Gość: Monika IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 12:43 mam pytanko babeczki? jak sobie radzic samemu z zaskornikami np. na nosie, co mozemy zrobic same? nie mam teraz aksy na kosmetyczke, a moj nos wyglada fatalnie, caly w czarne kropki:((( POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: zaskorniki:( 25.02.06, 12:47 parowka i wyciskaj, ale pamietaj o dezynfekcji jak masz je ogromne to lepiej sie za nie sama nie bierz, bo nie powyciskasz do konca i beda ci sie paprac ja mam malenki, ktore pod naciskiem pazura wychodza (coz za opis):) Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: zaskorniki:( 25.02.06, 14:15 Dżizas, wszystko tylko nie wyciskać!!! Przecież mechanicznym oczyszczaniem (wyciskaniem) czy to u kosmetyczki, czy w domu, można jedynie pogorszyć stan cery. Pory niestety po wyciskaniu, zanieczyszczają się szybko, oraz stają się rozciągnięte. Pomijam już wszelkie sensacje na twarzy w stylu podrażnień. Najlepszy sposób to regularne stosowanie kremu z kwasami, coś antybakteryjnego ale nie wysuszającego do mycia, i maseczki z glinki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah83 Re: zaskorniki:( 25.02.06, 16:58 ja tez mam z tym odwieczny problem. A kosmetyczka i tak neiwiele daje, po tygodniu to samo. Jedyne co mi pomaga to maseczak guerlain oczyszczajaca. Ok 2 dni zaskorniki sa mniej widoczne ale na dluzsza mete niz nie znalazlam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mu Re: zaskorniki:( IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.02.06, 17:39 A ja polecam moje ostatnie odkrycie maseczkę rozgrzewającą z wyciągiem z ogórka Garnier, byłam zaskoczona jej dzialaniem bo od zawsze do kosmetyków tej firmy podchodziłam sceptycznie uwazajac je za marketowy badziew ale owa maseczka naprawde działa, naprawde doraznie oczyszcza pory na kilka dni , efekt jest zadowalający! Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: zaskorniki:( 25.02.06, 19:54 Ja też polecę moje ostatnie odkrycie. Z powodu ataku alergii, przez około 10 dni nie stosowałam zupełnie żadnych kremów. Tylko myłam twarz delikatnym żelem. Po zaskórnikach ani śladu, zero przesuszeń z którymi miałam problemy, cera promienna i pełna blasku... Zaznaczę, że krem miałam dobrze dobrany do cery. Ale widocznie bez niego, ma się ona jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: zaskorniki:( 25.02.06, 20:48 Ja przez pare dni robilam maly "eksperyment". Mam cere tlusta(sklonna do wypryskow), zaskorniki. Przez pare dni mylam twarz zelem Acne LIne (przeznaczonym do cery tradzikowej) - w Rossmanie kosztuje 7zl; w tym czasie nie uzywalam zadnych kremow, tonikow itp. Po paru "takich" myciach zauwazylam, ze zaskorniki zaczely znikac:) W miejscach gdzie byly doslownie "skupiska" mam teraz gladka (ale jeszcze nie idealna) skore. Fakt, ze trosze przesuchyla mi sie cera ale teraz powoli dochodzi do "siebie". PS. Podobno co cery z "problememi" (zaskorniki, wypryski-tradzik) najlepsze sa kosmetyki do cery mieszanej lub wrazliwej. Te do cery z tradzikiem ponoc jeszcze bardziej "obciazaja" skore, blokuja pory co powoduje efekt odwrotny od zamierzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: zaskorniki:( 25.02.06, 23:48 Stosuj kremy z kwasami np. Acne Derm, Glyco-A. A z maseczek to oczyszczająca glinka zielona. Odpowiedz Link Zgłoś