Dodaj do ulubionych

"skorupa" na twarzy po Glyco-A

• Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 05.03.06, 17:45
      Dziewczyny nie uwierzycie, ale spanikowałam w czoraj i nie posmarowałam się
      Glyco. Kurka, boje się tego szczypania po posmarowaniu, a najgorzej efektu
      jutro rano. :)
    • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 07:20
      Nareszcie! Zrobiłam to wczoraj! Nałożyłam cieniutką warstwę, żeby znów nie
      przesadzić. Jak zwykle na początku cholernie piekło. Dziś rano buzia ogólnie
      wyglada spoko. Jedynie na policzkach widzę lekko czerwone plamy. Oczywiście
      cholernie mnie swędzi. Robię sobie znów jedno, dwu dniową przerwę i znowu
      spróbuję. A ja jest u was?
      Duniu jak tam twoja buźka? Widać poprawę? Pozdrawiam !
      Inne Glycomaniaczki też pozdrawiam i czekam na wasze relacje.
      • dunia24 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 06.03.06, 11:09
        Natalko widzę że mocno Cię nasze glyco zraziło!Ja muszę przyznac że też mam już
        trochę dosc bo jak by nie było to jest troche mEczące ale nie zrezygnuję jeszcze
        jakiś czas.Widzę świetne efekty,jedyne co najbardziej mnie wkurza to że po
        nałożeniu tak paląco piecze i swędzi ale na to jż wymyśliłam
        wiatraczek:)chłodzenie sie nim pare minut po nałożeniu bardzo łagodzi i druga
        rzecz to że ma już potwornie wysuszoną skóre i nawet nawilżanie niewiele daje i
        tragicznie to wygląda po nałożeniu pudru czuję się przez to niekomfortowo i
        skrępowana.Ale pomęczę się jeszcze trochę,jak to mówią chcesz byc piękna musisz
        cierpiec.Pozdrowionka cieplutkie.Odzywaj się .
        • Gość: gina Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.btsnet.pl 06.03.06, 13:16
          tez jestem zadowolona, ale dziwne - bo piszecie dziewczyny ze Was piecze- mnie
          minimalnie, stosuje glyco 5 dni i nocy z rzedu - potem 3 dni nawilzam i podczas
          nawilzania schodzi mi skora, efekt zachwycajacy:)
          ale swedzi, to fakt, i ja wygladam podczas tych dni jak po solarium- buzia
          troszke zaczerwieniona,
          pzdr
          • Gość: maxi25 dajcie rade "stare" glicomaniaczki :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:50
            wiatam serdecznie :-)dalej bladze w sposobacyh zlikwidowania moich przebarwien
            i malych dziurekna mordce.... juz prawie jestem zdecydowana na glico,ale
            napiszcze prosze jak to jest z tym luszczeniem.... luszczy sie caly czas????jak
            na to nalozyc podklad????opiszcie-jako ekspertki-jak te procersy przebiegaja,
            bo boje sie bardzo, to w koncu facjata :-)nie wiem jak sie do ego zabrac!!! a
            inna sprawa to taka czy to w ogole przydatne jest na ciemne plamy i co myslicie
            o zastosowaniu tego preparatu na plecy lub dekolt??????pozdrawiam niepewna E.
            • Gość: Natalia ja ci odpowiem maxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 07:10
              Wydaje mi się, że stopień złuszczania zależy od skóry. U mnie np. na początku
              bardziej łuszczyła się skóra, teraz prawie wcale. Pewnie, że można na to
              nałożyć podkład. I wcale nie wygląda się jakoś niestetycznie. Chodzę normalnie
              do pracy i żyję z ludźmi. Jedyny minus u mnie to lekko czerwona buzia. Wygląda
              to tak jakbyś przed chwilką wyszła z solarium. Kolejne etapy też wygladają u
              każdego "przypadku" inaczej. Poczytaj sobie wątki wyżej, wpisz w wyszukiwarkę
              Glyco A i poczytaj opinie na Wizażu. To ci powinno troszkę rozjaśnić sytuację.
              Nie wiem czy pomaga to na ciemne plamy. Ja stosuję Glyco, ponieważ mam ogromne
              blizny po trądziku. Wydaje mi się natomiast, że śmiało moższe tego używać na
              plevcy i dekolt. Tylko pamiętaj, smaruj bardzo cienką warstwę na początek.
              Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, wątpliwości, chętnie pomogę, choć
              specjalistką w tej dziedzinie nie jestem. Pozdrawiam !
              • Gość: maxi25 Re: ja ci odpowiem maxi dzieki Natala :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:36
                dzieki Natalia :-) wlasnie cholerka czytam i czytam i juz glowa mnie od tego
                boli...moze plmy zejda od samego czytania hahahah podjelam decyzje zaczynam
                stosowac,ale teraz czekam nna dostawe bo u mnie w miescie kosztuje ponad 50 zl
                a znalazlam w necie za 37 wiec domowqie kilka innych rzeczy edzie git. jak
                tylko zaczne kuracje dam znac .....pozdrowka
                nadmienie tylko ze balam sie po przeczytaniu ulotki acne dermu,ze cos mi sie
                podzieje z buzka,ale ani slychu ani widuuuuu wiec chyba nie mam az tak
                wrazliwego pyszczka hahah
                p.s.powiem ci ze takie blizny bardzo fajnie wyprowadzila sobie kumpela
                NOSCAREM :-)
                • Gość: Natalia Re: ja ci odpowiem maxi dzieki Natala :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:12
                  Stosowałam już wszystko, co tylko wpadło mi w ręke. No Scar też. Niestety po
                  dwóch opakowaniach, nie zauważyłam żadnych rezultatów. A po Glyco już widze.
                  Pozdrawiam.
    • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 07.03.06, 19:12
      Cześć kobitki !
      Po dwóch dniach stosowania, mam dość. Jak zwykle zrobiła mi się na twarzy
      skorupa, strasznie mnie ściąga i jestem dosyć mocno czerwona.
      Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale na tą skorupkę nałożyłam przed chwilką
      strasznie gruba warstwę kremu Niwea Soft. Właściciwie to już go nie ma, skóra
      go "wypiła". Nie umiem wytrzymać z tą ściągniętą skórą i tym potwornym
      swędzeniem. A jak tam u was?
      • Gość: maxi25 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A do poczytania IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:24
        czesc dziewczynki :-) dalej czekam na Wasze podpowiedzi, ale tymczasem
        przesylam linka .... mozna tam cos poczytac od kuchni o tych naszych
        kwasiorach :-)

www.mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=991
    • Gość: Natalia pytanie do Justy i innych znawczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 07:14
      Jak zwykle znowu zrobiła mi się skorupa po dwóch nocach używania Glyco.
      Ponieważ skóra była mocno ściągnięta, nałożyłam bardzo grubą warstwę kremu
      nawilżającego na noc. Rano po ściągnięciu nie było śladu. W związku z tym mam
      pytanie: czy tym nawilżaniem nie zepsuję "rezultatów" tego kremu? Czy dobrze
      robię, że zaraz nawilżam skórę? Czy musi się ona złuszczyć?
      • Gość: K. Re: pytanie do Justy i innych znawczyń IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 11:22
        Tak czy siak się złuszcza, tylko gdy nawilżysz to złuszcza sie mniej widocznie
        i ładniej
        • Gość: Natalia Re: pytanie do Justy i innych znawczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:13
          Dzięki K za odpowiedź.
          • Gość: Kasia czy można? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:52
            Czy można stosować Glico-A w ciąży? Mam krem ale nie mam ulotki do niego -
            wyrzuciłam (niestety)Będę wdzięczna za pomoc!
            • Gość: Natalia Re: czy można? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:14
              Nie pomogę, bo ulotkę wyrzuciłam.
              Zresztą nie polegałabym na ulotce, tylko spytała swojego lekarza prowadzącego.
              Powiedz mu jaki ma skład ten krem i spytaj.
              • alba27 Re: czy można? 09.03.06, 14:25
                Maxi25, skóra się łuszczy bo takie jest zadanie tego kremu ale jak będziesz
                robiła regularnie peeling i raz dziennie też będziesz ją nawilżać jakimś innym
                kremem to myślę że powinno być ok.
                Co do ciąży to chyba nie można go używać, ja bym nie ryzykowała,
            • Gość: maxi25 Re: czy można? IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:50
              ja jeszcze nie uzywalam glico ale sadzac po cudach jakie wyczynia moze byc
              ryzykownym uzycie go w czasie ciazy (maluszek nie zasluguje...)a zwlaszcza ze
              skora lubi platac figle w tym BLOGOSLAWIONYM STANIE...
              pzdr
              dzieki natalia za odp mam nadz ze moja przygoda z glico nie skoczy sie u
              dermatologa ....pozdrawiam
              • Gość: emka Re: czy można? IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 09.03.06, 16:38
                Kasiu, z tego co kiedyś usłyszałam od pewnego lekarza to 2-3 cykle przed
                planowanym zajściem w ciążę nie powinno się poddawać żadnym zabiegom
                złuszczającym (przez co też osłabjającym)naskórek. Powodem tego ma być burza
                hormonów, na którą osłabiona skóra może zareagować plamami. Tyle o użytkowaniu
                przed ciażą, natomiast jeśli chodzi o używanie takich specyfików w ciąży ....
                to w tym czasie najlepiej odstawić z użytku wszelką chemię, a juz na pewno tak
                silne preparaty. W pełni zgadzam się z maxi25: "maluszek nie zasługuje...".
    • Gość: Natalia mile zaskoczona ... IP: *.246.jawnet.pl 09.03.06, 19:28
      Dziewczyny znalazłam mój sposób na Glyco. Mianowicie: przez dwie nocy z rzędu
      smaruję buzie cienką warstwą kremiku, a następnie dwie noce z rzędu silnie
      nawilżam, kładąc jak najgrubszą warstwę kremu nawilżającego. W tych dniach,
      kiedy stosuję Glyco jestem lekko zaczerwieniona, ale dwa dni poźniej moja buzia
      wyglada już rewelacyjnie.
      A teraz najważniejsza informacja. Z wszystkich przetestowanych przeze mnie
      preparatów, zabiegów itp, itd na blizny, ten krem działa cuda. Jestem bardzo
      mile zaskoczona i wielce uradowana. Naprawdę widze efekty. Wiem, że jeszcze
      wiele pracy z Glyco A przede mną, ponieważ mam ogromniaste blizny, ale kiedy
      tak szybko widzi się efekty, człowiekowi cieplej robi się na serduchu. Polecam!

• Gość: hania Re: mile zaskoczona ... IP: *.natpool.mwn.de 09.03.06, 19:52
        A jak u ciebie zluszcza sie wtedy skora? Widac to w ogole? W te 2 dni kiedy
        stosujesz tylko nawilzanie skora schodzi, tak czy nie? Ja sie boje ze bez
        efektu szeroko omawianej "skorupy" nie bedzie tez spektakularnych rezultatow,
        gdy ta martwa skora wreszcie zejdzie.. Z drugiej strony wlasnie dlatego nie
        decyduje sie na razie na glyko, bo nie moge sobie pozwolic na zostanie w domu i
        czekanie az moja twarz wroci do normy.
        • Gość: Natalia Re: mile zaskoczona ... IP: *.246.jawnet.pl 09.03.06, 20:28
          Haniu wogóle nie widać tego złuszczania. Topewnie przez to, że ją nawilżam. Też
          się boję, że psuję tym cały efekt złuszczania skóry, ale dziewczyny pisały
          tutaj, że nie. Zresztą nie wiem czy na dłuższą metę, dałabym rady nie nawilżać.
          Skóra jest ogromnie napięta, swędzi i ogólnie wyglada niestetycznie. A ja
          przecież muszę do pracy chodzić. Może kiedyś, kiedy będę dłużej siedziała w
          domu, pozwole sobie na to paskudne złuszczanie. Pozdrawiam!
          • patja2 Re: mile zaskoczona ... 09.03.06, 21:12
            jutro ide po glyco:/szkoda tyle ze do pracy musze chodzic:(juz slysze te
            pytania-patyska cos ty znow wymyslila:)ale dam rade mam nadzieje:)
          • Gość: hania Re: mile zaskoczona ... IP: *.natpool.mwn.de 09.03.06, 21:17
            nie widac zluszczania, hmm, w takim razie bardzo jestem ciekawa dalszego efektu
            u ciebie. ja na razie koncze hascoderm, przymierzam sie do glyco za jakis
            tydzien czy dwa, mam nadzieje ze watek nie zginie i napiszesz jeszcze nieraz
            jak twoja buzia sie miewa:) pozdrawiam!
            • patja2 Re: mile zaskoczona ... 10.03.06, 19:50
              wlasnie posmarowlam drugi raz!!!!a co raz sie zyje;)skoro nic nie widac to
              pruboje dalej:)zastanawiam sie tylko co jutro bedzie:/a do pracy ide:(a Ty
              spieszsie z glyco poki slonka nie ma za duzo!!!!i napisz co i jak ,odezwe sie
              jutro albo w poniedzialek pozdrawiam:)
    • Gość: ppp Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.aster.pl 09.03.06, 20:20
      dziewczyny pamietajcie i kremach 30, 50 faktor.pozdr
      • Gość: maxi15 Re: mile zaskoczona IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:23
        czesc dziewczyny ja nadal czekam na dostawe Glyco,a potem ruszam do
        akcji....hihihi jesli chopdzi o zluszczanie to mnie sie wydaje jesli juz
        naskorek zacznie sie zluzcacz to nie mamy wplywu hamujacego(chyba ze calkiem
        odstawimy taki preparat) skora sie zluszcza i juz, tak jak np po opalaniu
        (nawet i bez kwasow nasz naskorek "schodzi")wiec polozenie warstwy nawilzajacej
        pomoze ladniej zejsc tym zluszczankom a nie zniszczy efektywnosci zabiegu.Nie
        wiem czy mam racje ale tak sobie to tlumacze pozdrawaim :-) CIEKAWE CO BEDZIE U
        MNIE hihihi
      • Gość: maxi15 Re: mile zaskoczona IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:25
        czesc dziewczyny ja nadal czekam na dostawe Glyco,a potem ruszam do
        akcji....hihihi jesli chodzi o zluszczanie, to mnie sie wydaje, ze jesli juz
        naskorek zacznie sie zluszczac to nie mamy wplywu hamujacego(chyba ze calkiem
        odstawimy taki preparat) skora sie zluszcza i juz, tak jak np po opalaniu
        (nawet i bez kwasow nasz naskorek "schodzi" co ok 28 dni)wiec polozenie warstwy
        nawilzajacej pomoze ladniej zejsc tym zluszczankom, a nie zniszczy efektywnosci
        zabiegu.Nie wiem czy mam racje ale tak sobie to tlumacze pozdrawaim :-) CIEKAWE
        CO BEDZIE U MNIE hihihi
        • dunia24 Re: mile zaskoczona 11.03.06, 10:26
          No hej wszystkim glycomaniaczkom:-)))) Ja ostro używam nadal i jeszcze nie
          przestane,jestem cholernie zadowolona bo blisko mi już do idealnej cery.Jak to
          kurnia miło za każdym grubszym zejściem skóry widziec świeżą coraz bliższą
          ideału bez starych cholerstw;)Pozdrowionka dla wszystkich w szczególności dla
          Natalii Buziole:*
    • lacitta Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 11.03.06, 15:00
      Czesc dziewczyny!
      zastanawiam sie nad kupnem glyco-a, ale wciaz mam wiele watpliwosci...
      zdecydowalam sie poczekac do jesieni, gdyz obawiam sie, ze juz za pozno na
      rozpoczecie kuracji, nie chce nabawic sie dodatkowych przebarwien z powdou
      sloneczka :) a wiadomo, ze wiosna tuz, tuz i bedzie troszke mocniej przygrzewac:)
      po tradziku (ktory juz prawie wyleczylam) mam mase przebaarwien na twarzy, moje
      policzki sa "podziurawione" i juz przestaje wierzyc, iz kiedykolwiek beda gladkie:(
      stosujecie glyco-a juz od dluzszwego czasu... moglybyscie powiedziec cos
      konkretnego o efektach, jestescie zadowolone? pomaga rowniez na te "dziurki"?
      z gory dziekuje za wypowiedzi!
      pozdrawianm! :)
    • Gość: up up IP: *.246.jawnet.pl 12.03.06, 11:47
      up
    • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 12.03.06, 15:10
      Całe szczęście, że dziś jest niedziela. Znowu wstałam z mocno zaognioną i
      napuchniętą buzią. Kurka, chyba mój limit smarowania to jeden dzień, a później
      tydzień nawilżania. Siedzę teraz jak zwykle z grubą warstwą kremu
      nawilżającego. Strasznie mnie swędzi ta "spalona" skórka". Pozdrawiam!
      Oby do jutra to się wygoiło ...
      • Gość: maxi25 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:50
        czesc dziewczeta a zwlaszcza Natalia :-)juz w tym tygodniu zaczynam testowac
        glico, ale wlasnie przeraza mnie reakcja skory....podpowiedzcie jak dawkowac
        ten cud kosmetyczny :-) jak czesto stosujesz dawki Natalio ze ta Twoja buzka
        tak reaguje...nie wiem jak zaczac te przygode,czy moze sie zdazyc ze bedzie
        taka reakcja nawet po rzadkim (raz-dwa razy/tyg)stosowaniu glico??? nadmienie
        ze raczej nie mam delikatnej skory,ta cholra jest dosc gruba hihihi z gory
        dzieki za odp...
        mam nadzieje ze wrocisz na jutro do normy :-)
        • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:22
          Jak już pisałam, każda skóra zachowuje się inaczej. Ja bym radziła na początek,
          smarować buzie na noc cieniutką warstwą (nie smaruj kilku warstw, bo popalisz
          skóre) i obserwować ją w ciągu dnia. Jeżeli jest ok, następną noc smarować i
          tak w kółko. Sama zauważysz, kiedy masz przestać. Wtedy trzeba zacząć buźke
          nawilżać.
          Moja gęba niestety jest zbyt nadwrażliwa. Dla mnie dwie nocki z rzędu to
          zabójstwo w postaci spalonej skóry. Mogę tylko raz w odstępie jakiegoś
          tygodnia. Pozdrawiam !
          Dziewczyny jedno wam mogę powiedzieć. Używałam już na blizny wszystko, ale
          największy efekt widze po Glyco. Oby tak dalej.
          • s.sylvia.s Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 07.07.06, 15:27
            hej..przeczytałam twoj post i sytuacja moja jest podobna...ale duzo gorsza.
            stosuje glyco a od 3 dni..mało tego że mam skorupe na czole to jeszcze mo
            zszedł płat i mam otwartą rane. czy warto sie meczyć..:(?moja skóra nigdy nie
            wyglądała tak żle,,nigdy. jestem przerażona. na bliznach pojawiły sie ranki .
            przecież ja sie tego nigdy nie pozbęde:(pomozcie. co mam robić:(:(
            • gomaska Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 10.07.06, 12:52
              w takiej sytuacji pomoc moze tylko masc z nagietka, mozesz kupic ja w aptece
              jest swietnia i przyspiesza gojenie polecila mi ja kosmetyczka po jednym z
              zabiegow, ja bym teraz nie stosowala juz kwasow, jedynym kwasem, ktory mozna
              stosowac w lecie to jest kwas migdalowy
              pozdrowienia
      • patja2 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 00:00
        Natalko mam do Ciebie pytanie-bo mnie po tym glico to tylko obsupało:(niewiem
        czy to dobrze boja sie ze zamiast pomoc to sobie jeszcze bardziej cere
        popaskudze:(mam mnustwo malutkich ropnych syfkow<dodam ze dwa razy sie
        smarowalam:)nieiwem czy to poprawy efekt,ale nic posmarowlam sie wlasnie
        3-ci!!!????mialyscie tez syfki????czy odrazu buzki popalone???
        pozdrawiam
        • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:17
          Właśnie siedze w pracy. Jako tako wyglądam. Moja buzia to jedna wielka lekko
          zaczerwieniona skorupa. Mam nadzieję, że się szybko złuszczy. Całą noc nie
          spałam, tak mnie strasznie swędziała buzia. Myślałam, że oszaleję.
          Mnie też po pierwszych użyciach kremu wysypało. Podobno ten krem wyciąga na
          wierzch wszystkie nieczystości, więc reakcja twojej skóry jest ok. Troche mnie
          przerażasz tym, że smarujesz się trzy razy pod rząd. Nie czytałaś postów na tej
          stronie. Zobacz co sobie Dunia narobiła. Radze smarować raz na noc cieniutką
          warstwą. Efekt też będzie. Pozdrawiam !
          • Gość: lusia30 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.168. / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:11
            hej Natalia i inne stosujące ten kremik

Własnie zakupilam to tydzien temu i smarowałam sie tym dopiero jeden raz i
            wiecej chyba bym nie mogła napisane jest ze nawet dwa razy w ciagu dnia mozna -
            tego sobie nie wyobrazam.

Natalia widze Ze Ty jestes najbardzoej doswiadczona... Czy jeden raz w tygodniu
            wystarczy - posmarowałam sobie w poniedziałek poprzedni i do dzis mi sie
            złuszcza naskórek, nie wiem czy dobrze robie i czy w ten sposób on cos zadziała
            ale najpierw chyba musze przywzyczaic skóre do tego specyfiku.??? (mam dziurki
            na policzka po trądziku i to porozszerzane pory ) czy warto i czy podziała na
            takie ubytki?? Ile czasu stosowałas i co zauwazyłas pozytywnego???
            • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:19
              Powiedz coś więcej na temat twojego stosowania tego kremu.
              Smarujesz na dzień czy na noc? Ile razy? Ja się zachowuje twoja skóra?
              I tym podobne, Wszystko napisz.
              • Gość: denna Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:53
                No to ja mam chyba skóre jak na słoniu, w dodatku na tłustym słoniu:)
                smaruje twarz glyco prawie dwa tygodnie tylko na noc a na dzień biodermą, no
                owszem warswta naskórka jakby bardziej sucha, peelingi robie co 2-3 dzień,
                glyco po nałożeniu troche szczypie i twarz jest zaczerwieniona, ale daje się
                wytrzymać, nie swędzi mnie wcale, chodze do pracy cały czas i nie wyglądam jak
                poparzona - a tego sie najbardziej bałam! po pierwszych pięciu dniach
                odstawiłam glyco na weekend i posmarowałam sie dwa razy acne derm, potem znowu
                pięc dni glyco i w ostatni weekend ance derm i na twarzy żadnego pożaru!
                Obawiałam sie, że bede straszyć jak Frankenstein, ale jest jak najbardziej ok,
                no i mam nadzieję, że mi przebarwienia po poprzednim lecie zbledną i pare
                dołkow po pryszczach też...
                • Gość: jjk Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.era.pl 13.03.06, 12:35
                  now łaśnie ja mam bardzo podobnie, choc stosuję pierwszy tydzień. Tylko sie
                  zastanawiam, bo ta skóra mi wcale nie chce schodzić, więc czy będzie jakiś
                  efekt?
                  • dunia24 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 12:49
                    Będzie cierpliwości,początki takie są a potem skorupa jeśli się mało nawilża a
                    potem złazi niekiedy płatami ale na tym to polega żeby dostac sie tym wkońcu do
                    świeżej nowej cery bez śladów i wszelkich defektów ale zanim to nastąpi trzeba
                    cierpliwie smarowac i z rozwagą.Nie przesadzajcie dziewczyny na początku kiedy
                    nie widzicie efektów smarując się grubo jak tu któraś z was nawet 3 razy żeby
                    się doczekac!Ja tak na początku chciałam jak najszybciej,smarowałam się 2 razy
                    dziennie od 1 dnia codzien bez żadnych przerw i możecie sobie poczytac co
                    takiego sobie narobiłam tą niecierpliwością,ale ale praktyka czyni mistrza
                    przekonałam się boleśnie na własnej skórze:) i nauczyłam się szybciutko jak z
                    nim postępowac.Pozdrowionka wszystkim gycomaniaczkom.Łączmy się:)))
              • Gość: lusia30 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.168. / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:58
                Natalia jesli to bylo do mnie to pisze...
                nalozyłam dopiero jeden raz na noc. tzn na pol nocy bo o 4-ej musiałam wstac
                aby sobie umyc twarz tak mnie szczypała (zdrapałam ja nieswiadomie przez sen)
                abym mogła jeszcze troszczke pospac. Ale po umyciu miałam strasznie czerwona i
                piekaca twarz, mogłam sie ciagle drapac. Ale rano po kremie nivea juz bylo
                lepiej chociaz nie bylo to przyjemne uczucie. skóra przez 3 dni mi schodziła,
                tzn łuszczyła mi sie moze nie płatami ale malutkimi płateczkami. No i jest
                jakby nowa. Ale nie wiem czy jesli minał tydzien powinnam juz nalozyc drugi
                raz. Ile razy powinnam w tygodniu nakładac i moze nie na noc tylko na pare
                godzin w dzien. Ale chodze do pracy i w moim przypadku chyba bylaby to
                niedziela albo sobota. Jak sobie z tym radzicie - kiedy mam oczekiwac
                jakichkolwiek POZYTYWNYCH efektów. ????
                • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 13.03.06, 19:13
                  Lusia ja bym poczekała dłużej z kolejną aplikacją kremu. Skóra musi wrócić do
                  normalnego stanu. Niemęcz jej.
                  Ja też, kiedy dziś wróciłam do domu zauważyłam, że moja skorupa w końcu pękła.
                  To pewnie przez make up. Kiedy umyłam twarz, miałam na buzi pełno skórek. Super!
                  Teraz siedzę znowu w domu z grubą warstwą kremu nawilżającego. Ciągle
                  dosmarowuję nową warstwę, bo moja skóra pije i pije. Pozdrawiam!
          • patja2 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 17:05
            Natalko 3 razy pos rzad ale nie w ciagu jednego dnia!smruje rano i wieczorem
            dzis ,myslalam ze jak rano wstane to cos sie zacznie dziac???!!!a tu nic??tyle
            dobrze ze syfki pomalu giną,ale łuszczenia to ani widu ali slychu:(wydawalo mi
            sie ze po mikro to bedzie szybciej dzialac ale na odwrot chyba,juz dwa razy
            sprawadzalam czy to faktycznie GLYCO A kupilam:)no ale niby tak........wieczorem
            tez posmaruje,nawet nie swedzi,piecze moze z 3min po nalozeniu i na tym
            koniec.Powodzenia glikomaniaczki!!Natalka pozdrawiam:)
            • Gość: maxi25 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:53
              dzieki Nati za odpowiedz,mam jeszcze jedno pytanko (moze Dunia wspomoze...)czy
              jak naloze glyco to za jakies 10-15 minut moge nalozyc jakis nawilzacz????bo
              boje sie tego efektu "platkowej skory"-bez make up'u nie da rady isc do pracy,
              a na te platy luszczace to nie naloze fluidu za zadne skarby!!!pozdrawiam
              wlsanie lece na poczte po moje glico... i zaraz zaczynam :-)
              pozdrawiam
              • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 13.03.06, 19:06
                Jak najbardziej po Glyco można nałożyć jakiegoś nawilżacza.
                Trzeba tylko trochę odczekać, żeby się Glyco dobrze wchłoniło.
            • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 13.03.06, 19:08
              Chyba rzeczywiście jesteś strasznie gruboskórna. :)
              Nie wiem co mam ci w tym przypadku radzić. Chyba tylko to, żebyś cały czas
              smarowała na noc. A rano obserwuj skórę. Napewno po jakimś czasie zacznie się z
              nią coś dziać. Pozdrawiam!
              • patja2 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 19:16
                :)no tak zrobie-dzieki pozdrawiam
                • dunia24 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 21:24
                  Kurde dziewczyny a ja jakoś nie mogę się przemóc żeby po nasmarowaniu się glyco
                  po paru minutach jeszcze ją czymś nawilżyc,mam nieodparte wrażenie że takim
                  nawilżeniem zaraz po glyco zniwecze całe działanie.Na noc smaruję grubą warstwe
                  glyco,nieraz jakbym na grubośc kładła maseczkę a z rana już ostro nawilżam grubo
                  maseczką intensywnie nawilżającą a potem jak już się wchłonie też grubo smaruję
                  alantanem plus i jakoś takie metody mi popasowały.Pozdrawiam wszystkie glycomanki:)
                  • patja2 do Dunii 13.03.06, 22:13
                    Dunia....a moze moj błąd tkwi wlasniew tym ze ja za cienko smaruje?????bo nic a
                    nic sie nie dzieje nawet jakl sie budze w nocy te lece zobaczyc czy choc zaczyna
                    sie łuszczyc a tu nic:(w sumie to smaruje tak jak kremem zwykłym,moze masz racje
                    ze trzeba na mojego ryjka trzeba wlasnie konkretną dawke zaaplikowoc?????juz ze
                    trzy razy czytalam ten watek i dalej nie wiem co robic:(powodzenia wszystkim zycze:)
                • Gość: aylee Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:41
                  Moja skóra reagowała podobnie , smarowałam 2 razy dziennie, potem trzy, zużyłam
                  całe opakowanie i... nic.zero złuszczania, zero pieczenia efekty też
                  niewielkie. Poczytałam trochę i po 4 miesiącach postanowiłam spróbować jeszcze
                  raz - właśnie kończe opakowanie i efekty są REWELACYJNE poznikała mi większość
                  dziurek a miałam ich naprawdę mnóstwo.Sekret tkwi w tym, że na miejsca na
                  których złuszczeniu najbardziej ci zależy glyco należy dosyć długo wmasowywać,
                  nawet kilka cienkich warstw.
                  • patja2 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 23:47
                    no wlasnie niewiem czy dobrze zrobilam ale posmarowalm sie niedawano jeszcze raz
                    juz wiecej tego dalam,najbardziej przeraza mnie to ze jestem chwilke czerwona
                    ale nie jednolito:(tylko takie plamki czerwone???a Ty jak czesto smarujesz???
                  • patja2 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A 13.03.06, 23:48
                    aaa wmasowywc mowisz......hmmm no jak tak tylko kremuje nie masuje w sumie....
                    • patja2 nie dziala!!!!! 14.03.06, 09:34
                      od soboty maziam sie dwa razzy dziennie,wczoraj 2razy nałozylam mega warstwe-i
                      co ????wsytaje wlasnie i nic-mnwet czerwona nie jestem!!!!!!!!!!!!!!!!chyba
                      wywalilam kase w błoto:9dziewczyny co robic????przewrac i nadal sie
                      smarowac???pozdrawiam
                      • Gość: gina Re: nie dziala!!!!! - spokojnie;) IP: *.btsnet.pl 14.03.06, 09:54
                        ja musialam smarowac ok 6 dni rano i wieczorem zeby cos sie "ruszylo", 7 dnia
                        mialam juz tak napieta buzie (wygladalam jak po solarium i sie blyszczalam
                        bardzo ) ze zaczelam ja nawilzac i powoli dopiero wtedy zaczela mi sie luszczyc
                        skora, mysle ze mamy mniej wrazliwe buzie i trezba wiecej glyco zeby byl efekt
                        zluszczenia. a zadzialac musi - bo to w koncu kwas 12 % wiec nie ma sily
                        cierpliwosci ;)
                        pzdr
                        • patja2 Re: nie dziala!!!!! - spokojnie;) 15.03.06, 00:50
                          ufff bo juz myslalam ze nic z tego :)i sama z tym zostalam-chyba racja-mamy cery
                          jak na słoniu:wlasnie nasmarowalam ryjka,ale juz tak pozednie,nie cieniutko
                          zobaczymy rano wielkie dzieki za odpowiedz pozdrawiam:)
                    • dunia24 Do Patji.. 14.03.06, 11:11
                      Hmm...zdziwiona jestem aż że można miec taką oporną cerę jak Twoja a ja myślałam
                      że moja jest już wyjątkowa"twarda"na wszystko.Dłuższy czas stosuje glyco jestem
                      zadowolona z rezultatów ale nie mogę do tej pory przyzwyczaic się do tego
                      pieczenia no szlak normalnie mnie trafia a im świeższa warstwa tym gorzej
                      reaguje na glyco,próbuje wtedy ulżyc sobie chłodząc tę piekote wiatraczkiem co
                      daje wielką ulgę ale narobiłam sobie tym chłodzeniem tylko tzn.przeziębiłam
                      zatoki zimnym powietrzem i teraz z tym nie daję rady,wzięło mnie na maksa.Też
                      jak tu koleżanka poniżej zauważyłam,że te konkretniejsze blizny oprniejsze na
                      glyco trzeba ostrzej potraktowac i w tych miejscach zostawiac naprawdę grubą
                      plamke kremu,wtedy szybciej się z nimi rozprawia.Zazdroszcze Ci,że tak nie
                      odczuwasz przykrych skutków smarowania kwasem.Nie wiem czy to prawda,ale któraś
                      dziewczyna pisała gdzieś,że Glyco-A są dostępne w róznych stężeniach% może i wy
                      macie ze słabszym?Ja mam 12% czyli najwyższe.Kończę już pierwszą tubkę i biorę
                      się za następną a na koniec całej kuracji mam w zamiarze jeszcze kupno domowej
                      mikrodembrazji,tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy,bo wyszło ich parę na
                      rynek.Pozdrowionka wszystkim i bądzcie cierpliwe:))
                      • Gość: maxi25 na temat nie dzialania..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:14
                        cvzesc dziewczyny:-)wczoraj pierwsze starcie z glyco,ale na probe na dekolcie
                        bo jutro wazne spotkanie ze starymi kolezankami nie chcaialm
                        ryzykowac ....ale...kurcze felek posmarowalam klate wieczorem i nic zero
                        objawow, dzis rano druga warstwa i rowniez nic .... wiec zaczynam sie
                        zastanawiac czy takze jestem "gruboskorna".Jutro wieczoirem zaczynam z
                        pyszczkiem,zobaczymy.
                        p.s.dzieki natalia za odp,a tak na marginesie czym najlepiej myc buzie kiedy
                        uzywa sie glyco,bo kurcze nie przepadam za zelami emulsjami i tym podobnym
                        normalnie uzywam dave.pozdrawiam :-)
                      • Gość: maxi25 jeszcze do "nie dzialania" IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:21
                        dziewczyny czytalam tez ze jezeli sie myle twarz preparatem krory zmiania pH
                        skory na zasadowe (np.mydlo) to nalezy odczekac jakies 15-20 minut az skora
                        wroci do swojego pH 5,5,bo przy zasadowym odczynie jaki wywoluje np.mydlo
                        zastosowany kwas jest nieskuteczny.moze to jest przyczyna nie dzialnia...
                        jeszcze raz pozdrawiam
                      • patja2 Dunia!!!! 15.03.06, 00:58
                        bo ja wiem czy sie nie cieszyc ze nie piecze???w sumie to chyba chciala bym
                        sobie z wami,,poplakac,, z pieczenia;)wlasnie naglikolowalm sie tak jakbym
                        maseczke robilam troszke piecze ale juz przychodzi:(stezenie niby 12
                        sprawdzalam:)a co do mikrobermabrazji to przed gliko stosowalam
                        lirene-przeczytalam mnostwo watkow,i tu i na wizazu i kwc oczywiscie i jakos
                        najbardziej pozytywnie wypadla wlasnie ta lirene.Jest stosunkowo niedroga
                        (około37zl)nawet nie wypackałam calych tubek ale z buzi bylam zadowolnoa:)Fakt
                        ze stosowalam ją po swojemu:)nie 1 czy 2 na tydzien jak pisze na opakowanie ale
                        praktycznie co drugi dzien.Rano po mikro buzka super:)moze tylko za bardzo sie
                        swieci po tym kremie łagodzącym ale ogolnie polecam pozdrawiam:)
                        • Gość: maxi25 poszlo w ruch ..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 17:23
                          czesc dziewczyny (zwlaszcza Patja :-) )wczoraj byl moj pierwszy raz heheh z
                          glico.... i musze powiedziec ze tez zadnych pieczen swedzen nie odczulam lekkie
                          cieplo i to wszystko, ale spalam z lusterkiem przy lozku hihihi zeby obadac
                          poranny widok.bylo spoko zadnych efektow ubocznych,za to jak umylam twarz znow
                          zrobilo sie cieplo i lekko czerwono.Teraz wrocilam z pracy zmylam podklad,potem
                          tonik i znow jakos tak cieplo na facjacie.zobaczymy co dalej....kolejna dawke
                          glyco zapodam jutro wieczorem.... chyba ze poradzicie wczesniejszy seans... :-)
                          p.s.rano zauwazylam lekko luszczaca sie skorke na nosie i czole ale chyba to za
                          wczesnie ?????
                          p.s. 2 czy ktos wie jak w te wszystkie mazidla
                          (glyco,nawilzanie,pilingi,maseczki,makijaze..... ) wlaczyc kuracje drulą na
                          przebarwienia ???? ktos kiedys o tym wspominal ...bede wdzieczna za
                          odp,tymczasem pozdrawiam zajrze wieczorkiem :-)
                          • Gość: Natalia witam IP: *.jawman.pl / *.246.jawnet.pl 17.03.06, 20:23
                            Cześć dziewczyny! Jak tam Wasze buziole?
                            Ja narazie dałam swojej skórze odpocząć od Glyco. Prawie już doszła do
                            stanu "normalnego". Nie jest czerwona. Jedynie strasznie napięta i widać, że
                            to "nowa" skórka. Chcę poczekać troszkę, zanim ją pomęcze. Buziaki.
                          • patja2 bo ja wiem..... 18.03.06, 19:17
                            noi po moich zmaganiach z glico(naprawde dlugich a nie ciezkich)w koncu
                            doczekalam sie skorupy:)ale to tylko przez to ze sie wkurzylam i na noc w srode
                            nalozylam mega warsetwe gliko(biala poszlam spac)a jak sie przebudzilam yo
                            jescze poprawilam.Kupilam alantan jak expertki;) poradzily i zaczelam
                            smarowac-caly czwartek i piatek fakt ze pomagalo ale dla mnie lepszy byl krem
                            baambino(po alantanie porobily mi sie syfki)dzis poraz pierwszy sie
                            wytapetowalam i powiem wiem ze juz calkiem calkiem:)jutro juz powinno byc ok,Ale
                            czy efekty takie super.....bo ja wiem.....W kazdym razie juz bym sie posmarowala
                            drugi raz,moze troszke poschodzily mi przebarwienia z bliznamy jakos roznicy nie
                            widze choc dostyc gruba warstwa naskorka mi zesza.Maxi chyba delikatna masz
                            buzke skoro juz Ci skorka chodzi,ja przez tydzien ponad pol tubki wysmarowalam
                            zanim sie skorupy doczekalam:)w kazdym razie pozdrawiam wszystkich
                            aaa i jeszce pytanko do Natali:czy smauja zadziej nie az tak zeby taka straszna
                            skorypa byla,tez beda efekty???czy znowu musze buzke spalic i wyapackac pol
                            op[akowania????pa pa
                            • Gość: MAXI25 Re: bo ja wiem..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:39
                              czesc Patja2 :-) cholera mnie tez nic nie bierze po tym glyco, luszczaca sie
                              skorka to falszywy alarm (czasem uzywam podkladu dermacol i to chyba jego
                              efekt)!!!kurcze chyba bede aplikowac go codziennie bo co dwa dni to raczej
                              zdecydowanie za zadko!!! siedze dzis w chatce a jutro tylko randka ze starym
                              narzeczonym hehehe wiec przyatakuje mordulke na calego!!!ale powatpiewam....
                              p.s. probuje ten specyfik tez na dekolt (tam mam przebarwienia po sloncu w
                              jednym miejscu) i musze powiedziec ze tez nic ...chociac chyba wyszlo mi kilka
                              krostek .... to jakis znak:-)
                              CZEKAM PATJA NA TWOJE RELACJE,BO COS CZUJE ZE SPOSRODC
                              WSZYSTKICH "GLICOMANIACZEK" NAM POJDZIE NAJCIEZEJ...... :-)
                              • patja2 Re: bo ja wiem..... 19.03.06, 17:37
                                witaj Maxi:)ja przez jakies 4dni malowalam sie dwa razy dziennie kwasem a w
                                ostatnim dolozylam do pieca juz konkretnie;)jeszcze tylko z nosa zlazimi troszke
                                skora...i juz bym sie posmarowala drugi raz:)mowiesz ze na dekold tez
                                smarujesz???tez sie zastanbawialam.....mam kilka malutkich bliz i jedną ogromną
                                w samym srodku:(przez to unikam bluzek z dekoltem-pozdrawiam pisz jak Ci idze a
                                ja tez se chyba dzis dekolcik pomaziam:)
                                • Gość: maxi25 Re: bo ja wiem..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:06
                                  witam Patje i reszte Glikomaniaczek :)wreszcie ruszylo sie cos w interesie
                                  hihihihi tak jak pisalam posmarowalam grubo w sobote-lekkie ciepelko-
                                  spoko...rano biore kompiel a tu jakos tak skora sie luszczy ...oho mysle sobie
                                  wreszczie!!!ale po kapieli skorka swiecaca,czerwona(jak po solarze)i jeszcze
                                  luszczaca poszla tona kremu na pyszczek a potem lekki make up.wieczorem
                                  nawilzylam mocno twarz + masc witaminowa no i dzis rano lekkie uspokojenie
                                  (lekka tapetka do pracy a pod nia drula i nawilzacz) teraz widze ze miejscami
                                  jest skorupkowato...i jeszcze luszczaco...nie wiem co mam zrobic... czy
                                  przywalic glyco ponownie wieczorem, czy raczej czekac az zluszcza sie te partie
                                  do konca i zejdzie troszke zaczerwienienie?????????????????????????????????????
                                  dygam worka bo jakos trzeba chodzic do pracy:-)
                                  CZEKAM NA RADY :-)
                                  P.S. a to moja drobna radka dzis bylam sporko czasu w kosmetycznym i powiem
                                  Wam ze znalazlam chyba fajny i niedrogi kren wspomagajacy nasze dzialania :-)to
                                  krem z firmy Ziaja seria calma HLC kosztuje ok 8zl i powiem ze wlsnie siedzi mi
                                  na mordce i jest ok,zakupilam tez z tej serii peeling enzymatyczny i zel do
                                  mycia twarzy.Na opakowaniu jest napisane ze ta seria zalecana jest przy
                                  glebokich oczyszczanuiach i zabiegach kwasami....moze cos slyszalyscie juz o
                                  niej ???
                                  p.s.2 a wlasnie ....jak wspomoc zlazenie tej skorki oprocz nawilzania,jakie
                                  peelingi robic na takiej rozognionej buzi???
                                  tymczasem pozdrawiam i czekam na wiesci :-)))))
    • Gość: MAXI25 zadnej rady ...:-( IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:02
      no i coz .... ide lulu,skorka sie luszczy,troszke zaczerwieniona,zadnej rad od
      Was wiec nie aplikowalam wiecej glyco....znaczy sie troszke dalam na klate
      (zobaczymy Patja co z tego wyniknie,ale slyszalam ze fajne efekty daje tez na
      pietach lokciach itp)i troszke na czolo bo nie daje zadnych objawow od poczatku
      stosowania...ciekawe co jutro lustro pokaze :-)
      pozdrawiam :)
      • Gość: maxi25 Do Asiaczka22... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:10
        ZJAWIASZ SIE JESZCZE TUTAJ,BO CHCIALAM ZAPYTAC O DRULE I GLICO....????
        POZDRAWIAM :-)
        • dunia24 Re: Do Asiaczka22... 20.03.06, 22:33
          Słyszałam już o tej serii z ziaji i próbka mi się spodobała.W każdym razie co
          mogę Ci już radzic to skoro wreszcie doczekałaś się tej skorupy to może nie
          smaruj się narazie glico bo jeżeli pracujesz itd to będzie teraz coraz gorzej to
          wyglądało pod makijażem wręcz okropnie i zle że już się znowu na noc
          posmarowałas,teraz powinnaś tylko ostro nawilżac żeby ta skorupa zaczęła
          złazic.A co do peelingu to jeżeli masz taką jak opisałas zaognioną twarz to broń
          Boże teraz to robic a najlepiej dopiero kiedy zejdzie ci zaczerwienienie,skóra
          się podstarzeje,będzie łuszczyc wtedy możesz sobie dopomóc peelingiem a potem
          dużo kremu.Pozdrowionka wszystkim.Natalia żyjesz? :)
          • patja2 witam:) 21.03.06, 00:18
          • patja2 witam 21.03.06, 00:25
            hej Maxi i inne glikomaniaczki:)Maxi-ja bym peelingu nie robila!!!!zatrzesz
            spalonąskore a nowa jeszcze nie gotowa do wyjscia na swiatło dzienne:)
            dziewczyny pomozcie!!!pytam i pytam kiedy moge sie znowu poglikowac???moja cera
            juz ok:)wysuszona,skorka jeszcze tylko z noska schodzi,ogilnie jestem
            zadowolona,nie swiece sie ak i nie musze co godzine sie pudrowac:)nawet moj max
            factor chyba jest juz za ciezki i zbyt matujacy:)odpowiedzcie prosze czy juz
            moge sie nasmarowac???bo niewiem:(i czy znow musze wyprodukowac mega skorupe do
            zluszczenia zeby byly nastepne efekty???pomozcie!!!Maxi pozdrawiam:)a naszą
            załozycielke watku gdzies wciekło:(pozdrawiam
            • dunia24 Re: witam 21.03.06, 09:06
              Jeśli nie czujesz żadnego pieczenia,podrażnienia,palenia i nie jesteś
              zaczerwieniona to jasne że możesz,to nie jest głównie kwestia tego że kiedy
              złazi skóra to odczekac itp nie,możesz smarowac dowoli jeżeli nic Ci nie dolega
              i czujesz że nie zrobisz sobie gorzej.Przecież nie jest nigdzie napisane że
              wtedy i wtedy można smarowac,dopasowujesz to do swojej cery i tylko Ty ją znasz
              najlepiej widząc już jak reaguje.Pozdrowionka
              • Gość: MAXI25 co do dalszego smarowania ... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:07
                czesc kobitki:-)jakos przezylam dzien w pracy,ale na szczescie pracuje prawie z
                samymi babkami wiec nie jest tak zle,ale mnie samej jest tak dziko z tymi
                luszczeniami a jak na zlosc spotkalam wczoraj kumpla ze studiow po 3 latach nie
                widzenia pewnie super sobie pomyslal hahah ale co tam wyczekuje efektu...do
                rzeczy:skorupy jakiej tragicznej to ja nie mam tak luszczy, sie a ja to
                nawilzam + drule wklepuje.Wlasnie Patju ja tez nie wiem kiedy nastepna
                aplikacja czy wlasnie jak ta nowa skorka sie podstarzeje czy walic w nia nawet
                jak jest czerwona....ale skoro doradzacie zeby nie robic wtedy pilingow to
                glyco chyba tezniewskazane????ale nie wiem... apropos peeligu to zrobilam
                wczoraj enzymatyczny z wczesniej wymienionej serii i powiem Wam ze jakos tak
                lepiej po tym mi bylo:-)a jako nawet spoko sposob to wybrobowalam dluga kąpiel
                namaczanie namaczanie i zluszczenie delikatnym reczniczkiem. Na razie to
                pozdrawaiam swerdecznie i czekam razem z Patja na rade kiedy nowa dawa czy na
                swieza (lekko czerwona) skorke czy poczekac az sie podstarzeje????
                pozdrowionka :-) czekamy na zalozycielke.....
                • patja2 no to tydzien stracony... 21.03.06, 17:40
                  Dunia dzieki za odp:)niewiedzialam co i jak ,ale skoro tak to zaraz lece sie
                  smarowc,ale czy musze znow mega skorupe wyprodukowac zeby byly efekty??
                  Maxi ja na tą skorupe jak wracalam z pracy przykladalam mokry recznik na 5
                  min,potem skorka namakała i ładnie schodzila:)i krem bambino-po alantanie mnie
                  troszke wysypalo,AAAA i zastanawiam sie czy przed nastepna kuracja nie trzasnac
                  sobie mikrodermabrazji???pozrdawiam was a szczegolnie Maxi i Dunie
                  • Gość: Natalia jestem ! IP: *.jawman.pl / *.246.jawnet.pl 21.03.06, 18:37
                    Jestem, jestem dziewczyny. Nie odzywam się, bo narazie odpoczywam od Glyco.
                    Czekam aż mi się ta nowa skóra "podstarzeje". Nie chcę aplikować kwasów na tą
                    nową skórkę, bo czuję że znowu by mi ją spaliło. Glyco mam zamiar nałożyć w
                    piątek. Dam wam znać co i jak. Kurka słoneczko coraz bardziej wychodzi, a ja
                    uwielbiam mieć opalone ciałko. Chyba za niedługo wogóle na okres wiosenno-letni
                    zrezygnuję z kwasów. Ale będe tęsknić !
                    Pozdrawiam dziewczyny, w szczególności Dunie.
                  • dunia24 Patja2 21.03.06, 21:34
                    Wiesz co tak się zastanawiam czy aby nie robisz sobie krzywdy tym rozmaczaniem
                    naskórka,no chyba że ta skorupa już trochę jest i się podstarzałą tzn.czy aby
                    nie robisz tego za wczesnie,bo pomagasz jej kiedy ona jest(ta pod spodem)jeszcze
                    swieża,zaczerwieniona i nie gotowa do całkowitej odsłony.Sama powinna zacząc
                    naturalnie złazic,chyba że widac iż jest już stara to przy takim efekcie
                    końcowym wtedy tych pozostałości można się pomóc pozbyc jakimś peelingiem.A
                    pytasz o to czy musisz najpierw wychodowac znowu skorupę,otóż tak,jeżeli widzisz
                    że skura dopiero co zeszła a włąsciwie pomogłas jej to z włąsnych obserwacji u
                    siebie taka świeża skóra zwł.po peelingu jest zaczerwieniona,czuc że nawet
                    piecze bo jest podrazniona,wtedy lepiej odczekaj choc dzień,dwa i smaruj
                    ciągle,nawilżaj,smaruj,rób przerwe jeżeli coś czujesz że bardzo piecze lub
                    jesteś okropnie czerwona i podrażniona,to nie jest powiedziane że mamy chodowac
                    skorupę i wtedy efekty,ona i tak i tak będzie się sama łuszczyc i schodzic po
                    swojemu podczas regularnego używania glyco.Mam nadzieję że nie zamotałąm Ci
                    zbytnio:)Dziękuję za pozdrowionka i ja pozdrawiam.#maj się cieplutko.
                    • patja2 dzieki Dunia 21.03.06, 21:46
                      :)u mnie u sumie to nie bylo chyba takiej konkretnej skorupy,chciaz racja jak ją
                      posmarowlam jeszce raz to mi łzy z bolulecialy-ale ogolnie wygoilam wszystkow
                      dwa dni.Nawet zaczerwieniona nie bylam,wiec chyba az tak sie nie spalilam jak wy
                      tu opisywalyscie.Raczej byla to skoruoka niz SKORUPAmoze jedynie nos-to tak byl
                      czerwony jak zeszla skorka,ale policzki na ktorych mi najbardziej zalezało i
                      nakładalam na nie naprawde werstwe jak maseczka to tylko troszke....okropną mam
                      tąskore!!!czwartek piatem mam wolne wiec chyba jezscze raz sie pozadnie
                      spale:aTY Duniu glikujesz sie jeszcze???pozdrawiam cieplutko
                      • Gość: MAXI25 dolaczam do dyskusji :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:04
                        witajcie :-)zwlaszcza Patja dzieki za pomysl z reczniczkiem (matol ze mnie
                        hihihih wisialam dzis z pyszczkiem nad miska z woda, bo po poludniu srednio
                        kapiel mi lezala).Co do krzywdy zluszczania woda to pewie Dunia ma troche racji
                        ale ja widze ze schodzi tylko to co chce zejsc,wiec tam gdzie jeszcze nie pora,
                        luszczonko zostaje.Co do dzissiejszego wieczora,to odpuszczam
                        jeszcze...zaatakuje tylko czolo,bo tam to mam chyba przeszczep od bawola tyle
                        smarowan gruba warstwa i nic!!!! za to na klacie tak mnie dzis swedzialo w
                        pracy ze najchetniej w samym staniku bym posiedziala!!!posmaruje tez dzis.Co do
                        zaczerwien to mnie na nosku sie troszku tzryma i wokol ust...
                        p.s. zastanawia mnie tylko czemu np te zaczerwienienia najbardziej wychodza
                        wieczorem???? wiecie moze ??
                        p.s.2 jaki polecicie kremik z filtrami??? -srednio drogi plese hihihi bo jak
                        podliczylam te moje eksperymenta to chyba juz niezle zabiegi byly by u
                        kosmetyczki hihihi slyszalam o kremie ochronno-nawilzajacym Eris'a z filtrem
                        30+...
                        juz Wam wiecej nie nudze pozdrawaim zwlaszcza Dunie i Patje :-)
                        • Gość: patja2 Re: dolaczam do dyskusji :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:55
                          witaj MAxi :)dobrze ze nie scierasz tym recznikeim Dunia ma racje,ja te zna sile
                          nie zdzieralam.Aco do kremu Ci nie pomoge.....nie ma jescze slonka wiec nawet
                          sie nie zastanawialam jaki kupie,mam jeszce ten z mikrodermabrazji erisa pisze
                          ze 30 wiec pewnie go wysmaruje,z tym ze pod makijarz sie nie nadaje-ciezki
                          strasznie(tu nam musi Dunia pomoc w wyborze jakiegos niedrogiego)czwrtek piatek
                          mam wolne to tez popale porzednie moją mamucią skore:)pozdrowka
                          • dunia24 Re: dolaczam do dyskusji :-) 22.03.06, 10:59
                            Oj dziewuszki ostrożnie z tym zdzieraniem skóry bo naprawdę,wiem bo co mi
                            odstawało i wkurzało z pozostałosci delikatnie fajnie schodziło za pociagnięciem
                            a potem zaczerwienienie i pieczenie takiej plamki świeżej,więc uważajcie bo
                            mogą zostac w takim miejscu ślady.Ja dalej używam glico i najbardziej mnie
                            wkurza jak ta suchosc wygląda pod makijażem-okropieństwo.A co do kremów to wam
                            nie pomogę gdyż z filtrem nie używam.Ze zwykłych na tę skorupe spodobała mi się
                            próbka ziaji(zamówiłam pare bezpłatnie)ta nowa seria przeznaczona głównie dla
                            cery włąsnie takiej jak nasze po zabiegach kwasami itp.A z tego co czytałąm to
                            najlepszą opinią chwalą krem z wysokim filtrem Vichy.Nie che skłamac,ale
                            widziałąm ostatnio w aptece jakieś nowości chyba firmy eris w kolorowych
                            opakowaniach i w oczy rzucały się wysokie filtry na etykiecie do
                            wyboru.Pozdrowionka.
                            • Gość: MAXI25 kolejna dawka ..... :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:23
                              czesc Glikówki :-)wiedze ze rowniez wczoraj nie zagladalycie .....
                              dzis postanowilam polozyc kolejna warstwe na poliki,nos itd. lacznie z czolem
                              ktore oporne na cholera!!!smaruje je od soboty i dzis dopiero zauwazylam
                              pojawianie sie skorupki,reszty buzi nie smarowalam od soboty....zaraz to
                              nadrobie hihihi
                              Patja, jak tam Twoja klata :-)...na mojej pojawia sie skorupka,swedzi no i
                              troszke krostek tez jest...moze wreszcie zacznie zlazic zobaczymy co bezdie pod
                              spodem....
                              co do serii z ziaji to mam ten krem,peeling i zel do mycia twarzy... jest
                              spoczko i zapach tez mi podchodzi,ale kremik ciezkawy chyba raczej tez nie pod
                              makijaz.
                              zmykam do lazienki :-)
                              p.s. sloneczko wylazi trzeba pomyslec o trym blokerze....POZDRAWIAM :-)
                              • Gość: MAXI25 R a T u N k U!!! IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 22:00
                                DZIEWCZYNY RATUJCIE!!!NIE WIEM CO SIE DZIEJE ALBO MOZE PANIKUJE....LUB JUZ NIE
                                PAMIETAM GDZIE MAIALAM TE CIEMNE PLAMY NA MORDCE...ALE DO RZECZY...
                                DZI OK 18 ZAAPLIKOWALAM KOLEJNA DAWE GLYCO (TAK JAK PISALAM) ALE TERAZ
                                PRZYJZALAM SIE W LUSTERKU...MAM WRAZENIE ZE OBOK NOSA I OBOK BRODY ZROBILY MI
                                SIE CIEMNIEJSZE PLACUSZKI.....?????????? :-((((((( CZY TO MOZLIWE ZE CHWILKA NA
                                SLONCU W DRODZE Z PRACY TAK BY PODZIALALA,ALBO TO GLYCO NIE DLA MNIE????W SUMIE
                                JAK SOBIE TERAZ KOJARZE,TO KIEDY SMAROWALAM TYLKO CZOLO MIALAM WRAZENIE ZE
                                SKORA NA NIM ZROBILA SIE TROSZKE CIEMNIEJSZA-ZNACZY SIE TAKA JAKBY LEKKO
                                OPALONA...NIE WIEM CO TO OZNACZA?????? NADMIENIAM ZE WYCHODZAC Z DOMU MAM
                                ZAWSZE KREMIK ( Z JAKIMS TAM FILTREM) I MAKIJAZ WIC JAKIES ZABEZPIECZENIA,A
                                POZA TYM SLONKA BYLO TROSZKE WE WROREK I DZIS....
                                PORADZCIE CO ROBIC!!!! :-((((((
                                OBEJRZE TO DOKLADNIE RANO!!!!!
                                P.S. A MOZE SKORKA W TYCH MIEJSCACH BYLA ZA BARDZO ZDARTA I AZ TAK WRAZLIWA NA
                                SLONKO ?????? CZUJE ZE POZEGNAM SIE Z GLIKOOOOOOOOOO.....
                                • patja2 spoko!!! 23.03.06, 22:42
                                  cos taka nerwowa:)-Maxi to normalna reakca,ja tez mialam z 5 6 takich plam,jakby
                                  mocno oparzone np,po opalaniu-mi one sie zrobily wlasnie na dolkach!!niewiem czy
                                  to poprawnie czy nie.Same zeszly sladu nie ma-tylko nigdy nie pomagaj im
                                  odpasc!!!skorka skorka a to pawie jak strupy!!ja bym przerwala na twoim miescju
                                  smarowanie i zaczaela nawilzac:)ponoc alantan,ale dla mnie lepszy jest bambino
                                  tak chwalony na forum.Ja sie glikuje wlasnie troszke czaerwona jestem ale
                                  jeszcze mało:)pozdrawiam
                                  • dunia24 Re: spoko!!! 23.03.06, 22:56
                                    Spokojnie,skorupa ciemnieje jak po opalaniu.Nawilżaj!!! :0)
                                    • patja2 Re: spoko!!! 23.03.06, 23:02
                                      no-udało mi sie dobrze doradzic:)pozdroDunia
                                      • Gość: maxi25 Re: spoko!!!.... dzieki IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:22
                                        dzieki dziewczynki:-) zaraz lece do pracki pacjenci sie przelekna heheheh jak
                                        wroce podam wam linka do aukcji gdzie jest fajny bloker za niezla
                                        kaske....troszke dodalysscie mi otuchy ...czulko jeszcze nie zlazie wiec niech
                                        bedzie ciemniejsze ale ta plamka obok nosa to jest wwyzej tak prawie pod
                                        zaglebieniem ocznym heheh ale okreslenie... a ta na brodzie to tez nie w
                                        bruzdzie wargowo-bridowej tylko obok i kurcze one sa gladki tak jakby na nowej
                                        skorze.... chyba ze ta skorea tez jeszcze zejdzie...???
                                        lece bo sie spoznie ....ale przemkne przez miasto hheheeh
                                        • Gość: maxi25 apropos linka .... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:47
                                          czesk kobitki :-) nie odam Wam linka bo babka nie ma juz kremu z pasujacym na
                                          faktorem :-((((
                                          co do pyszczka to nawilzam ....wlasnie zrobilam maseczke
                                          nawilzajaca ....wsiaknela jak w gabke ....
                                          pozdrtawiam
                              • gomaska Re: kolejna dawka ..... :-) 03.04.06, 16:35
                                Maxi, uwazaj bo ja po wizycie u dermatologa mam z troche rozwalona watrobe,
                                sama nie wiem czy dalej stosować glyco, przerazaja mnie te ciemne plamy, pomimo
                                blokera, jak coś wymyslisz to odezwij się
                                pozdrowienia
                            • Gość: KIKA Re: dolaczam do dyskusji :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:12
                              czy któraś z was używała Glyco A aby pozbyć sie przebarwień na plecach?
                            • kika89 Re: dolaczam do dyskusji :-) 25.03.06, 23:32
                              czy ktoras z was uzywala glyco a na przebarwienia na plecach?
                              • Gość: Natalia witam IP: *.63.jawnet.pl 26.03.06, 19:03
                                Cześć dziewczyny! Jeju, jak ja wam zazdrosze tej grubej warstwy skóry na
                                twarzy. Tak jak wam już wcześniej pisałam, zaaplikowałam sobie w piątek Glyco
                                i ... znowu sobie buźke spaliłam. Posmarowałam cieniutką warstewką a mimo to,
                                rano miałam spuchnietą i strasznie zaognioną twarz. Cały czas ją silnie
                                nawilżam, ale jak narazie nie wiedzę żadnej poprawy. Jedynie pod palcami czuję
                                taką twardszą skorupe. Kurka, jutro trzeba iść do pracy, znowu mi się wszyscy
                                będą przyglądali. :( Moja buzia chyba jest cholernie wrażliwa. Pozdrawiam!
                                • Gość: maxi25 Re: witam IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:45
                                  czesc kobitki ....moja buzia za to tez jakos dziwnie reaguje ..... dlaczego
                                  wychodza mi ciemne plamy i piegi ktorych nie mialam .... czy na tej nowej
                                  skorce juz takie sa????? daje glico jeszcze 2 tygodnie ....obsyfilo mnie boje
                                  sie o te nowe plamy ze zostana.... nie wiem co robic?????
                                  p.s chce zlikwidowac ciemne plamy po syfkach a tu pojawiaja sie nowe .....
                                  zaatakowac je gliko niech sie zluszczaja ?????? ech zlozony ten produkt..... :-(
                                  GDZIE JEST PATJA I DUNIA...?????
                                  • dunia24 Re: witam 26.03.06, 22:59
                                    Kurnia Maxi jakieś to dziwne co piszesz!nie wiem co i radzic bo nie widzę tego
                                    ale jak piszesz o piegach to nie spotkałam się z tym wogóle,przebarwienia
                                    wszelkie owszem jeżeli już trochę twarz jest podrażniona od glyco to normalne
                                    ale piegi?jesteś pewna że to piegi?wiesz może posłuchaj i odstaw glyco na ok
                                    3-4dni i nawilżaj tylko głeboko,zobaczysz co się z tym dzieje jeżeli złażą te
                                    piegi i nic gorszego się nie robi i nie pojawia wróc do glyco.Tyle tylko moe Ci
                                    radzic.Nie smutaj się początki takie są że cera wygląda jak po kataklizmie :) i
                                    gorzej niż przedtem ale potem już tylko lepiej i efekty.Buziale i pozdrawiam
                                    wszystkie.
                                    • Gość: KIKA Re: witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:32
                                      Maxi nie stosowałam jeszcze glyco, w ogole nie stosowalam kremow z kwasami no
                                      moze tylko Acne-derm ale efekty byly marne.Na twarzy mam lekkie przebarwienia
                                      ale da sie je zatuszowac, nie to co na plecach:/ Teraz stosuje brevoxyl na
                                      plecy bo mnie wysypalo,a tych przebarwien nie umiem sie pozbyc.
                                • Gość: MAXI25 DO KIKI89 IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:48
                                  CZESC :-) MIALAM TAKI ZAMIAR ....ALE TUBENKA MALENKA AJAK SIE OKAZALO JESTM
                                  GRUBOSKORNA I MUSZE NIEZLE ZUZYC GLYCO NA MORDKE.... I TAK CHYBA Z MARNYM
                                  SKUTKIEM.PROBUJE NA DEKOLCIE JAK NA RAZIE WYSZLY MI SYFY I ZLUSZCZYLA SIE JEDNA
                                  WARSTWA SKORKI A NALOZYLAM NA NIA CHYBA Z POL TUBKI....
                                  NAPISZ CZY PROBOWALAS JUZ GLICO NA JAKIES PRZEBARWIENIA ????POZDRAWIAM
                                  • patja2 jestem:) 27.03.06, 01:21
                                    witajcie kobietki-ja sie juz poraz drugi łuszcze z glico-jescze jestem
                                    czerwonona i osyfinoa(po alantanie)jak TY Maxi:)tak juz jest ze syfki wyciaga na
                                    poczatku,u mnie i na koncu bo chyba zaltustymi kremami sie nawilazam:/
                                    ale przeboleje to jakos:)i tez jak Ty ?Maxi mam trzy odromne czerwone
                                    plamy0zabradzo spalone.Tez na poczatku byly czarnawe ale skora zestza i
                                    czerwone jak diabli-a przebarwienia....hmmm-jeszcze nie wiem-rewelacyjnych
                                    efektow niewidze.Poki co jeszce nawilazam jak sie juz wylecze to napisze:)
                                    p.s ja blizn jako tako nie mialam-mozer ze dwie trzy ale dalej mam:/mialam za to
                                    ogrmne pory,jeden na drugi,,ale jak pisalam narazie sie lecze i czekam
                                    -pozdrawiam was serdecznie
                                    • patja2 Re: jestem:) 27.03.06, 01:30
                                      wogole to chyba za duzo oczekiwalam po glico:(durnej patji sie ydawalo ze bedzie
                                      miala nagle cere jak pupa mpjego dziecka<lol2>
                                      no ale jedno musze przynac-juz nie musze ryjka co godzine z tluszcu wycierac i
                                      pudrowac:)ale na efeky dalej czekam-szkoda tylok ze slonko wychodzi i bede
                                      musiala odsawic glico:(
                                      jej ale czlowiek glupi:)pierszy raz nie ciesze sie sloneczkiem:)pa pa
                                      • Gość: maxi25 Re: jestem:) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:18
                                        czesc cierpliwe...:-)pocieszylyscie mnie troszke ....ale odradzacie odstawienie
                                        glico,no a przeciez jakos trzeba zluszcyc te plamki ktorymi sie
                                        martwie ....oprocz tego nie czuje zadnego podraznienia(skora jeszcze miejscami
                                        lekko sie luszczy)moze lekkie napiecie po umuciu twarzy, ale tak to mialam i
                                        przed gloco.oj cos ta moja skorzyca to zajebiscie dziwna jest!!!raz porzadnie
                                        zaczela sie luszczyc po grubszej warstwie glico i na tym koniec !!! z czola po
                                        takiej dawie i w sumie skorupie jaka sie zrobila myslalam ze zejdzie tona
                                        skory :-) a tu..... kiepskawo.moze za malo nawilzam (ze trzy warstwy kremu
                                        rano,potem po pracy no i wieczorem)????
                                        • Gość: MAXI25 Re: jestem:) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:36
                                          Wiecie co ....tak sie teraz przygladam tym plamom i tak mi sie wydaje, ze
                                          wygladaja mi na TAKIE,co pojawiaja sie po slonku jak sie skorke podsmaży(to
                                          takie jakby placki-inne niz te punktowe,glebokie plamy z ktorymi walcze, widze
                                          ze sa takie powierzchowne-przynajmniej tak mi sie wydaje) i zejdzie za grubo
                                          skorka ....tak sobie mysle ze to moze byc tak jak u Was te czerwone placki
                                          tylko ze mnie zbrazowialy(w tych miejscach mialam bardzo zaczerwieniona
                                          skorke)... kurcze ale co z tym teraz robic (nie piecze nie boli) czy glico i
                                          zluszczac czy nawilzac liczac ze glico tam jeszcze siedzi i sie
                                          zluszczy...?????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                          ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                          a co do piegow to moze i fakt ze przesadzam.... moze one tam sobie byly,ale ja
                                          nie przygladalam sie az tak bacznie mordce i ich po prostu wczeniej nie
                                          widzialam....
                                          p.s.Patja nie musisz ( ak mi sie wydaje )jeszcze rezygnowac z Glico ja mysle ze
                                          rzeba po prostu rzywalic porzadny bloker ,taki co bedzie mial min
                                          60....zobaczymy co powiedza na to dziewczyny....

POZDROWCIE SWOICH WYROZUMIALYCH FACETOW heheheheh MAJĄ Z NAAAAAAAAAMI :-)
                                          • Gość: patja2 Re: jestem:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:11
                                            Maxi tez mam te plamy-wlasnie takie jak porzdne oparzenie sloneczne-wydaje mi si
                                            eze glico tu nie pomoze przeciwnie!!1spalisz nowa skorke-jak cos to pisz do mnie
                                            na gg my jetsesmy obie ,,specjalistki,,od sloniej sokty:)tez juz dobre pol tuby
                                            wysmarowalam:)a tylko dwa razy sie spalilam:/i tez mi sie wydawalao ze mege
                                            warstwa spory zlezie a tu tak ooo 5923966to moje gg wolaj tam bo jakos ni
                                            emozemy sie tu spotkac!pozdrawiam was
                                            • Gość: KIKA Re: jestem:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:44
                                              Maxi nie stosowałam jeszcze glyco, w ogole nie stosowalam kremow z kwasami no
                                              moze tylko Acne-derm ale efekty byly marne.Na twarzy mam lekkie przebarwienia
                                              ale da sie je zatuszowac, nie to co na plecach:/ Teraz stosuje brevoxyl na
                                              plecy bo mnie wysypalo,a tych przebarwien nie umiem sie pozbyc.
                                              • Gość: Natalia hejka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:10
                                                Cześć dziewczyny!
                                                Wiecie co, c tą moją spaloną skórką nie było aż tak źle. Jakoś przeżyłam w
                                                pracy i na ulicy. Koleżanki mi mówiły, że wcale tak źle nie wygladam po
                                                zrobieniu odpowiedniego makeupu. Za to dziś rano byłam zachwycona.
                                                Dziś rano ta spalona skórka, po umyciu zaczęła schodzić płatami. Ale bosko!
                                                Buzia zaczyna się wygładzać, jestem wniebowzięta!
                                                Dziewczyny, ja w przeciwieństwie do was smaruje twarz Glyco tylko raz w tyg. w
                                                piątek. Po prostu uważam i zauważyłam, że lepiej moja skóra reaguje kiedy dam
                                                jej odpocząć po kwasie i kiedy nowa skórka trochę się zestarzeje.
                                                Dziewczyny kiedy nakładacie Glyco, róbcie tym kwasem masaż na buzi. Ja tak
                                                robie. Nie smaruję twarzy, tylko porządnie wmasowuje ten kwas w blizny i
                                                przebarwienia na których mi zależy, żeby się ich pozbyć. Następnie jego resztki
                                                wklepuje. Rano mam tak jak wy spaloną skórkę i ciemniejszymi i jaśniejszymi
                                                miejscami. Wtedy zabieram się za porządne nawilżanie. Warstwa za warstwą. Po
                                                trzech dniach moja spalona skorupa pod wpływem wody, zajebiście się złuszcza,
                                                ukazując coraz to ładniejszą mordkę. Pozdrawiam!
                                              • Gość: maxi25 Re: jestem:) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:25
                                                czesc wszystkim :-) a zwlaszcza Kika ... powiem ci ze te przebarwienia to
                                                zakala jak nie wiem ... niby slonce im nie slyzy!!!!!!! a a kurat moje plamy na
                                                plecach pod wplywem delikatnego opruszenia slonkiem elegancko zeszly .... za to
                                                mordke musze chowac bo delikatne smagniecia promieniami wywoluja tylko mnostwo
                                                plamek... nie wiem co ci poradzic ...to zalezy jaką Masz skore....bo np ja i
                                                Patja to chyba jestesmy tu jedyne na ktore potrzeba pol tuby zeby ledwo sie
                                                zluszczyc wiec jak chcialybysmy zastosowac glico na pplecy gdzie skora jest
                                                grubsza i jeszcze mniej wrazliwa to chyba raczej lepij isc do specjalisty,bo 30
                                                ml glico nawet nie bedzie "rozgrzewką".... ja probuje na dekolcie ale nie wiem
                                                jaki to przyniesie skutek ..... ale raczej na pewno braknie glico hihihihi
                                                sprobuj drule superforte albo ..... kremik(nazwe postaram podac ci jutro ) jest
                                                tez krem NoScar moze on dla Ciebie okaze sie super.... a tak w ogole to moze
                                                sprawdz sobie poziom testosteronu przy jego weyzszym poziomie wysypuje a na
                                                doadtek pozostaja takie plamiska .... mozesz sprawdzic tez funkcjonowanie
                                                watroby....ona lubi dawac tez takie objawy.na razie koncze bo Cioe zanudze
                                                pozdrawiam :)
                                                p.s ja na razie nawilzam .... w pracy pytaja czy chodze na solare ... glico
                                                mnie niezle przyciemnilo.... tylko zeby mozgu mi nie zaciemnilo w stosowaniu
                                                GLICO!!!!! heheheh
                                                • Gość: jagom Re: jestem:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:53
                                                  cześć wszystkim!
                                                  okazuje się że po glyco wyglądam jak po solarium. nie wiecie przez ile dni będę
                                                  się tak złuszczała i czy ten krem pomaga też na przebarwienia związane z
                                                  używaniem kremów bądź leków w połączeniu ze słońcem, własnie mija tydzień jak
                                                  używam tego kremu, najciekawsze jest to że po kwasach u kosmetyczki nic mi się
                                                  nie dzialo
                                                  pozdrowienia
                                                  • Gość: maxi25 Re: jestem:) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:31
                                                    czesc jagom...witaj "u nas".... zobaczymy co dziewczyny odpisza... zluszczanie
                                                    zalezy od skory .....intensywnie nawilzaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i krem z
                                                    filtrem !!!!! jutro ma byc slonecznie.... napisz czy bierzesz jakies hormony(to
                                                    moje pytanie z wizażu) ???/pozdrawiam
                                                  • Gość: MAXI25 a co to tak wlasciwie znaczy n a w i l z a c ??!!! IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:34
                                                    TO JESZCZE RAZ JA :-) DZIEWCZYNKI NAPISZCIE CO TO DLA WAS OZNACZA....TO
                                                    INTENYWNE NAWILZANIE ?????????????????????????????????? JAK WY TO
                                                    ROBICIE ?????????????????????????????????????????????????????????? PIELEGNACJA
                                                    SKORY MIEDZY DAWAMI GLICO?????
                                                    POZDROWIONKA
                                                  • gomaska Re: jestem:) 29.03.06, 21:10
                                                    cześć maxi!
                                                    brałam tabletki hormonalne, ale to było 2 lata temu oczywiście mogło to być
                                                    powodem powstania tej plamy, chociaż wcześniej też opalałam się i brałam
                                                    tabletki i nic się nie działo, zastanawiałam się czy tej plamy nie wywołał
                                                    pewien krem, od tamtego czasu stosuję różne zabiegi i kremy wybielające no i
                                                    oczywiście blokera, plama jest już mało widoczna, ale ja chciałabym pozbyć się
                                                    jej na dobre, dlatego też myślałam o laserze, niebardzo wiem co rozumiecie
                                                    przez nawilżanie, u mnie wygląda to tak rano jako pierwszy glyco, potem
                                                    odczekuję chwilę i blokre, no i oczywiście krem, wiadomo jak wyglądam ze
                                                    złuszczającą się skórą więc jeszcze fluid, to wszystko trwa bardzo długo, a ile
                                                    trzeba używać glyco, żeby był jakiś efekt
                                                    pozdrowienia
                                                  • gomaska Re: jestem:) 29.03.06, 21:22
                                                    maxi! to ja jeszcze raz, gomaska to dawniej jagom
                                                    pozdrowienia
                                                  • Gość: maxi25 Re: jestem:) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:57
                                                    czesc Gomaska :-) w sumie to nie wiem co ci odpowiedziec na "tę' plame ...ale
                                                    wydaje mi sie ze moglo sier to wszystko skumulowac (hormony+krem+slonce....bo
                                                    pewnie wtedy nie uzywalas blokera) i taka reakcja....moze hormony ktore bralas
                                                    wczesniej byly inne (chyba ze te same....wtedy moglo dojsc do tego ze po
                                                    dluzszym stosowaniu daly rade wątrobie i zaczela sie akcja z
                                                    przebarwieniem)....czy moze ktoryms ze specyfikow byla Diana35?????
                                                    a co do kremu to napisz ktory podejrzewasz o wywolanie takie "efektu" bede
                                                    unikac go jak ognia ....a moze moja kumpela tez go stosowala i ma podobnego
                                                    wasika....
                                                    co do ilosci glico to nie ma reguly kazda skora reaguje inaczej!!!! tak jak
                                                    pisalam ja i Patja uzywalysmy glico delikatnie(cienkie warstwy)-nic, normalnie-
                                                    nic ... i dopiero po nalozeniu warstwy " maseczkowej" byl efekt jak po solarze
                                                    i zluszczanko ....ale jak u mnie bardzo mizerne!!!chyba mam b gruba skore...na
                                                    czolo walilam glico z tydzien porzadnymi warstwami i zluszylo sie lekuchno
                                                    raz./..... tak sobie mysle czy ja aby dobrze nawilzam .....
                                                    p.s moze polecisz jakis dobry za "studencka" cene blokerek???? pozdrawiam
                                                  • Gość: MAXI25 Re: jestem:) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:58
                                                    a co do tych porannych zabiegow ...to jutro wstane z pol godziny wczesniej bo
                                                    spoznialstwo w pracy mi grozi!!!!!! CHOLERA!!!!!
                                                  • gomaska Re: jestem:) 30.03.06, 15:22
                                                    cześć dziewczyny!
                                                    maxi krem, którego używałam to był z Yves Rocher z seri zielonej /nazwy nie
                                                    pamiętam/, natomiast Diane brałam ale po niej nic mi się nie działo, dopiero po
                                                    zmianie tabletek tak mi się zrobiło, mojka fryzjerka też ma taką plamę i
                                                    twierdzi że od tabletek, co do taniego blokera nie wiem jaki jest dobry, bo
                                                    uzywam dosyć drogiego, miałam farta dostałam go od kuzynki, ale zapytam
                                                    koleżanek może któraś coś poleci... dzisiaj ma skorupę na brodzie co jam mam z
                                                    tym zrobić, obawiam się, że zacznę straszyć ludzi, dobrze, że jutro jest
                                                    piątek, w jakiej kolejności stosować te wszystkie kremy??? Maxi co to znaczy,
                                                    że dobrze nawilżasz???
                                                    pozdrowienia
                                                  • patja2 witam glikomaniaczki:) 29.03.06, 23:54
                                                    czesc dziewczynki!!fajnie macie-tylko przyciemniene jestescie jak po solarce:/ja
                                                    bylam jak burak,i cera jak ogien a jak probowalam to jeszcze zapudrowac to juz
                                                    wogole porazke-takze do pracy taka smigalam tylko nawilzona.
                                                    Ile sie bedziesz łuszczyc???oj dlugo-ja dopiero wczoraj sie wytapetowalam ale i
                                                    tak widac bylo schodzaca skorke,gdybym jescze na to puder w kamieniu dala to juz
                                                    wogole tragedia:(ale poniewarz juz nic nie swedzi ani piecze niewiem czy dobrze
                                                    ale zrobilam sobie wlasnie mikro w domku-zeby pozbyc sie pozostalosci spalonej
                                                    skory.
                                                    Teraz pezymuje inną taktyke smarowania-juz dwa razy sie pozadnie spalilam,wiec
                                                    teraz sprobuje tak jak dziewczyny radzily-raz glico i nawilaznie,bez tego
                                                    bolacaego spalenia.Sprobuje zobaczymy czy efekty jakies bede:)
                                                    Maxi moje dziecko skasowlo mi Twoj nr gg:(
                                                    pozdrwaiam was serdecznie
                                                  • Gość: MAXI25 ach te dzieciaczki ;-))))))) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:36
                                                    witajcie :-)kurcze nie wiem czy dobrze zrobilam ....bo nadal jestem
                                                    przyciemniona a dalam sobie wczorajwarstewke glico....nic mi sie juz nie
                                                    luszczylo nie bolalo i w ogole..tylko to przyciemnienie.... dlatego PROSZE
                                                    NAPISZCIE JAK WYGLADA WASZA PIELEGNACJA PYSZCZKA??????....bo cholera ja chyba
                                                    zle obchodze sie z ta buzia i tym glico.
                                                    nadal nie mam porzadnego i niedrogigo filtra ...dlatego moj max byl dzis tylko
                                                    na 15 minutowym spacerze popoludniowym.... Patja to moje wlochate i
                                                    czworonaozne dzieciatko....jeszcze nie zna sie na kompie hahahaha to moj nr
                                                    5157485.... POZDRAWIAM :-)
                                                  • gomaska Re: ach te dzieciaczki ;-))))))) 30.03.06, 20:21
                                                    cześć!
                                                    maxi ja też mam wątpliwości czy dobrze postępuje z tym glyco, ponieważ dzisiaj
                                                    mam na brodzie skorupę, która nie chce zejść pomimo tego, iż nałożyłam dużą
                                                    porcję kremu nawilżającego, a plama nad ustami chyba też nie jaśnieje, ja nie
                                                    jestem przyciemniona, tytlko miejscami czerwona, co do blokera to może SVR
                                                    LABORATOIRES /ecran solaire 100 B/ nie jest jakiś bardzo drogi, a całkiem w
                                                    porządku
                                                    pozdrowienia
                                                  • Gość: patja2 Re: ach te dzieciaczki ;-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:54
                                                    hmmm-ja robilam tak-porzdanie palilam ryjek a potem nawilzalam.tzn
                                                    alantan-praktycznie co godzine smarowalam sie alnatanem na zmiane z
                                                    bambino.Skora potem jak tylko delikatnie potarlam to schodzila,oczywiescie nie
                                                    rownomiernia.
                                                    A wogole to tak:chyba moje stosowanie glico mija sie z celem-bo przy nawilzaniu
                                                    zawsze mnie wysypuje,i mam nastepne przebarwienia:/ach,,,tez tak macie
                                                    buziaki
                                                  • gomaska Re: ach te dzieciaczki ;-))))))) 31.03.06, 15:12
                                                    cześc Patja!
                                                    mnie wydaje się że teraz mam ciemnieszą jeszcze skórę, ale nietylko w miejscach
                                                    przebarwień, ale tak bardziej równomiernie, wygląda to jeszcze gorzej, no i ta
                                                    skorupa... dzisiaj zaczęła trochę schodzić. W pracy raczej nie mam możliwości
                                                    nawilżać, za to straszę ludzi, nie wiem czy to był dobry pomysł... Przebarwień
                                                    nie mam i nie wysypuje mnie, może dlatego że wcześniej byłam na kwasach u
                                                    kosmetyczki wieć już wtedy wysypało to co miało...
                                                    buziaki trzymaj się
                                                  • Gość: maxi25 Re: ach to glico..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:49
                                                    czesc dziewczyny :-)kurcze widze ze Was tez przyciemnilo to glico.....co tu
                                                    teraz robic hihihihi bede miec moze jakies wiesci w przyszlym tygodniu....moja
                                                    przyszla szwagierka jest kosmetyczka(poczatkujaca w dobrym krakowskim salonie)
                                                    dam jej jutro sklad tego naszego palipyszczka i ma sie spytac swojej szefowej
                                                    co i jak z tym glico...dzis np dowiedzialam sie ze nie kazdym kremem mozna
                                                    nawilzac po kwasach bo moze podrazniac....nic juz nie wiem :( Ja uzywam
                                                    roznie ....napryskuje sie tonikiem nawizajacym,potem maseczka,potem krem z
                                                    ziaji calma HLC a ajeszcze w miedzy czasie to daje drule superforte......ale
                                                    chyba moje nawilzanie jest slabsze niz Wasze.... bo robie to zaraz po pracy (
                                                    ok 14 ),potem jeszsze raz (oczywiscie nie wszystko tylko krem i tonik) przed
                                                    wieczorkiem (ok 17) i potem na noc (ok 21 )... nawet ze mnie nie wysypuje....po
                                                    tym jednrazowym przypalonku bylo pare prycholkow ale nie wiem czy to nie faza
                                                    przedokresowa tak podzialala....natomiast szybko i w miare ladnie zeszly.... na
                                                    klacie bylam wysypana i zeszlo juz wszystko tez ladnie.Klatke jednak to
                                                    zostawie chyba w spokoju bo mam na tle tej przbarwionej plamy pieprzyki .... a
                                                    im raczej kwasiory to nie sluza bo zrobily sie po nich podraznione i czerwone .
                                                    a co do wysypow to moze dalwej oczyszcza skore glico......ciezka sparaw z tymi
                                                    naszymi eksperymentami....zakupilam nawet specjalny kalendarzyk do domowych
                                                    eksperymentow bo juz sie gubie kiedy sie smaruje,kiedy wklepuje a kiedy sobie
                                                    zyly wypruje hahahaha do tego jeszcze popijam nalewe z drozdzy....jesli jest
                                                    ktos chetny to podam sposob przyrzadzenia :-)pozdrawiam ide cos ogarnac w
                                                    chalupce :)
                                                  • Gość: maxi25 raz kozie smierc..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 18:08
                                                    ech !!! ednak nie oszlam sprzatac!!!! zrobilam sobie maseczke z
                                                    glico....zobaczymy co bedzie !!!!!! wkurzylam sie
                                                  • gomaska Re: raz kozie smierc..... 31.03.06, 21:40
                                                    sluchajcie, to jest jakieś chore, skorupa z brody zeszła, ale i złuszczanie
                                                    chyba też ustało... i jakoś nie widać żeby przebarwienia znikały, maxi może
                                                    trzeba było zacząć od tej przyszłej szwagierki... a co do sprzątania to w tym
                                                    tygodniu tak mnie wykończyli w pracy, że też sobie darowałam, może jutro...
                                                    pozdrowienia
                                                  • Gość: MAXI25 to juz przegiecie.... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 09:16
                                                    czesc kobitki :-) ja nie mam pytan do tego glico.... w piatek taka warstwa a na
                                                    mordzie zadnych oznak!!!! ja nie wiem ....pojawilo mi sie tylko jakby
                                                    zaciemnienie w bruzdzie brodowo-wargowej(tak to sie chyba nazywa heheh).Mam
                                                    nadz ez sie zluszczy chociaz nie zanosi sie na to!!!! zobzcymy co powie ta
                                                    kosmetyczka na glico ....zdam oczywiscie relacje.... jak radzicie .....dac dzis
                                                    wieczorem glico??????? ta moja skora to naprawde z bawola i to jakiegos
                                                    afrykanskiego stad te "zaciemniale "nalecialosci !!!!hihihihi oczywiscie nadal
                                                    mam wrazenie ze geba mi sie przyciemnila cala...... mulatka ze mnie hihihi
                                                    pozdrawiam :-)
                                                  • Gość: GOMASKA Re: to juz przegiecie.... IP: *.eranet.pl 02.04.06, 11:04
                                                    Cześć! zeszła mi skóra już chyba drugi raz na tej planie, natomiast reszty
                                                    twarzy nie chce ruszyć, wcierałam, nakładałam grubiej i nic, ponieważ w okolicy
                                                    ust mam ciemne plamy, to chyba ten specefik odstawie na dwa dni... Maxi jak
                                                    porozmawiasz z kosmetyczką to daj znać, możemy pogadać na gadu-gadu... a tak mi
                                                    się marzyła idelana cera...
                                                    pozdrowienia
                                                  • Gość: Ania Re: to juz przegiecie.... IP: *.olsztyn.mm.pl 02.04.06, 11:57
                                                    Dziewczyny! A przez jaki czas stosowac Glyco? Ja smaruję juz od ok. 3 tyg.
                                                    Łuszczy się, są strupki ale nie wiem przez ile jeszcze się smarować? Miesiąc?
                                                    Tydzień? Jak tam u Was?
                            • Gość: mili Re: dolaczam do dyskusji :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:27
                              Uzywam glyco -a od 5 dni na kazda noc, smaruje tylko w dwoch miejscach, bo tam
                              mam przebarwienia posloneczne. Skore mam lekko sciagnieta, bez zaczerwienienia
                              i nie piecze mnie przy nakladaniu kremu. Mam watpliwosci, czy krem ten pomaga
                              takze na przebarwnienia, bo dotychczas zadnych efektow nie widze. Na dzien
                              uzywam kremu z filtrem 50 i mam nadzieje, ze choc sobie nie zaszkodze.
                              Pozdrawiam wszystkie uczesniczki tego forum, walczace o piekna cere:)
                              • gomaska Re: do wszystkich glikomaniaczek 14.04.06, 10:15
                                Cześć Dziewczątka!
                                Chyba te moje rozlewska to tak łatwo nie znikną, bo to już prawie tydzień jak
                                nie używam glico... Maxi te nasze twarzyczki to chyba identycznie reagują.

Niech Wam Miłe Glikomaniaczki będzie wiosennie, słonecznie, światecznie!
                                Niech cieszą Wasze oczy kolorowe i pisanki i wielaknocne baranki.
                                Niech się w Śmigus Dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie
                                radość i nadzieję.

gomaska
    • Gość: Gocha Ranunku!!! IP: *.range86-138.btcentralplus.com 02.04.06, 12:33
      Czesc dzieczyny.
      Posmarowalam sie gliko kilka razy na calej twarzy i szyi (na szyi mialam
      doslownie 2 wypryski i jedna czerwona blizenke po ostatniej niespodziance) Dzis
      rano sie obudzilam i co zobaczyam..... cala moja szyja jest w czerwonych
      wypryskach, takich z ropa( sorki za doslowne okreslenie). Nie tylko tam, gzie
      mialam ale rowniez tam gdzie nigdy nic mi sie nie robilo. Wyglada to okropnie-
      jutro pewnie bede musiala isc w golfie ( nie wiem czy to przykryje) Z buzia nie
      jest tak zle- jest czerwona i sa malutki jakby potowki. Prosze o pomoc. Czy
      ktoras z Was tez tak maila? Serdecznie dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: patja2 Re: Ranunku!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 20:37
        witaj=nie przejmuj sie wypryskami-mialam tak samo,cała buzia wysyfina malutkimi
        krostkiami.Tak jest na poczatku,potem juz nie beda wyskakiwac pozdrawiam
        • Gość: patja2 nie wytrzymalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 20:43
          Witajcie-Maxi szczegolnie,jakl tam Twoja buzka-ja nie wytrzywlam dzis,znowu sie
          posmarowlam glico:/i jak zwykle mega warstwe jak maseczka:)zastanawiam sie tylko
          dlaczego mnie tak nie przyciemnia-pozdrawiam wszystkie debiutantki
    • Gość: joo moj patent IP: *.chello.pl 02.04.06, 20:50
      wypryski, zwlaszcza ropne, to nic innego, jak stan zapalny. dziewczyny,
      lyknijcie wieczorem cos o dzialaniu przeiwzapalnym, paracetamol, asprynke, to
      zmniejsza reakcje zapalna, choc nie niweluje zupelnie.
      pozdrawiam.
    • Gość: Gocha Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.range86-138.btcentralplus.com 02.04.06, 21:45
      Dziekuje za odpowiedz. Wnioskuje z tego ze to wypryski normalna reakcja skory
      ale czy mozna dalej smarowac? Boje sie ze jutro bedzie jeszcze gorzej.Dzieki i
      pozdrawiam
      • Gość: patja2 hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:20
        wydaje mi sie mozesz smarowac-o ile jeszcze sie nie spalilas:/one zejda z
        czasem-pocieszyc Cie moge tym ze juz wiecej nie wyskocza.Moja skora tez tak
        reagowala-nawet gdzies tu dziewczyny mnie uspokajaly ze to normalne,ze glico
        wszystkie brudy wyciaga :)pozdrawiam
        • gomaska Re: hmm 03.04.06, 16:24
          dziewczyny co ja mam zrobić, wydaje mi się, że mam jeszcze większe plamy,
          pomimo tego, że codziennie używam blokera, teraz tego to nawet fluid nie chce
          przykryć, a może to tak ma być
          pozdrowienia
          • Gość: maXI25 Re: hmm IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 16:28
            czesc Gomaska :-)widze ze jestes ....dzieje Ci sie tak samo jak mnie .....nie
            wiem co robic!!!!!!! nie wiem czy smarowac te plamy czy nie ....
        • Gość: maxi25 ehc te skóry...... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 16:25
          czesc dziewczyny ;-)-zwlaszcza Patja i Gomaska...na razie nie mam wiesci od
          kosmetyczki....aler zanim to mysle czy naozyc dzis glico...myslalam o tym
          wczoraj ale zasiedzialam sie u ukochanego i ....glico w domku a ja na wojarzach
          hehehe teraz mam na mordec peeling enzymatyczny z ziaji calma HLC zaraz to
          zmyje wi wieczorem chyba przywale glico,bo nawet wczoraj moj mis sie pyta czemu
          sie nie luszcze po piatku..... ja pikole jakie te nasze skory sa dziwne!!!coraz
          bardziej obawiam sie o ten poj pyszczek....bo na bank pojawily mi sie nowe
          przebarwienia!!!!! a....mam postanowienie ide do lekarki dermatolozki ...pewnie
          troszke zbule ale wiem ze jest skuteczna!!!
          p.s. to prawda ze glico wwyciaga/....czolo niby mi sie wygladzilo ale pojawily
          sie jak nigdy syfki tylko do lekkiego przysisniecia i po nich.... mialam nie
          wyciskac ale nie oparlam sie...wlsnie jak to jest z glico i wyciskaniem....????
          POZDRAWIAM ....zwlaszcza gladka pupe Patji dzieciatka :-))))))
          • Gość: maxi25 haloooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:58
            Zyjecie...???????????
            • Gość: maxi25 Re: haloooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:31
              to znow ja :-)wiesci od kosmetyczki jak dla mnie pocieszajace.... powiedzilaa
              ze palmy i przyciemnienie ktore pojawilo sie po glico zniknie....ze to moze byc
              obronna reakcja skory na kwasy,albo na glico (Gomaska czy Masz cere
              ciemnawą??? ).Ja do tego uzywalam drule,ktora podobno tez ma jakies kwasy i ze
              nie powinno sie laczyc kremow z kwasami bo to tez moze wywolac plamki (ktore
              podobno tez maja zniknac)jako krem nawilzajacy polecila zwykly nivea no i jakis
              z filtrem....nie musi byc az bloker 100 bo to nie az taki doglebny zabieg
              (okreslila glico jako slaby specyfik w sumie sie nie dziwie jak uzywaja 90%)a
              nasza starefa klimatyczna nie wymaga az takich filtrow(ja planuje na razie
              zakupic 30-z erisa gora 50).Co do skutecznosci Glico powiedziala zeby stosowac
              cierpliwie.... tak jak dla mnie to nawet moge dwa razy dziennie (przypomne ze
              nie swedzi mnie nie piecze nie mrowi itp) i ze ..... (tu srednio jej wierze)
              grubosc warstwy nie ma znaczenia a poza tym ze skora nam sie luszczy a my tego
              nie musimy widziec... chociaz moze z ta warstwa to i prawda bo w piatek (31
              III ) zaladowalam SPORO i zadnych platow ani skorupki nie mialam. Mowi ze na
              efekty zreba czekac przynajmniej tubke hihihi no ale jak to w kosmetyce i we
              wszysktim...na jednych zadziala cos tak a na innych tak.... CO WY NA TO
              WSZYSTKO....???? POZDRAWIAM
              • Gość: MAXI25 Re: haloooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:35
                CO DO TEJ GRUBOSCI WARSTWY... RAZ GRUBSZE SAROWANIE ZADZIALALO PORZADNYM
                LUSZCZENIEM IONNYM RAZEM KLAPA....
                A CO DO EWENTUALNYCH STANOW ZAPALNYCH(CHYBA CHODZILO JEJ O PRYSZCZE) TO TZRBA
                ZROBIC PRZERWE... ALE WY SPECJALISTKI PRZCIERZ O TYM WIECIE.... POZDROWKA :-)
                • gomaska Re: to co dalej walczymy? 04.04.06, 22:45
                  Czesc dziewczyny!
                  zrobilam przerwe dzien i dalej nakladam glyco, skora zchodzi raczej opornie,
                  Maxi pytalas sie jaka mam karnacje, raczej ciemna, czy to ma jakies znaczenie?
                  Najgorsze sa te ciemne plamy, mam nadzieje ze znikna bo troche zle sie czuje z
                  tym zwlaszcza w pracy.
                  pozdrowienia
            • Gość: Natalia zauważyłam ... może pomoge IP: *.63.jawnet.pl 04.04.06, 20:36
              WAŻNE ! Dziewczyny zauważyłam, że kiedy po Glyco A smaruję twarz kremem
              Alantan, moja skóra wogóle się nie złuszcza. Alantam chyba blokuje złuszczanie
              naskórka. Natomiast kiedy nawilżam ją kremem Ziaji z wapnem, skórka super
              schodzi.
              Z czołem mam tak jak wy, tzn. bardzo malutko się złuszcza naskórek. Prawie
              niewidocznie. Widać każdy mam tam skóre jak na bawole.
              Na blizny Glyco A jest rewelacyjny, natomiast na przebarwienia jakoś też nie
              widzę, żeby działał cuda.
              • Gość: patja2 spoko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 23:52
                witajcie-zwszlaszcza gromaska i maxi:) plamy tez mialam-niby gladkie ale nie
                moglam i przykryc tapeta:/jak pislam, naglikowlam sie ostatnio bardzoooo ostro
                .Rano wstalamtroszke czerwona,ale tylko bambino na to i do pracy(to bylo
                wczoraj)zluszczylam sie ale tyllko troszke!!!!po ostatnij takiej dawce bylam
                spalona a teraz jakos nie.A i jak zauwazyla ?Natalia tez nie smarowlam sie
                alantanem!!!tylko nivea i bambino.Niestety moje policzki sa zelazne-taką dawe
                nałozylam i nic-nizej nosa mi tylko skora zeszla a reszta tak ooo
                a co do waszych plam-ja ich nie smarowlam-omijalam je-one zejda ale czasu na to
                trzeba.Caly nastepny tydzien mam wolny wiec chyba na swieta sie poglikuje
                fest:)pozdrawaim
                • gomaska Re: spoko!!! 05.04.06, 13:50
                  Cześć Patja!
                  to co radzisz, zeby tych ciemnych plam nie smarowac glyco, ja je mam w obrebie
                  ust, a co do pracy to bez tapety bym nie poszla, policzki chyba też mam zelazne
                  bo ani ciut ciut, no to milego glicowania
                  pozdrowienia
                  • Gość: maxi25 Re: spoko!!! IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:31
                    :-) czesc dziewczyny....widze ze u was chyba tez zmniejsza sie reaktywnosc
                    skory na glico-mniej sie luszczycie.Ja chyba zmienie traktyke i bede smarowac
                    sie dwa razy dziennie normalna warstwą....zobaczymy co z tego bedzie bo na
                    spalenie po grubszym smarowaniu chyba juz nie mam co liczyc i tak jak ta
                    kosmetyczka powiedziala grubosc tu nie ma znaczenia, ale nie wiem czy jej
                    wierzyc hihihi GOmaska tak sobie pomyslalam ze moze ciemniejsze karnacje tak
                    reaguja(plamy i ogolne zaciemnienie) na glico,bo ja tez mam oliwke....ale jaki
                    mechanizm tego to ja nie wiem. zaciagne jezyka czy smarowac nowe plamy
                    glico.... tymczasem pozdrawiam
                    • Gość: MAXI25 do przyciemnialych... :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:37
                      kurcze jak tu nie smarowac tych nowo powstalych plam jak w sumie cala buzia
                      jest jakby opalona i przyciemniala....??????? TO GLICO MNIE WYKONCZY!!!!
                      • gomaska Re: do przyciemnialych... :-) 05.04.06, 15:54
                        Cześc Maxi!
                        to dobrze ze cala jestes przyciemniona bo ja tylko w okolicy ust i na czole,
                        koszmar...a drobne przebarwienia i tak nie znikają... sama nie wiem czy jest
                        sens dalej walczyć
                        pozdrowienia
                        • Gość: MAXI25 Re: do przyciemnialych... :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:36
                          halo Gomaska :-) ja tez mam ciemniejsze czolo i wokol ust ale reszta twarzy tez
                          jakby ciemniejsza.... widze ze reagujesz jak ja...dzis przyjrzalam sie tym
                          plamkom wokol ust i sa one jakby bledsze (aaa mnie pojawily sie tez plamy przy
                          nosie na polikach ...mam nadz ze to zlezie bo jak nie to..... ) sama tez waham
                          sie nad dalszym uzywaniem bo ta kosmetyczka powiedziala ze po glico
                          przebarwienia sie zmniejsza ale nie znikna.... za to po druli prawie ich nie
                          mialam!!!tymczasem nie maoge stosowac ich na raz (podobno???!!!!)kazda skora
                          reaguje inaczej wiec nie wiem..... dzis zaaplikuje sobie glico -to bedzie drugi
                          wieczor z rzedu za jakies trzy dni przejde na system dwuzmianowy heheheh (rono
                          i wieczor)a haaaaaa dzis pytalam sie o to czy te nowe plamy po glico smarowac
                          nim ...powiedziala ze tak,wiec trudno bede smarowac.
                          p.s. sorki ze tak wypytuje ale szukam analogii w naszej skorze.... czy wątrobka
                          u Ciebie w porzadku?????
                          mam nadz ze wytrzymamy jakos to glico ALBO ONO ALBO MY !!!!!!!
                        • Gość: MAXI25 Re: do przyciemnialych... :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:38
                          AAAAAAA JA JESZCZE NA TE PRZYCIEMNIENIA ROBIE PRAWIE CODZIENNIE MASECZKE Z
                          GLINKA (ONA CHYBA ROZJASNIA NIECO) I WALE PO NICH OGORKAMI.... W KONCU WALNE
                          SOBIE W LEB!!!!
                          P.S. POZDROWIENIA DLA FACETOW !!!! ZYCZE WAM WYTRWALOSCI Z NAMI :-)
                          • Gość: patja2 Re: do przyciemnialych... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:22
                            hmm-ja nie ciemnieje:/ale tak jak wam schodzi mi skora tylko wokol ust,z czola
                            to ani ani.Wlasnie sie nasmarowalam-szczegoelnie policzki bo je mam
                            najgorsze...a co do stosowania glico to nie poddawajcie sie!!!ja juz tubke
                            koncze,moze z jedna trzecia jeszcze zostala ale stwierdzilam ze poki slonka nie
                            ma to wykoncze ją:)aaaa i jeszcze jedno-po ostatnich moich paleniach wydawalo mi
                            sie ze sie mnie tluscze-nie latalam sie pudrowac co godz.A po tym ostatnim
                            nic:(dalej sie swiece co chwila....
                            ajjj juz nic z tego nie rozumie!!!powodzenia i bez poddawania mi tu!!!!;)
                            • gomaska Re: do przyciemnialych... :-) 06.04.06, 10:14
                              Czesc wytrwale kobiety!
                              dzisiaj delikatenie zluszczylo mi czolo, ale plamy jak byly tak sa, Maxi mam
                              troche podwyzszone proby watrobowe, ale od watroby to bym chyba miala plamy w
                              roznych dziwnych miejscach a nie tylko wokol ust, zastanawiam się czy po glico
                              mozna smarowac sie kremem wybielajacym i czy to cos da, mam wrazenie ze to
                              glico to chyba nie najlepsze rozwiazanie... ale postaram sie skonczyc tubke
                              pozdrawiam
                              • Gość: maxi25 nie poddajemy sie.... :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:10
                                czesc kobitki :-)
                                mnie sie widzi ze szok dla skory minol i eraz juz nie ossiagniemy takiego
                                duzego zluszczenia,,,ale ja widze ze ta cholera schodzi tylko nie tak
                                intensywnie jak pierwszym razem. Ja smaruje teraz co wieczor omijam gorna warge
                                bp bpje sie ze jak mi tam przyciemni to kaplica -bede wygladac jak po zasaniu
                                kubka heheh Co do watrobki to widzisz Gomaska tu sie mamy, ja tez z watrobka
                                mam cos nie tak tzw.zespol Gilberta plamy wylaza wlasnie wokol ust (tak podobno
                                wychodza plamy generalnie przy zlej funkcji watrobiska )... oprocz tego
                                zauwazylam ze jak mam nasilenie zlego funkcjonowania to podnosi mi sie
                                testosteron (badalam) wylaza syfy i plamy...tak wiec mysle ze jeszcze o dietce
                                trzeba pomyslec i cos wzmacniajacego na watrobe i bron Boze hormonow (zwlaszcza
                                antykoncepcji) ALE JESTEM MADRA HEHEHEH a co do kremu wybielajacego to razem z
                                glico raczej nie (tak powiedziala ta "moja" kosmetyczka, bo tam tez sa kwasy i
                                nie mozna ich laczyc).ja jeszcze pobede przy glico....licze na to ze te
                                zaciemnienia sie rozjasnia ..... ona tak powiedziala. Jesli bedziesz miala w
                                planie rezygnowac to na takie plamki jaknasze (pojawiaja sie nie tylko po
                                pryszczach) polecam jeszcze raz drula superforte i NeoCeuticals gel for Age
                                Spots and Skin Lightening firmy NeoStrata (ten jest 3 razy drozszy od druli ale
                                na allegro widzialam za 80 zl-normanie 169zl) mam nadzieje ze jeszcze
                                wytrzymasz z nami i GLICO hihihiih tymczasem pozdrawiam
                                p.s. ja to nawet nie chce myslec jakieplamichy wątrobowe wyleza mi jak bede w
                                ciazy!!!!!!! :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                                • Gość: maxi25 Re: nie poddajemy sie.... :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:14
                                  aaaaaaaa jeszcze zapomnialam nadmienic,ze mnie jakos tak syfulce nie wychodza
                                  ale nie wiem czy po glico czy taka faza cyklu.....
                                  a co do swiecenia ....to moze skorka przesuszona po glico-teraz sie broni i
                                  tlusci?????? ale nie wiem ....
                                • gomaska Re: nie poddajemy sie.... :-) 06.04.06, 21:48
                                  czesc dziewczatka!
                                  Maxi nie przejmuj się ciaza, bo ja mam dwoch synow i jakos przebarwien w stanie
                                  odmiennym nie mialam, zauwazyłam, że plamy wokol ust raz sie nasilaja a czasem
                                  bledna i sa prawie niewidoczne, wlasciwiwe to ja mam tylko nad ustami jest to
                                  bardzo irytujace, jeszcze dwa lata temu jej nie mialam, co do watroby to raczej
                                  nic nie wymysle bo mam ja uszkodzona raczej na stale, wskaźniki nie są jakos
                                  bardzo podwyzszone i lekarz twierdzi, że nie nalezy tym sie przejmować, co do
                                  glico to jeszcze trzeba powalczyc.
                                  a jeszcze jedno to co sugerujesz, zeby tej plamy nie smarowac?
                                  pozdrowka
                            • gomaska Re: do przyciemnialych... :-) 06.04.06, 21:52
                              Patja mi juz skora wokol ust nie schodzi, zero reakcji, jutro nie ide do pracy
                              wiec dzisiaj zastosuje wieksza dawke, zobaczymy co mi sie stanie
                              pozdrowienia
    • Gość: Adam [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Nowicjuszka Czy zacząć przygodę z Glico? IP: *.sti.net.pl 07.04.06, 14:53
        Witam wszystkie glikomaniaczki. Większośc z was pisze o leczeniu blizn, a czy
        Glico radzi sobie z trądzikiem zaskórnikowym?? i czy jest to odpowiednia pora
        na rozpoczęcie stosowania tego kremu, szczególnie ze zbliza się "sezon
        opalania". I czy ma sens- smarowanie raz na tydzien, żeby nie mieć
        tzw "skorupy", a uzyskać dobry efekt. Bardzo proszę o odp.
        • Gość: maxi25 Re: Czy zacząć przygodę z Glico? IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:02
          witaj Nowicjuszko :-) nie wiem co powiedza bardziej wtejemniczone ale jak na
          moj gust to albo sezon letni w pelni albo Glico....przy jego stosowaniu (tak
          jak przy innych kwasach) nie mozna sie opalac a na codzien kremy z wysokimi
          filtrami....co do jego skutecznosci zdania podzieleone -poczytaj nasze
          posty,KAZDA SKORA REAGUJE INACZEJ .... jednym pomoze a
          innym ...................................................................
          heheheh podobno jest skuteczny przy tradziku i zasornikach...ja podejmuje go z
          innych powodow.Spodziewaj sie, ze na poczatku Cie wysypie!!!! zycze powodzenia
          i zapraszam do dyskusji :-)

• Gość: maxi25 do Gomasi IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:06
            co do wahan nad smaroweaniem tych plamek wolko ust ....to ja nad ustami nie
            smaruje boje sie bo tam plamki mam malutkie,ale pod warga dolna smaruje glico
            pomimo tego ze tam przyciemniala mi skora (po glico) -tak radzi ta
            kosmetyczka,natomiast odradzam (za rada kosmetyczki) smarowanie jednoczesnie
            glico i kremem wybielajacym - ma tez kwas jakis ...a kwasow sie nie miesza .
            co do moich plam to tez widze ze sa rzutami tak jak pisalam.... ale widze
            wyrazny zwiazek z zaostrzeniami niedomagan watroby i ich pojawianiem sie .
            pozdrawiam ....laczmy sie w walce :-)))))
          • Gość: maxi25 aaaaaa..... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:07
            ja od dzis jade dwa razy dziennie cienka warstwa .....
            • gomaska Re: do maxi 08.04.06, 10:50
              Czesc Maxi!
              w czwartek i piatek dosyc ostro zastosowalam glico efekt jest taki, ze mam
              ciemno czerwona brode i teraz nie wiem czy dalej smarowac, bo nastepny tydzien
              to juz przedswiateczny wiec bede miala w pracy troche spotkan, Maxi nie weim
              jak ty ale mi najbardziej zalezy na pozbyciu sie tej plamy nad ustami, bo
              pojedyncze plamki po krostach sa prawie niewidoczne, zastanawiam sie czy nie
              dodstawic glico i po prostu opalic się, tak zrobilam w tamtym roku i palmy nie
              bylo widac, co prawda chodzac na solarium smarowalam ja blokerem, kombinowalam
              tak, zeby skora wokol plamy zrownala sie z nia, tylko ile trzeba teraz odczekac
              po stosowaniu glico, moze wiesz? Zastanawiam się czy ta skora tak trudno sie
              nie zluszcza u osob, ktore juz wczesniej stosowaly rozne zabiegi u kosmetyczek
              i robia dosyc regularnie pilingi.Czy ja juz zawsze bede musiala uzywac fluidow,
              cos okropnego...
              pozdrowienia
        • gomaska Re: Czy zacząć przygodę z Glico? 08.04.06, 10:56
          czesc!
          zanim zaczniesz stosowac glico poczytaj nasze wypociny, sama zobaczysz, ze my
          nadal mamy watpliwosci, ja chyna spodziewalam sie bardziej spektakularnych
          efektow, a narazie jest gorzej niz bylo
          pozdrowienia
          • Gość: maxi25 do Gomaski ... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 11:59
            kurcze nie wiem co Ci poradzic ...Patja gdzies zniknele moze ona wie.... ja
            wiem ze do solary nie moge isc bo zeby wyrownac plamy to musze spalic sie na
            czekolade a szkoda mi skory (mam kumpele ktora lazi do solarium i wyglada jak
            stary kapec a ma lat 26... na marginesie dzis konczy ) zreszta wszyscy
            specjalisci radza raczej unikac promieni przy przebarwieniach. Na dodtaek teraz
            po tym glico to ja nie mam pojecia kiedy i jak .....RACZEJ ODRADZAM.co do
            czerwonej brody,to na razie zaniechaj glico i mozcno nawilzaj plus jakas dluga
            kapiel ktora namoczy te skore i bedzie latwiej schodzic.... ale nie zdzieraj.
            KURCZE ja jak mam chwile zwatpienia powtarzam sobie slowa kosmetyczki zeby byc
            cierpliwym...jeszcze walcze chociaz w piatek zapodalam gruba warstwe(troszke
            pomrowilo) i nie mam zadnych efektow...dzis rano powtorzylam i tez nic hi9hihihi
            aaaaa jesli chodzi o zluszcanie a wizyty u kosmetyczek ....to raczej nie ma
            zwiazku bo ja byalm raz w zyciu u kosmetyczki (ladne pare lat temu)na
            oczyszczaniu zabulilam 80 zeta a robote musialam sama dokonczyc w domu bo nie
            bylo efektow.na tym koniec moich wizyt,ale czasy i kosmetologia sie zmienily i
            w lipcu(wtedy jest termin) uderzam do krakowa ....moze Ty poradzisz sie
            jakiegos specjalisty....???? a tak na marginesie nie napislas a chyba kiedys
            pytalam po czym zauwazylas te plame nad ustami???? (lek kosmetyk)...
            pozdrawaim :-)
            • dunia24 Re: do Gomaski ... 08.04.06, 14:08
              Dziewczyny na bierząco sledzę wasze poczynania z glyco mimo że ja sama stos.go
              już tylko sporadycznie np.od 2 dni postanowiłam zużyc końcówkę tubki,jeszcze na
              jakieś 2 posmarowania.C o do solarium unikajcie tego bo przebarwień nabawicie
              się stałych i już nie do usunięcia,poco wam to.Cierpliwości i dopiero po
              zakończeniu glico odczekajcie conajmniej miesiąc zanimwystawicie buzię na
              opalanie. Pozdrawiam was wszystkie:)
            • dunia24 Do stosujących glico 08.04.06, 14:09
              Dziewczyny na bierząco sledzę wasze poczynania z glyco mimo że ja sama stos.go
              już tylko sporadycznie np.od 2 dni postanowiłam zużyc końcówkę tubki,jeszcze na
              jakieś 2 posmarowania.C o do solarium unikajcie tego bo przebarwień nabawicie
              się stałych i już nie do usunięcia,poco wam to.Cierpliwości i dopiero po
              zakończeniu glico odczekajcie conajmniej miesiąc zanimwystawicie buzię na
              opalanie. Pozdrawiam was wszystkie:)
            • gomaska Re: do Gomaski ... 08.04.06, 17:28
              Czesc dziewczyny!
              piecze mnie dzisiaj cała broda, znowu mam skorupe i nic, Maxi juz chyba kiedys
              pisalam sama nie wiem czy ta plama jest od watroby, tabletek czy też kremu,
              pojawila sie dwa lata temu, najgorsze jest to ze wydaje mi sie ze te palmy
              jeszcze bardziej sa widoczne, zamierzam jeszcze raz nalozyc glico, porzadne
              nawilzanie i mala przerwa
              zobaczymy jak bedzie wygladala twarz po trzech dniach
              pozdrowka
              • Gość: patja2 :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 02:17
                no jestem jestem:)i ja juz swoj bład w soosowaniu glico poznalam.....zero
                alanatanu!!!jestem po drugiej porzdnej dawce glico(tymrazem wlasnie bez
                alantanu)i poraz pierwszy wiedze ze skora konkretnie złazi.Nawilazam tylko nivea
                soft i bambino!!i tyle:)aha bo to wazne chyba-albo mi sie wydaje ale raczej
                jetsem pewna ze dopiero to drugie palenie dalo efekty:)powaga.Po pierwzym sama
                niewiem.moze wlasnie przez ten alantan nie widzialam spalonej złarzącej skorki:)
                Gomaska-Tobie powazne nie wiem jak pomoc:(ale tak czy siak ja luszcze sie po 4.5
                dniech dopiero-najlepiej zauwazylam to dzie...w czwartek ryjek balacy,a dzis
                chcialam sie popudrowc do pracy....i tak gołym okiem nie widzialam po nalozeniu
                kremu ze sie łuszcze,ale jak nałazylam puder to porazka!!!wolalam isc bez niz z
                takim łuszczeniem.
                aha i jeszcze jedno dziewczynki-ja nie nakłądam glico tylko go WMASOWUJE!!!!ile
                wejdzie(jak oczywiescie chce porzadnie do pieca dołorzyc:);)chcialabym tylko
                wiedziec czy wy nawilzacie i jak czesto:pozdrawaiam
                • gomaska do Patji 10.04.06, 12:11
                  Czesc Patja!
                  myslalam, ze sie juz poddalas, w piatek i sobote potraktowalam sie dosyc mocno,
                  efekt jest taki ze dzisiaj strasze ludzi w pracy, na brodzie zrobila mi sie
                  twarda skorupa przypominajaca strupek, tylko jak tu wytrzymac zeby nie drapac,
                  narazie glico nie nakladam poczekam, jak bedzie wygladalam skora po kilku
                  dniach, a jeszcze jedno kosmetyczka mojej kuzynki zawsze po kwasach kaze jej
                  nakladac masc z nagietka lagodzi i powoduje ze szybciej goja sie podraznienia,
                  boje sie tylko zeby mi na stale nie pozostaly te ciemne plamy
                  pozdrowienia
                  • Gość: maxi25 kolejny tydzien.... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:44
                    czesc kobitki :-)kolejny tydzien dziwnego pyska hahahah po dawach z zeszlego
                    tygodnia(dwa razy dziennie)zaczelam sie chyba luszczyc na tych plamach co
                    mialam przyciemnione (po glico)bardzo ....moze jak to zlezie to one
                    znikna ???????? ale bylo by super pokrzepilabym siebie i Gomaske...a oprocz
                    tego to nawilzam ...ale mnie sie wydaje ze ciagle za malo....kurcze jak to
                    zrobic jak sie czyms zajme to zapominam...teraz chyba pojde zrobic parowke zeby
                    rozmiekczyc ten naskorek.dzis znow zaczynam napitek z drozdzy....czy ktos z Was
                    wie jak lepiej zalac drozdze....cipela woda czy wrzatkiem (bo czytalam ostatnio
                    ze zalane wrzatkiem sa wchloniete przez nasz organizm razem z wartosciamai
                    jakie maja a nie zabite nie )jak sie chce komus napisac to bede wdzieczna :-)
                    a co do glico to tuba zbliza sie ku koncowi a pyszczek jak byl lichy tak w
                    sumie jest no moze jakas mini poprawa-oprocz tych 4 palm ktore mam nowe :(
                    tymczaaem pozdrawiam twardzileki.....kurcze najgorsze jest to jak widze
                    niektore spojrzenia....mysla sobie pewnie o Jezu co ona ma na tym pysku?????
                    nic to czekam na efekty ale czy sie doczekam...... buzka
                    • Gość: Natalia witam IP: *.63.jawnet.pl 10.04.06, 19:29
                      Cześć dziewczyny!
                      W piatek posmarowałam się Glyco i jak zwykle poparzyłam ryjek. Weekend
                      siedziałam w domciu, toteż nawilżałam jak tylko mogłam. Efekt jest taki, że
                      dziś zajebiście zlazła mi skórka a mój ryjek oprócz lekkiego zaczerwienienia
                      wyglada rewelacyjnie. Prawie już blizn nie mam, jestem zachwycona. szkoda
                      tylko, że słoneczka coraz więcej i trzeba bedzie odstawić kwasy.
                      Duniu co tam u ciebie???
                      • Gość: maxi25 Re: witam IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:20
                        widze ze tylko Natalia i Glico to super zestaw.... Natalia napisz nam jak
                        nawilżasz??????????????????????????????????? gratulacje
                        • Gość: patja2 Re: witam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:41
                          witajcie laseczki:)Maxi nie iwem co z twoja buzią jest,chyba jeszcze bardziej
                          oporna niz moja...tyle ze ja juz widze efekty nie duzo ale widze.
                          aha dzis juz w miare u mnie ok -tapeta nawet jakos wyglad,a wiecie co zrobilam
                          dzis maseczke z chrzanu!!!!tez rozjasniajaca i powiem wam ze wylam jak piekło
                          glico przy niej moze sie schowac.Porobie jeszcze z trzy dni i powiem co i jak
                          .jak ktos chce przepis to krzyczec!!
                    • Gość: patja2 Re: kolejny tydzien.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:46
                      Maxi jak ja pilam drozdze to zalewalam ciepła wodą-ale nie wiem czy to dobrze..
                      ale tak na chlopski rozum to wydawało mi sie ze wrztek je zabije:/ale z tym
                      rozumem to chyba u mnie roznie:/ojciej jak mnie zobaczyl popalona ostatnio to
                      powiedzial zebym se mózg posmarowala to mi moze glupote wypali hahah:)
                  • Gość: patja2 gomaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:50
                    Gomaska nie to ze chce Cie zezłoscic ale mi palmy wyszly po pierwszym poaleniu i
                    są do dzis zblednąc zbledly ale są:((
                    • gomaska Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 11:48
                      Cześć dziewczyki!
                      Zrobiłam mi się skorupa, która następnie zeszła, mój syn powiedział że wyglądam
                      okropnie i jak ktoś mnie zobaczy to się przestraszy i nie będzie już chciał
                      sprawdzać czy mam bogate wnętrze, za to moja kuzynka powiedziała, że jeśli
                      wyglądam straszne to znaczy że działa, tylko ja nie widzę żeby robiła mi się
                      delikatna skóra, jak było tak jest a nawet jeszcze gorzej bo mam plamy których
                      nie miałam i to nie plamki tylko miejscami ciemniejszą skorę, Patja czy cgcesz
                      mi powiedzieć, że te plamy wyszły po glico.
                      A jeszcze jedno czy ktoś wie po ilu dniach od nakładania glico można uzywać
                      kremu z wybielaczem?
                      buziaki
                      • dunia24 A ja już koniec! 11.04.06, 12:20
                        Glico skńczyłam jestem nawet zadowolona,wiele się już pozbyłam a wczoraj kupiłam
                        domową mikrodembrazję i trochę to teraz postosuję.Szkoda mi Ciebie Natalko że
                        tak przechodzisz to z glico i tylko poparzeń doświadczasz:( Mam nadzieję że mimo
                        wszystko buzia ładniejsza i trochę się blizn pozbyłas! buziaki i pozdrawiam 3maj
                        się cieplutko:)
                        • Gość: maxi25 cholerka to chyba nie dla mnie... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:26
                          czesc grzaneczki ...:-) kurcze tak was czytam i stwierdzam ze ja i Gomaska i
                          glico to chyba nie wypal....kurde ja tez mam te plamy od [ierwszego zlazenia
                          skory i nie chca zejsc a to wlasnie zale placki a nie plamki... nadal smaruje
                          tym cholernym glico,ale albo jednak za malo(na te miejsca to ostroznie bo boje
                          sie ze je pogorsze),albo zle nawilzam,albo ta moja skora to nie jest z bawola
                          tylko z jakiegos dinozaura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          zazdroszcze Natalii i Patji....ja nie moge tego cholerstwa do konca zedrzec i w
                          lasciwie od 3 tygodni chodze taka lekko skorupkowata...czekam na wisc od
                          Natalii jak ona nawilza moze da jakas pomocna rade :-((((
                          co do kremow wybielajacych po glico to moze Gomasiu jak sie zluszczy skorka....
                          ale na pewno nie z glico....(chociaz byla tu kiedys wypowiedz dziewczyny ktora
                          napisala ze uzywala na zmiane glico i drule w sumie nia sie
                          zasugerowalam,prosilam jeszcze o rade ale cisza do tej pory)
                          z tymi drozdzami i wrzatkiem to podobno nowa szkola...bo wlasnie na tym ma widz
                          polegac zeby je zabic(nasze kiszki podobno nie trawia zywych organizmow,wiec
                          zeby wchlonac to co dobre z drozdzy trzeba je ukatrupic...)na razie zalewam
                          ciepla woda... dzieki
                          tymczasem pozdrawaim Was kobitki i walcze dalej ....
                          • Gość: maxi25 krzycze o przepis na "chrzaniona" maseczke IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:28
                            to jeszcze raz ja ....poprosze chetnie o ten przepisik...
                            ja tez znam jeden z aspiryny :-)pozdrawaim
                            p.s. pozdrow tate....moze on nam jeszcze cos poradzi hahahahaha
                            • Gość: Natalia do maxi IP: *.63.jawnet.pl 11.04.06, 18:01
                              Ja po Glyco nawilżam twarz tylko kremem Ziajii z wapnem. Co jakiś czas go
                              wklepuje. Dziewczyny ja Glyco stosuje tylko na blizny i uważam, że działa
                              rewelacyjnie. Co do plam i przebarwień, to nie mam zdania. Pozdrawiam !
                              • dunia24 Re: do maxi 11.04.06, 19:04
                                Maxi sorki że zawracam Ci gitarę,ale czy mogłabyś mi podac przepis na to coś z
                                aspiryny i na czym to polega???byłabym wdzięczna.
                                • Gość: patja2 maseczka chrzanowa:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:04
                                  hajka!!podaje przepis na maseczke(tylko bez pretensji potem jak cos bedzie nie tak;)
                                  a wiec....
                                  pol lyzki startego chrzanu(nie ze słoika) mieszamy z trzema lyzkami jogurtu
                                  naturalnego,potem smarujemy twarz oliwka i na 20min nakładamy maseczke:)
                                  tylko nie zapomniejcie o oliwce-ja jak to ja(twardziel)doszlam do wniosku ze po
                                  glico to chrzan to nic:)ale jak tylko nalozylam na policzek to umylam bo szok.
                                  Fakt jest taki ze moje proporcje byly pol na pol:/co by lepiej zadzialalo.łzy mi
                                  ciekly a moje dziecko tez z placzem mowilo-mamo umyj to bo cie boli:)probujecie
                                  koszty zerowe a noż pomoze:)
                          • gomaska Re: cholerka to chyba nie dla mnie... 11.04.06, 21:02
                            Cześć Dziewczynki!
                            ta maść nagietkowa to rewelacja, skóra już mi prawie nie schodzi, odstawiam
                            glico bo muszę zobaczyć czy zejdą mi te plamy, ponieważ wygląda to
                            nieciekawie... jakoś nie zauważyłam, żeby mi skóra robiła się gładsza ale może
                            to jeszcze zawcześnie, Maxi może my tak reagujemy bo mamy nieco ciemniejszą
                            karnację.
                            pozdrawiam
                      • Gość: patja2 Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:14
                        Gomasiu ja zadnych plam wczesniej nie mialam!!-tylko przebarwienia po
                        tradziku,troche wystraszymm sie tymi wokol ust ktore wyszly,ale tych juz
                        niewidac.Za to na dole policzkow gdzie praktycznie przebarwien nie mialam wyszly
                        i nie zeszly,zbladły jedynie-są wilkosci kapsli z piwa hah
                        • Gość: MAXI25 ale dajemy w dupke heheheheh IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:33
                          witajcie... :-)teraz to siedze z usmiechem przed tym moim kompiradlem ...bo jak
                          nas czytam to naprawde az sama nie moge sie nadziwic do czego kobitka jest
                          zdolna,a Patja z chrzanem wali na leb na szyje hihihihi sprobuje zrobic te
                          maseczke ale skad ja teraz chrzan do stracia wezme no i chetnego co by to
                          zdjełał hahah misia poprosze-to twardziel jak Patja :-)jesli chodzi o moj
                          przepis to tableta aspiryny "popruszona" wodą zeby7 sie lekko
                          rozpuscila,dodajemy do tego troche jogurtu (zeby uzyskac mase) i walimy
                          tam "gdzie chcemy" hahah ma dzialanie wybielajaco-odkazajace...ale nie wiem
                          jakie efekty bo znam ja jak na na razie tylko ze slyszenia.proporcje mozna
                          zwiekszyc w zaleznosci od powierzchni smarownia :-)
                          DZIEKI Natalia za relacje z twojego nawilzania....kurcze tez stosowalam ten
                          krem ale jakos jak naloze go (inny chyba tez )to cera mi ciemnieje wrecz
                          czerwienieje i jakos nie luszcze sie rewelacyjnie
                          a co do plam to moje pod ustami i pod okiem tez jak kapsle....kurcze co to
                          jest....ja pikole,za te wszystkie eksperymenta bylby juz porzadny zabieg u
                          specjalisty!!!! heheheh bez urazy "moje"specjalistki :-)
                          Gomasia moze to i taka reakcja nie wiem jaka cere ma Patja ale tez pisze o
                          tych "kapslach"
                          ide zapodac porzadna dawe GLICO przed swietami i robie przerwe bo trzeba jakos
                          wygladac.....
                          pozdrawaiam wszystkie TWARDZIELKI :-)
                          • Gość: blondynka~e~ Re: ale dajemy w dupke heheheheh IP: *.214.57.34.coditel.net 11.04.06, 22:19
                            Hej,hej!czytam i czytam ten tasiemiec i wasze zmagania kobitki,i w koncu tez
                            kupilam to cudo-glico..zeby zobaczyc jakie to da efekty na mojej bladej cerze
                            ..no i jestem zaskoczona ze zadnej skorupy[tak opisywanej przez wiekszosc]u mnie
                            nie ma!skora luszczy sie troszke,jest bielsza i gladsza,to wszystko! moze to ma
                            zwiazek z zabiegami ktore robilam u dermatolog 2lata temu?u niej doszlam nawet
                            do peelingu kwasem glikolowym50%!musze jednak przyznac ze Ta kuracja jest dla
                            mnie mniej inwazyjna,mniej bolesna ,no i tansza!Takze pozdrawiam wszystkie
                            glikoliczki12%i wytrwalosci zycze!
                            Aha,Dunia24 napisala ze kupila sobie zestaw do dermabrazji,ja tez kupowalam
                            wczesniej..ale szkoda kasy moim zdaniem,bo domowej roboty tez jest super i takie
                            same efekty daje..wystarczy utrzec lyzeczke kawy naturalnej+lyzeczke
                            cynamonu+oliwa z oliwek na papke,no i peeling gotowy!
                        • Gość: maxi25 do Duni... IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:35
                          wyzej jest przepisik....
                          • tynka136 Re: do Duni... 28.04.06, 12:40
                            Tynka
                            CZeśc mam sprawe własnie się zastanawiam nad tym czy by nie zacząć używać
                            glyco , mam poprostu okropne slady po trądziku, ale sama nie wiem troche się
                            boję. Czy to mi pomoże? mój problem jest jeszcze taki że mam ślady również na
                            plecach, na twarzy nie mam aż tak duzych przebarwień .Pomóżcie A jeżeli bym
                            zaczeła używać Glyco to czy mogłybyście mi doradzić czego stosować żeby potem
                            tą skórę nawilżyć, bo juz trohe czytałam to forum, i wspominałyście że trzeba.
                            Odpiszcie. :-)
                        • gomaska Re: do Patji 12.04.06, 12:57
                          Cześć!
                          Miałam tylko parę pojedyńczych kropek na czole po trądziku, a właściwie jak
                          miałam tak mam, nie zauwazyłam jakiejś poprawy, któraś z dziewczyn pisze, że ma
                          rozświetloną i gładszą skórę po glico, ja nic takiego nie zauważyła, tylko
                          wokól ust zrobiła mi się plama nie jak kapsel od piwa, ale coś nieokreslonego
                          kształtu, jakby rozlanego, może jeszcze zblednie bo to dopiero czwarty dzień
                          jak odstawiłam glico, zaczynam chyba używać kremu wybielającego, może trochę te
                          plamy zbledną, jeżeli któraś z was miała takie plamy i zniknęły to końiecznie
                          odezwijcie się
                          pozdrowienia
                          • Gość: maxi25 kąpiel w glico IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:46
                            czesc kobitki.... dolaczam sie do apelu Gomasi o odezwe na temat plam ktore
                            zniknely(plam ktore pojawily sie w trakcie stosowania glico)... ja tez wlasnie
                            mam takie rozlewisko pod ustami ...i postanowilam wczoraj i dzis zaatakowac
                            pysk caly i tamte miejsca tez ....wlsciwie tak jak pisalam wykapalam sie w
                            glico....ciekawe co bedzie jutro... nie wiem co jest ale te rozlewiska tak mnie
                            pala po tym glico ze nie wiem!!!!!!!!!!!!!!! lece po nivea....
                            pozdrawiam....
                            gomasia odczekaj moze jeszez ze 2 dni... buzka (mnie jak to nie zblednie to
                            chyba napisze do producenta heheheh ta kosmetyczka gadala ze zblednie)
                            • Gość: Adrian Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 12:20
                              Napoczatku to były czerwono brazowe plamki, pozniej z robil mi sie strupek
                              ktory ladnie zszedl przy myciu. nastepnie zrobilem kilka dni przerwy i znowu
                              wrocilem do glico. Uzywam go co dziennie. Moja skora juz sie do niego
                              przyzwyczaila, nie robi sie czerwona nie szczypie. slady po pryszczach powoli
                              bledna. Ale najwazniejsze jest to ze od 3 tyg nie wyskoczyl mi zaden pryszcz,
                              skora jest gladka troche napieta, pory calkowicie zwezone, skora mi sie juz nie
                              przetluszcza i jest ok. Efekty przyszly po okolo 2 miesiacach wiec nie
                              zalamujcie sie jak po 2 tyg niewidzicie zadnej roznicy trzeba cierpliwosci.
                              • Gość: maxi25 Re: IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 20:04
                                witamy pierwszego faceta :-)))))))))))
                                dzieki za pocieche ale to takie trudneeeeee.....ja mam wrazenie ze mnie te
                                placki ciemne nie poschodza
                                pozdrawiam
                                • Gość: hahaha Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:01
                                  Maxi Ty to jestes wielka w pisaniu tych wiadomowsci:)zawsze sie usmieje:)wogole
                                  jestesmy wielkie
                                  -spią z lusterkami,chrzam i kawe na ryjki dają,a strupy mają jak kapsle
                                  hahaha nie no....nie moge sikam
                                  szkoda ze na piwko sie nie mozemy umowic-wesolo by bylo:)ja odstawialam glicko
                                  poki co.Chce troche chociaz powygladac a nie albo czerwona albo
                                  łauszczaca:)buziaki dla was glikolowe agentki:)aaa mam jeszce tonik z chrzanu i
                                  ogorak:d
                                  to nowosc
                                  • Gość: maxi25 Re: IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:10
                                    oj ja to tez niezla dawke humoru stad czerpalam(mam nadz ze nadal tak
                                    bedzie),ale kurcze od wczoraj moja morda wyglada jak po wojnie atomowej(chociaz
                                    dupa po takiej wojnie to w ogole by mnie nie bylo hahahah )chcialam "se zrobic
                                    dobrze" na Swieta .......... no iiii nawilzalam nive'ą (6 za pisownie i
                                    odmiane :-),nawet taka specjalna mascia z paracy na odlezyny i takie tam.... i
                                    co????????? syf na syfie....jak pomysle ze to sie zamieni w plamy to mam ochote
                                    pozyczyc od iranu troche uranu i sama na siebie skonstruowac bombe!!!!!!! hihihi
                                    zluszczylam sie nieco...nadal w sumie sie luszcze ale te KAPSLE mi nie zeszly
                                    na dodatek mnie bola !!!!!! odstawiam glico...przechodze na drule... ale
                                    oczywiscie bede tu zagladac bo np interesuje mnie przepis prosto z Paryza :-)
                                    na tonik z chrzanu iiiiii............ ;-)
                                    poza tym nie wiem na ile odstawie to glico....zobaczymy
                                    teraz to zmykam bo walnelam kubek sfermentowanych drozdzy i nogi wacioki mi sie
                                    zrobily... heheheh (gorzelnie zaloze-zaprosze zamiast piwka )a milam jeszcze
                                    wyskrobac pisanke.... tak na marginesie spokojnych od utrapien pyszczastych
                                    Swiatek :-)ide bo zaraz p[adne i powbijam jeszcze na to wszystko klawisze z
                                    kalwiatury..... hehehehehehe a moze KTOS ZNA PRZEPIS NA MIKSTURE Z KALWISZY
                                    KLAWIATUROWYCVH :-) OCZYWISCIE NA T W A R Z (czytaj PYSK ) ;O)
                                    • Gość: pajta Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 11:56
                                      ja tez zycze wszystkim wesolego jajka i glokowania-szczegolnie dla Maxi do ona
                                      to juz cuda z tym glico wyprawia;)tonik podam next razem bo gdzies mi sie
                                      przepis zawieruszyl:/pozdrawaiam was
                                    • Gość: patja2 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 11:58
                                      aaa Maxi-skoro Cie tak te drozdze uwalaja to pierwsze pij potem sie glikuj-moze
                                      mniej poczujesz hahaha ja to mam łeb do pomyslow:)
                                      • Gość: Natalia witam IP: *.63.jawnet.pl 15.04.06, 17:10
                                        Oj dziewczyny, dziewczyny! Nie wiem czemu wasze buziole tak a nie inaczej
                                        reagują na ten kwas. Muszę wam powiedzieć, że ja też należe do osób z bardzo
                                        ciemną karnacją i takich cudów jak wy nie doświadczam. :)
                                        Oststnio wpadłam na nowy sposób glikolowania i to przez przypadek. Mianowicie
                                        posmarowałam ryjek, po czym tak cholernie mnie piekło, że wziełam wacik i
                                        delikatnie zaraz to cholrstwo zmyłam. Nastepnie nałozyłam kremik nawilżający.
                                        Na drugi dzień od razu zrobiła mi się super skorupka, a na trzeci zajebiście
                                        złuszyło się. Super sprawa ! Teraz tak własnie robie. Nakładam bardzo grubą
                                        warstwe, wytrzymuje kilkanaście minut, potem zmywam, nawilżam, złuszcza się i
                                        podziwiam coraz to piekniejszą twarz. Jak tak dalej pójdzie, to w tym roku po
                                        raz pierwszy od wielu wielu lat wyjdę na dwór bez podkładu. jestem zachwycona
                                        tym kwasem. Że też wcześniej na niego nie wpadłam ...
                                        Wesołych Świąt glikomaniaczki kapslowe !!!
                                        • Gość: maxi25 do Gomaski IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:37
                                          to jeszcze raz ja rzed swietami ....;-) wiesc dla Gomaski... na jednym kapslu
                                          milam podobna reakcje jak Adrian(zrobil sie strupek ciemno brazowy) zlazlo to i
                                          mam wrazenie ze KAPSEL jest jsniejszy i to sporawo ...wiec moze jest nadzieja.
                                          a co do wypowiedzi Natalii,to chyba jej nowy sposob jest trafiony,bo tam moja
                                          kosmetyczka gadala zeby to zmywac po kilkunastu minutach ale na opakowaniu
                                          napoisane co innego,Wy o tym nie wspominalyscie wiec nie zmywalam....zreszta
                                          nie kusilo mnie bo zadnych pieczen mrowien i takiech tam az tak nie
                                          odczuwalam...zobacze jak ten kapsel bedzie wygladal jutro... moze jednak ten
                                          glico jakos tam dziala,ale na pewno nie polecam NIVEA do nawilzania...jestem
                                          obsyfiona na maxa benzacne poszlo w ruch!!!!!! pozdrawiam kobitki :-)
                                          • Gość: maxi25 halooooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:12
                                            witam serdecznie :-)jak to nikt nie zaglada????? zyjecie w ogole ???heheheh
                                            kurcze ja jakos tam ale chyba to glico to podam komu kiedys jako czarna
                                            polewke.....psia mac!!!!! to byly najgorsze swieta!!!!przesiedziane w domu z
                                            mazidlami na mordce!!!ups mordzie!!!!!!!!! a syfy??????po prostu masakra!!!!
                                            walcze teraz i jak pisalam niezawodne benzacne pracuje.niezawodny to tez jest
                                            moj MIS ma chlop zdrowie......PSYCHICZNE hahahahah
                                            nie wiem czy jeszcze odwe sie uzyc to cholerstwo chociaz wiele osob twierdzi ze
                                            efekty to widac po 2-3 miesiacach ale cholera to za duze ryzyko bo slonce wisi
                                            nad łbem, zreszta jak juz pisalam ...po przeliczeniu $$$$ za te wszystkie kremy
                                            mascidla itp byla by kuracja u speca!!!!!potwierdzam (chyba heheh) znikniecie
                                            jednaego kapsla i ten kolu ust chyba tez gdzies sie usunol(moze nie chcial mnie
                                            dodatkowo wk.... przez swieta hihii )a tak w ogole to najlepsy po kuracji ma
                                            noś-mam wrazenie ze nie ma na nim zaskorasów,i pory malusie...aaaaaaaaa i
                                            jeszcze jedna wiesc
                                            PODOBNO TO GLICO TO PASUJE ZMYC PO OK 30-45 MIN OD NALOZENIA.... nie wiem co wy
                                            na to ....... pozdrawiam :-)
                                            • Gość: maxi25 Re: halooooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:15
                                              aaaaaaaaa zaskarze producentow glico ze kazali mi siedziec w domu przez swieta
                                              i zajadac smutki co wywolalo poszerzenie moich rozmaiarow w osi pionowej
                                              ciala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                              • Gość: natalia Re: halooooooo IP: *.63.jawnet.pl 18.04.06, 19:35
                                                Cześć maxi!
                                                Ja właśnie tak robie. Nakładam grubą wartwe na twarz, porządnie ją wmasowuje,
                                                resztke wklepuje i po jakiś 20 min. zmywam wacikiem nasączonym zimną wodą.
                                                Nastepnie wklepuje ogromniastą ilość kremu Ziaja z wapniem. Efekt jest taki, że
                                                na drugi dzień mam napietą wygładzoną skórę, lekko brązowawą (wszyscy pytają
                                                czy na solar chodze) na nastepny dzień skórka super się złuszcza. Na trzeci
                                                dzień wygladam już zabójczo, tzn. tańcze i krzycze z zachwytu nad moją piękną
                                                buzią. Ludzie ... ja już nie mam blizn !!! Żyć się chce !!!
                                                Jeszcze z pare aplikacji i kończę z Glyco. Jeżeli moje problemy z cerą nie
                                                wrócą, ostawiam go na dobre. Buziaki glikomaniaczki.
                                                A swoją drogą, przykro mi maxi, że Glyco ci nie posłużył.
                                                • Gość: pajta Re: halooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:08
                                                  heloł-wiecie co???ja tez juz nie wiem sama co robic??z jednej strony odsawiala
                                                  bym juz to gliko zeby do wygladą?!wrocic,ale z drugiej strony jak czyatam wasze
                                                  wypociny to mam ochote sie nasmarowac:)o i badz to mądrym.Ehh dzis nie smaruje
                                                  bo balsmem brazujacym ryja nasmarowalam.pozdrawiam wytrwale:)
                                                  • Gość: jula Glyko a rozszerzone pory!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:21
                                                    pomaga wam?oraz na zaskorniki?>wazne blagam piszcie uzywam jakis zcas ale nie
                                                    widze tu efektow.a u was?????
                                                  • Gość: patja2 Re: Glyko a rozszerzone pory!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:29
                                                    ja mam pory mnostwo i ogromne,koncze tubke glio i powiem Ci jakas poprawa
                                                    jest....ale czy rewelacja??sama niewiem,mam skore jak na słoniu nakładam glico
                                                    tak jak maseczke
                                                  • gomaska Re: 19.04.06, 13:02
                                                    Cześć kobitki!
                                                    Tak czytam te wasze wypociny i dochodzę do wniosku, ze to glico to pomaga tylko
                                                    na krosty i różne takie, wydawało mi się że powinno pomóc też na przebarwienia,
                                                    ale jak widać niekoniecznie, przynajmniej w moim przypadku, czy jest ktoś na
                                                    naszym formu komu zniknęły przebarwienia, bądź przynajmniej są jaśniejsze...
                                                    Maxi jak tam twoje plamy wokól ust?
                                                    pozdrowienia
                                                  • Gość: maxi25 Re: IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:58
                                                    witajcie biedulki:-)
                                                    a zwlaszcza gomaska :-)
                                                    moja morda klapczasto....oprocz plam walcze z syfami ktore wylazly po nivea
                                                    (albo po balandze,albo po droddzach albo same siebie dajc znak zeby stzreliuc
                                                    se w leb heheheheh )odstawilam glico,bo widze ze raczej sobie szkodzilam niz
                                                    pomagalam ...no moze noś tak jak pisalam jest lepsiejszy (mniejsze pory-
                                                    wlasciwie wcale,i nie ma zaskornikow)ale plamy....ktore mialy zlezc..... NIE
                                                    KOMENTUJE.chyba wezme je sposobem i nie bede rozjasniac tylko przywale ciemny
                                                    podklad hehehe a tak serio to mam wrazenie ze jeden kapselek rozjasnial ale
                                                    chyba to tylko zludzenie.Glico nie uzywam jakis tydzien i dzis ruszyla w ruch
                                                    drula....cholera po co bylo mi to glico...czuje ze to samo powie mi ( jak mnie
                                                    przyjmie hihihi) dermatolozka w poniedzialek,uderzam do krakowa-koniec z
                                                    eksperymentami!!!! aczkolwiek kusi mnie hihihihi zeby sprobowac jeszcze
                                                    sposobem zmywania(jak cos to walne na czolo-najbezpieczniej ,tam jest
                                                    grzywa,chyba ze fryzjerce tez cos nie wyjdzie hihihi)Napisz Gomaska jak tam
                                                    twoje kapselki????????????????????????????????????????????
                                                    pozdrowienia i gratulacje dla Natalii,ktora najlepiej znosi Glico!!!!!!
                                                  • Gość: hania Re: IP: *.natpool.mwn.de 19.04.06, 17:30
                                                    Od ok 3 tyg stosuje glyko. Przez pierwszy tydzien robilam 1 dzien przerwy przy
                                                    nakladaniu, teraz nakladam codzien, czasem 2 razy dziennie. Zdarza sie, ze
                                                    przed nalozeniem przecieram dodatkowo w jakims miejscu buzie antybiotykiem, tam
                                                    gdzie mam podejrzenie ze cos sie nowego zaczyna pojawiac. NIE stosuje od ponad
                                                    roku zadnych kremow nawilzajacych, bo odkrylam ze mi duzo lepiej sluzy ich
                                                    brak, wiec nie stosuje ich takze teraz, a w dzien gdy sie nie smaruje glyko po
                                                    prostu po umyciu twarzy przecieram ja tonikiem. Podkreslam ze mam dosc tlusta
                                                    cere, kto wrazliwszy, prosze mnie nie nasladowac:) Efekty sa oszalamiajace,
                                                    nie pamietam kiedy mialam tak sliczna buzie, ze blizny znikaja, to mnie cieszy
                                                    niesamowicie, ale tak nie szokuje jak to ze mam coraz mniej zaskornikow.
                                                    Wczesniej moglam sie co wieczor znecac nad swoim nosem i ogolnie strefa T, a za
                                                    dwa dni wszystko wracalo do stanu pierwotnego, teraz niemal nic sie nie
                                                    pojawia. Jestem wam niezwykle wdzieczna za ten watek dziewczyny, trzymam kciuki
                                                    by wam wszystkim sluzylo to cudo tak jak mi.
                                                  • Gość: patja2 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 18:40
                                                    hejka!Maxi ja tak jak Ty odstawiam glico!!koniec,dosc!!! wczoraj posmarowlam sie
                                                    znowu fest,dzis spalone se siedze.Tak jak Natalia radzila zmylam potem zimną
                                                    woda,ale po dwoch godzinach a nie 20tu minutach.Doszlam do wniosku ze skora taka
                                                    oporna na gliko jestem to z dwie godzinki potrzymam.Irobie wlasnie tak jak
                                                    naszą new kolezanka napisała-NIE NAWILZAM,rano tylko bambino a teraz juz
                                                    nic.moze wlasnie tym natarczywym nawilzaniem psuje wszystko....ehhh juz sama
                                                    niewiem....zajebiscie zazdroszcze tym ktorym to pomaga...
                                                    Hania jak mozesz to napisz cos wiecej o twojej cerze,piecze Cie po glico czy tez
                                                    mege warstwy nakładasz jak my z Maxi???dodamze tez mam starzsnie tlustą cere...
                                                  • Gość: patja2 zobaczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:51
                                                    luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htmfajna stronka o przebarwieniech
                                                    i bliznach:)
                                                  • Gość: szukacz a gdzie dostać GLYCO-A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:22
                                                    szukalam w aptekach w moim miasteczku ale nie maja... why? czy to jest
                                                    szkodliwe czy co? dostane w Krakowie?
                                                  • Gość: maxi25 Re: a gdzie dostać GLYCO-A ? IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:03
                                                    witajcie :-) w krakowie jest na pewno !!!!moze nie w kazdej aptece ,ale raczej
                                                    wszedzie koszt ok 50zl
                                                    Patja nie moze sie otworzyc ta stronka, bylam na ogolnej stronie tego DR ale
                                                    nie moge tego znalezc sprobuj jeszcze raz skopiowac linka moze zjadla sie jaks
                                                    literka......... :-)
                                                    ja dalej bez glico nawilzam sie i zaraz zamawiam porzadny bloker... co sadzicie
                                                    o ANTHELIOS XL FLUIDE EXTREME 60 SPF???????
                                                    babk udziela tam porad i w ogole sa rozne artykuly,podobno duzo rzeczy zginelo
                                                    przez jakis tam serwer ale to co jest i tak warte poczytania :-)
                                                    gdzie Gomaska ????? jak tam kapsle ??????
                                                    pozdrowionka :-)
                                                  • Gość: szukacz mialam już easy-peel [trójchlorooctowy] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:46
                                                    i... chyba nie za bardzo pomógł. a kosztowal 250 zl... :( mam blizny
                                                    potrądzikowe+łojotok skóry nie tylko twarzy! :( ten łojotok chyba ma zwiazek z
                                                    jedzeniem, bo mam za soba dietowahnie itp i zauwazylam ze te problemy moga sie
                                                    bardzo wrecz nasilic.

moje blizny sa lekko wgłębione, niektóre hmm sino-czerwone [te na policzkach]

uzywam bardzo dobrego wg mnie podkladu z avonu matujacego, kiedys tez mialam
                                                    jeszcze lepszy z oriflame

zobaczymy czy ten glyco-a pomoze...
                                                  • Gość: maxi25 poradzcie ;-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:03
                                                    to znow ja czekam dziweczynki na szybciutka odpowiedz -bardzo mi zalezy- ktory
                                                    wedlug Was bloker bedzie najlepszy :
                                                    SVR 60 B - MLECZKO
                                                    SVR 100 B - EKRAN SŁONECZNY
                                                    LA ROCHE-POSAY Anthelios XL Fluide Extreme SPF 60
                                                    LA ROCHE-POSAY Anthelios XL Krem SPF 60+
                                                    chodzi mi o konsystencje i wywolywanie syfow bo jesli biega o ochrone to na
                                                    pewno ekran SVR ale nie wiem xczy nie bedzie za ciezki ????? czekam na odp
                                                  • gomaska Re: cześć dziewczątka! 21.04.06, 10:32
                                                    Przez chwilę mnie nie było mam ostatnio mało czasu... a co do glyco to zaczęłam
                                                    smarować tylko wieczorem i po 20 min. zmywać efektu brak, plamy jak miałam tak
                                                    mam, wydaje mi się, że nie na wszystkie przebarwienia działa, może dzisiaj
                                                    posmaruje się mocniej, ale sama nie wiem czy jest sens, jak czytam wypowiedzi
                                                    innych dziewczyn, którym pomogło to aż wierzyć mi się nie chce...
                                                    Maxi i Patja macie niesamowite pomysły może coś wymyślicie na te moje plamy...
                                                    pozdrówka
                                        • jackie71 Re: witam 21.04.06, 12:14
                                          Natalia, bez filtrów po kuracji glico nie waż sie wychodzić na dwór! Zrobią Ci
                                          się przebarwienia!
                                          • Gość: maxi25 to cholerne UVA IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:10
                                            czesc kobitki :-) szkoda ze nikt nie udzielil mi odp na wczorajsze
                                            pytanko....trudno bloker juz wybralam i zamowilam (100)
                                            cholender tak sie wczoraj na czytalam o tych filtrach i promieniowaniach ze
                                            zaczynam sie zastanawiac czy moich kapsli nie wywolalam jednak przez zle uzycie
                                            glico....tzn bez faktorow!!!otoz,pewnej niedzieli kiedy sie zluszczylam
                                            (pierwszyraz)nie moge sobie przypomniec ale wydaje mi sie ze mialam w miejscach
                                            kapsli rozowa skorke,potem dosyc dlugo jechalam autem i akurat wtedy swiecilo
                                            slonce (polowa marca)....to cholerne UVA odpowiada za przebarwienia,na
                                            dodatekprzechodzi przez szyby!!!!!!!!!!! nie wiem czy kapselki nie powstaly
                                            wtedy(nie sadzilam ze takie slonko tak mi doawali.... ale nie wiem:-( co wy na
                                            to ????? gomaska jak ty kojarzysz powstanie kapsli?????
                                            p.s. ja na razie bez glico az mnie korci zeby sie posmarowac ale dopero co
                                            troszke doprowadzilam mordke do normalnosci(procz kapsli),a za pasem wypad
                                            babski i urodzinki a potem juz krok do balangi rodzinnej wiec moze nie bede
                                            kombinowac ale mam wrazenie ze te kapsle jakby prosza sie o zluszczenie ......
                                            do jakie71 wiesz cos o takich przebarwieniach po glico wywolanych przez
                                            slonce....czy wyrozniaja sie one czyms szczegolnym ......????? i czy nie ma na
                                            nie juz rady???? kurcze bo rzypomne ja Gomaska uskarzamy sie na KAPSLE (ciemne
                                            placki) ktore wyszly nam spod zluszczonej skorki...... czekam na odp :-)
                                            POZDRAWAIAM WSZYSTKICH
                                            • Gość: szukacz czy aby na pewno nie wycofali glico z produkcji??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:14
                                              treaz rzeczywiscie to slonce przygrzewa :) ja korzystam z niego zanim zaczne
                                              uzywaz glyco... pozniej bede mogla tylko straszyc swoja biala cera :( bo chyb
                                              nie ma mowy o opalaniu, nawet o zwyklym chodzeniu w sloneczny dzionek. szkoda
                                              ze nie zaczelam zluszczac w zimie.

nie wiecie czy zejda czerwone przebarwienia kropki po tradziku? bo mam troche
                                              takich watpliwych ozdób na policzkach
                                            • gomaska Re: to cholerne UVA 23.04.06, 00:41
                                              cześć!
                                              Maxi ja po glyco zawsze używałam blokera 100, a plamy i tak mam, postanowiłam
                                              dokończyć tubkę i koniec z eksperymentami, na mnie to nie działa a wręcz
                                              przeciwnie, co do faktorów to uważam, że należy ich używać, jeśli skóra ma
                                              skłonności do przebarwień i różnego rodzaju plam.
                                              pozdrowienia
    • Gość: hania Re: IP: *.natpool.mwn.de 21.04.06, 15:24
      Mam tlusta, gruba cere, to taki typ ktorej niemal nie groza zmarszczki (geny..)
      ale za to czesto sie blyszczy i przysparza problemow, choc juz sie dawno
      wyroslo z okresu dojrzewania. Wydaje mi sie ze dla takich wlasnie cer sa kwasy
      najlepsze i nie powinny robic krzywdy. Tak, piecze mnie po nalozeniu, nakladam
      sporo ale raczej nie pol tubki naraz, zauwazylam ze glyko dziala najlepiej
      jesli sie go nalozy zaraz po umyciu twarzy mydlem czy zelem do mycia BEZ
      przecierania sie tonikiem. Dobry krem pod oczy to jasne, oprocz tego jak
      pisalam zadnych kremow czy filtrow (jest biochemikiem i o filtrach mam nieco
      inne zdanie niz wiekszosc forumowiczek, ale tez nikogo do niczego nie namawiam,
      zwlaszcza jak ktos sie boi przebarwien) Czego jeszcze nie robie -z trudem sie
      odzyczailam ale sie oplacilo -zadnych fluidow tylko ewent. korektor, zadnych
      pudrow, tylko moje ukochane bibulki art deco w ilosciach hurtowych. Peelingi
      chetnie, ale raczej nie bezposrednio przed glyko! Pozdrawiam:)
      • Gość: gina do hani- dlaczego nie polecasz filtrow? IP: *.btsnet.pl 22.04.06, 13:30
        hania- zaintrygowalas mnie wypowiedzia o filtrach - piszesz ze "zadnych
        filtrow"- dlaczego? skora po zluszczeniu jest swieza i delikatna- szybko lapie
        slonce - niby na zdrowy rozum filtry sa jak najbardziej na miejscu, wiec nie
        rozumiem...
        pzdr i prosze o odp :)
        • Gość: maxi25 Re: do hani- dlaczego nie polecasz filtrow? IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 03:15
          dolaczam do Giny.... Haniu zaprzeczasz calemu swiatu kosmetologicznemu ktore
          bezspornie a wrecz z nakazem zaleca blokery!!!!!!
          do Gomaski....kurvze no pisalas o tym wczesniej ale ja juz sam nie wim szukam
          rozwiazania.....
          czekam na termin u dermatolozki...jak bede cos wiedzis to oczywiscie napisze bo
          Twoj przyklad to "JA"....
          tymczasem ja bez glico...tyko drula i wsparcie............... pozdrowka
          • Gość: hania Re: do hani- dlaczego nie polecasz filtrow? IP: *.natpool.mwn.de 28.04.06, 01:20
            Filtr powinien chronic glownie przed UVA (mutagenny, rozpad kolagenu itd) a jak
            do tej pory NIE udalo sie wynalezc metody ktora pozwala na zmierzenie jaki
            procent uva zostaje "na filtrze" a jaki przechodzi dalej. Nikt nie wie czy dany
            krem dziala czy nie, bo sie tego nie da oszacowac, niewazne jak drogi to
            produkt. Niedowiary? Moze, ale tak jest. Nie wiem czy o tym sie zapomina
            napisac, w niemczech pisal o tym der spiegel, to z czasopism ogolno dostepnych,
            bo do opracowan naukowych zwykly smertelnik raczej dostepu nie ma. Skoro mnie
            filtr moze ochroni przed uva a moze nie, to ja sie nim smarowac nie bede bo
            moja skora kremow nie lubi i po nich zle wyglada. Z uvb jest inaczej, filtr
            dziala, co zreszta mozna samemu stwierdzic schodzac z plazy bladym jak mlynarz,
            ale ja sie nie chronie, bo po 1, nie pale sie na sloncu za szybko, jak pisalam
            nie mam przebarwien, po 2. generalnie sie na slonce przesadnie nie wystawiam,
            bo niezdrowe i unikanie go jest poki co najlepszym rozwiazaniem. Pozdrawiam
    • Gość: uppi Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.btsnet.pl 24.04.06, 13:09
      up
      • Gość: Natalia Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.63.jawnet.pl 24.04.06, 17:50
        Dziewczyny ja też w piątek ostatni raz zaplikowałam Glyco. Odczekam jakieś trzy
        tyg. i mam zamiar korzystać ze słonka. Narazie mam śliczną nową różową skórke
        na buzi. Żadnych blokerów nigdy nie używałam i nie mam zamiaru. Robiłam na buzi
        przeróżne zabiegi, nawet z niektórymi opalałam się. Na szczęscie moja skóra nie
        reaguje przebarwieniami.Pozdrawiam.
        • Gość: maxi25 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:21
          czeesc kobitki :-) czekam na bloker wiec jak na razie unikam slonka jak
          ognia .....ale obawiam sie ze i tak za poznow zielam sie za to
          blokerowanie....;-(((((( plmy sa !!!!!! kurcze smaruje juz tydzien drula
          zadnego efektu obawiam sie ze plamy po gliko juz nie doi zadrcia ;-
          (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((99 ZALAMKA !!!! pozdrawiam ....
          a co tam u Patji i Gomaski ....
          • Gość: patja2 Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:02
            :)joł-czesc dziewczynki-sorki ze mało was odwiedzam ale czas czas czas:?gliko
            odstawilam poki co,po ostatnim jeszcze sie łuszcze ale juz nie tak
            płatami,szkoda ze tylko policzki na ktore gliko nakładałam jak maseczke są nie
            ruszone:(coz.....narzaie czekam na słonko:)pozdrawiam
            • Gość: ania Re: "skorupa" na twarzy po Glyco-A IP: *.system / *.system-net.pl 24.04.06, 23:17
              u mnie wystarczyło niedużo slonka, a zrobiły mi sie na czole drobne plamki,
              zlewające się w większą całość. teraz przestawię się na drulę, pomimo, iz
              używam kremów ochronnych z wysokimi faktorami 50 -100 + faktory mineralne dla
              niemowląt, a do tego jestem brunetką o ciemnej karnacji. glyco-a na sezon
              wiosenno-letni odstawiam.
          • gomaska koniec z glyco 25.04.06, 12:25
            cześć dziewczątka!
            posmarowałam sie ostatni raz glyco, mam już wystarczająco dużo przebarwień, a
            słońce świeci... u mnie nie ma nadal poprawy, własściwie zależało mi tylko na
            zlikwidowaniu własnie tych przebarwień, Maxi ciekawa jestem co tobie powie
            dermatolog, więc jak będziesz juz po wizycie to napisz.
            pozdrowienia
            • Gość: maxi25 Re: koniec z glyco IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:13
              czesc kobitki :-)
              widze ze Ania dolaczyla do grupy plamowiczek po glico...... ja uz nie smaruje
              ponad tydzien luszczenie zakonczone... ale plamy w natarciu tak sobie
              zardzilam :-(((((( dermatolog dopiero ok czerwca iwc nie wiem czy bedziesz
              Gomasiu jeszcze tu zagladac....
              jak chcesz to napisz gg to bedziemy w kontakcie ...
              ja jak na razie drule stosuje i smaruje sie wieczorem......UWAGA KOLEJNY SPOSOB
              heheheh sokiem z cytryny-zmywam po ok 20 minutach.... ZALUJE GLICOOOO!!!!!!
              aczkolwiek jesli chodzi o czolo i nos to jest lepiej w sumie reszta twarzy
              gdyby nie kapsle tez chyba lepsza(mniej zaskornikow,swiecenia)...
              ech koncze ...dzis nie dosc ze urodziny i kryzys wieku przed 30-kowego.... to
              jeszcze ten ryj.!!!!!!!! eeeeee moze sroda bedzie lepsza.....
              • Gość: gomaska Re: koniec z glyco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:30
                cześć Maxi!
                Przede wsztstkim wszystkiego nalepszego z okazji urodziny, dużo usmiechu i
                pomimo wszystko słońca.
                Jakoś kryzysu trzydziestolatki nie miałam, wiec nie przejmuj sie nie ma czym,
                myśle że 40 może 50 bedzie gorsza...
                Chyba niedługo przestanę tu zaglądać, mam twój nr gg, ale jakoś nie mogę ciebie
                tam trafić, cytryne wpróbowałam dwa lata temu ale jakoś bez efektów może trzeba
                dłużej
                Maxi co to jest ten krem drula?
                pozdrowionka
                • Gość: denna Re: koniec z glyco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:44
                  Drula to taki krem na przebarwienia:
                  mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/1961
                  a tu wklejam linka do innych takich "specjałów" na plamy:
                  www.bio-med.pl/przebarwienia.html
                  Niestety sama jestem posiadaczką takich plam i głównie ze względu na nie
                  zaaplikowałam sobie kurację Glyco-A, w ostatni weekend nawet baaardzo
                  intensywną - skóra schodzi mi okropnie, ale pod nią jakby jasniej, oczywiście
                  bloker biodermy to wymóg konieczny, no i mam wrażenie, że jednak mi ten Gluco-A
                  służy... a skutecznego "odplamiacza" szukam nadal, bo po lecie to miewamm na
                  twarzy samalander:((,a to co pomogło dwa lata temu w zeszłym roku juz nie...
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: maxi25 Re: koniec z glyco IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:40
                    czesc dziewczeta :-)
                    zwlaszcza Gomaska..... drula jak Denna napisala to odplamiacz podobno z
                    najbardziej skutecznym skladnikiem -hydrochinonem czy cos takiego(kosztuje ok
                    40 zl),ale na stronie www.biomed.pl jest zel z neostraty podobno super ale
                    kosztuje ok 170 zl,na razie nie odwaze sie na niego bo nie wiem co zaleci pani
                    doktor ....dzis mialam telefon z ewentualnym przelozeniem wizyty na wrzesien
                    ale ublagalam ja ze jednak nie bo przez lato to juz calkiem moge rozwalic
                    pyszczek ,i ze akcja jest poo glico a.
                    zgodzila sie na zabieg ktory zrobia mi tak zeby przeczekac do tego wrzesnia i
                    wtedy ona sie za mnie wezmie..... UWAGA WIESCI JAKIE MAM OD NIEJ PRZEZ TELEFON
                    (bo wizyta dopiero 26 maja) glico a jak na istniejace plamy okazal sie dla mnie
                    za mocny,skora ktora zeszla odslonila plamy ktore glico wyciagnelo ze skory
                    wlasciwej do naskorka,a pomoglo mu w tym (pomimo braku slonca) promieniowanie
                    UVA pochodzace z kompa :-((((((((((((((((((( nawet nie chce myslec ile godzin
                    spedzilam w "domowym mini solarium" wysmarowana glico bez zadnego
                    zabezpieczenia!!!!!!!!!!!a na tym bezacne ktore rowniez fotouczula.....
                    MASAKRA!!!!!!!!!! teraz zalecila filtry a w maju zrobi mi jakis zabieg
                    migdalowy....i tak sie zacznie PRAWDZIWA WALKA Z PRZEBARWIENIAMI!!!!!!!
                    cytryne tez odstawiam-nie chce juz ryzykowac!!!!!! co do gg to jestem czesto
                    (chociaz po dzisiejszych wiesaciach pewnie zadziej hehehe)ale
                    niewidoczna ...wal smialo :-)
                    p.s. co do druli to kiedys mi pomogla ....moze nie w 100% ale dlatego ze nie
                    robilam tego konsekwetnie -koniec zimy,potem na wiosne juz mi sie nmie chciualo
                    potem w lecie sie opalilam ...a reszte dopowidz sama....... pozdrawiam konczac
                    te wywody ...
                    • Gość: denna Re: koniec z glyco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:07
                      O kurcze, to komp tez może powodować przebarwienia???? No to pppięknie....
                      co do Druli, ja kiedyś wysmarowałam cała tubkę i skutku żadnego, niestety.
                      Pamiętam 2 lata temu pomógł mi taki preparat D4 (100 zł) zawierał nawet jakiś
                      filtr przeciwsłoneczny dodatkowo, ale w zeszłym roku nie zadziałało juz nic,
                      nawet thiospot. Dlatego teraz poprosiłam koleżanke z apteki, żeby popsprawdzała
                      skład i zawartość procentową kwasów i hydrochinonu we wszystkich odplamiaczach
                      z podanego wcześniej linka i z zakupem zdam się na nią... nawet jesli to
                      neostrata będzie... a jesienią robię powrót do Glyco A, mam wrażenie że plamy
                      po nim bledsze, a skóra na pewno świeższa...
                      • gomaska Re: koniec z glyco 27.04.06, 22:01
                        cześć!
                        jesli chodzi o kremy na przebarwienia to wiem ze erisu nie pomaga, najlepszy
                        byl /chyba nazywal sie/ unitione 4, teraz uzywam mela-d La Roche-Posay taki
                        sobie, dobrze ze denna ma jasniejsze plamy, bo u mnie chyna zrobiły się jeszcze
                        ciemniejsze,wlasciwie kusi mnie zeby to opalic i miec to w nosie
                        Maxi nie chce ciebie straszyc ale mi nie pomogl ani dermatolog ani drogie
                        zabiegi kosmetyczne - pisalam o tym na wizaz
                        pozdrowionka
                        • Gość: poparzyłam się poparzyłam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:12
                          :(
                          mam czerwona twarz i bardziej widoczne plamki. pieczeeeee
                          • tynka136 CZeść 28.04.06, 14:55

CZeśc mam sprawe własnie się zastanawiam nad tym czy by nie zacząć używać
                            glyco , mam poprostu okropne slady po trądziku, ale sama nie wiem troche się
                            boję. Czy to mi pomoże? mój problem jest jeszcze taki że mam ślady również na
                            plecach, na twarzy nie mam aż tak duzych przebarwień .Pomóżcie A jeżeli bym
                            zaczeła używać Glyco to czy mogłybyście mi doradzić czego stosować żeby potem
                            tą skórę nawilżyć, bo juz trohe czytałam to forum, i wspominałyście że trzeba.
                            a czy mogę go stosować gdy wciąż mam nowe krosty po trądziku.
                            Odpiszcie. :-)

• Gość: ChatNoir Re: CZeść IP: *.range86-136.btcentralplus.com 28.04.06, 21:23
                              hej, smarowalam buzie glyco A pare dni, skora zeszla, zrobilam przerwe pare dni
                              i teraz od nowa zaczelam. I wlasnie juz 3 dni i nic, zadnej reakcji! czyzby
                              skora sie tak przyzwyczaila? Po ilu dniach powinna zaczac sie luszczyc??
                              • Gość: maxi25 Re: CZeść IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:20
                                czesc dziewczeta :-) dawno mnie nie bylo ...ale wdze ze generalnie towrzystwo
                                chyba wymieka ....... ja z glico na pewno ...chociaz nie wyrzucilam tego co mi
                                zostalo bo nie wiem co pani doktor powie za 3 tygodnie moze po jakis zabiegach
                                zaleci stosowanie heheheh
                                Gomaska nie mam cos neta w domu pisze od kumpeli jak tylko bedzie to napisze na
                                gg.pogadamy o ...................................... :o)
                                co do acne dermu i glico (razem) to ja chyba bym odradzila bo to faktycznie
                                dawka uderzeniowa a na doadtek podobno nie miesza sie kwasow(acne derm ma
                                kwasik w sobie ) no i to promieniowanie wszechogarniajace.....(PRZYPOMINAM O
                                KOMPIE I UVA !!!!!!) :-(
                                JA JUZ POSTANOWILAM ZADNYCH EKSPERYMENTOW!!!! ZACZYNAM KURACJE UI
                                SPECJALISTKI ....ZOBACZYMY Z JAKIM EFEKTEM FINANSOWO-ESTETYCZNYM HAHAHAH
                                TERAZ JADE NA DRULI + PIJE DROZDZE + MASECZKA Z ORIFLAME ( JAKA SZ GLINKA-
                                FAJNIE ROZJASNIA....to pierwsza maseczka po ktorej nie widac ze godzine temu
                                wycisnelo sie syfulca) + faktorek 100 SVR -dziewczyny w pracy mowia ze jest
                                lepiej ja tez jakby zauwazylam ze troszke jasniejsze te kapsle.... ale gdzie
                                tam do efektu jaki zalozylam po glico heheheh -wyjscia z chatki bez podkladu...
                                czekam cierpliwie na wizyte..
                                aaaaaaa jeszcze okladam sie ogorami ....niestety nie meskimi hjihihihihihi
                                na takie sprawki jak my mamy podobno spoko jest peeling termiczny z bielendy -
                                ale raczej nie z glico ......
                                a co do glico to tez PODOBNO mial dzialac heheheheheh
                                pozdrawaiam serdecznie :-)
                                p.s. a gdzie "nasza " Patja???????
                                • Gość: maxi25 Re: CZeść IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:22
                                  aaaaaa jeszcze kiedys tez wyczytalam.... powiem Wam bo moze ktos smaruje
                                  syfki....stosowanie benzacne i wystawienie sie na promieniowanko rowniez
                                  zalatwi nam ciemniaste typki na mordce....
                            • Gość: MAXI25 Re: tu antykomputerowiec :-) IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:31
                              czesc kobitki :-) dzis na chwilke po wczorajszej przerwie.... wystraszylam sie
                              tego kompa zwlaszcza ze mam stary monitor :-(((( co do odplamiaczy podobno
                              [powinno zbadac sie skore i przyczyne przebarwien...zobaczymy wizyta u pani
                              doktor daje mi nadzieje z tego wzgledu ze widzialam osoby leczone i WYLECZONE
                              na rozne przypadlosci skorne do tego te zawalone terminy..... to deramtolog i
                              kosmetolog w jednym wiec .... a poza tym chce zeby mi doradzila wlasnie w
                              sprawie odpalamiacza (sklad i takie tam ) bo mam ciotke z Japonii-tam podobno
                              maja najlepsze specyfiki na to-przysle mi jakies mazidlo(co do skutecznosci to
                              chyba sa nuiezli bo moje kuzynki-mieszance-mialy zajebiste piegi na jasnej
                              karnacji,mama jak byla mowila ze sa super biale ani sladu po plamkach!!!!)
                              Gomaska nie opalaj tego cholerstwa.zaszkodzisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              dzius chyba pislas do mnie na gg.... sorki ale jestem bardzo zmeczona jesli to
                              ty odezwe sie jutro!!!!!
                              co do NAWILACZA to na poewno odradzam NIVEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              P.S. dziekuje mammie ze w lutym zamiast porzadnej odplamiarki przywiozla
                              mi ...................................................................... no!!!!
                              WYTACZAM WOJNE PRZEBARWIENIOM!!!!! AAAAAA
                              NO I JESZCZE JEDNO JAPONKI T OOOOOOOOOOOOOOOOOOTALNIEEEEEEEEEEEEEEEEE I
                              MAAAAANIAKALNIEEEEEEEE CHRONIA SIE PRZ4ED SLONCEM!!!!!!!!!!!! UWIERZCZIE MAMA
                              MOWILE ZE TO WIDAC!!!!!! ZDROWE I PIEKNE SKORY(POMOJAJAC GENETYKE )
                              NA RAZIE ZNIKAM PAPAPAP
                              • gomaska Re: tu antykomputerowiec :-) 01.05.06, 21:05
                                cześć dziewczątka a szczególnie Maxi!
                                zuzyłam prawie cala tubke glico i nic, natomiast świetny jest preparat z avonu
                                do mikrodermabrazji w kremie rewelacja, schodzą nawet przebarwienia na plecach,
                                tylko że trzeba bardzo mocno wcierać co trzy-cztery dni (bardzo
                                mocno!!!!!!!!!), co do przebarwien to Maxi ma racje trzeba dojśc od czego one
                                są, jeśli jest to związane ze złym funcjonowaniem watroby to sprawa chyba jest
                                beznadziejna, te moje wywody nie sa poparte naukowo a raczej wynikaja z
                                obserwacji... Maxi jak będziesz miała czas to wpadnij na gg, ponieważ wydaje mi
                                się że twoja plama jest podobna do mojej i glico chyba nie pomoże...
                                pozdrowienia
                            • Gość: dawka.uderzeniowa używam teraz GLYCO-A i Acne Derm. czy tak można? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:57
                              glyco-a rano i wieczorem. a pomiedzy jednym i drugim acne derm. troche
                              poparzylam sie gliko, ale juz jest prawie ok

walcze z przebarwieniami-bliznami po tradziku. zalezy mi na szybkim efekcie,
                              zwlaszcza, ze lato coraz bliżej... i to cholerne słońce...

stosuje UV tylko 35
                              gdzie dostajecie takie wysokie?
                              • Gość: kasia Re: używam teraz GLYCO-A i Acne Derm. czy tak moż IP: *.icpnet.pl 03.05.06, 19:25
                                w aptece
                                • Gość: maxi25 haloooooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 11:14
                                  oj czy tu juz nikt nie zaglada ??????
                                  witajcve ....
                                  moje glico lezy na dnie szuflady z kosmetykami..... a tymczasem ogorek,drula i
                                  filtr .... kapsle wokol ust jakby zniknely ,te obok nosa sa ale jasniejsze...
                                  26 wizyta u dermalożki.....
                                  zobaczymy co bedzie
                                  pozdrawiam
                                  • gomaska Re: haloooooooo 15.05.06, 10:12
                                    cześć!
                                    chyba mam dosyc walki z przebarwieniami, smaruje się jeszcze faktorem i czasem
                                    stosuje wybielacz ale generalnie mam dosyc! utwierdzam się w przekonaniu, ze
                                    najlepszy jest laser, tylko jak chodzic do pracy ze strupami? a glyco gdzies
                                    tam sobie lezy...
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: maxi25 Re: haloooooooo IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:17
                                      czesc Gomas :-)
                                      pisalam wczoraj do Ciebie na gg....
                                      nie wiem czy doszlo
                                      nie wiedzialam ze laser na przebarwienia ??????? wiem ze na blizny ale ze na
                                      przebarwienia ????napisz cosik o ytm ...:-)
                                      pozdrawiam
                                      p.s. co do strupkow to glico tez nas niezle porobilo i jakos chodzilysmy .....a
                                      pooza tym jszcze zostaje urlop :-) pzdr
                                      • Gość: aniaa laser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:21
                                        kiedys jedna pannapisala tu o tym ze laser jest super na przebarwienia.ja mysle
                                        o DERMBRAZJI LASEROWEJ.to zabieg bardzo inwazyjny koszt ok 7000zl,ale super
                                        ponoc odparowuje skore i powstaje budzi sie nowa,sciara to nie tylko naskorek
                                        jak te wsyztskie o dupe potluc mikerodermabrazje kwasy,ale tez skore
                                        wlasciwwa.wylaczenie z zycia na ok 3 miechy.to jedyna sznasa dla nas.glyko nie
                                        pomzoe za wiele,stosowalam juz tyle gowienek i efekty sa nikle.,
                                        • gomaska Re: laser 22.05.06, 20:47
                                          cześć dziewczatka!
                                          bylam dwa razy na mikrodermabrazji i nic nie pomoglo, natomiast mam kolezanke,
                                          a wlasciwie dwie ktore stosuja laser, jedna zlikwidowala przebarwienie na
                                          policzku i to za pierwszym razen, natomiast druga stosuje go na rozene rzeczy,
                                          naczynka blizny itp. problem jest tylko taki ze to jest dosyc bolesne i jesli
                                          zastosuje sie na cala twarz to ma sie regularnego strupa na twarzy i wymaga to
                                          kilku dni wolnych od pracy, w jednym z salonów za brode powiedziano mi 300 zl
                                          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka