Gość: Mika IP: *.246.jawnet.pl 06.03.06, 19:34 Dziewczyny mam dość codziennego mycia głowy, czyt. przetłuszczających się strasznie włosów. Nic nie pomaga! Czy którejś udało się przesuszyć taką przetłuszczającą się łepetynę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bundle Re: mam dość codziennego mycia głowy 07.03.06, 14:47 Wiem,że napewno nie o taką odpowiedź Ci chodzi,ale taka sucha czupryna wygląda paskudnie,lepiej już myc codziennie.Ale jeśli koniecznie chcesz to spróbuj po myciu przepłukać włosy rozcieńczonym,świeżowyciśnietym sokiem z cytryny.ie wiem czy Ci pomoże,ale ja mam też przetłuszczającde się włosy i kiedyś chciałam je rozjaśnić taką płukanką z cytryny.Włosy nie były rozjaśnione,za to wysuszone.Tylko nie stosuj tego jeśli masz podraznioną skórę głowy,ale tego chyba nie muszę mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: mam dość codziennego mycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:32 też to przerabiałam ale... robię blond baleyage po 1. włosy trochę się wysuszają czyli wyglądaja na normalne a nie tłuste jak wcześniej ale nie są przesuszone 2. jasne pasemka odbijają światło i włosy wyglądają jakby ich było więcej czyli nie są przylepione do głowy stosuję to już od 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: mam dość codziennego mycia głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:41 Mój sposób to: 1. baleyage (jasny brąz+bardzo jasny blond) 2. szampon Biosulfo firmy Ziaja (spieniasz go na głowie, trzymasz 3 minutki i spłukujesz) 3. odżywka regenerująca i nawilżająca tylko połowę włosów (nigdy prz skórze) Efekt: Myję włosy co 2-3 dni. Nawet teraz, gdy noszę czapkę nie muszę ich myć codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: mam dość codziennego mycia głowy IP: 213.241.34.* 08.03.06, 08:56 szmpony z dziegciem (np. polytar, freederm tar) troche zmniejszają przetłuszczanie (u mnie o ok. 1 dzień) Odpowiedz Link Zgłoś