Dodaj do ulubionych

Poleccie dobry podklad

14.02.06, 12:58

Prosze poleccie mi dziewczyny dobry, sprawdzony podklad z gornej polki do cery
mieszanej (z tendencja swiecenia na czole i nosie) wiec matujacy bylby najlepszy.

Obecnie uzywam Lancome Teinte Idole na zmiane z Color ID ale mam ochote na cos
nowego.

Slyszalam ze Double Wear jest swietny.

Z gory dzieki za sugestie ;-)
Obserwuj wątek
    • vanessa_io Re: Poleccie dobry podklad 14.02.06, 13:16
      Jest świetny, bo dobrze kryje. Dla mnie ciut za "mocny". Wolę Ideal Matte też
      Estee Lauder.Dla mnie bomba!
      • modlisshka Re: Poleccie dobry podklad 14.02.06, 14:09
        nie plecam Astro anti stresss. Na początku wydawał sie super, jedak bardzo
        szybko się ściera i świeci-efekt tłustej twarzy
        • marutka2 Re: Poleccie dobry podklad 14.02.06, 15:06
          Wczoraj nabyłam L'oreal (invaluable) całkiem, całkiem - polaceam. Naprawde
          długo się trzyma. Mam go na sobie 8 godzine i ani śladu ścierania i wnikania w
          skórę :)
    • Gość: dunia23 Re: Poleccie dobry podklad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:11
      Polecam Ci do Twoich problemów Loreal true match ja go używam i bardzo mi
      odpowiada i nie zamierzam zmieniac na inny.
      • edavenpo Re: Poleccie dobry podklad 14.02.06, 20:08
        Dziekuje za wszystkie sugestie ;-)

Jesli chodzi o Double Wear - ktos jeszcze uzywal? Moze jeszcze ktos cos
        dopowiedziec?
        • Gość: aga Re: Poleccie dobry podklad IP: *.chello.pl 15.02.06, 20:13
          to mój ulubiony, kończę 6 buteleczkę(nie kłamię) ale to dość mocno kryjący i
          matujący podkład(czuje się go na twarzy, mnie to nie przeszkadza ja lubię mieć
          wszystko zamaskowane:)dla mnie to jedyny podkład który wytrzymuje 8h (mam
          tłustą cerę i blizny po trądziku)z niewielkimi poprawkami(husteczką). Używałam
          już chyba wszystkich dostępnych w PL i wiele kupowałam zagranicą i zawsze
          wracam do E.L. Musisz sama wypróbować i stwierdzisz czy Ci pasuje czy niestety
          nie;)
          Pozdrawiam
        • Gość: asia Re: Poleccie dobry podklad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:22
          EL double wear nie polecam, wiem że ten podkład albo się kocha albo nienawidzi -
          ja należę do tych drugich, jest dla mnie za ciężki, mocno mi ściągnął skórę,
          która to zareagowała ogromnym natłuszczaniem się, po kilku godzinach wyglądałam
          okropnie [mam cerę mieszaną]

kupiłam lancome teint idole i jestem w 7 niebie, lekki, matujący, nie czuć go na
          skórze...

jest jeszcze jedno fajne rozwiązanie - przeźroczysta baza pod podkład sephory na
          strefę T - dosłownie pół kropelki robi efekt, w przeciwieństwie do serum
          matującego - nie ściąga skóry...

pozdrawiam
          • Gość: asia Re: Poleccie dobry podklad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:24
            wybacz, teint idole to Ty już znasz:-)))
        • Gość: Iza Re: Poleccie dobry podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:07
          ja mam double wear Estee Lauder, jest ok dobrze kryje i sie trzyma caly dzien
          ale ma jedna wade trzeba go szybko nakladac bo sie robi gumiasty i jak zaschnie
          to juz nic sie nie da zrobic na buzi a zasycha szybko.
    • Gość: casjopeja Re: Poleccie dobry podklad IP: 217.153.136.* 15.02.06, 20:28
      Ja uzywam podkład ujędrniający z seri Giordani Oriflame. Jest świetny , cera po
      nim nabiera blasku i miomo mojego młodego wieku (23 lata) wcale mi nie
      przeszkadza że on jest ujędrniający , dodam też zę kiedyś jak miałam problemy z
      cerą min, pryszczyki czy swiecąca twarz to po tym podkładzie cera wyglądała
      super. Polecam on kosztuje około 60 zł ale w promocji można trafić taniej
    • trosia Re: Poleccie dobry podklad 15.02.06, 20:42
      Ja polecam Clinique "Perfectly Real Makeup". Cerę mam raczej tłustą i trudno mi
      dobrać podkład, a z tego jetem bardzo zadowolona. jest lekki i rozświetla
      skórę. Kosztuje 125 zł.
    • Gość: kajasia Re: Poleccie dobry podklad IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.02.06, 15:42
      coz, ja uzywam teraz wprawdzie nie z gornej polki, ale z tej srodkowej,
      dokladnie - Full Coverage Foundation Mary Kay. To zimowa pora. Jestem bardzo
      zadowolona, choc ciezko go rozsmarowac, mieszam wiec go z kremem, jest dosc
      gesty i kurcze, strasznie wydajny. Obawialam sie o moje T, ktore swieci 2
      godziny po nalozeniu podkladu, ale o dziwo nic nie swieci, a wrecz przeciwnie,
      trzyma sie swietnie, choc dodam ze nie jest to idealny mat. A i doskonale
      nawilza, serio, najlepszy podklad na zime jaki znalalam.
      Jezeli chodzi o Double Wear to u mnie wypadl fatalnie, niestety! Choc duzo sie
      po nim spodziewalam. Wyprobowalam zreszta wiele podkladow, hm... Loreal'a
      pewnie wiekszosc i wydaje mi sie, ze najlepiej podklad dobrac do aktualnego
      stanu cery i warunkow klimatycznych. Inny w lecie, inny w zimie, bo buzia sie
      zmienia i nie zawsze bedzie np. normalna czy mieszana. Pozdrawiam.
      • edavenpo Re: Poleccie dobry podklad 17.02.06, 18:54

DZieki za wszystkie rady.

Chyba sie zdecyduje na Double Wear mimo wszystko ;-)
        • lady Re: Poleccie dobry podklad 17.02.06, 20:57
          Jakbyś się przypadkiem jeszcze nie zdecydowała, to weź próbkę Divinory - ją się
          tez albo kocha, albo nienawidzi, ja kocham od lat, miłością dziką. Testowałam
          mnóstwo podkładów i zdecydowanie niczego lepszego (jak dla mnie) nie wynaleziono.
      • snow.queen Re: Poleccie dobry podklad 20.02.06, 11:29
        Full Coverage Foundation Mary Kay to świetny podklad, ale do suchej cery, więc
        posiadaczkom cer przetłuszczajacych idealnego matu może nie dać. Ja jednak go
        uwielbiam i po kilkunastu latach używania Estee Lauder i Lancome'a z rozkosza
        przerzuciłam się na MK :-)

Double Wear EL kiedys uwielbiałam, ale z czasem zmeczył mnieswoją
        maskowatościa, ziemistymi odcieniami (fresco) no i nieco przesuszał. Na zimę
        ewentualnie mogłby byc.

Ewentualnie Color Clone mógłby być wart polecenia, ale trzeba dobrze dobrać
        kolor - zbyt jasny kolor podkresli pory.
    • iwka_viki Re: Poleccie dobry podklad 21.02.06, 10:42
      wczoraj kupilam CLINIQUE i dzisiaj moge powiedziec ze nie zaluje, jest to
      najlepszy podklad jaki do tej pory uzywalam (wczesniej byly MF, ASTOR, Loreal)
      poniewaz nie robi twarzy ala lalka porcelanowa :).Wczesniej kupilam rowniez
      tusz do rzęs CLINIQUE - rewelacja. Uwazam ze na kosmetykach naprawde nie oplaca
      sie oszczedzac. Przymierzam sie rowniez do cieni tej firmy, testujac je w
      sklepie mysle ze moga byc świetne
      • Gość: asia Re: Poleccie dobry podklad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:42
        oooo racja, tusz clinique High Impact mnie zachwycił - nigdy lepszego nie
        używałam, po rozczarowaniu flextensils lanocme i chanel, był dla mnie ogromnie
        miłym zaskoczeniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka