Dodaj do ulubionych

jadlospis- w sam raz czy za malo?

IP: 195.205.146.* 24.02.06, 19:12
woda mineralna
mleko z corn flakesami (porcja przecietna)
2 nalesniki (jeden z dzemem, drugi z serkiem homogenizowanym)
pomarancz
mleko kawowe danone

jak na diete to duzo, malo czy w sam raz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:14
      Chcesz pisać o urodzie tego śniadania, czy pomyliło ci się forum Uroda z forum
      Odchudzanie czy Zdrowe odżywianie?
    • cala_w_kwiatkach Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 24.02.06, 19:14
      jak ja bym takie sniadanie zjadła to bym była zwyczajnie głodna:/
      • Gość: Niebieskooka Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:15
        Nie istnieje coś takiego jak "pomarańcz". Jest za to pomarańcza.
        • Gość: mi Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 28.02.06, 11:50
          jak to nie istnieje a kolor??
      • justynnka Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 28.02.06, 15:01
        a gdzie warzywa?owoce? naleśniki z dzemem na dietę,zabawne;)
    • Gość: Tora83 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:15
      Ja bym zamienila dzem na np swieze owoce. Mleko do corn flakesow
      niskotluszczowe i to mleczko Danone srednio - pewnie ma sporo tluszczu. Hmm ...
      i w ogole jakos tako malo urozmaicone to. Sprobuj na obiadek np rybe gotowana
      na parze z warzywami <gotowana marchewka, brokuly, fasolka szparagowa>. Aaa ...
      i zamiast corn flakesow moze lepsze bedzie muesli.
      • Gość: t\ Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:16
      • Gość: Tora83 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:16
        A ja na sniadanie zjadam zazwyczaj jogurt i daje rade :o). Kwestia
        przyzwyczajenia.
        • cala_w_kwiatkach Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 24.02.06, 19:20
          jak nie zjem solidnego sniadania to potem podjadam całt dzien jakies bzdety
          (chipsy, batoniki, słodkie bułki, paluszki słone)

moje sniadanie to zazwyczaj dwie kromki ciemnego chleba z wedlina lub serem
          zołytm(ewentualnie topiony) + ogorek/pomidor
          jogurt lub serek homogenizowany
          owoc: jabłko, banan, grejfrut

i tak po 2-3 godz na zajeciach "umieram" z głodu
    • Gość: cxcx na śniadanie to wszystko?! IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:18
      porcja mleka z corn flakesami, banan, herbata lub kawa - to dietka :)
      • Gość: Tora83 Re: na śniadanie to wszystko?! IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:19
        ... a po tygodniu ciemno w oczach i anemia.
    • Gość: Na sniadanie???? Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:20
      To sniadanie czy caly dzien, bo chyba czegos nie rozumiem?? ;o)
      • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 24.02.06, 19:23
        na caly dzien.
        jem tak juz od miesiaca :P i ani anemii ani innych przypadlosci nie mam ;) a o
        Wasze zdanie pytam z ciekawosci!
        dziekuje za sensowne odpowiedzi :*
        • Gość: Tora83 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:24
          A efekty kolezanka posiada jakies?
          • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 24.02.06, 19:28
            5 kg, 10(!) cm mniej w pasie
            :-)
    • Gość: cxcx a gdzie białko zwierzęce??? IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:29
    • leenka21 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 24.02.06, 19:32
      Za mało. Ale przede wszystkim źle dobrane są te rzeczy, za mało wartościowych
      składnikow odżywczych. Po co ci tłuste smażone na tłuszczu naleśniki ...? Jeśli
      to ma być dieta to nie za bardzo. A nie lepiej ze 2 kanapki z pełnoziarnistym
      chlebem i np. serkiem wiejskim? Co do płatek to mleko odtłuszczone :)) I do
      śniadania bym jeszcze coś dodała, bo jak będziesz głodna od rana, to się
      wieczoram tak rzucisz na żarcie, że cię rodzona matka nie pozna:) A i w między
      czasie cały czas możesz jabłka wcinać, od tego na pewno nie przytyjesz :)
      Pozdrawiam
      • dunia24 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 24.02.06, 19:39
        Bardzo nierozważna ta Twoja dieta i nie przemyślana!Podczas odchudzania powinno
        jadac sie 5-6posiłków w ciągu dnia i nie w dużym odstępie w jak najwiekszej
        ilości białka a każdy jeden posiłek powinien wyglądac tak żeby mieścił się na
        Twojej dłoni.Odchudzac trzeba się z głową i umiejętnie.Do tego sporo
        owoców,warzyw i duuużo wody.Po takiej diecie jak to nazywasz efekt jojo murowany.
    • Gość: Nessie Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.acn.waw.pl 24.02.06, 19:35
      Bardzo dużo cukrów w różnej postaci (płatki kukurydziane - czyli de facto
      ciastka pieczone z mąki; należniki z białej mąki, mleko D. pewnie słodzone;
      dżem??? przy odchudzaniu? Po co?). Z drugiej strony - bardzo mało białka, brak
      jakichkolwiek wartościowych tłuszczów, zero błonnika.

Typowy przykład złego żywienia :(
      • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 24.02.06, 19:36
        to teraz troche inaczej: co powinnam jesc? bo czego nie powinnam juz wiem ;)
        • Gość: Nessie Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.acn.waw.pl 24.02.06, 19:48
          Koniecznie ryby. Jeżeli jesteś weganką i ryb nie jadasz, to siemię lniane. Dużo,
          dużo warzyw: świeżych, gotowanych, wszystko jedno, byle kolorowo :) Jajka raz na
          jakiś czas. Czasem pogryźć kilka orzechów, migdałów, byle nie za dużo.

Aha, ziemniaki się nie liczą jako 'warzywa" :) Niestety. :) Na obiad najlepiej
          zjeść rybę albo pierś kurczaka w warzywach, ale bez ziemniaków czy ryżu.

Do śniadania i kolacji można jeść ciemne pieczywo pełnoziarniste. Zamiast masłem
          możesz posmarować twarożkiem, na to plasterek sałaty i plasterek chudej wędliny.
          • Gość: carolinascotties i chrup marchewkę - mi pomaga IP: *.chello.pl 24.02.06, 19:56
            przy atakach głodu :)
    • Gość: martta Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 24.02.06, 19:59
      gdybym miała jeść to co wy to ja chyba umarlabym z głodu!:)
      powaznie:) moje sniadanie to zazwyczaj ze 2-3 kanapki lub ze 2 bułki np z
      serkiem twarogowym, wędliną + herbata, po 2h burczy mi w brzuchu jakbym nic nie
      jadła więc kolejne sniadanie to jogurt, jakiś owoc, no i jak zwykle kanapka z
      serkiem lub wędlina czasem pączek no i potem kawa (nescafe 3w1), po 2 h znowu
      jestem głodna więc głoduje do obiadu bo jak coś zjem przed obiadem to juz
      obiadu nie zjem:) więc na obiad mam albo ziemniaki + mięso + surówka (do obiadu
      czasem kasza, gołąbki, schabowe, cięlęcina, kurczak itd) albo zupa, po tym
      pierwszym wytrzymuje ok 4h bez jedzenia po zupie po 2 h znowu idę do lodówki
      hehe no i znowu albo ryż + sos do spagetti, dziś np 3 kanapki z wędlina,
      pomidorem i na to majonez + herbata, z innych produktów zapiekanki, tosty,
      pyzy, pierogi, naleśniki, kopytka, knedle, gofry, pizze - taką domową lub ze 3
      razy w roku z pizzeri, ryby i z puszek i wędzone i smażone i inne dania
      oczywiście ze zjadam słodycze ale jakoś nie mam potrzeby jedzenia ich
      codziennie ale jak mnie najdzie ochota to batonik albo paczka chipsów starcza
      mi nawet na 2-3 miesiące, jestem chuda jak patyk, wiele razy pytano sie mnie
      jak ja to robie ze mam figure, a wcale sie nie odchudzam ani nie pilnuje tego
      co jem, ba! nawet nie patrze na kalorie. Badano mnie już kilkakrotnie, jestem
      zdrowa i najgorsze w tym wszystkim jest to ze cały tydzien siedze w domu tzn
      nie pracuje a szkołe mam w week co 2 tyg, choć przyznam sie szczerze ze
      potrafie iść głodna spać no bo akurat nie ma nic w lodwóce co bym zjadła:) ale
      cóż żołądek też czasem musi odpocząć albo potrafie o 22 czy 24 iść do kuchni po
      coś lekkiego do jedzienia:)
      • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 24.02.06, 20:07
        ja tez tak mialam! jadlam np o 7 i to duuzooo a o 9 znow. pozniej wielki obiad,
        wielka kolacja (w miedzyczasie jakas czekolada itp) i w nocy tez sie zdarzalo
        jesc. ale wiosna coraz blizej i chce byc chudsza :-)
        cwicze codziennie, chcialam sie wziac za 6weidera ale to za ciezke dla mnie :-(
        na a na aerobic 4x w tygodniu nie mam niestety czasu!
        • Gość: martta Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 24.02.06, 20:18
          Gość portalu: goscportalu napisał(a):

> ja tez tak mialam! jadlam np o 7 i to duuzooo a o 9 znow. pozniej wielki
          obiad,
          >
          > wielka kolacja (w miedzyczasie jakas czekolada itp) i w nocy tez sie zdarzalo
          > jesc. ale wiosna coraz blizej i chce byc chudsza :-)
          > cwicze codziennie, chcialam sie wziac za 6weidera ale to za ciezke dla mnie :-
          (
          >
          > na a na aerobic 4x w tygodniu nie mam niestety czasu!

ja mam tak od baardzo dawna, tzn wczesniej jak byłam mała miałam straszne
          problemy z jedzeniem byłam totalnym niejadkiem:D, potem brałam antybiotyki na
          które byłam uczulona i przestalam jeść taka niby anoreksja ale ja sie wcale nie
          odchudzałam, po prostu antybiotyk powodować wstręt do jedzenia, a brać musiałam
          bo miałam borelioze i to był jedyny środek zebym dziś byla zdrowa, po jakims
          czasie siła własnej woli zaczełam sie zmuszać do jedzenia i tak sie zaczęło:)
          im wiecej jadłam tym zaczęłam chudnąc, mineły moje problemy z bólami brzucha
          jakie miałam jak byłam mała, poczułam sie wreszcie lepiej fizycznie i
          psychicznie, a najdziwniejsze w tym wszystkim jest to ze ja wtedy nie
          wiedziałam co to anoreksja, bulimia itd a nawet nie wiedziałam ze mozna sie
          odchudzać ze swojej wagi!:) dziś jem to co się da, na w-f nie cwicze od kilku
          lat (zwolnienia od lekarzy ze względów zdrowotnych), nie mam ( i tu odpukać
          żadnych problemów) rodzina, znajomi są w szoku ile człowiek ważący 48kg potrafi
          zjesc no i najważniejsze jest to ze ja nie podjadam między posiłkami
      • tora83 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 24.02.06, 20:08
        Popieram, ze rybki, albo kurczak z warzywami na obiad. Sniadanie moze skladac
        sie z odtluszczonego mleka i muesli. Na drugie sniadanie mozesz zjesc np.
        salatke z sezonowych owocow z jogurtem naturalnym. Kolacja ... hmm... cos
        bardzoo leciutkiego - np. pieczywo chrupkie albo ciemne z plasterkiem chudej
        wedliny i pomidorkiem. Powodzenia. Te 10 cm w pasie brzmi imponujaco, tylko
        jadlospis kiepsko skomponowany niestety:/
        • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 24.02.06, 20:25
          tora83 moge podac pare powodow dla ktorych jem tak a nie inaczej:

+mam 18 lat i nie znam sie na dietach
          +odchudzam sie pierwszy raz
          +nie mieszkam sama i nie ja gotuje ;/
          +na mysl o odtluszczonym mleku z muesli robie sie glodna
          +nie mam czasu zeby zastanawiac sie nad tym co jem
          :-)

ale chyba zaczne skoro 10 na 12 osob mowi ze zle sie odzywiam. tez sie
          zdziwilam ze tyle mi zlecialo z pasa, ale szkoda ze troche mniej z dolu (biodra-
          3cm, i uwielbiane przez wszystkich ŁYDKI :d ======= 1,5 CM) :)
          • Gość: carolinascotties Do goscportalu IP: *.chello.pl 24.02.06, 20:30
            Jednak masz komputer, w Twoim mieście na pewno są biblioteki - więc nie masz
            utrudnionego dostępu do opracowań poświęconych dietom i zdrowemu odżywianiu -
            poszukaj w wyszukiwarce - jest mnóstwo stron z dietami - ja mogę Tobie polecić
            www.dieta.pl - zaloguj sie tam - i sprawdzaj kaloryczność tego, co zjadłaś ,
            zawartośc witamin w produktach, a przede wszystkim czytaj ciekawe artykuły na
            temat skutecznych i ZDROWYCH diet.
            Powodzenia:)
            ps. unikaj diet typu - dieta Atkinsa i South Beach Diet.
            • Gość: gosc portalu Re: Do goscportalu IP: 195.205.146.* 24.02.06, 20:35
              wlasnie liczylam kalorie na ediecie :-) i wyszlo prawie 1000 (jakies 993).
              jak juz pisalam wyzej- nie mieszkam sama i niestety jestem skazana na to co
              mama ugotuje ;-P. tak wiec dietetyczne zupy salatki na co dzien- nie dla mnie.
              • Gość: Tora83 Re: Do goscportalu IP: *.chello.pl 24.02.06, 20:43
                Najwazniejsze jest, aby odchudzac sie bez szwanku dla zdrowia. Mozna sprobowac
                skonsultowac sie z dietetykiem. Jesli ktos nie ma takiej mozliwosci powinien
                tak skomponowac diete, by znalazly sie w niej wszystkie niezbedne dla zdrowia
                skladniki odzywcze. Gosc portalu - gratuluje konsekwencji w odchudzaniu, tego
                brakuje wielu kobietom. Ale prosze, dla Twojego dobra, sprobuj urozmaicic
                troszke jadlospis. Moge Ci w tym pomoc, jesli chcesz.
                • Gość: goscportalu Re: Do goscportalu IP: 195.205.146.* 24.02.06, 20:50
                  o to bardzo bym prosila :-) w sumie to chce jeszcze zgubic 3 kg wiec juz
                  zblizam sie do konca diety.
                  jesli mozesz to odpowiedz mi na takie pytania:
                  1. rano jem zazwyczaj kanapki (dzis byl wyjatek)- z czym je jesc najlepiej?
                  2. co jesc w szkole?
                  3. czy dobra kolacja beda produkty typu: wasa, jakies owoce, kefir czy lepiej
                  jesc cos wiekszego?

a Ty odchudzasz sie czy po prostu interesujesz sie zdrowym jedzeniem?
                  • Gość: Tora83 Re: Do goscportalu IP: *.chello.pl 24.02.06, 20:59
                    1. Poranny posilek przy diecie powinien byc lekki, ale tresciwy. Mysle, ze
                    najlepsza bedzie chuda wedlina, albo serek, warzywa <pomidor, ogorek, papryka,
                    w zaleznosci w sumie od sezonu>. Proponuje czasem mleko + mueli <ziarna +
                    suszone owoce to dobra porcja witamin i blonnika>. Do tego np. zielona herbatka
                    lub sok ze swiezych owocow <nie polecam kupowanych, jesli masz mozliwosc
                    wyciskaj sama>.
                    2. W szkole salatki raczej nie zrobisz. Strzez sie paczkow czy drozdzowek, bo
                    to bomby kaloryczne. Moze np. owoce <jablka, gruszki, winogrona, banan CZASEM
                    plus jogurt>.
                    3. Kolacja leciutka zdecydowanie - najlepiej kolo 17 - 18 potem juz nic. Nie
                    wiem czy jesz normalny obiad - jesli nie to proponuje np. rybke albo chude
                    miesko plus gotowane warzywa. Jesli obiad jesz to np. wlasnie wasa + salatka -
                    salata z oliwa z oliwek plus jajko czy warzywa.
                    Do podjadania suszone morele, orzechy, chipsy jablkowe itp.
                    Nie jestem dietetyczka, ale staram sie racjonalnie odzywiac i mam kontakt z
                    wieloma kobietami stale na dietach :o)
                    • Gość: goscportalu Re: Do goscportalu IP: 195.205.146.* 24.02.06, 21:06
                      ja chce schudnac raz na zawsze i mysle ze mi sie uda! a w cwiczeniach tez sie
                      orientujesz :> najbardziej zalezy mi na brzuchu ale jak juz mowilam 6weidera
                      zdecydowanie nie dla mnie... no i z udami mam problem ;/
                      mam nadzieje ze uda mi sie utrzymac wage ktora osiagne :) na razie lece, bo
                      trzeba pocwiczyc ;)
                      tora83 dzieki :*
                      • Gość: Tora83 Re: Do goscportalu IP: *.chello.pl 24.02.06, 23:32
                        Co do cwiczen to niebardzo wiem ... brzuch mam o dziwo plaski, choc niewiele z
                        nim robie ... ale pewnie brzuszki. Najlepiej byloby zapisac sie na silownie i
                        poprosic trenera o przykladowy zestaw cwiczen dla Twojej sylwetki z
                        uwzglednieniem Twojego celu <zmian, ktore chcesz osiagnac>. Jak dla mnie to
                        basen, basen, basen ... i jazda konna. Pracuja wszystkie grupy miesni, czlowiek
                        sie niesamowicie relaksuje, a cialo sie modeluje rewelacyjnie. Pomysl o tym.
                        Pozdrawiam :o)
    • rzepiszka Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 25.02.06, 13:26
      powodzenia.

sam cukier, malo wartosci odzyzwczych .
      • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 25.02.06, 15:36
        tora83 plaski brzuch dzieki nicnierobieniu- tez bym tam chciala :)
        rzepiszka chyba wlasnie dokonalam odkrycia cukru odchudzajacego bo jedzac tak
        jak jem chudne 1 kg tygodniowo :) a niektorym przy wydziwianych dietach sie nie
        udaje..
        • Gość: Tora83 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.chello.pl 25.02.06, 16:53
          Do goscportalu - wiesz, jesz niewiele, wiec chudniesz, pytanie tylko co bedzie
          jak sie przestawisz na normalne jedzenie, obawiam sie, ze efektu jojo nie
          unikniesz:/ No i kwestia skladnikow mineralnych i witamin - Twoj organizm blaga
          o ratunek :o).
          • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 25.02.06, 18:41
            najlepsze jest to ze mi sie naprawde!!!!!!!! nie chce jesc!! pare dni temu
            kupilam sobie cale pudelko batonow cornflakes a do tej pory nie zjadlam ani
            jednego :-P nawet w tlusty czwartek obojetnie przechodzilam obok paczkow ;) a
            co do witamin to jem takie w tabletkach :)
            dzis co nieco zastosowalam sie do Waszych rad- rano byl razowy chleb z serem
            bialym, jakies ogorki pomidory papryki ;) pozniej 2 marchewki :-) i jak do tej
            pory 2 szklanki wody mineralnej :-P no i obiad :]]]
            • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 25.02.06, 22:42
              niech mi watek nie upada :)
              • Gość: carolinasc do goscportalu IP: 87.207.54.* 26.02.06, 14:42
                napisz, jak wyglada Twoj dzien - czy sie uczysz, czy Twoj tryb zycia jest
                bardzo aktywny, czy siedzacy itp. jest to wazne przuy ukladaniu dietki -
                poniewaz jesli nie uwzgledni sie Twojego "dziennego spalania" mozesz zaszkodzis
                sobie zbyt duzym deficytem kalorycznym... Wiem, ze jestes młodą dziewczyną -
                czyli jeszcze się rozwijasz - musisz dostarczac organizmowi pierwiastkow i
                witaminek :)
                odwiedzilas juz strone, ktora Tobie polecalam? www.dieta.pl?
    • Gość: kika Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:35
      Oj niedobrze,niedobrze:( Jeśli chcesz schudnąć jedz 5 posiłków dziennie
      koniecznie!!! Ja jem:
      sniad 1: jogurt(może być naturalny)+musli+otęby lub płatki z otrąb+kawa z chudym
      mlekiem
      śniad2: pieczywo chrupki "moje śniadanko"+chuda wędlina lub jajko+warzywa
      np.papryka,ogórki pomidory co kto lubi
      obiad: zupa:może być z mrożonki,pomidorowa,jarzynowa,kalafiorowa itd.gotowana
      jak ja to mówię na wodzie,czyli same przyprawy,nie na miesie
      2 danie:ryba na parze lub drób na parze lub kotlety sojowy na parze, do tego
      surówka (bez majonezu oczywiście) i/lub warzywa na parze np
      brokuły,kalafior,marchewka na co mam ochotę lub co mam w domu
      podwieczorek:np jabłko, gruszka, pomarańcza itp
      kolacja:np.pasta z chudego białego serka z tuńczykiem z puszki w sosie własnym,
      ze szczypiorkiem np.i do tego kromka chrupkiego jak mi sie chce jesć lub
      gotowane jajko jeśli na śniadanie nie jadłam.
      To jest tylko przykładowy mój jadłospis,wiadomo że codziennie nie jemtego
      samego. Aha do tego woda mineralna,herbata czerwona, zielona, co kto woli bez
      ograniczeń. Ogólnie wyeliminowałam:pieczywo białe,ciemne w sumie też,
      makaron,ryż, kaszę jem od czasu do czasu, słodycze itp.Oczywiście czasami zjem
      coś słodkiego jak jest okazja np.tłusty czwartek ale doliczam tak żeby 1000 kcal
      nie przekroczyć. Aha co naważniejsze chudnę. Jak ktoś chce ocenić moją dietęi
      jadłospis to proszę bardzo. Buziaki
      • cala_w_kwiatkach Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 26.02.06, 14:37
        a jaki tryb zycia prowadzisz? siedzacy czy aktywny, bo 1000kal to jednak wydaje
        mi sie za mało
        • Gość: kika Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:40
          No raczej sidzący, szukam pracy i siedzę trochę przed kompem. Czyli raczej
          mało/średnio aktywny. Nie czuję się głodna.
          • Gość: carolinascotties Płaski brzuch IP: 87.207.54.* 26.02.06, 14:44
            www.dieta.pl/news.asp?ID=253
            • Gość: kika Re: Płaski brzuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:45
              No własnie na tej stronie licze kalorie:)
              • Gość: goscportalu Re: IP: 195.205.146.* 26.02.06, 17:31
                raczej malo aktywny tryb zycia, poza tym ze codziennie cwicze ok 20 minut. aha
                i czesto chodze po centrach handlowych :-)
                • Gość: kika Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:12
                  goscportalu nie wiem czy zauważyłaś że to pytanie do mnie było.
      • Gość: emzetem Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.aster.net.pl 26.02.06, 18:32
        Szkoda, że jedzenie 5 posiłków dziennie jest czasami niewykonalne.
        • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 28.02.06, 16:28
          kika zauwazylam. ale nie pisalam na ten temat wczesniejwiec tez odpowiedzialam
          na pytanie. poza tym watek zostal zalozony przeze mnie i jesli cierpisz na
          niescislosci to wyjdz.
    • lopa82 Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 01.03.06, 10:18
      Hej tak się składa, że pisze prace magisterską o dietach. Nie będę tu za dużo
      mądrowała, ale taka dieta jest bez sensu. Płatki corn flakes? Eeeee Są pyszne
      ale do diety się nie nadają, jakieś mleko danone? Tak jakbyś zjadła dwie czubate
      łyżki cukru. Nie pamiętam co tam jeszcze jadłaś, ale myślę, że ilość skłądników
      odżywczych jakie zjadłaś jest zdecydowanie za mała, natomiast ilość
      pochłoniętych kalorii wieeeelka. Proponuję jeść na śniadanie nieprzetworzone
      zboże takie płatki znajdziesz w każdym hipermarkecie i są tańsze od Nestle.
      Musli albo same płatki żytnie. Trochę białka np. mleko 0%, owoce, warzywa, może
      kawałek kurczaka gotowanego, czy nawet smażonego. Oczywiście jeżeli chcesz się
      odchudzać, bo jeśli nie to jedz śmiało to, na co masz ochotę:) Aczkolwiek po tym
      co wypisałąś że zjadłaś nie przybędzie ci raczej siły na zmaganie się z dniem:))
      Pozdrawiam
      • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 01.03.06, 17:51
        a jednak wytrzymuje juz 41 dni :).

dzis: 2 kanapki z serkiem topionym, baton corn flakes, 1 ziemniak, panga,
        salatka z kiszonej kapusty; 0,5 wody mineralnej, kawa. i jeszcze bedzie sok
        marchewkowy/wasa/owoce :-P

jak widac corn flakesy pod kazda postacia stanowia nieodlaczny element mojej
        diety :)
        • wildorchid Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 01.03.06, 18:18
          kurcze ,nalesniki w diecie:))))???slodkie mleko danone????wykluczone.

ja tam nie rozumiem,w ogole jak dla mnie to jesz duzo i w dodatku sie nie
          ruszasz.shopping jako sposob na ruch?bosh.

ja codziennie plywam godzine ,plus fat burning co 2 gi dzien.
          po 18 nic nie tkne,3 litry wody mineralnej,czerwona
          herbata,warzywa,rybki,suszone owoce ewentualnie.jedyny minus to za duzo kawy
          stanowczo pije,kilka filizanek dziennie ale przynajmniej stepia apetyt nieco.

• Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 01.03.06, 21:34
            widzisz jedni ze za malo a inni ze za duzo ;). ale w diecie chodzi chyba o to
            zeby chudnac prawda?
            fajnie Ci ze masz tyle czasu ze codziennie mozesz isc na basen. ja nie mam ani
            czasu ani basenu w poblizu :(
            • wildorchid Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 01.03.06, 23:13
              na basen to ja lece czy mam czas czy nie-nie widze problemu??godzinke mozna
              zawsze wykroic to kwestia priorytetow czyz nie??
              ja mam blisko duze centrum sportowe z basenem[blisko-jesli tak mozna nazwac 6
              przystankow autobusem:)lub ciut blizej autem:)]ale mi sie po prostu chce.wole
              zrezygnowac z czegos innego,isc na 8 rano czy na 22.00 ale isc.

co do diety-wiesz,nie lubie tego slowa.dawno temu uslyszalam ze nie ma czegos
              takiego jak dieta-tzreba po prostu NA STALE zmienic pewne nawyki.nauczyc sie
              jesc odpowiednio.laczyc produkty lub nie.obserwowac swoj organizm.on sam
              podpowie co mu pasuje:))
              inna kwestia ze nie przeskoczysz uwarunkowan genetycznych.
              • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 02.03.06, 18:28
                "co do diety-wiesz,nie lubie tego slowa.dawno temu uslyszalam ze nie ma czegos
                takiego jak dieta-tzreba po prostu NA STALE zmienic pewne nawyki"
                z tym sie zgadzam jak najbardziej! bo po co meczyc sie pare miesiecy i
                schudnac, zeby potem w kilka tygodni wrocilo z nawiazka.

a jesli chodzi o ten nieszczesny basen to na sama droge w jedna strone
                musialabym poswiecic godzine :P moze w wakacje...
                • wildorchid Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 02.03.06, 19:39
                  taaak:))jesli chodzi o ten basen to takie moje zboczenie,kiedys trenowalam
                  plywanie zawodowo:))))

wlasnie-efekt jo-jo.najgorsze co moze byc.
                  ja tam co jakis czas zeby nie zwariowac zupelnie od tych rygorow:))robie sobie
                  dzien szalenstwa i zajadam lodami,czekoladkami ,zamowie jakas pizze:)))podobno
                  jak sie normalnie przestrzega pewnych zasad to taka rozpusta ci nie zaszkodzi
                  od czasu do czasu.
                  • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 02.03.06, 20:06
                    dzis mija 6 tygodni odkad mniej jem :-P
                    i wlasnie dzis mialam w planie zaczac 6weidera bo mam tluszcz w dolnej czesci
                    brzucha ;/ ale czytam jakies forum gdzie wszyscy narzekaja na to ze 6weidera
                    nie dziala na dolne partie brzucha! jakie dlugie zdanie :)))) wiec chyba nic z
                    tej 6weidera...
                    a jesli mozna wiedziec to ile wazysz :>
                    • wildorchid Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? 02.03.06, 20:17
                      172 cm,48 kg:))23 lata[nno,22 ukonczone w grudniu:))))]any other question?
                      zartuje.

a ty?:)))
                      • Gość: ola_ziel Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:29
                        Ja podobnie jak Wildorchid. Zwykle odzywiam sie zdrowo nawet bardzo. Ale raz na
                        2 tyg urzadzam sobie impreze gdzie zajadam sie nutella,ciastem i innnym swinstem
                        • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 03.03.06, 09:51
                          48 kg to moj cel ;] to tak fajnie brzmi :) z tym wzrostem to powiedzmy ze
                          161/162 bo za kazdym razem jak ktos mnie mierzy to mowi co innego <what?>...
                          waga 51 kg.
                          to jesli jestes taka wysoka i szczupla to musisz fajnie wygladac a poza tym
                          mozesz jesc wszystko na co masz ochote bo 2 kg Ci nie zaszkodzi!!!!
                          ja chce basen kolo domu :D
                          • Gość: goscportalu Re: jadlospis- w sam raz czy za malo? IP: 195.205.146.* 04.03.06, 20:56
                            co tak ucichlo??
                            dzis zjadlam:
                            1,5 kromki chleba razowego z serem bialym i ogorkiem :P, kawa
                            2 marchewki
                            ryz z warzywami
                            serek danio + wasa
                            pomarancza
                            + 0,5 wody min

no i poza tym to ostatnio przestalam chudnac ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka