myslałam o Kabatach,
    • Gość: up Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:22
      up
    • Gość: up Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.lodz.msk.pl 30.01.06, 10:57
      tez jestem ciekawa czy sie komus udalo ja wierze w Zorac który stosuje z uporem
      maniaka i kwasy AHA i BHA-Salicam
      • Gość: ?? ile kosztuje mikrodermabrazja? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 30.01.06, 11:16
        ile przecietnie trzeba miec zabiegow na takie srtednie przebarwienia ???
        pozdrwoki
        • Gość: d Re: ile kosztuje mikrodermabrazja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:39
          to zalezy jak duze masz blizny.czasem 5 czasem 12.tak slyszlaam.12 musi chyba
          pomoc to w koncu scieranie naskorrka prawda?a ten laser?robila ktoras/?
    • Gość: martynika80 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.nowiny.net 30.01.06, 11:50
      oczywiście, że masz szansę na piękną cerę. Ja miałam strszną buzię, po 10
      latach walki z trądzikiem. Teraz mam buzię, jak to powiedziała mi niedawno
      koleżanka "jak pupa niemowlaka". To najwspanialszy komplement jaki w życiu
      usłyszałam. Najistotniejszy, bo jednak ładna cera to u kobiet bardzo ważna
      sprawa. Teraz mam buzię gładką, jasną, o zaledwie kilku (2- 3 ledwo widocznych
      plamkach), wiem jednak że i te wkrótce znikną. Tej wiosny i latem bedę mogła po
      raz pierwszy od bardzo, bardzo dawna wystawiać buzię do słoneczka, i opalać
      się. Dobrze, że używasz Acne - dermu, mi własnie on pomógł. Po pierwsze
      wyleczyć się z trądziku, po drugie pozbyć blizn. Dodatkowo myłam buzię
      płatkami owsianymi, i co kilka dni robię peeling z kawy. Rezultaty są jak już
      wspomniałam wspaniałe. Oczywiście raz na jakis czas pojawi się jakaś krostka,
      jednak szybciutko smaruję ją acne- dermem i po kłopocie. Zresztą staram się
      pamiętać o tym by przynajmniej co 2 - 3 dni stosować na noc tą maść.
      Profilaktycznie. Sama kiedys wybierałam się na kwasy, myslałam o innych
      zabiegach. Jednak trochę sie bałam. Potem zaczęłam stosować acne - derm i już
      nie musiałam o innych metodach myśleć. Oczywiście trzeba czasu na to by maść
      pomogła. Ja stosuję ją od lipca. Im świeższe przebarwienia, blizny tym
      szybciej maść je usunie, z tym starszymi trzeba nieco dłuzej poczekać. Ale
      pomoże na pewno. Kiedyś stosowałam cepan, ale jakoś tak mi nie pomógł. Wykaż
      się tylko cierpliwością, a efekty będą na pewno bardzo fajne. Powodzenia!
      • Gość: Iza Rany, co Wy robicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:34
        Czytając ten wątek zastanawiam się co Wy dziewczyny robicie z buziami, że macie
        takie problemy? Ja też miałam okropne pryszcze, ale na żadne takie zabiegi i
        inne cuda nie chodziłam, po prostu nie majstrowałam przy nich, stosowałam
        punktowe żele i tyle... Nigdy nie miałam zadnych blizn ani przebarwień, chociaż
        problem z pryszczami miałam jeszcze na studiach, wtedy zaczęłam brać pigułki
        anty i problem zniknął. Teraz się zastanawiam z czego to wynika, że macie takie
        przeboje z bliznami...
        • Gość: melaska1 piekna cera po okresie blizn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:11
          co robimy?juz pisze.otoz ja np wycickalam,dotyka;lam nie zawsze czystami
          rekoma twarzy,cos tam majstrowalam przy twarzy.czasem wyspryski sie
          rozsiewa;ly,teraz mam na twarzy blizny przebarwienia,marze by je usunac uzywam
          acne-derm,chyba pwoli dziala,licze na wiecej.niezaleznie od tego chce isc na
          zabieg,najlepiej laserowy bo mzoe pomoze.mialyscie?ponoc pomaga na sam tradzik
          i slady po nim."pupa niemowlaka"-nie ma piekniejszego komplementu!tez tak
          chce...
        • Gość: emka Re: Rany, co Wy robicie... IP: *.net-serwis.pl 30.01.06, 15:17
          a z głębokości trądziku i zdolności organizmu do zwalczania zapaleń i gojenia
          to wynika
      • madziorka221 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 11.02.06, 22:42
        peeling z kawy ciekawe........ a jak to sie robi........

acha i ten krem acne -derm czy on jest dostępny bez recepty i czy po nim wolno
        sie opalac - prosz o info.......
        • Gość: pani darkbloomowa PO CO? IP: *.91.153.128.clearwire.be 15.02.06, 11:38
          czy wolno sie opalac? ustawowo nie jest to zakazane wiec wolno
          pytanie tylko PO CO???
          najpierw wywalacie kupe kasy na zabiegi , tylko po to zeby wysjc z domu " i
          nareszcie sie poopalac"?
          i narobic sobie plam poslonecznych, nabawic sie zmarszczek za pare lat ?
          a potem powrocic do zabiegow, bo cera juz nie jak pupcia niemowlaka tylko jak
          pomarszczony tylek dziadzia?
    • Gość: ania Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:38
      wlasnie czy ma??
    • Gość: zadie Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: 150.254.90.* 09.02.06, 13:22
      a ja stosuje zawisinę, którą przepisałam mi moja dermatolog; najpierw leczyłam
      trądzik szarą pastą- maską (spałam w niej calą noc), a teraz mam białą; pomogło
      mi już raz, ale niestety później miałam powrót, bo trochę to wszystko
      zaniedbałam (myślałam, że już będzie OK i dałam sobie spokój z niezbyt
      przyjemnie pachnącymi maskami); mam nadzieję, że i teraz pomoże!
      • Gość: dunia23 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:37
        A co to wogóle jest to acne derm?pomaga na blizny i ile kosztuje?
        • Gość: Pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 09.02.06, 13:49
          Podobno pomaga ale po kilku miesiacach wytrwałego smarowania - na zasadzie
          złuszczenia naskórka. Ja nie stosowałam więc nie wiem.
          Postawiłam na szysza metodę, bo chce efektyjuz na wiosne i chodze na
          mikrodermabrazje do dermatologa- złuszczanie mechaniczne skóry przy mocy
          takiego urządzenia z diamentową końcówką.
        • Gość: Pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 09.02.06, 13:50
          Acne Derm kosztuje ok. 20 zł.
          • Gość: ania a laser? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:00
            nie wiem czy to rzetelna rada ,ale babki z zakladu kosmety-dermat polecily mi
            laser.mzoe tylko po to by miec klientke?probowalyscie?kiedys jedna dziewczyna
            na forum zosatwila post:super na przebarwienia-w ktorym pisala ze IPL jest
            doskonaly na nie wlasnie.nie wiem czy probowac i ryzzykowac kase?mze na
            przemian z mikrodermabrzja?pomidorku!pisz jesli widzisz efekty po mikro ok?
            skora schodzi?blziny masz duze?slady po tradziku? myslisz ze mikro mzoe pomoc -
            scierajac skore-na zmarszczki delikatne wokol oka?
            • matysia_k Re: a laser? 11.02.06, 15:18
              Kuracja IPL bardzo dobrze wpływa na tradzik, ale mam tu na mysli zmiany ropne,
              guzy podskórne.Na zaskórniki zdecydowanie mikro.
    • asiaczek22 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 09.02.06, 14:19
      Ja nie jestem szczesciara, ktorej blizny po tradziku same przeszly. Z reszta nie wierze, zeby
      komukolwiek same przeszly BLIZNY potradzikowe, czyli dolki. Zaczerwienienia po pryszczech owszem,
      przechodza same, ale to nie sa blizny!

Mi pomogl Glyco-A. JEDYNE co mi pomoglo na dloly po tradziku. A stosowalam chyba wszystkie
      specyfiki przeciwtradzikowe oraz te przeciw bliznom (cepan, contratubex, masc silikonowa veradern,
      plastry siliconowe silon).
      Wrzuc sobie Glygo-A w przedladarke, ja juz pisalam na tym forum o EFEKTACH tej kuracji. Dodam
      tylko, ze oprocz codziennego lub co drugi dzien stosowania tego kremu, warto sobie zrobic kilka
      mocniejszych kuracji, kiedy ma sie kilka dni pod rzad, gdy mozna sobie pozwolic na niewychodzenie z
      domu. Na zmarszczki i niewielkie dolki nie jest to potrzebne, ale te najwieksze bez tego sie calkowicie
      nie splyca.
      • Gość: Bridittien Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.02.06, 19:17
        Wiem,że to troszkę obok tematu, ale pragnę przestrzec przed stosowaniem lasera
        na tradzik, nie zas (jak w temacie) na blizny. Mój brat poddal sie kuracji
        laserowej i bylo super przez... tydzien. Wydal 750zl, byl na 5 seriach, i
        cieszyl sie, bo po piatej wrocil bez jednej krostki i grudki, wszystko pod
        skorą wydawalo sie idealnie czyste. Umowil sie nawet z dermatologiem na
        usuwanie plamek. Niestety po kilku dniach problem powrocil, kasa w błoto.
      • madziorka221 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 11.02.06, 22:52
        co to za substancja Glyco A to jakas masć czy cos??? jak mozna to dostac bez
        recepty czy ta jest konieczna a i jakajest cena?? dzieki za odp.
    • asiaczek22 Hej, żadnych innych propozycji? 11.02.06, 08:27
      up
      • Gość: ania Bridittien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:24
        schchaj napisz prosze cos wiecej.moze dlatego laser nie zadzial,bo brat zrobiol
        zabieg w czasie gdy jeszcze ma tradzik?ja tak zrobilam mikrodermabrazje i
        tragedia-rozsialam wypryski po cerze.mzoe co innego jesli wykona sie zabieg juz
        na same plamy,blizny a nie na chora cere?mzoe dlatego twoj brat nie mial
        rezultatow??to wazne dla mnie bo ja wielkie nadzieje pokladam w tym laserze...
        • Gość: cxc słyszałam o urynoterapii... IP: *.chello.pl 11.02.06, 14:28
          że pomaga, znam jedną osobę, która wyleczyła buzię z okropnego trądziku -
          wygladał, jak różowaty..
          • Gość: ADA Re: słyszałam o urynoterapii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:30
            cxc-napisz wiecej prosze.czy mzoesz zostawic swoj mejl gazetowy?lub odpisz na
            moj. melaska1@gazeta.pl
            zapytaj te osobe co to za bieg.tradzik leczy a slady tez?przebarwienia?ile
            kosztuje?
        • matysia_k Re: Bridittien 11.02.06, 15:25
          To normalne po mikrodermabrazji, ze wystepuje wysiew zmian- skóre otwiera się i
          dociera się głebiej, podraznia.. Własnie w tym rzecz, zęby ja dogłebnie
          oczyscic. A jak zamierzasz to zrobic? włąsnie tak skóa eliminuje te
          zanieczyszczenia- robia sie zmiany i wszystko się ewakuuje na zewnatrz. Chyba
          wam lekarz to tłumaczył albo kosmetyczka? Jelsi nie, zmiencie ich.Ja swoje
          pacjentki zawsze uswiadamiam.
          • Gość: ada Re: Bridittien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:28
            uswiadomil,ale ile ja mam sie jeszcze leczyc?biore tetralysal ok 6 miesiecy,ale
            i tak co jakis zcas co mi wyskakuje.jak ja oczyscic zueplnie?a te zabiegi na
            moje obrzdlwe prrzebarwenia?da sie to usunac?jak?laser?slyszalalm tez o
            mikrodermabrazki krysztalkami?
            • Gość: Pomidorekk po 2 zabiegu mikro IP: *.aster.pl 11.02.06, 17:22
              czoraj byłam na drugim zabiegu. Fakt że wypryski wychodza na zewnątrZ- mi dzien
              po zawsze jeden na czole, ale szybko schodzi.
              Z tego co czytałam mikro nie rozsiewa trądziku tylko własnie uwalnia brudy na
              zewnątrz, a to co innego.
              Ja po drugim zabiegu widzę, że lekarz mi troche mocniej przytrł jedne policzek-
              czerwony niestey jest (chyba malutkie ranki sie porobiły). Ale widzeże skóra
              się poprawia. serio. Mówię o przebarwieniach, bo na dołki podobno najlepsza
              jest dermabrazja laserowa. Wykonuje ja tylko jedna klinika w Warszawie. Nie
              wiem czy się na to zdecyduje- rasczej nie- mam tylko 2 dołki i to niewielkie.
              Poza tym, to już zabieg ze znieczuleniem i mogą być powikłania.
              • Gość: ada Pomidorekk IP: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:27
                sluchaj ktora klinika robi laserowa ?sankowski?to starsznie radykalne.
                a nie slyszalsyscie o laserze IPL?na przebarwienia?
                • Gość: dunia23 do pomidorekk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:29
                  a stosowałas kiedys glico-A???
            • matysia_k Re: Bridittien 11.02.06, 18:58
              Na przebarwienia i dołki , blizny proponuje mocneijsza wersję micro niz
              kryształkami- tzw.głowica diamentowa.
              A co do lasera, to mówiłam o leczeniu zmian ropnych, usuwanie blizn to proces
              inwazyjnego zdejmowania powierzchniowych wartsw skóry- musisz siedziec domu,
              bo twarz bedzie po prostu jedna raną.
              Tetralysal 6 mcy?? a po co? Wg mojej wiedzy prowadzi sie to leczenie ok.3 mce,
              6 to juz maksymalnie długo..

Napisz mi jak u pana doktoras wygląda zabieg, co Ci po kolei robi?
    • woland76 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 12.02.06, 10:39
      Witam
      mnie równiez przez lata gnębił problem trądziku - dołączę się więc do dyskusji.
      Leki przepisywane przez dermatologów dzialały okresowo (najczęściej łuszcząc
      całą skórę ;) ), tetracyklina nie dała efektów, skóra uspokoiła sie dopiero
      kiedy zaczęłam brać pigułki horm.
      Jedna z moich koleżanek, która miała naprawdę zniszczoną przez trądzik twarz,
      zdecydowała się na zabiegi złuszczające u jednego z białostockich lekarzy.
      Efekty były zadziwiające - blizny zniknęły niemal całkowicie, nowe wykwity
      przestały się pojawiać. Leczenie całościowe - mikrodembrazja w gabinecie
      dermatologa, kosmetyki tylko dermatologiczne. Po wydaniu ok. 15 tysięcy PLN na
      leczenie zaraziła się ospą od swojego synka (nie chorowała w dzieciństwie) - w
      efekcie problemy skórne powróciły, blizny również. Ale śmiem twierdzić, ze
      gdyby nie choroba zakaźna, nie byłoby takiego nawrotu.
      Ja skusilam się na zabiegi kwasami owocowymi u zaprzyjaźnionej kosmetyczki.
      Fakt, główne zastrzeżenie przed zabiegiem to takie, ze skóra musi byc
      pozbawiona jakichkolwiek ropnych wykwitów. Ale mówimy o bliznach ( trądzik
      leczył dermatolog i endokrynolog, kosmetyczka jedynie upiększała) - 10 zabiegów
      na jesieni, kolejne 10, rok poźniej - koszt ok. 300-600 zł (za komplet).
      Od tamtej pory pojawiają się czasami jakieś zmiany, ale stare przebarwienia
      zniknęły, a nowe znikają dużo szybciej niz te poprzednie. Zabieg nie likwiduje
      głębokich zmian, blizn i dołków - wygładza jedynie skórę, odświeża koloryt,
      oczyszcza z czopów itp. Aha - po pierwszym lub drugim zabiegu trochę
      mnie "wysiało" - ale to podobno natruralne, kiedy skóra sie oczyszcza i kiedy
      złuszcza sie warstwę martwego naskórka.
      Od tej pory raczej nie narzekam. Tak jak wspomniałam - pojawiają się od czasu
      do czasu jakieś krostki, ale nie są to głębokie, ropne wylewy, tylko takie
      sobie, łatwe do wysuszenia tonikiem i maściami krostki.
      Mam świadomość, że każda cera reaguje w typowy dla siebie sposób, ale dla
      mnie ten zabieg był naprawdę "plasterkiem na zbolałą duszę"
      Alexandra

• Gość: ada do matysi-k. gdzie wykonam te mocna mikrodermabraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:49
        6 miesiecy biore ten lek,bo on jeszcze mi nie pomogl.licze na to ze dluga
        kuracja cos zmieni.ciagle w zasadzie cos nowego mi wyskakuje i tyo mnie
        zalamuje.
        sluchaj napislas co o mocniejszej mikro glowica diamentowa.napisz prosze gdzie
        to wykonam w wawie??mnie zaproponowano e zakladzie bella wlasnie te mikro
        krysztalkami mwoiac ze to najlepszy na moja fatalna cere sposob.mialam 2 razy
        inna mikro -zwykla rzeklabym i bez efefktow,wiem po 2 razach trudno sie czegos
        spektakularnego spodziewac. mnie trapia:blizny,przebarwienia, nie mam kawalka
        twarzy bez nich!to zalamujace,gdy patrze na rowiesnice ktore ciesza sie cere
        dziewczynki i wyglada ona u nich jak pupa niemowlaka.czy ja mam na to szanse?co
        mam zrobic?diamentowa mikro?gdzie /?jakie efekty?koszt podobny?
        • Gość: {pmidorekk Re: do matysi-k. gdzie wykonam te mocna mikroderm IP: *.aster.pl 12.02.06, 13:32
          ja jeszcze dodam jeszcze jedno pytanie do tej diamoentowej mikro:
          - jak wygląda skóra po? czy taj jak po zwykłej mikro?
          • Gość: diamentowa Re: do matysi-k. gdzie wykonam te mocna mikroderm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:59
            no wlasnie...daje ona bardziej spektakularne efekty?jest lepsza?boje sie caly
            czas ze te mikro dadza efekt ale na chwile!czy to mozlwe?wydac kase na serie np
            10 zabiegow po to by miec efekt na kilka miesiecy?jak to jest u was/?polecano
            mi krysztalkami,nie wiem gdzie sie robi diamnetowa...pomozcie
        • matysia_k Re: do matysi-k. gdzie wykonam te mocna mikroderm 13.02.06, 00:02
          Witam Was..

Nie wiem gdzie jeszce maja konsćówke diamentowa w Warszawie.. No coz mam
          napisac,że ja mam? nie traktujcie tego jako reklamy, chetnie wam pomogę,
          przyjdzcie do mnie na bezpłatna kosnultacje i wszystkiego sie dowiecie.. dla
          forumek moge bez problemu sobie na to pozwolić.
          KOszt takiego zabiegu to 150 zł. Jak sie wygląda? Zaleyz od skóry.Jesli jest
          cienka to oczywiscie zaczeerwienienie utrzymuje sie dłuzej niz na grubej
          skórze.. Ja sie sama z tradziku tym wyleczyłam wiec zobaczycie efekty na mnie:)
          Po zabiegu jest zaczerwienienie oraz po 2-3 dniach moze się łuszczyc skóra oraz
          może byc wysyp zamin.
          Napiszcie na maila gazetowego, to napisze wam gdzie przyjmuję.
          Matysia
          matysia_k@wp.pl
          • Gość: Anka Re: do matysi-k. gdzie wykonam te mocna mikroderm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:29
            matysia.napisalas,ze sama sie wyleczylas,mozesz mi napisac czy seria zabiegow
            diamentowa ci wystraczyla?np 10?nie musialas powtarzac po tym czasie?wiesz bo
            mnie przeraza,ze bede musiala "przypominac skorze"ten zabieg.kraza takie
            informacje ze mikro jest jak oczyszczanie(w uproszczeniu oczywiscie" tj kilka
            zabiegow nie wystarcza,trzeba ciagle np co kilka miesiecy je wykonywac, czy to
            prawda?moga odnowic sie plami?blizny ?przebarwienia?dla mnie -jesli tak jest-
            pieniadze na to poswiecone sa wyrzucone,1500 zl"(za 10 zabiegow),ktore i tak
            trzeba powtarzac.nie odbierz tego jako atak,ja po prostu mysle ze wiele kobiet
            nie wierzy w cuda i mimo ze chaialoby uwierzyc ze 10 zabiegow-seria
            wystarczy,tak jednak zastanawia sie czy to prawda.nie mam jakis kraterow,mam
            sredie plami,przebarwienia i boje sie ze kilkanascie zabiegow ktore wykonam nie
            wystarcza,tj ciagle bede musiala je wykonywac.czy tak?
            dziwi mnie tez cena.zwykle za mikro placi sie 200zl. u ciebie mniej i to za
            diamentowa.uwierz marze by mi pomogla,marze by 10 czy 12 zabiegow spawilo ze
            bedzie moja twarz wygladala jak pupa niemowlaka-ale czy tak ma szanse sie stac?
            • matysia_k Re: do matysi-k. gdzie wykonam te mocna mikroderm 14.02.06, 09:17
              Pupa niemowlaka.. nie widze Twojej twarzy więc nie wiem ile moge Ci obiecać.Po
              rpostu przyjdz i pokaż mi sie , to wszystko ci szczerze powiem.
              Ja bardzo poprawiłam skóre serią mikro ale oczywiście połaczoną ze zwykłym
              czyszczeniem- przyspiesza to efekt i usuwa głebokie zmiany.Po czyszczeniu 2 dni
              mozna zrobic klejne mikro zeby zamknąc pory.
              NIe mam pupy niemowalka, bo mam na nosie zaskórniki, jak sie napcham czekolady
              mam normalne wypryski:)
              Zreszta przyjdz, zobaczysz moja twarz i to co ja osiągnęlam.
              Nikt nie zagwarantuje ci ze wydasz na 10 zabiegów mikro i juz na zawsze bedzie
              super- bardzo duzo zalezy od włąsnej pielegnacji oraz od prawidłowej gospodarki
              hormonalnej.
              MIkro kosztuje 150 zł, jesli chcesz mozesz płacic 200:)
              Nie widze problemu w tym,że jest taniej- powinno cie to cieszyc,że w Centrum
              Warszawy jest to możłiwe..Ale nie powtarzaj tego wiecej głosno, bo jak nasza
              menadzerka przeczyta:))bedzie drożej.
              Mocne mikro wykonuje tam tylko ja- mam swiadomosc,że wielu studentów chciałby
              skorzystac i wielu tez sciagam i dla nich tez mikro lekarskie jest w cenie
              kosmetycznego.
              • suzzzi Re: do matysi-k. 15.02.06, 10:01
                matysia_k, czy to prawda, ze MIKROdermabrazja jest delikatniejsza od lekarskich peelingow kwasami?
                • matysia_k Re: do matysi-k. 15.02.06, 16:50
                  XZalezy ktora mikrodermabrazjia, KOsmetyczna oczywiscie ,że jest
                  delkiatniejsza. Ja wykonuję mikro lekarskie i peelingi kwasowe tez. Wszystko
                  zalezy od pacjenta..Ale mikro ładnie zagęszcza skóre i swietne jest do skór
                  grubych.
      • asiaczek22 Ach, te koszty 12.02.06, 20:43
        Ja właśnie ze wzgledu na koszty, o których wpominasz, polecam Glyco-A. Ja za
        pomocą tego kremu nie tylko odświeżyłam sobie skórę (nadal go używam, by mieć
        świeższą, gładszą cerę), ale przede wszystkim pozbylam się DOŁKÓW po wielkich
        pryszczach.

Za 300-600 złotych to można kupić ponad 6-12 tubek Glyco-A. Mi do wyrównania
        cery wystarczyły dwie. A jak sama wspominasz zabiegi w gabinecie za te 300-600
        zl nie wyrownaja dołków. Cieszę sie, że Twojej koleżance udało się wyrównać cerę
        za 15 tys. Ale nawet jeśli kogoś stać, to są lepsz sposoby wydania takiej sumy.
        • Gość: asia glyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:08
          tak koszty sa ogromne i zadnej gwarancji.napiszcie mi czy w aptece kupie glyko/?
          z recepta? jedna tubka na ile wystarcza/.??
          • asiaczek22 Re: glyko 13.02.06, 08:54
            Juz na tym forum to pisalam, ale napisze raz jeszcze. Tak, Glyco-A kupuje sie w aptece. Ale w niektorych
            aptekach go nie ma, wiec czasem trzeba odwiedzic kolejna. Tubka 30ml kosztuje ok 45-48 zl. Jest bez
            recepty. Nie powiem Ci dokladnie, na ile wystarcza, mniej wiecej na kilka tygodni.

Zeby miec efekty, trzeba tego kremu uzywac troche intensywniej niz to jest zalecane z opakowaniu. Ale
            nie nalezy przesadzic! Trzba obserwowac reakcje swojej skory, jej wrazliwosc. Wrzuc sobie "Glyco-A" w
            wyszukiwarke na tym forum, to dowiesz sie wiecej. Powidzenia!
    • Gość: up Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:44
      up
      • Gość: tutuk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 01:02
        jedna sprawa. Najpierw wyleczcie trądzik, potem walczcie z bliznami. Oczywiscie
        starając się, żeby podczas leczenia trądziku blizn powstawało jak najmniej.
        Dlatego niektórzy lekarze przepisują te silnie złuszczające, ale nie dające
        długotrwałych efektów, środki (ktoś o tym pisał, przykładowe to aknemycyna,
        kwasy owocowe) - umozliwiają zachowanie jakiegoś tam stanu i ułatwiają
        późniejsze wygładzania.

Trzymam kciuki za wszystkie "wądołowate", żeby miały twarz jak pupka (czyli lalka;)
        • asiaczek22 Racja 13.02.06, 08:57
          Zgadzam sie calkowicie: Najpierw trzeba wyleczyc tradzik, potem zabierac sie za blizny. A podstawowa
          sprawa, to majac tradzik starac sie nie narobic sobie blizn. Bo - choc osobom majacym pryszcze moze
          trudno w to uwierzyc - tradzik leczy sie duzo latwiej, niz blizny.
    • Gość: anka a moze dermabrazja laserowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:09
      nie odsylacie mnie kochane do wyszukiwarki,bo tam nic nie ma na ten temat(1
      osoba poleca ,ale nie wie nic wiecej bo nie robila).w kazdym razie jestem
      zdesperowana-mam blizny po tradziku,przebarwienia,nie mam gwarancji czy seria
      mikrdermabrazji pomze,wiec mzoe lepiej radykalnie postapic i zrobic raz a
      dobrze?czy na pewno dobrze?tak sie boje podjac decyzje.doradzcie,to inwazyjny
      zabieg,wykonuje go np sankowski,jednrazowy nie trzeba powtarzac.wiecie cos?
      piszcie blagam.jak dlugo skora sie leczy?czy efekty sa rzeczywiscie
      fantastyczne?
    • melaska1 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 14.02.06, 19:35
      miala ktoras ten laser?
      • Gość: pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 12:10
        w innym wątku jedna dziewczyna miała. Bolało bardzo po i nikt jej nie
        powiedział, że przez jakiś czas po (ja słyszałam o 4 miesiącach) nie można
        wystawiac buzi na słońce. No i dorobiła sie taki plam, że lepsze były juz te
        przebarwienia po trądziku. Z tego co pamietam tak to wyglądało.
        • Gość: anka Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:17
          tak masz racje,pisala o tym,ale wez pod uwage ze ona po wykonaniu dermabrazji
          laserowej nie chronila twarzy tylko wystawila ja do slonca.wiadomo ze trzeba o
          nia dbac.chronic.sam zabieg-jako ze "wypala "skore powinien przyniesc
          efekty.zlikwidowac przebarwienia blizny a nawet zmarszczki(tak jest napisane na
          stronie sankowskiego).tylko trzeba dbac i chrronic cere.
          • Gość: pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 14:31
            ja w każdym razie zdecydowałam się mikrodermabrazję, choc lekarz przebuką mi o
            tej dermabrazji laserowej. Mi to raczej nie jest potrzebne. po 2 zabiegach
            widze juz poprawę i myślę, że jeszcze ok 4 i będzie super. Zostana mi najwyżej
            dwa albo 3 dołki na prawym policzku, ale wolę je mieć niż narażać się na zabieg
            laserem, który jest pod znieczuleniem z anestozjologiem itd. Tym bardzie, że
            dermatolog mnie uprzedził, że czasami sa komplikacje tzn zostaja jakieś plamy.
            W szczegóły nie wnikałam, bo to już mnie odstraszyło.
            z drugiej strony rozumiem dziewczyny, które mają skórę w duzo gorszym stanie i
            dla nich może być to jedyne wyjście.
            warto przejść się na konsultacje i dowiedzieć się wszystkiego u źródła.
            Poprosic o zdjęcia osób kótre miały ten zabieg (pewnie mają jakąś dokumentację).
            • Gość: anka Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:47
              pomidorku czy mozesz mi podac swojego mejla?chocby gazetowego?chyba ze mzoesz
              na forum napisac mi dane i adres tego lekarza ktory ci poleca laserowa.chodzi o
              to ,ze ci ktorych ja spotykam to jacys ignorancji ktorzy bagatelizuja
              sprawe,radzac mi np bym sie wiecej opalala(nie wiem co to ma do
              pryszczy,blizn ,mzoe raczje zaszkodzic). na stronie sankowskiego przeczytalam
              o tej dermabrazji laserowej i zachwuyca mnie teoria:)"nie wiem jak rzeczywiscie
              wygladaja efefkty ale chyba lekarz bierze odpowiedzialnosc-moim zdaniem jesi
              nie wystawiasz sie na slonce,dbasz o cere musi byc ok.przeciez to "wypalanie
              swiatlem"czy tak?mzoenz to kontrolowac.kurcze kuriozum-na oparzenia silne
              znajduja recepte,zabiegi,a dla nas klopot...
              • Gość: Pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 15:05
                lekarz do którego ja chodze na mikrodermbrazję robi mi zabiegi w centrum Elite
                na Kabatach. Nazywa się Grzegorz Kołodziejski, ale leczy tez u sankowskiego i
                ten zabieg właśnie tam miałby mi wykonać.
                Możesz się zapisac na samą konsultację (chyba 80 zł kosztuje) w Elite. Ja
                miałam konsultacje wliczoną w cene piewrszego zabiegu Mikro.
                Nie wiem na ile rzetelny jest ten lekarz, bo trochę chce mnie naciągnąć na inne
                zabiegi, ale z drugiej strony mówi mi też (opowiada podczas zabiegu) że sa
                jeszcze takie i takie metody na zwalczanie blizn i jak to wygląda i ile
                kosztuje. mówił mi o dwóch zabiegach i teraz juz sama nie wiem który jest który

1. chyba dermabrazja laserowa - koszt jednego zabiegu na dwa pliczki (ja mam
                przebawrieniana policzkach) 500 zł. potrzebne są 2-3 zabiegi. reszte możesz
                przecztać na stronie.

2. laser (chyba) - koszt 7 tys. zabieg jeden. 3 tyg jesz przez słomkę,
                generalnie podobno bardzo bolesny zabieg. ale nie trzeba go powtarzać.

nie wiem czy nie pomyliłam pojęć.

Podaję namiary na Elite:
                Wąwozowa 8 lok 7b tel; 022 448 50 07 -bliziutko metra Kabaty

w razie czego e-mail do mnie: kinga.krasucka@op.pl

• Gość: anka Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:15
                  wydaje mi sie ze cena 7 tys to raczej wlansie tej dermabrazji laserowej
                  dotyczy,a sam laser moze kosztowac kilkaset zl.chyba,tak sadze.
                  wracajac do tego radykalnego zabiegu-znasz jakies szczegoly?na stronie nic nie
                  jest napisane tak naprawde.jak to przez slomke?co sie z twarza w tym czasie?na
                  ile zcasu jest sie wylaczonym z zycia?czy weisz czy mzoan to robic w lato?wtey
                  tylko jestem wylaczpona z zycia. ta slomka mnie przerazila bo sie troche
                  napalilam na dermabrazje laserem.bo jednorazowa nie trzeba powtarzac-ale pewnie
                  bardzo ryzykowana?nie mowie o przypadkach gdy ktos nie stosuje sie do zalece
                  (slonce itp_)wiesz cos o tym?
                  • Gość: Pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 15:25
                    wyłączona z życia jesteś na 3 tyg. - co u mnie odpada, bo musze pracować.
                    3 tyg nie wychodzisz chyba z domu. przez słomkę się je - to przenośnia mojego
                    Pana doktora. niestety nic więcej nie wiem. Przeraziła mnie cena, te 3 tygodnie
                    i ten ból.
                    Zadzwoń do Sankowskiego i porpoś o dodatkowe informacje, albo napisz do nich
                    maila z pytaniami. Powinni ci odpisać.
                    Ryzykownna jest jak każdy powazniejszy zabieg - dochodzi ryzyko znieczulenia.
                    Bywały wypadki, że pacjenci nie budzili się z narkozy u stamotolga.
                    Nie chce cie straszyć, bo tak naprawdę nie znam szczegółów, proponuję
                    dowiedzieć się wszystkiego u źródła.
                    • Gość: anka Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:05
                      napisalam juz do nich,lecze na odp,powiem ci wiecej!ja juz by;lam u nich,u
                      nijakiego wiechno ktory zajmuje sie wlansie laserem razme z
                      kolodziejskim.ingorant,powiedzial mi ze mam wychodzic na slonce a wtedy na
                      pewno moje blizny bede znikaly.zbagatelizowal moj problem.
                      nie mam odcinka na twarzy ktory nie bylby potraktowany tradzikiem,stad obawa
                      czy mikro wystarczy.pomyslalam o dermabrazji laserowej.zebym tylko miala namiar
                      na osobe ktory go sobie robila i zastaosowala sie do wymogow,czy jej to pomoglo?
                      tyle kasy,powazna sprawa. zapytaj jak bedziesz w najblizszym czaise u niego o
                      te pacjentki,mzoe on cos juz robil,wie?
                      • Gość: pomidorekk Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 16:35
                        nastepna mikro mam 3 marca. Zapytam się go o ten zabieg.
    • misiak38 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 15.02.06, 16:47
      nie wiem czy któraś wcześniej npisała bo nie czytałąm wszystkich wypowiedzi.ja
      stosowałam przez jakiś czas ten krem NO-SCAR.nie wiem czy to rewelacja
      jest.zużyłam jeden pojemnik a potem już nie kupowałam.któraś z Was może dłużej
      go stosowała??
    • Gość: jola Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:06
      up
    • Gość: ja Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:37
      up
    • melaska1 Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? 20.02.06, 14:04
      up
    • Gość: up Re: czy ktoras ma PIEKNA CERE po okresie blizn?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:30
      up
    • Gość: ASKA laser-miala ktoras? ipl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:56
      piszcie dziewczynki wiecie cos nowego?JUZ NIE MOGE NA SIEBIE PATRZEC,NIE MAM
      SIL PROBOWAC CHCE ZABIEGU KTORY MI POMZOE.
    • Gość: d czy to sie komus udalo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:51
      upu
      • Gość: kati Re: Glyco-A IP: *.jmdi.pl 28.02.06, 20:16
        Czy można jednocześnie chodzić na mikrodermobrazję a w domu stosować Glyco-A?
        Czy jedno wyklucza drugie?
        Jestem po pierwszym zabiegu mikro i jeżeli ta maść miałaby mi pomóc na dołki po
        krostkach to chętnie bym spróbowała ale na razie nie chcę rezygnowac z mikro.
        • Gość: justa Re: Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:45
          to sie nie wyklucza.bylam na kosnultacji i 1 mikro mam w tym tyg.ddermatolog mi
          powiedziala,ze jak najbardziej mozna stosowac to razem.to wrecz pomaga.tylko
          wszytsko z glowa!cienka warwie nie przesadzic,nie przepalic skory.
          napsiz jak bedzie po kilku miro czy ci bardzo to pomaga ok?
          • Gość: Pomidorekk Re: Glyco-A IP: *.aster.pl 28.02.06, 20:55
            ja jestem po dwóch zabiegach mikro a pomiędzy używam acne derm. z glico bym
            się troszke bała, bo przeciez naskórek bardzo cienki i łatwo o podrażenienie.
            Lepiej skonsultuj to ze swoim dermatologiem, bo nadmiarem środków też można
            sobie zaszkodzić.
          • Gość: kati Re: Glyco-A IP: *.jmdi.pl 01.03.06, 10:21
            Dzięki za odpowiedź. Następny zabieg mam z 2 tyg.Napiszę jakie postępy.

pozdrawiam
    • Gość: p czy ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:40
      up
      • Gość: Pomidorekk Re: czy ma? IP: *.aster.pl 03.03.06, 19:53
        dzisiaj byłam na 3 mikrodermabrazji. Lekarz mnie namawia na laser ipl (?) na
        policzki - 500 zł. Między zabiegami mikro. podobno koloryt ładnie wygładzi i
        będę zadowolona. Kótras miała laser na przebariwenia po trądziku? Bo nie wiem
        czy sie decydowac.
        Przebarwienia sa duzo mniejsze i jestem zadowolwona z mikro, alef aktycznie jak
        jest zminijej to cała twarz jest taka w czerwpnych plamkach.
        Mikro polecam:)
        • Gość: ja Re: czy ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:09
          pomidorku,ale czy ty mialas glebokie przebarwienia??
          • Gość: Pomidorekk Re: czy ma? IP: *.aster.pl 04.03.06, 10:07
            na lewym policzku, gdzie prawie znikneły, miałam niezbyt głebokie i w miare
            świeże (im świeższe tym leipiej), a na prawym polczku, koło usta mam takie
            skupisko i tu zdecydowanie pojaśniały. Przebarwienia nie były bardzo głębokie
            (ciemne), ale mam na nich dwa dołki i te dołki to chyba zostaną, może lekko się
            spłycą.
            Myślę, że przy głębokich przebarwieniach 10 - 12 zabiegów mikro może
            rzeczywiście pomóc. Ja robię przed wakacjami jeszcze 2 mikro, a potem dopiero
            na jesieni.
            Mój lekarz mikro robi do końca maja. Potem słońce już tak dobrze operuje, że
            nie powinno sie wykonywac takiego zabiegu.
            • Gość: zyczliwa Re: czy ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:12
              wiesz co,byłam u tego kolodziejskiego i wyobraz sobie ze on mi robil mikro
              wlasnie w sierpniu!jet niedouczony i ewidentnie na mnie sie uczyl.nie wierz ze
              pomoze ci mikro jesli przetwiesz ja na tyle czasu!wazne by wykonac ciagla serie
              a nie przerwac.
    • Gość: f Re: czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:16
      f
      • Gość: pomioderkk Re: czy IP: *.aster.pl 04.03.06, 13:24
        z tą ciągłościa, to również czytałam w internecie, że zabiegi można przerwać,
        więc nie wiem czy to akurat nieprawda. Skóra poprawiła mi się na tyle, że
        myslę, że jeszcze te dwa zabiegi przed latem i będzie ok.
        Jeżeli uczył się na tobie to współczuje. a miałas jakieś negatyenr objawy po
        tej mikro w sierpniu. mi się kazała blokerem smarować.
        • Gość: TAnia Re: W czwartek idę na laser. IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.03.06, 11:09
          Mam dokladnie trzy brzydkie plamki na twarzy, które pokazałam ostatnio
          lekarzowi, pytając o laser. Niczym nie mogę ich usunąć. Smaruję na noc
          lysanelem, ale schodzą bardzo opornie i strasznie mnie irytują. Sa
          pozostałościami po, niestety, samowolnym "gmeraniu" przy pryszczykach.
          Dermatolog umowil się ze mną na jednorazowy zabieg laserem. W czwartek
          wieczorem opiszę Wam wrażenia i efekty.
          • Gość: Pomidorekk Re: W czwartek idę na laser. IP: *.aster.pl 05.03.06, 11:13
            TAnia będę wdzięczna za opis po zabiegu (jak możesz to na maila gazetowego
            mojego), bo sama sie wacham. Mieszkasz w Warszawie? Jeżeli tak, to do której
            kliniki idziesz?
            • Gość: pati Re: W czwartek idę na laser. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:30
              pomodork-nie badz egoistka,nie na mejla gazetowego ale tu prosimy o wpiy
              kolezanke ktora idzie na laser.nie tylko ty pomidor jestes zainteresowana-po
              cos jest ten watek nie?
              czekamy zatem kolezanko na twoje wiesci co do lasera!starszne nadziejje w nim
              pokladam,ale nie wiem czy to cos da-mam glebokie przebarwienia.
              • Gość: TAnia Re: W czwartek idę na laser. IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.03.06, 12:09
                Napiszę, napiszę, spokojnie. Nie mieszkam w Warszawie, ale w Jeleniej Górze.
                Szczerze mowiąc, troszkę się boję. Co będzie, jak zrobie sobie tym laserem
                wieksze kuku?? Trzy plamki to nie dramat, mozna z nimi życ, tyle tylko, że ja
                mam baaardzo jasna skore, na której wyraźnie się odcinają, zaś korektorów,
                podkladow i innych pudrów serdecznie nie znoszę. Chcę się pozbyć tego
                diabelstwa, żeby się nie malowac. Koszt nie jest duży (stosunkowo) - 200zl.
                Potem kontrola po tygodniu i następna po trzech. Jesli są jeszcze jakies slady,
                pan doktor koryguje juz bezplatnie. Ciekawa jestem na jakiej zasadzie ow laser
                dziala, czy efekt bedzie natychmiastowy, czy może dopiero po tych trzech
                tygoniach. No cóż, zobaczymy. A skusilam się na laser, bo moj brat mial właśnie
                zabiegi powstrzymujące trądzik. Nieporownywalnie mniej pryszczy mu teraz
                wyskakuje i sam przymierza się do zliwidowania plam. Na razie ja mam wystąpic w
                charakterze króliczka doswiadczalnego. Hmmm...
                • Gość: pati Re: W czwartek idę na laser. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:45
                  Tania kiedys na forum uroda pisala jedna dziewczyna o tym ze laser IPL bardzo
                  jej pomogl.tytul tematu "SUPER NA PRZEBARWIENIA"duzymi literami pisane.ona
                  twierdzila ze rewelacyjne efekty to daje wlasnie na nasze dolegliwosci i
                  defekty.
                  ty masz duze glebokie te przebarwienia?
                  • Gość: TAnia Re: W czwartek idę na laser. IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.03.06, 17:15
                    Nie są one głębokie, ani specjalnie duże. Są jednak tuż obok siebie, co daje
                    efekt jednej sporej plamy, na policzku, w miejscu - powiedziałabym -
                    centralnym. Gdybym miała odrobinę ciemniejszą cerę, nic bym sobie z nich nie
                    robiła. Regularnie stosuje mikro L'Oreala, na noc smaruję lysanelem, i widzę,
                    że jeszcze ze dwa miesiące i wszystko by się wyrównało. Ale nie mogę czekać, bo
                    przygotowuję się do ślubu. W kwietniu, maju już naprawdę bałabym się z tym
                    laserem eksperymentować. Lekarz powiedział, że spokojnie, jeden zabieg
                    wystarczy. No coż, musze mu zaufać, bo to jedyny dobry specjalista w moim
                    mieście.
                    • dixi74 mikrodermabrazja 08.03.06, 16:12
                      Idę dziś na mikrodermabrazję. Jeśli ktoś będzie ciekawy moich wrażeń, chętnie
                      napiszę.
                      Pozdrawiam.
                      Agnieszka
                      • Gość: Pomidorekk Re: mikrodermabrazja IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 16:22
                        Ja sie własnie przestałam łuszczyc po ostatnim zabiegu. i Już mam świeżą
                        skórkę:)
                        Opisz wrażenia bo ciekawa jestem jak to wygląda u innych.
                        • Gość: oka Re: mikrodermabrazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:56
                          pomidorek mozesz napisac czy zauwazylas jakas poprawe po 3 zabiegach?
                          i czy ten twoj lekarz doklada wszelkich staran za kazdym razem (czy nie stara
                          sie aby preciagnac leczenia w czasie)?
                          • Gość: pomidorka Re: mikrodermabrazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:23
                            Ja zrezygnowałam z mikrodermabrazji (miałam jedną, u dermatologa) na rzecz
                            zabiegów z uzyciem kwasu glikolowego. Moja buźka nie jest moze w tragicznym
                            stanie, ale podobniejak u tani - na skorze mam duzo malych, czerwonych plamek -
                            szczegolnie na jednym z policzkow, co daje efekt jednej wielkiej plamy. Co tu
                            duzo mowic, NIE wyglada to estetycznie. I wcale sobie tego nie ubzduralam, bo
                            moja skora to dla mnie faktycznie duzy problem, nie typu 1 pryszcz na miesiac.
                            [teraz co prawda wypryski pojawiaja sie sporadycznie,ale co bylo kiedys...a z
                            racji plytko unaczynionej skory, zostaly mi po nich "piekne" pamiatki, mimo, ze
                            ich nie rozdrapywalam]
                            Jestem po drugim zabiegu kwasami - takze u lekarza oczywiscie - stezenia 35 i
                            50%. Szykuje sie na 70%. Zabiegi wykonywane sa kwasami firmy Neostrata.
                            Mialam wybor - mikrodermabrazja lub kwasy i doszlam do wniosku, ze wole
                            pocierpiec - skora dochodzi do siebie po takim czyms z tydzien i naprawde , w
                            moim przypadku pokazywanie sie ludziom nie jest wskazane, bo wyglada paskudnie -
                            taka prawie czarna skorupa na twarzy, jakby byla ...przypalona - niz wydac
                            kupe kasy na mikrodermabrazje, ktora pomaga duuuuzo wolniej.
                            Plamki sa juz mniejsze. Nie spektakularnie, ale poprawa jest troszke zauwazalna
                            dla otoczenia. Nie wiem, co bedzie dalej. Na noc stosuje Lysanel Active, w
                            dzien 2x Perle Inkow. Mam nadzieje, ze rezultaty beda zadowalajace :)
                            Zycze wam i sobie powodzenia w walce o piekna skore, bo wiem, jak taki problem
                            potrafi zatruc zycie. Az za dobrze...
                            Tymczasem ide spac, bo jak wiadomo, krotki sen zdecydowanie nie sluzy urodzie;P
                            • Gość: pomidorka Re: mikrodermabrazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:25
                              Oj, zauwazylam, ze troche podebralam nicka uzytkownikowi "Pomidorekk" . To nie
                              bylo zamierzone ;) to nie jest moj staly pseudonim, ale w momencie wpisywania
                              sie do rubryki autor jakos tak mi sie skojarzyly te czerwone plamki z
                              pomidorem...:o
                      • Gość: ela i jak bylo?(b/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:25
                        • Gość: TAnia Re: Wróciłam z zabiegu laserowego IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.03.06, 19:56
                          Ufff, największemu wrogowi nie życzę :) boli. Cholernie boli. Lekarz tylko
                          pyta, czy ból jest "do wytrzymania". Na buzi mam 6 wypalonych, okrąglutkich
                          dziurek, a wokół nich czerwony ślad, który powoli zdaje się zanikać. Wyglądam
                          strasznie, ale podobno jutro będę mogła pokazać się ludziom na oczy a za dwa
                          tygodnie ma nie być śladu po przebarwieniach. Hm... Mam myć buzię delikatnie
                          przegotowaną wodą lub termalną, dziurki przecierać mleczkiem do ciała
                          Panthenol. Niczym innym, żadne alantany, tormentiole nie wchodzą w grę.
                          Wyglądam jak sitko, możecie sobie wyobrazić, na bialutkiej cerze czerwone
                          dziurki. Patrze jednak w lustro i widzę, że powoli one się jakby "wypełniają".
                          Kurcze, sama nie wiem. Wiecie, ja naprawde jestem dobrej mysli. Z trzech
                          dziurek już zszedł ten czerwony obrzęk. Po zagojeniu lekarz proponuje zabieg
                          fotoodmładzania na dobre podsumowanie. Ma on wygładzić kolor skory ostatecznie.
                          Słuchajcie, ja pisze tego posta już pol godziny, wciąż zerkając w lusterko.
                          Znikaaaaa!!! i boli coraz mniej :) teraz z dziurkami wygladam lepiej niż przed
                          wyjsciem na zabieg :) :) :) :) robią się białe i niewidoczne! rety, ja chyba
                          zwariuję ze szczęscia :)
                          • Gość: dada Re: Wróciłam z zabiegu laserowego IP: 62.148.94.* 10.03.06, 13:56
                            W moim gabinecie jest sama mikrodermabrazja oraz mikrodermabrazja z
                            ultradźwiękami. Czy warto wybrać tę drugą opcję?
                            • Gość: q tania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:34
                              Tania napiz prosze u kogo robisz ten laser? wawa?dziwi mnie ze jeden ma
                              wystarczyc-czy mialas glebokie przebarwienia./??ile kosztuje jeden zabieg?pisz
                              porsimy jak cera wyglada po kilku dnaich.
                              • Gość: TAnia Re: tania! IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.03.06, 16:02
                                Robiłam w Jeleniej Gorze. Jeden zabieg wystarczy + ewentualne poprawki, bo ja
                                nie mam i nie miałam trądziku. Przebarwien było dokladnie 7, raczej płytkich.
                                Jak cera wygląda na drugi dzien, no coż - nieciekawie. Zamiast dziurek mam 7
                                brązowych, dorodnych strupków :( Przepraszam za naturalizm, ale jak już pisac,
                                to szczerze. Buzię przemyłam wodą przegotowaną rano, a po powrocie z pracy -
                                już normalnie. Tylko z wycieraniem trzeba uważac, zeby wcześniej strupów nie
                                zedrzeć, bo caly trud na nic. Nie ciapię się korektorem, bo chce, zeby sie
                                wczesniej zagoilo, i wygladam jak napadnieta przez koguta. Widzę, że nawet
                                jesli po tych strupkach zostaną mi plamki, to na pewno duuuuuzo mniejsze i
                                mniej widoczne. Będą to raczej male kropeczki, niż rozleglejsze przebarwienia.
                                Lekarz powiedział, że mogą być białe, nie zaś rózowe. A mi w to graj, bo mam
                                maksymalnie jasną skore i różowe wygląda koszmarnie. Tyle na razie, będę pisać
                                Wam na bierząco, jeśli jesteście zainteresowane.
                                • Gość: TAnia Re: tania! IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.03.06, 16:08
                                  Dopiszę Wam jeszcze ciekawostkę. Przebarwienia, jak powiedział mi lekarz, mogą
                                  powstawać od potraktowania skóry alantanem! nie wolno klasc alantanu na
                                  podrażnioną skóre, czyli, gdy rozdrapiecie pryszczyka - precz z alantanem.
                                  Tormentiol - też do niczego, absolutnie nie wolno. Pytalam, czy mogę te ślady
                                  sobie posmarować, bo szybko wysusza, alantan zaś rzekomo łagodzi - absolutnie
                                  nie. Pisze o tym, bo te dwa srodki sa popularne bardzo wsrod forumek.
                                • Gość: s Re: tania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:08
                                  jestesmy pisz co i jak dalej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka