Dodaj do ulubionych

szminka ochronna

IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 00:29
mam okropnie spierzchniete usta, uzywam balsamu tisane, ale wydaje mi sie ze moje usta sie do niego przyzwyczily i teraz juz na nie nie dziala ( uzywam ju z kilka lat), wiec czy znacie jakies dobre szminki ochronne, ktore naprawde pomagaja a nie tylko nablyszczaja chwilowo usta???
Obserwuj wątek
    • Gość: andzia Re: szminka ochronna IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.03.06, 00:33
      Labello, classic
      the besciak:)
      • Gość: little Re: szminka ochronna IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 10.03.06, 01:23
        a mozna ja kupic w Polsce??
        • bundle Re: szminka ochronna 10.03.06, 02:12
          Na takie spierzchnięte usta dobra jest maść nagietkowa.Kosztuje w aptece
          ok.3zł,a naprawdę jest dobra.Oczywiście,jeśli nie przeszkadza,że usta są długo
          natłuszczone,bo niektórym to zdecydowanie nie odpowiada.pozdrawiam!
          • Gość: just Re: szminka ochronna IP: *.system.szczecin.pl 10.03.06, 11:35
            ja mialam dlugi czas problemy z popekanymi ustami, uzywalam tez tisane i wielu
            pomadek ochronnych, i rezultaty byly takie sobie. ale od czasu kiedy kupilam
            najzywklejsza wazeline do ust, ja mam np ziaja., to moj problem znikl. zawsze
            smaruje na noc grubsza warstwe, na dziej pod pomadke lub blyszczyk i mam w koncu
            ladnie usta:) wiec polecam, a wydatek nie jest duzy wiec w sumie nic nie
            stracisz jesli nie bedziesz zadowolon.
          • Gość: --- idka Re: szminka ochronna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:49
            Ja uważam, że tanie nie mus być złe - czyli NIVEA www.nivea.pl (stosuje ją, a
            mam naprawde problemy z suchymi ustami)
            Labello - fajowa, ale nie wiem czy mozna ja kupic w polsce, mi przyslala
            kuzynka z Niemiec. Pa...
        • Gość: andzia Re: szminka ochronna IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.03.06, 16:02
          mozna, nwet w supermarketach w paczkach po 3:)
          jest super tłuasta i miekka nawet na mrozie (a Nivea np. jst dla mnie za twarda
          i trudna ja rozsmarowac:/)

polcecam goraco - Masc ochronna z wit. A - boska na spierzchniete usta (uzywam
          ja w domu kilka razy dziennie gruba warstwa i na noc)
    • jade.fox Re: szminka ochronna 10.03.06, 13:16
      Gdy mam bardzo zniszczone usta zamiast Tisane używam maści z wit.A, kosztuje
      2zł w aptece, jest na bazie wazeliny, szybko regeneruje usta.
      W ogóle ta maść to jest świetna na wszelkie przesuszenia, nakładam ją na
      łokcie, stopy, nawet pod oczy gdy mam suchą skórę jak pergamin... taka
      niepozorna a lepsza niż drogie kremy.
      • Gość: polla4 Re: szminka ochronna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:27
        Kiedyś gdy miałam potwornie wysuszone usta bardzo mi pomogła wazelina
        kosmetyczna "Kosmed", taka w pomarańczowym pojemniczku o smaku
        miodowo-kwiatowym. Kupisz ją raczej bez problemu w aptece. Ma wit. A, E, D i
        filtry ochronne. Kosztuje grosze, a jest rewelacyjna. Z pomadek dla mnie
        najlepiej nawilżająca jest Chapstik
    • gata81 Re: szminka ochronna 10.03.06, 14:34
      Najlepsza na spierzchnięte i popękane usta jest zwykła maść z witaminą A z
      apteki. Dwa dni temu aż mi skóra schodziła z ust, posmarowałam usta grubą
      warstwą maści na noc a rano jak ręką odjął. Gdybym nie spróbowała to bym nie
      uwieżyła - naprawdę działa :)
      • zoe28 Re: szminka ochronna 10.03.06, 14:45
        Ja również polecam maść z witaminą A, ewentualnie lub dodatkowo wazelinę.
        • Gość: aga Re: szminka ochronna IP: *.chello.pl 10.03.06, 15:29
          moje ostatnie odkrycie Carmex- nie ma nic lepszego :)
          • bluelove Re: szminka ochronna 10.03.06, 17:55
            Racja- Carmex lub odzywka Blistex ktora ja odkrylam ostatnio i jestem baaaaardzo
            zadowolona,sa chyba podobne do siebie... z Blistexu jest tez wersja Med ktora
            intensywnie odzywia spierzchniete usta,Blistexy sa na allegro:)
    • Gość: sp Re: szminka ochronna IP: 195.245.213.* 10.03.06, 15:35
      oeparol z wiesiołkiem
    • mikams75 Re: szminka ochronna 10.03.06, 18:05
      z drozszych Avene cold cream - dosyc ciezka, swietna na mrozy.
      Hauschka tez ma rewelacyjna pomadke, choc troche dziwnie pachnie.
      Z tanich - niebieska Bebe - dobra tez na lato.
    • Gość: Ania Re: szminka ochronna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:19
      Dziewczyny a co to jest ten Carmex?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka