beja_81 15.03.12, 09:37 Lubicie ciszę? Czy przeszkadza Wam ona i gdy tylko przychodzi zagłuszacie ją? Ja bardzo lubię... ale zwłaszcza tą pośród głuszy leśniej, górskiej, morskiej... No a póki co, to tu panuje cisza... rozumiem, że się delektujemy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uny Re: cisza 15.03.12, 09:52 ale jak w głuszy leśnej cisza? toż tam ciągle coś ćwierka, skrobie, huczy albo szeleści. a cisza fajna jest, ale hałasu też trochę w życiu potrzeba. Odpowiedz Link
beja_81 Re: cisza 15.03.12, 12:25 niech sobie śpiewa, ćwierka, huczy, szeleści ... odgłosy przyrody mnie relaksują (to jest ta odrobina potrzebnego hałasu) a tak na marginesie: gdy w lesie nagle zapanuje cisza... to to jest znak, by brać tyłek w troki i wiać Odpowiedz Link
uny Re: cisza 15.03.12, 12:29 o! i tu się z szanowną panią zgodzę. lepiej spierniczać niż być głównym daniem Odpowiedz Link
oblocznosc Re: cisza 15.03.12, 09:56 Lubię, ale teraz mam taki czas, że potrzebuję ludzi, gwaru, rozmów.... Próbując nimi zagłuszyć ciszę... Bejka to się nazywa tęsknota za wiosną... Prawie ją już czuć... Odpowiedz Link
beja_81 Re: cisza 15.03.12, 12:26 > Bejka to się nazywa tęsknota za wiosną... > Prawie ją już czuć... możliwe, że tak... wreszcie znalazło się coś za czym tęsknię Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: cisza 15.03.12, 10:06 lubię i mi nie przeszkadza i lubię jej słuchać - najpiękniejsza ciszą jaka znam to w pewnej małej wiosce koło Szczytna picie porannej kawy w promieniach słońca i cisza to najlepszy sposób by odpocząć i się wsłuchać w siebie Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: cisza 15.03.12, 10:21 nie znoszę ciszy ale leśne świerkanie i plumkanie to jest to Odpowiedz Link
koleiny Re: cisza 15.03.12, 10:27 Uwielbiam ciszę, a nie lubię przytłaczającego jazgotu ludzi. Ale to pewnie zależy od charakteru. Ja jestem dosyć wycofaną osobą i dlatego najlepiej czuję się w spokojnych miejscach, gdzie mogę usiąść z filiżanką kawy i książką. Odpowiedz Link
koleiny Re: cisza 16.03.12, 09:25 Pozory mylą czasami Wiem, że można sobie wyrobić o mnie inne zdanie, patrząc przede wszystkim na wygląd - włosy na sztorc, skóra i tatuaż na ramieniu. Ale to tylko taka przykrywka Odpowiedz Link
ane-tal Re: cisza 15.03.12, 10:54 Ciszy nie lubię, ciszy od ludzi czasem potrzebuję , ale tylko czasem Odpowiedz Link
red-fox Re: cisza 15.03.12, 11:40 beja_81 napisała: > Lubicie ciszę? Czy przeszkadza Wam ona i gdy tylko przychodzi zagłuszacie ją? > > Ja bardzo lubię... ale zwłaszcza tą pośród głuszy leśniej, górskiej, morskiej. > .. > > No a póki co, to tu panuje cisza... rozumiem, że się delektujemy Pełna zgoda ) Odpowiedz Link
stefcia41 Re: cisza 15.03.12, 11:48 Lubię Wczoraj, po całym dniu wśród ludzi,zatęskniłam za ciszą i poszłam na długi spacer wzdłuż jeziora. Pojęcie ciszy jest względne Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: cisza 15.03.12, 11:45 ciszę lubię choć bardzo rzadko doświadczam i lubię też święty spokój i być całkiem sama... ostatnio zamarzyło mi się jakieś życie w eremie... Odpowiedz Link
tapatik Re: cisza 15.03.12, 12:02 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > ciszę lubię > choć bardzo rzadko doświadczam > i lubię też święty spokój i być całkiem sama... > ostatnio zamarzyło mi się jakieś życie w eremie... Czy tylko ja przeczytałem w haremie? Odpowiedz Link
stefcia41 Re: cisza 15.03.12, 15:04 Nie mam zamiaru płakać, mam nowy tusz i szkoda marnować Odpowiedz Link
robert.83 Re: cisza 15.03.12, 17:44 Jak zwykle - to zależy. Ale chyba nie lubicie. Tzn. traktuję jako oczyszczenie, przydatne co prawda, ale czy przyjemne? Trochę jak whisky - fajne na swój wyrafinowany sposób, ale ciężko powiedzieć, że bezwzględnie dobre. Lubię ciszę "morską" bo to mnie uspokaja i usypia. Cisza leśna? Dziwne zjawisko. Jest takie miejsce na Mazurach, między leśniczówką Orle a jez. Jegocin, gdzie faktycznie orły właśnie rzekomo gniazdują. I tam jest cicho... śmiertelnie cicho. A cisza górska? Nie wiem, nie znam. Ale pewnie może mieć spory urok - taka medytacja na dachu świata. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: cisza 15.03.12, 18:21 BUDKA SUFLERA CISZA Czasami lubimy, czasami nie lubimy, a innym razem potrzebujemy. W zależności od potrzeb, w zależności od nastroju. Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: cisza 15.03.12, 19:08 nie od dzis wiadomo, że gdy się milczy, milczy, milczy to apetyt rośnie wilczy ... I dzień dobry się z Państwem Szanownym. Co słychać? Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: cisza 15.03.12, 19:13 dziś już dobrze ale wczoraj jatka w robocie, wrzaski i kłótnie a potem w domu histeria, szlochy i smarki na szczęście na krótko a poza tym, to ja qrna znowu nie mam co na siebie włożyć!!!!!!!!! Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: cisza 15.03.12, 19:16 o, pani kochana, to zupełnie tak jak ja. Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: cisza 15.03.12, 19:18 ale moment, moment- przeciez sobie nowe opakowania na rączki wyprodukowałaś? To co wyjesz? Są tak szałowe, ze za całą kreację mogą robić Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: cisza 15.03.12, 19:33 na rącki tak, ale reszta mego cielska zostaje niekoniecznie okrytą w nowe a tu 2 końferencje w przyszłym tygodniu, obce ludzie przyjadą, z Italii, z Niemiec, z kraju naszego pięknego, derektory i prezesy... aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja nie mam co na siebie włożyć!!!!!!! --------- znaczy - mogę iść w tym samym dyżurnym co zawsze, czarne portki i czerwony żakiet, ale mam już dość, koloru innego się chce Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: cisza 15.03.12, 20:01 idź tylko w tych zarękawkach w kwiatki, reszta saute. Szał będzie na cala Italię i inny wielki świat Odpowiedz Link
stefcia41 Re: cisza 15.03.12, 20:03 Nie przesadzasz Rybko? Niech coś jeszcze założy. Może czapunię jaką? Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: cisza 15.03.12, 20:47 ale pisała na blogu, ze nie ma do kompletu. Czy aby zdąży wydziergać do za tydzień? Jak zdąży to ja popieram- czapunia bedzie konweniować Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: cisza 15.03.12, 20:08 tak, tak, oczywiście... w sumie pierwsza konferencja jest b. blisko Tworek, a na drugiej będą specjaliści z naszego znakomitego szpitala na trzynastym kilometrze... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: cisza 15.03.12, 20:43 To jak będą specjaliści z Tworek i Choroszczy to może do rękawiczek i czapuni dołóż to cudne pawie piórko, które masz na profilowej fotce. I jak na moje oko to kreacja będzie kompletna Skromna, wręcz ascetyczna - jak przystało dla naukowca. No i nie będziesz musiała niczego nowego kupować. I wrażanie zrobisz piorunujące Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: cisza 15.03.12, 20:46 oj, nie bądź taka. By poszło w świat jakie to mamy na rubieżach kobity ekscentryczne i wyzwolone. Taka Lejdi Godajwa współczesna Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: cisza 16.03.12, 18:53 A ja ciszę uwielbiam zwłaszcza w Bieszczadach. Uwielbiam usiąść o świcie na polanie io patrzeć na połoniny, cicho...pięknie. Nie zagłuszam ciszy bo to idealny moment na wyciszenie. Na wszystko jest swój czas, na gwar ludzi, muzykę...i ciszę. Odpowiedz Link
jejek11 Re: cisza 17.03.12, 16:18 Nie lubię ciszy w mieszkaniu..lubię, żeby mi radio gadało, bo bez tego to to jest taka martwa betonowa cisza, jakby człowiek był samiuteńki na tym świecie. ale taka cisza w naturze, która składa się z mnóstwa różnych dźwięków, to jak najbardziej... ale bez współsłuchaczy Odpowiedz Link