Dodaj do ulubionych

Krem naprwde dobry na Cellulitis!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:59
Muszę kupić jakiś krem na redukcja cellulitisu. Oczywiście dołoże dietę i
ćwiczenia. Prosze doradźcie coś co choć trochę zadziała!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Krem naprwde dobry na Cellulitis!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:50
      Szkoda kasy, serio. Zainwestuj w ćwiczenia, dietę plus krem do ciała
      jakikolwiek, a efekt bedzie taki sam. Powodzenia!
    • Gość: carolinasc pocztaj: IP: *.chello.pl 05.03.06, 14:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37920688
      • skorpionica11 ja od nie dawna uzywam na celulitis krem avonu 05.03.06, 15:02
        ale kiedys kosmetyczka powiedziala ze najlepszy sposob na celuulitis jest pic 1
        lyzeczka dziennie oliwy z oliwek.
        ja narazie to tego sposobu ze wzgledu na smak nie moge sie przekonac.:)))
    • matysia_k Re: Krem naprwde dobry na Cellulitis!!!!!!!!!!!!! 05.03.06, 15:35
      Dziewczyny!
      Cellulitis jest medycznym terminem oznaczajacym zapalenie tkanki.
      defekt kosmetyczny to nie inaCZej jaK CELLULIT!!!
      • Gość: carolinasc ale objawem IP: *.chello.pl 05.03.06, 15:45
        wspomnianego zapalenia podskórnej tkanki łacznej jest nierównomierne
        odkładanie się złogów tłuszczu w skórze, nadające jej porowaty wygląd,
        przypominający skórkę pomarańczy - tak, czy nie?
        • Gość: justy Re: ale objawem IP: 213.241.34.* 05.03.06, 18:56
          nie.
          objawy cellulitis, czyli zapalenia (spowodowanego np. zakażeniem) mozesz
          obejrzeć na fotkach np. tu:
          dermnetnz.org/bacterial/cellulitis.html
          • Gość: justy Re: ale objawem IP: 213.241.34.* 05.03.06, 19:04
            więcej fotek prawdziwego cellulitis

www.merck.com/mmhe/sec18/ch211/ch211b.html
            www.aocd.org/skin/dermatologic_diseases/cellulitis.html
            • Gość: Nessie Re: ale objawem IP: *.acn.waw.pl 05.03.06, 19:34
              To jest typowy przykład różnic między językiem specjalistycznym a mową potoczną :))

Potocznie nazywamy "pomarańczową skórkę" celulitisem, nie dbając zbytnio o
              naukowe znaczenie tego terminu. Nie wiem, skąd wziął się ten błąd, ale o ile
              pamiętam, tak było "od zawsze". W języku angielskim jest z tym łatwiej, bo oni
              mają dużo chorób o nazwach kończących się na -itis (sinusitis, bronchitis -
              zapalenie zatok, zapalenie oskrzeli).

Trochę to przypomina nazywanie świerku, sosny i jodły "choinką" :P Botanicznie
              szalenie niepoprawne, ale co tam :)
              • magdaksp Re: ale objawem 05.03.06, 19:35
                juz od jakiegos czasu mowi sie otym ze celullit to nie to samo co celullitis.
                • Gość: Nessie Re: ale objawem IP: *.acn.waw.pl 05.03.06, 19:41
                  Magda, a wiesz może, skąd się wziął ten błąd? Bo chyba kiedyś wszystkie źródła
                  równo mówiły "celulitis" - tak w każdym razie kojarzę, że afera z odróżnieniem
                  ciężkiej choroby skórnej od problemu kosmetycznego zaczęła się tak jakoś
                  niedawno... Dwa lata temu?
                  • Gość: 22 Re: ale objawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:01
                    A czemu robicie z tego problem? Chyba pytanie brzmi jaki jest dobry krem a nie
                    czy mówi się cellulit czy cellulitis!
                    Polecam krem elancyl- jest rewelacyjny i nie dajcie sobie wmówić ze to placebo.
                    U mnie usuną średniozaawansowany cellulitis bez diety i ćwiczeń po 3
                    tygodniach. Polecam te kosmetyki.
                    • Gość: kasia Re: ale objawem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:26
                      a co to za krem dokładnie i ile kosztuje???
                      • matysia_k Re: ale objawem 06.03.06, 00:57
                        cellulitis na pewno tym kremem sie nie usunie, co najwyzej cellulit w co wątpie.
                        Wazna jest nazwa.
                        • Gość: 22 Re: ale objawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:29
                          Ojojoj pani profesor!!
                          A widzisz u mnie świtnie działa w przciwieństwie do erisa, tołpy, biothermu
                          elancyl daje widoczne efekty a nawet nie zmieniam dl\iety i nie ćwiczę, bo nie
                          mam kiedy.
                          • Gość: kasiaz75 Re: ale objawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:58
                            glinki.com/?l=540zec nie wiem czy dobrze się skopiowało, ale ponoć
                            najlepszy jest ten koncentrat na cellulit, kosztuje 120zł (2x100 ml+30ml piling
                            gratis) w www.apteka-centrum.pl, tam jest niedrogo (promocja), bo np. w
                            esentia.pl 100ml koncentratu kosztuje ponad 152 zł. Więc pośpiesz się. Ja też
                            mam zamiar go stosować i właśnie wczoraj kupiłam na Allegro 2x100ml za 99 zł.
                            Już tej aukcji nie ma, ale jest 1x100ml za 49,99 tutaj
                            www.allegro.pl/item90179898_elancyl_concentre_lipo_reducteur_100ml.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka