Dodaj do ulubionych

rece staruszki !!!!

25.02.06, 16:52
hej. jkies 2 miesiace temu przyjaechalam do UK, na poczatku tutejsza woda
byla dla mnie spko ale teraz wystarczy ze zanurze reke w wodzie na chwile a
robi sie cala pomaeszczona!!moje rece wyygladaja jak z horroru!sa wysuszone i
okropnie pomarszczone, jak rece staruszki, nigdy nie mialam takich
pomarszczonych rak!w dzien po nalozeniu kremu dochodza do siebie, ale po
kapieli wygladaja naprawde nieciekawie.macie jakies pomysly dlaczego tak sie
dzieje?czy to na pewno przez wode? a moze brak mi jakichs witamin?mialyscie
moze podobne przezycia?jezeli tak to poradzcie cos plis!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: rece staruszki !!!! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:37
      uppp
    • Gość: pomarszczona łapka Re: rece staruszki !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:04
      moje ręce też są pomarszczone, aż mi glupio czasem jak się ktoś na nie
      intensywnie gapi...i nie wiem co mam zrobić...
      • Gość: magda Re: rece staruszki !!!! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 18:06
        kurde moje tez i jeszcze takie wysuszone... sama nie wiem co z nimi:(( macie
        jakies sposoby maseczki oklady itp? jak tak to podajcie prosze :)
        • Gość: Edyta Re: rece staruszki !!!! IP: *.nowiny.net 01.03.06, 18:23
          smaruj je na noc grubą warstwą kremu do rak lub jakiegokolwiek balsamu. Potem
          załóż foliowe rękawiczki (takie jakie np. są w opakowaniach farb do włosów) a
          na to zwykłe bawełniane rękawiczki. Trochę mogą Ci te rękawiczki przeszkadzać,
          bo jest w nich trochę ciepło, ale to kwestia przyzwyczajenia się. Na początku
          jeżeli Twoje dłonie są rzeczywiście bardzo przesuszone to stosuj ten zabieg co
          noc, a potem wystarczy rzadzkiej, wedle potrzeby. Możesz też przed kremem
          wsmarowac w skórę witaminę C w kroplach (Cebion) dostępny w aptece, a po chwili
          grubo kremu i rękawiczki. Dobre rezultaty daje też moczenie dłoni w jakiejś
          miseczce wypełnionej oliwą z oliwek czy nawet zwykłym jadalnym olejem lekko
          podgrzanym.
    • Gość: parafina Re: rece staruszki !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 07:57
      stosuję od niedawna kurację parafinową do rąk Avon z serii Piaski Arizony jest
      naprawdę fajna ale nie nakładam jej na 3-5 min jak pisze na opakowaniu tylko na
      noc, nakładam na to foliowe rękawiczki i takie wełniane a rano zmywam rączki mam
      super
    • Gość: luca3105 Re: rece staruszki !!!! IP: 62.40.80.* 02.03.06, 08:45
      Na noc - na kubku z gorącą herbatą stawiasz spodek, nalewasz oliwy z oliwek
      (może być inny olej jadalny, ale najlepsza oliwa z oliwek) dodajesz parę kropli
      cytryny, czekasz, żeby się podgrzało, wcierasz w ręce wmasowując przez jakieś 5
      minut, zakładasz bawełniane rękawiczki i idziesz spać. Rano dłonie jak
      nowe.Dziewczyny zakładają najpierw rękawice foliowe, a na to bawełniane, ja
      uważam, że nie ma takiej potrzeby, a ubrudzone bawełniane dobrze się piorą w
      pralce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka