Dodaj do ulubionych

mam dość codziennego mycia głowy

IP: *.246.jawnet.pl 06.03.06, 19:34
Dziewczyny mam dość codziennego mycia głowy, czyt. przetłuszczających się
strasznie włosów. Nic nie pomaga!
Czy którejś udało się przesuszyć taką przetłuszczającą się łepetynę?
Obserwuj wątek
    • bundle Re: mam dość codziennego mycia głowy 07.03.06, 14:47
      Wiem,że napewno nie o taką odpowiedź Ci chodzi,ale taka sucha czupryna wygląda
      paskudnie,lepiej już myc codziennie.Ale jeśli koniecznie chcesz to spróbuj po
      myciu przepłukać włosy rozcieńczonym,świeżowyciśnietym sokiem z cytryny.ie wiem
      czy Ci pomoże,ale ja mam też przetłuszczającde się włosy i kiedyś chciałam je
      rozjaśnić taką płukanką z cytryny.Włosy nie były rozjaśnione,za to
      wysuszone.Tylko nie stosuj tego jeśli masz podraznioną skórę głowy,ale tego
      chyba nie muszę mówić.
      • Gość: k Re: mam dość codziennego mycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:32
        też to przerabiałam ale...
        robię blond baleyage po 1. włosy trochę się wysuszają czyli wyglądaja na
        normalne a nie tłuste jak wcześniej ale nie są przesuszone
        2. jasne pasemka odbijają światło i włosy wyglądają jakby ich było więcej czyli
        nie są przylepione do głowy
        stosuję to już od 5 lat
        • Gość: anka Re: mam dość codziennego mycia głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:41
          Mój sposób to:
          1. baleyage (jasny brąz+bardzo jasny blond)
          2. szampon Biosulfo firmy Ziaja (spieniasz go na głowie, trzymasz 3 minutki i
          spłukujesz)
          3. odżywka regenerująca i nawilżająca tylko połowę włosów (nigdy prz skórze)
          Efekt: Myję włosy co 2-3 dni. Nawet teraz, gdy noszę czapkę nie muszę ich myć
          codziennie.
    • Gość: justy Re: mam dość codziennego mycia głowy IP: 213.241.34.* 08.03.06, 08:56
      szmpony z dziegciem (np. polytar, freederm tar) troche zmniejszają
      przetłuszczanie (u mnie o ok. 1 dzień)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka