Dodaj do ulubionych

zaskorniki

28.06.12, 13:53
witam zalozylam watek na kafe ale tutaj sie wiecej chyba dowiem, takie bylo moje zapytanie: dziewczyny mam cere mieszana, i nie moge sobie poradzic z zaskornikami, biore tabletki od endokryn., smaruje sie differinem, zele oczyszczjace z wysokich polek, a dalej ciagle te zaskorniki, chodzilam na kwasy, chwile dobrze pozniej znowu, niby az tak tego nie widac ale jak dotkne palcem zaraz to biale wychodzi, dosc tez mam tego wycisakania bo i tak za kilka dni znowu, czy one kiedys z nikna??
Obserwuj wątek
    • peace2244 Re: zaskorniki 28.06.12, 13:58
      acha, i co robie: rano zel oczyszczajacy(ostatnio mialam biotherm biopur i tonik)nakladam filtr na twarz troche pudru , potem wieczorem zel oczyszczajacy differin.W dni kiedy nie nakladam pudru daje na twarz zel z aloesem, (aloes jest na pierwszym miejscu w skladnikach wiec chyba nie jest zly) robilam tez peeling clinique raz na tydzien, ostatnio mi sie skonczyl ale narazie sie wstryzmuje zkupywaniem z nowu. Moze zel zmienic teraz mi sie skonczyl ale nie mam pomyslu na jaki, pomocy
      • rikol Re: zaskorniki 28.06.12, 20:14
        Mydlo siarkowe wysusza skore - tylko nie piszesz, czy twoja skora jest tlusta, czy po prostu z zaskornikami. Sa osoby z tlusta skora, ktore maja duze pory i u nich problem zaskornikow jest mniejszy (dokladnie zaskornikow zamknietych).

Jesli uzywasz differinu czy kwasow, to juz nie musisz pilingow kosmetycznych stosowac (tych z ziarnkami). Kwasy to najlepsze co moze byc na zaskorniki.

Do nawilzania skory tlustej jest najlepszy la roche posay toleriane fluide; krem z filtrem tez z la roche posay, taki lejacy do skory tlustej. Naprawde dobre sa.

Na noc akne-derm - to jest kwas.
        • hermina5 Re: zaskorniki 30.06.12, 16:48
          Jest taki sposób, który nieźle działa, ael skóry nie mozna wtedy pokrywać jakimiś podkładami itp.

Po umyciu przeciera się skórę tonikiem zrobionym ze zwykłej przegotowenej wodyi soku z cytryny, na wacik i przemywamy. Bardzo ładnie zweza pory. A oprócz tego warto my skórę gabeczką, to naturalny peeling.
    • issey_miyake Re: zaskorniki 28.06.12, 17:05
      peace2244 napisał(a):

> witam zalozylam watek na kafe ale tutaj sie wiecej chyba dowiem, takie bylo moj
      > e zapytanie: dziewczyny mam cere mieszana, i nie moge sobie poradzic z zaskorni
      > kami, biore tabletki od endokryn., smaruje sie differinem, zele oczyszczjace z
      > wysokich polek, a dalej ciagle te zaskorniki, chodzilam na kwasy, chwile dobrze
      > pozniej znowu, niby az tak tego nie widac ale jak dotkne palcem zaraz to biale
      > wychodzi, dosc tez mam tego wycisakania bo i tak za kilka dni znowu, czy one k
      > iedys z nikna??

Differin stosuj dalej, to skuteczny środek. Ale musisz go ok. 6-8 miesięcy używać, by widzieć pierwsze efekty. Jeśli będziesz regularnie stosować środki złuszczające chemiczne + peelingi chemiczne lekarskie to wyprowadzisz skórę na prostą. Nie stosuj kremów które zapychają Twoją skórę.
      • peace2244 Re: zaskorniki 28.06.12, 18:09
        hej dziekuje za odp, no ja juz stosuje go ok 5,5 miesieca dlatego zaczynam sie frustrowac...zastanawiam sie czy jakbym dodala rano skinoren np czy bylby lepszy efekt.Rozgladalam sie za zelami do mycia buzi i nie wiem, wiele lat uzywalam clinique chce zmiany zobaczylam zel do mycia sanoflore ponoc z naturalnymi skladnikami, czy on jest skuteczny, czy moze lepiej avene cleanance...widzialam tez na allegro mydlo aleppo...czy ktos moze mi doradzic??chce cos skutecznego. A co do kremow nawilzajacych zawsze mam z nimi problem wydaje mi sie ze kazdy zapycha a stosowalam wiele...
        • zawrotglowy Re: zaskorniki 28.06.12, 19:39
          Chodzi Ci o ten żel?
          wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45652
          Tam jest gliceryna, może zapychać. Mydło Aleppo mam, przez jakiś czas nawet myślałam, że rzeczywiście zapobiega zaskórnikom, ale kiedy byłam zmuszona odstawić hormonalną antykoncepcję okazało się, że to nie mydło tylko właśnie antyki tak mi wypiękniły cerę. Po odstawieniu oczywiście jest tak samo źle jak wcześniej i mydło nic nie robi (poza oczyszczeniem skóry aż do uczucia skrzypienia pod palcami).
          W każdym kremie coś Cię może zapchać, dlatego najlepiej jest trochę poorientować sie w składach i obserwowac reakcję skóry. Częste zapychacze to: caprylic/capric triglicerides, parafina, isopropyl myristate, lanolina, tłuste emolienty takie jak cetearyl alcohol, glyceryl stearate.
          Innej metody niż hormony i czytanie składów nie znalazłam a używałam kiedyś przez rok Zoracu i nie było żadnych efektów.
        • issey_miyake Re: zaskorniki 29.06.12, 14:29
          peace2244 napisał(a):

> hej dziekuje za odp, no ja juz stosuje go ok 5,5 miesieca dlatego zaczynam sie
          > frustrowac...zastanawiam sie czy jakbym dodala rano skinoren np czy bylby leps
          > zy efekt.Rozgladalam sie za zelami do mycia buzi i nie wiem, wiele lat uzywalam
          > clinique chce zmiany zobaczylam zel do mycia sanoflore ponoc z naturalnymi skl
          > adnikami, czy on jest skuteczny, czy moze lepiej avene cleanance...widzialam te
          > z na allegro mydlo aleppo...czy ktos moze mi doradzic??chce cos skutecznego. A
          > co do kremow nawilzajacych zawsze mam z nimi problem wydaje mi sie ze kazdy zap
          > ycha a stosowalam wiele...

pomyśl o wykonaniu peelingu płynem Jessner + możesz zamienić Differin krem na żel lub w ogóle zmienić specyfik, najlepiej na Epiduo. Ale pamiętaj, że o tej porze roku dają te leki ryzyko przebarwień.
          • peace2244 Re: zaskorniki 30.06.12, 10:19
            dziekuje za odp, jak skoncze ten krem differin wezme zel moze bedzie lepszy?zastanawiam sie czy moze powinnam cos dodac na dzien,jakis krem nawilzajaco antybakteryjny??bo na dzien daje tylko filtr la roche ale moze powinnam cos dodac, tylko co?
            • issey_miyake Re: zaskorniki 11.07.12, 16:24
              peace2244 napisał(a):

> dziekuje za odp, jak skoncze ten krem differin wezme zel moze bedzie lepszy?zas
              > tanawiam sie czy moze powinnam cos dodac na dzien,jakis krem nawilzajaco antyba
              > kteryjny??bo na dzien daje tylko filtr la roche ale moze powinnam cos dodac, ty
              > lko co?

Differin w żelu jest mocniejszy, ale nie spodziewaj się kokosów. Możesz zastosować Epiduo żel lub Zorac żel (ale one mają czasami bardzo mocne skutki uboczne - podrażnienie, zaczerwienienie, wysuszenie skóry). Nie ma sensu stosować dodatkowo antybakteryjnego kremu. Jeśli chcesz nawilżający to wybieraj te, które porów nie zapychają. Może też być tak, że filtr CIebie zapycha. Postaraj się zmienić go na inny, np z adnotacją "oil free"
    • ambasada_urody Re: zaskorniki 30.06.12, 11:45
      Warszawianki borykające się z problemami skórnymi zapraszam do Ambasady Urody (Wilanów). Szczególnie polecam takie zabiegi jak:

Peeling Crystal na twarz: Zabieg na bazie kwasu askorbinowego dający skórze korzyści głębokiego złuszczania bez użycia peelingów. Głęboko penetruje skórę stymulując regenerację komórek oraz produkcję elastyny i kolagenu. Skutecznie rozjaśnia przebarwienia i głębokie plamy pigmentacyjne, redukuje zmarszczki i blizny, wygładza, odświeża i rozświetla cerę.

Peeling Kawitacyjny na twarz :Bezbolesne, głębokie oczyszczanie skóry za pomocą wibracji ultradźwiękowej, która pozwala na dokładne usunięcie nadmiaru sebum z porów i mieszków włosowych, usunięcie zrogowaciałego naskórka oraz pozbycie się bakterii. Zapewnia wygładzenie i regenerację skóry, poprawia mikrokrążenie, dezinfekuje

Biomagic Mask na twarz: Zabieg rozświetlający i przywracający równowagę skórze. Zawarte w preparatach aktywne składniki i wyciągi tkankowe pozwalają osiągać spektakularne efekty. Oczyszcza skórę i zamyka pory. Liftinguje i ujędrnia skórę. Skóra po zabiegu jest dobrze nawilżona, dotleniona i elastyczna. Następuje ożywienie jej kolorytu, a drobne zmarszczki oraz bruzdy pozostają wyraźnie spłycone.
      • peace2244 Re: zaskorniki 30.06.12, 13:43
        poczytalam troche i wymyslilam:
        kupie zel oczyszczajacy cleanance avene +rano cleanance k avene + filtr la roche
        wieczorem myje buzie i na to differin
        jeszcze nie uzywalam avene chce spprobowac czy ktos to wczesniej z Was dziewczyny je stosowal??jesli sie nie sprawdzi wroce do clinique...
        • issey_miyake Re: zaskorniki 11.07.12, 16:27
          peace2244 napisał(a):

> poczytalam troche i wymyslilam:
          > kupie zel oczyszczajacy cleanance avene +rano cleanance k avene + filtr la roch
          > e
          > wieczorem myje buzie i na to differin
          > jeszcze nie uzywalam avene chce spprobowac czy ktos to wczesniej z Was dziewcz
          > yny je stosowal??jesli sie nie sprawdzi wroce do clinique...

Kobieto im więcej będziesz wymyślać i stosować to w końcu nabawisz się trądziku kosmetycznego.
          • rikol Re: zaskorniki 13.07.12, 17:23
            Co masz na mysli? Pytam powaznie. Ile to jest za duzo kosmetykow?Ja uzywam kosmetyku myjacego, potem kremu. A na dzien makijaz, tj. podklad i korektor. czy to tez za duzo?
            • jojo-anna Re: zaskorniki 07.08.12, 15:56
              Chodzi o to ze jak za duzo kosmetykow przeciwtradzikowych z roznych firm plus massci aptecznei sie stosuje to mozna sie nabawic wiekszych problemow. Skora jest wtedy zbyt mocno obciazona roznymi preparatami...

To tak jak z bolem zoladka i choroba ukladu pokarmowego jak za duzo jesz i mieszasz rozne potrawy....
            • issey_miyake Re: zaskorniki 10.08.12, 14:26
              rikol napisała:

> Co masz na mysli? Pytam powaznie. Ile to jest za duzo kosmetykow?Ja uzywam kosm
              > etyku myjacego, potem kremu. A na dzien makijaz, tj. podklad i korektor. czy to
              > tez za duzo?

Im więcej się eksperymentuje z różnymi specyfikami i co rusz próbuje czegoś nowego to można się go nabawić, a po drugie jeśli ktoś używa np. 10 specyfików to również jest to możliwe.
    • mynameisodetteswan Re: zaskorniki 02.07.12, 13:27
      mialam to samo, tez mam skore mieszana ;/ ciagle grudkie, krostki i nierownosci . Teraz juz koniec z tym problemem , stosuje swoja metode , kremy z LRP , pisalam o tym na blogu, moze Ci to pomoze bo u mnie pomoglo, pozbylam sie problemu:)
      mynameisodetteswan.blogspot.com/2012/06/moja-pielegnacja-problemowej-cery.html
      • peace2244 Re: zaskorniki 03.07.12, 15:55
        hej, dzieki ale juz mialam kilka razy zel effaclar i kilka tubek effaclaru k i duo, na mnie one nie dzialaja, wrecz sie pogarsza na dlugi czas, zadnej poprawy nie widzialam. Z la roche uzywam tylko faktora na slonce:)
    • brak.slow Re: zaskorniki 11.07.12, 00:43
      przestań się smarować niezliczoną ilością kremów toników balsamów itd..
      od jesieni zwyczajnie zacznij leczenie retinoidami w płynie, np Atrederm 0.025%
      reguluje rogowacenie naskórka, a także nadmierne przetłuszczanie się skóry, leczy trądzik skuteczniej niż cokolwiek innego, złuszcza i pomaga pozbyc się zaskorników.

mocniejszy jest 0.05%
      albo Zorac.
      • peace2244 Re: zaskorniki 19.07.12, 13:56
        ale ja wlasnie malo rzeczy stosuje, mylam sie tym zelem biotherm albo clinique i na to differin wieczorem, a rano myje buzie i na ato filtr zeby nie bylo przebarwien troszke pudru na policzki,naprawde staram sie uzywac jak najmniej, nawet zrezygnowalam z kremu....
        A ten differin stosuje dzien w dzien, ponad pol roku i nic jak byly zaskorniki tak sa....teraz 2 tygodnie mylam mydlem dla dzieci johnson&johson ale juz wole ten biotherm....uzywam tez tabletek na hormony zeby sie ustabilizowaly...
        Poczytalam troche i kupie ten zel cleanance bo trzeba czyms myc ta buzie a widzialam dobre opinie, kupie na rano tez skinoren , bo ponoc mozna nawet stosowac na slonce, na wieczor kupie triacneal albo differin w zelu, dam ostatnia szanse temu differinowi, no bo ile mozna to uzywac 2 lata zeby efekty byly??bez sensu
        • molpson Re: zaskorniki 10.08.12, 16:37
          biedna..juz Ci sie oberwalo! ;) sprobuj moze serii Vichy dermablend..?Ja ostatnio kupilam zel czyszczacy- taki zielony i jest po prostu swietny! Nie wysusza, bardzo dobrze oczyszcza buzie nie tylko z makijazu..Zauwazylam,ze zaskornikow jest mniej, pory zwezone..Z tej serii dobra jest tez maska-peeling 3 w 1. Popros o probki w aptece, cala ta seria jest wlasnie dla skory problemowej! Efekty widac szybko naprawde, rozumiem Twoja frustracje...tez tak mam, dlatego ciagle szukam i probuje ;) powodzenia!
          • molpson Re: zaskorniki 10.08.12, 16:47
            molpson napisała:

> biedna..juz Ci sie oberwalo! ;) sprobuj moze serii Vichy dermablend..?Ja ostatn
            > io kupilam zel czyszczacy- taki zielony i jest po prostu swietny! Nie wysusza,
            > bardzo dobrze oczyszcza buzie nie tylko z makijazu..Zauwazylam,ze zaskornikow j
            > est mniej, pory zwezone..Z tej serii dobra jest tez maska-peeling 3 w 1. Popros
            > o probki w aptece, cala ta seria jest wlasnie dla skory problemowej! Efekty wi
            > dac szybko naprawde, rozumiem Twoja frustracje...tez tak mam, dlatego ciagle sz
            > ukam i probuje ;) powodzenia!

ups, sprostowanie, Vichy normaderm nie dermablend ;) wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7308
    • zagubionaa219 Re: zaskorniki 11.07.12, 11:00
      Mi zaskórniki poznikały od kiedy stosuje do demakijażu metodę OCM, czyli zmywam make up olejami :)
      • frannka Re: zaskorniki 18.07.12, 13:55
        ja już nie mam siły do walki z moimi zaskórnikami.. już mam je na całej buzi.. a makijaż tylko je podkreśla... br... maseczka z zielonymi algami trochę pomaga
        • jojo-anna Re: zaskorniki 07.08.12, 15:51
          ja stosuje tylko punktowy zel antybakteryjny jak mi cos wyskoczy, mam taki Anti Acne z serii Ideal Skin. Na szczescie nie mam wiekszych problemow
    • anija21 Re: zaskorniki 14.08.12, 14:46
      Ja też mam nie przejmuj się nie jesteś sama, ale ja używam kosmetyków do demakijażu o dużym natężeniu spirytusu kosmetycznego, to bardzo pomaga. A także toników specjalnych do takiej cery.

Uroda - Odkrywaj i zbieraj swoje inspiracje z Stylowi.pl
    • vanja20 Re: zaskorniki 15.08.12, 21:03
      Szczecinianki borykające się z problemem zaskórników zapraszam do Gabinetu Kosmetycznego w centrum Szczecina. Wykonujemy zabiegi, które pozwolą pozbyć się zaskórników, a także udzielimy porad w zakresie pielęgnacji domowej i pomożemy dobrać odpowiednie dla cery kosmetyki.

Jednym z TOPowych zabiegów jest zabieg peelingiem LACM, który daje spektakularne efekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka