Dodaj do ulubionych

Blizny na plecach

08.02.06, 23:08
Mam straszne blizny na plecach po ropnych krostach,rozniosło mi sie to po
całych plecach i nie mam pojecia jak to usunąć,myślałam że same zejdą ale już
mam je kilka miesiecy.Poradzcie mi coś zeby mi to zeszło
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: olka Re: Blizny na plecach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:13
      kilka razy się opalisz i samo zejdzie.
    • gaga015 Re: Blizny na plecach 08.02.06, 23:21
      Ja bym poszła na solarium ale koleżanka miała coś podobnego i blizny jej
      zciemniały i jeszcze gorzej to wyglądało
      • bzzzk Re: Blizny na plecach 08.02.06, 23:26
        od opalania blizny tylko się utrwalą, wiem to z własnego doświadczenia. też mam
        trochę na dekolcie i placach, myślałam o jakichś głębokich peelingach u
        dermatologa, ale najpierw muszę się z twarzą uporać:) może ktoś poddawał plecy
        takim zabiegom?
        pzdr
    • Gość: olka Re: Blizny na plecach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:28
      dziwne:/ Mi po kilku wakacjach zupełnie zeszły blizny. Może dlatego, że opalam
      się naturalnie i nie za mocno. Chodzi tylko o to, że podczas opalania skóra
      grubieje i tak jakby się goi, potem opalenizna schodzi, skóra się złuszcza i po
      bliznach:)
      • bzzzk Re: Blizny na plecach 08.02.06, 23:33
        hmmm, sprecyzujmy więc o czym mówimy;) masz na myśli blizny zanikowe, czyli
        takie dziurki, tyle, że w kolorze jak reszta skóry? czy przebarwienia? (często
        nazywane "blizny", więc i ja potraktowałam tu ten termin jako czerwonawe
        przebarwienia raczej)
        pzdr
    • gaga015 Re: Blizny na plecach 08.02.06, 23:51
      Chodzi mi o przebarwienia żle sie wyraziłam.
      • bzzzk Re: Blizny na plecach 08.02.06, 23:55
        no to w kwestii przebarwień jest takie przekonanie, że nie powinno się ich
        opalać, bo wtedy ciemnieją i trudniej się ich pozbyć. i ja rzeczywiście
        zaobserwowałam to u siebie, nie będąc jeszcze wtedy świadomą, że tak się może
        stać, oczywiście...
    • Gość: olka Re: Blizny na plecach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:02
      no mi też chodzi o takie ściemnienia na skórze, które zostają po krostkach. I
      one mi od słońca zniknęły.
      • bzzzk Re: Blizny na plecach 09.02.06, 00:11
        no to może to zależy od głębokości tych przebarwień, nie wiem... dziwna sprawa:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka