Gość: Sucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:53 Mam suchą i twardą skórę na palcach obok paznokci i na piętach. Lekarz polecił mi maść, ale mało skuteczna.Proszę o poradę - jak zmiękczyć skóre? POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lilijka Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:04 Po każdym umyciu dłoni wcieraj krem do rąk(najlepiej cytrynowy). Ja go używam nałogowo i jest znaczna poprawa. Natomiast na stopy nakładaj wieczorem po umyciu krem Nivea(ale bardziej poleca Dove) taki zwykły-ale nie wmasmuj go- wystarczy delikatnie nałożyć go na stopy i włożyć miękkie skarpetki. Rano stopy są mięciutkie!! :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalyna Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:38 a ja polecam roztwor z rozpuszczalnika ftalowego do wyrobow ftalowych oraz kwasu adypinowego, poza tym nalezy stosowac pastę BHP z odrobiną zmielonych łupin orzechów włoskich Odpowiedz Link Zgłoś
portretkobiety Re: Sucha skóra 31.01.06, 19:42 Krem z witaminą A (dostępna w aptece za 3zł), nałożyć dość grupą warstwą i założyć skarpety na nogi. Taki zabieg najlepiej wykonać na noc i iść sobie spać. *** *** *** Portret Kobiety Odpowiedz Link Zgłoś