Dodaj do ulubionych

zaskorniki:(

IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 12:43
mam pytanko babeczki? jak sobie radzic samemu z zaskornikami np. na nosie, co
mozemy zrobic same? nie mam teraz aksy na kosmetyczke, a moj nos wyglada
fatalnie, caly w czarne kropki:((( POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: zaskorniki:( 25.02.06, 12:47
      parowka i wyciskaj, ale pamietaj o dezynfekcji
      jak masz je ogromne to lepiej sie za nie sama nie bierz, bo nie powyciskasz do
      konca i beda ci sie paprac
      ja mam malenki, ktore pod naciskiem pazura wychodza (coz za opis):)
    • sitc Re: zaskorniki:( 25.02.06, 14:15
      Dżizas, wszystko tylko nie wyciskać!!! Przecież mechanicznym oczyszczaniem
      (wyciskaniem) czy to u kosmetyczki, czy w domu, można jedynie pogorszyć stan
      cery. Pory niestety po wyciskaniu, zanieczyszczają się szybko, oraz stają się
      rozciągnięte. Pomijam już wszelkie sensacje na twarzy w stylu podrażnień.
      Najlepszy sposób to regularne stosowanie kremu z kwasami, coś antybakteryjnego
      ale nie wysuszającego do mycia, i maseczki z glinki.
      • aaliyah83 Re: zaskorniki:( 25.02.06, 16:58
        ja tez mam z tym odwieczny problem. A kosmetyczka i tak neiwiele daje, po
        tygodniu to samo. Jedyne co mi pomaga to maseczak guerlain oczyszczajaca. Ok 2
        dni zaskorniki sa mniej widoczne ale na dluzsza mete niz nie znalazlam...
    • Gość: Mu Re: zaskorniki:( IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.02.06, 17:39
      A ja polecam moje ostatnie odkrycie maseczkę rozgrzewającą z wyciągiem z ogórka
      Garnier, byłam zaskoczona jej dzialaniem bo od zawsze do kosmetyków tej firmy
      podchodziłam sceptycznie uwazajac je za marketowy badziew ale owa maseczka
      naprawde działa, naprawde doraznie oczyszcza pory na kilka dni , efekt jest
      zadowalający!
    • mag-ia Re: zaskorniki:( 25.02.06, 19:54
      Ja też polecę moje ostatnie odkrycie. Z powodu ataku alergii, przez około 10 dni
      nie stosowałam zupełnie żadnych kremów. Tylko myłam twarz delikatnym żelem. Po
      zaskórnikach ani śladu, zero przesuszeń z którymi miałam problemy, cera
      promienna i pełna blasku...
      Zaznaczę, że krem miałam dobrze dobrany do cery. Ale widocznie bez niego, ma się
      ona jeszcze lepiej.
      • oxy_gen_86 Re: zaskorniki:( 25.02.06, 20:48
        Ja przez pare dni robilam maly "eksperyment". Mam cere tlusta(sklonna do
        wypryskow), zaskorniki. Przez pare dni mylam twarz zelem Acne LIne
        (przeznaczonym do cery tradzikowej) - w Rossmanie kosztuje 7zl; w tym czasie
        nie uzywalam zadnych kremow, tonikow itp. Po paru "takich" myciach zauwazylam,
        ze zaskorniki zaczely znikac:) W miejscach gdzie byly doslownie "skupiska" mam
        teraz gladka (ale jeszcze nie idealna) skore. Fakt, ze trosze przesuchyla mi
        sie cera ale teraz powoli dochodzi do "siebie".

PS. Podobno co cery z "problememi" (zaskorniki, wypryski-tradzik) najlepsze sa
        kosmetyki do cery mieszanej lub wrazliwej. Te do cery z tradzikiem ponoc
        jeszcze bardziej "obciazaja" skore, blokuja pory co powoduje efekt odwrotny od
        zamierzonego.
    • jade.fox Re: zaskorniki:( 25.02.06, 23:48
      Stosuj kremy z kwasami np. Acne Derm, Glyco-A.
      A z maseczek to oczyszczająca glinka zielona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka