agnida 01.02.06, 03:27 B1 na korony :-((( Dodam ze wybielalam przedtem - czyzbym za malo wybielila??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesniaczek1000 Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 01.02.06, 03:45 Co to znaczy "wybrano Ci?" Chyba uzgodnilas ten kolor, a nie bylo tak, ze ktos za Ciebie zdecydowal? Kolor koron nie moze byc za jasny, bo bedzie wygladal nienaturalnie. Moze chcialas miec zbyt biale korony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 03:53 Dokładnie. Czasem wydaje sie nam, ze zeby powinny myc sniezno biale, jak te z reklam, ale prawda jest taka ze nie wygladaja one naturalnie a w przypadku koron chodzi o zachowanie naturalnosci w wygladzie zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
agnida Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 01.02.06, 07:08 chodzi mi o to ze moj naturalny kolor okreslono jako B1 - czyli niezbyt biale mimo ze sa po wybieleniu. I zastanawiam sie czy nie powinnam byla bardziej wybielic. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyszkasia Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 01.02.06, 08:18 Hmmm mogłoby to wyglądać cokolwiek nienaturalnie, poza tym jak mawia moja koleżanka dentystka, nie da się wybielić zębów u osoby, u której naturalny kościec jest niezbyt biały. A przypomina mi sie wogóle jakiś historyczny odcinek "Przyjaciół" w którym Ross tak wybielił zęby że świeciły w ultrafiolecie :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k moje świecą:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:29 czasem w ultrafiolecie na dyskotece ale plomby mam coś koło B więc znowu nie takie białe te moje ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
kasiika Re: moje świecą:-) 01.02.06, 10:56 podobno sa kolory A1-A4, B1-B4, C1-C4 D1-D4 czyli B1 sa calkiem biale Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: moje świecą:-) 01.02.06, 11:54 B do D to są różne odcienie bieli: żółtawa, szarawa, więc nie jest to żadna skala! (B1 jest równie jasne jak C1 tylko ma inny odcień). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiika Re: moje świecą:-) 03.02.06, 11:17 no niebardzo bo specjalisci mowia ze ludzie sie rodza z zebami koloru A2 Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: moje świecą:-) 03.02.06, 11:45 Większość ludzi ma coś w przedziale A2 - A3, ale trzeba pamiętać że z wiekiem zęby ciemnieją i "większość" NIE RÓWNA SIĘ "wszyscy". A ile dzieci rodzi się już z zębami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackmolly Re: moje świecą:-) IP: 212.33.86.* 05.02.06, 22:35 A od kiedy to ludzie rodzą się z zębami??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubbi Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.06, 13:24 Wczoraj byłam na doborze koloru koron u protetyka. Na poczatku mialam kolor zebów A4 ! po wybielaniu w domu osiągnęłam A1 ! ale to od trójki w tył. Na przodzie bedą mi robic B1 poprzez A1 i A2 przy szyjce. Zeby wygladalo jak prawdziwy ząb. Powiedzieli , że skala B to najjasniejsza skala. Więc nie wiem czym ty sie przejmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 04.02.06, 02:28 Co Wy ludzie tu wypisujecie - A jest przed B, czyli musi byc jasniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 02:33 niekoniecznie A musi być jaśniejsze od B. To jest po prostu inny odcień bieli. Kolory z grupy A charakteryzują się bardziej żółtym, ciepłym odcieniem. Natomiast grupa B to odcień "chłodny", bardziej kredowy. Odpowiedz Link Zgłoś
trufelka Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 05.02.06, 02:46 powiem wa ze wybielanie naprawde to strata czasu. Ja mialam wybielone do bardzo bialych. Potem nie pilam kawy, herbaty(tylko zielona), nie pilam sokow z cytrusowych owocow, nie palilam. A zeby? Wrocily prawie do identycznego koloru (mojego przed wybielaniem) po 2 miesiacach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.chello.pl 05.02.06, 03:14 Rubbi - a jak w domu wybielilas zeby tak znacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.02.06, 09:31 W wakacje wybielalam sobie jedynke, bo jest martwa od urazu i denstysta wybral mi odcien A1. Generalnie mam jasną kość zębów, ale w tym czasie wybielałam je sobie zelem COLGATE SIMLY WHITE. Nawet na zdjęciach widzialam wieeelka roznice, zeby lsniły jak perełki. Teraz troszke "przyzółkły", dlatego zastanawiam się nad ponownym zakupem żelu (nalezy go uzywac 1x na pół roku) Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
spiaca_krolevvna Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 05.02.06, 12:59 kolor jest uwarunkowany genetycznie i szybko wraca do Twojego naturalnego. Kolezanka wybiela co 6 tygodni! wygladaja z koloru i konsystencji jak kreda! Odpowiedz Link Zgłoś
cheesey Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 05.02.06, 21:13 no wlasnie - i po co psuc nature? zeby maja dzialac a nie swiecic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubbi Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.06, 00:34 wybielałam żelem opelanscence 15 i 20. U stomatologa pobrano mi wycisk zębów i zrobiono nakladki plastikowe. W domku nakładałam żel na nakładkę i wkładałam na zeby na noc, przez dwa tygodnie. koszt jednego łuku zębowego to ok. 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
trufelka Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo 06.02.06, 09:28 moje po wybielaniu byly takie biale, ze az sie przestraszylam ale po krotkim czasie wrocily do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko Re: myslalam ze mam biale zeby, a wybrano mi kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:41 a po co wam to wybielanie,. skoro i tak macie korony a za kilka lat w ogóle nic wam z zębów nie zostanie?:/ Sztuczną szczękę możecie sobie zrobić nawet różową, jak się uprzecie. Odpowiedz Link Zgłoś