Gość: agi IP: 195.150.224.* 30.01.06, 15:16 Mam problem...Poszukuje podkładu bardzo jasnego do cery naczynkowej ze wszystkimi jej konsekwencjami czyli zaczerwienineniami, pękającymi naczynkami itp. Doradzcie mi cos, blagam..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milka Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:36 Trudno doradzic podkład do takiej cery. Wiem, bo sama mam taką, ale dzieki dobrym kosmetykom ładnie zaleczoną (tfu, tfu :D ). Mimo jasnej cery, powinnaś używac podkładu wpadającego w odcień żółty, bo wiadomo takie kolorki tuszują zaczerwienienia. Hm... co jeszcze. Musisz szukać aż wpadniesz na ten swój jedyny. Ja też szukałam i szukałam i prawde mówiąc nie znalazłam ideału, ale na dłuższy czas zatrzymałam się przy jedym (trzecia tuba) Personal Match Natural Avonu (odcień Nude). I wcale nie jestem konsultantka tej firmy :D Odpowiedz Link Zgłoś
agi1504 Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej 30.01.06, 16:01 a mozesz mi zdradzic czym zniwelowalas problemy z cera? Uhh dobija mnie to wieczne cerwienienie sie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:42 Najlepszy jak dla mnie jest taki zestawik: na dzień Avene Antirougerus Creme Riche (jest tez wersja dla cery tłustej) zawiera filtry i nie trzeba dodatkowo samrować sie blokerem, a na noc krem Erisa z 1% wit. K, chociaz teraz chce spróbowac Diroseal Avene. Mleczko i tonik równiez z serii Pharmaceris N. Jak dla mnie Eris sprawuje sie b. dobrze. Używam tych kosmetyków od lat i nigdy mnie nic nie podrazniło, chociaż czytalam na forum, że sa rozne reakcje na ta serie. Co do Avene to jest SUPER. Jedna tube mam przez pół roku, wiec cena tak nie odstrasza, a efekty po tym kremie są rewelacyjne!!! Naprawde polecam! Ostatnio pojawił sie na polskim rynku płyn micelarny Avene specjalnie do cery z zaczerwieniami i wydaje mi się, że warto wypróbowac. Skoro kremy mają świetne, to i produkty uzupelniajace tez sa pewnie "niczego sobie". :D Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej 30.01.06, 16:35 Mam podobny problem-drobne, pękające naczynka na policzkach pod oczami i zaczerwienienia. Zazwyczaj podkłady powodują u mnie nienaturalny efekt maski, a ja potrzebuję delikatnego, lekkiego podkładu. Od początku jego pojawienia się na rynku używam Dream Matte Mousse Maybelline, kolor 020 Cameo(chociaż jest on dla mnie ciut za jasny i zmienię go na 021 Nude[lekko żółty, więc zniweluje zaczerwienienia] lub 030 Sand[ten z kolei ma taki sam kolor jak moja cera]). Pomimo mieszanej cery z tendencją do tłustej na czole, używam na noc kremu nawilżającego, bo Dream Matte trochę ją wysusza. Ale ogólnie nie znalazłam lepszego podkładu. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej IP: 213.241.34.* 30.01.06, 16:45 płynny vichy dermablend odcień 15 opal- jasny, żółtawy (tuszuje zaczerwienienie), kryjący. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej 30.01.06, 17:15 moim zdaniem najlepsze są podkłady Loreala Transcluide powiem ci zauwazyłam, iż najlepszym wyjściem jest stosowanie balsamu brązującego a potem ciemniejszego podkładu - wtedy naczynka są mniej widoczna a cera wygląda na zdrowszą taki myk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:18 Czy Translucide jest choc odrobine kryjący? W drogerii miałam wrażenie, że jest transparentny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ella_with_luv Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej 30.01.06, 19:44 Kupiłam ten podkład bo wydawało mi się, że pokryje zaczerwienienia, ale się rozczarowałam (oddałam mamie). Vichy z kolei jak dla mnie jest aż za bardzo kryjący, nie wiem jaką trzeba mieć wprawę by uniknąć efektu maski. Wybór kolorów też jest bardzo ograniczony, aby uzyskać odpowiedni odcień musiałabym chyba kupić dwa. W moim przypadku buzia nie dość, że ma popękane naczynka to jeszcze jest suuchaaa okropnie. Tak więc uważam, że chyba faktycznie najfajniejszym rozwiązaniem jest troszkę "opalić" sobie twarz jakimś samoopalaczem. "Na dniach" wybieram się też na zamykanie naczynek, podejrzewam, że finansowo lepiej mi to wyjdzie. Olejek Decleor na naczynka jest niezły bo faktycznie zapobiegł powstawaniu nowych. Nie znalazłam jeszcze podkładu, który w pełni by mnie zadowolił. Niestety... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej IP: 195.150.224.* 31.01.06, 11:40 powiedz mi prosze ile kosztuje zamykanie naczynek.. dziekuje Wam wszystkim za rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
ella_with_luv Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej 31.01.06, 12:58 To zalezy od tego ile naczynek masz do "zamknięcia" i jaką metodę wybierzesz. O to najlepiej zapytać dermatologa, on oceni i wyceni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: podkład do bardzo jasnej cery naczynkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:09 W którymś numerze URODY były przykładowe ceny i taki przeciętny zabieg 300 zł :/ Grrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha500 Re: polecam 2 podklady IP: 193.151.48.* 31.01.06, 14:05 bell anti age odcien porcelanowy 01 i vipera artist fluid jasny bez!!!sa naprawde swietne pieknie sie rozprowadzaja i sa lekko zoltawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka_a Re: polecam 2 podklady IP: *.smstv.pl 31.01.06, 15:28 dziewczyny polecały w jakimś wątku podkłady La Roche Posay.Ja się przymierzam. Jeśli masz zaczerwienienia na twarzy to propnuję krem kasztanowy z bielendy do cery naczynkowej. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś