Dodaj do ulubionych

physiogel na tłustą skórę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:11
Hej. Mam pytanie odnosnie stosowania żelu physiogel i do tego kremu z tej
samej serii, jeśli moja skóra jest tłusta ale jednoczesnie bardzo alergiczna
i trądzikowa. Na opakowaniu kremu napisane jest do cdery suchej, ale może
moja problemowa i tlusta skóra się po nim "uspokoi" i juz nie będzie się tak
przetłuszczać, co?
Dzięki za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: physiogel na tłustą skórę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:32
      Ja polecam, też mam skórę bardziej tłustą i używam, krem b. łagodzi wszelkie
      podrażnienia, robi skórę juz po jednym uzyciu, u mnie, bez zaczerwien, gladsza.
    • aire1 Re: physiogel na tłustą skórę 09.03.06, 10:33
      Na tłustą i trądzikową zdecydowanie cerę nie polecam. Kup cos aptecznego ale o
      konsystencji light albo jakiś żel nawilżający bezzapachowy! Clinique ma dośc
      dobre.
      • blumeen Re: physiogel na tłustą skórę 09.03.06, 17:51
        Dziewczyny z kremami na cerę wrażliwą a zarazem skłonną do trądziku,trzeba
        bardzo uważać.Bo z jednej strony chcemy ją wysuszyć żeby wypryski zniknęły a z
        drugiej strony na maxa ją wysuszając podraznimy.No i tak w koło.
        Jeśli Physiogel nie pasuje,warto wybrać się do apteki i poprosić o próbkę
        innego kremu.NIE KUPUJCIE OD RAZEU CAŁEGO OPAKOWANIA.Mnie kiedys już tak prawie
        ktos namówił na super krem nawilżający Vichy.Na szczęcie wzięłam próbkę
        tylko.Posmarowałam w domu a za godzinę miałam twarz koloru pomidorka.Piekła i
        swędziała.Coś tam po prostu mojej buzi nie podpasowało.Zdarza się.
        Jeśli chodzi o Physiogel to rzeczywiście doskonale nawilża i się świeci ale
        zawsze można go posmarowac tylko na noc a na dzień coś innego
        wypróbowanego.Physiogel postara się wyrównać gospodarkę wodną na buzi ale
        raczej stosowany jest dla cery suchej i bardzo wrażliwej.
    • Gość: primavera Re: physiogel na tłustą skórę IP: *.chello.pl 09.03.06, 12:15
      Według mnie ten krem nie bardzo nadaje się do tłustej skóry. Pozostawia taką
      jakby mokrą warstwę i nie wchłania się do końca. Poza tym trochę zatyka pory.
      • Gość: ala Re: physiogel na tłustą skórę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:18
        dzięki za rady, bo naprawdę juz nie wiem co mam stosować (bardzo alergiczna
        jest szczególnie szyja i dekolt).
      • Gość: anka Re: physiogel na tłustą skórę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:20
        Ten krem jest tłusty i z tłustej cery robi jeszcze bardziej tłustą. Musiałam
        trochę poużywać kremu i żelu do mycia buzi, bo po mikrodermabrazji u
        kosmetyczki miałam pełno strupów i podraznioną buzię :( Niestety i żel i krem
        zostawiają tłusty film i buźka świeciła mi się jak żarówa.
        • Gość: ala Re: physiogel na tłustą skórę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:23
          no to juz nie wiem, bo jak na razie używam zelu i jest ok. Z kremem się na
          razie wstrzymałam.
    • swinka_morska Re: physiogel na tłustą skórę 09.03.06, 18:24
      ja nie polecam tego kremu - jak dla mnie okazal sie z lekka przereklamowany -
      niby tak mial super nawilzyc i wogole och i ach super skladniki, tylko to co
      potrzebne skorze i co? wielka klapa... owszem, po pierwszym uzyciu dalabym 10 w
      skali od 1 do 9, normalnie cud miod i malina, ale potem byo juz tylko z gorki -
      kazda nastepna aplikacja to pieczenie, szczypanie, lzawienie oczu i jeszcze
      szybsze zmycie kremu... zastanawia mnie tylko dlaczego nie mialam tak od razu?
    • www.moda.bazarek.pl Mało Wydajny ale ... 09.03.06, 19:00
      physiogel polecam ci jesli masz skórę alegriczną. Moją podrażnia większość
      kosmetyków oczyszających twarz a ten żel nie :) jestem pod tym względem bardzo
      zadowolona.
      Wydaje mi się jednak, iż nie jest on bardzo wydajny, a poza tym nie wiem czy
      pomoże ci na zmiany trądzikowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka